Proizvođači električnih vozila masovno otpuštaju r zaključana tema

poruka: 11
|
čitano: 4.268
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Proizvođači električnih vozila masovno otpuštaju r".
9 godina
Proizvođači električnih vozila masovno otpuštaju r

Badava forsiraju kada ljudi jednostavno ne žele ...

7 0 hvala 0
15 godina
Re: Proizvođači električnih vozila masovno otpušta
Nek si im ti rekao...
7 mjeseci
suspendiran
Idealist kaže...
Nek si im ti rekao...

Tržište im je reklo.

Imaju puno više mana nego prednosti: domet smeće, preskupi, punjenje dugotrajno, punionica nema, proizvodnja pogubna za okoliš, polovni EV ne vrijedi k...... itd.

EV je balon koji će se uskoro ispuhati samo to nitko ne smije javno reći jer se muzu pare.

4 godine
SharkZ kaže...
Idealist kaže...
Nek si im ti rekao...

Tržište im je reklo.

Imaju puno više mana nego prednosti: domet smeće, preskupi, punjenje dugotrajno, punionica nema, proizvodnja pogubna za okoliš, polovni EV ne vrijedi k...... itd.

EV je balon koji će se uskoro ispuhati samo to nitko ne smije javno reći jer se muzu pare.

Proizvodnja i korištenje običnih automobila nije pogubna za okoliš? Ili manje pogubna od EV?

16 godina
SharkZ kaže...

Evo, samo što se nije ispuhao.

Ja zbilja neznam odakle i zašto se izvlače ovakve statističke interpretacije. Valjda se love klikovi.
Proizvodnja i prodaja EV-a je veća nego ikad, to se primjeti na cesti čak i u ovoj našoj vuko*ebini.

Upiši u google "EV market share" i uvjeri se sam. Računaj da ova godina još nije gotova.

EDIT: sad tek vidim da se citira internet stranica koju sam uređuje neki lik iz Bugarske. Zbilja jadan način za privlačenje klikova.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.9.2024 2:18 (DexCro).
16 godina
DexCro kaže...
SharkZ kaže...

Evo, samo što se nije ispuhao.

Ja zbilja neznam odakle i zašto se izvlače ovakve statističke interpretacije. Valjda se love klikovi.
Proizvodnja i prodaja EV-a je veća nego ikad, to se primjeti čak i uvoj našoj vuko*ebini.

Upiši u google "EV market share" i uvjeri se sam. Računaj da ova godina još nije gotova.

EDIT: sad tek vidim da se citira internet stranica koju sam uređuje neki lik iz Bugarske. Zbilja jadan način za privlačenje klikova.

WW fleet od 40 miliona u roku od 9 godina, u odnosu na 1,2 milijarde klasičnih automobila. Dakle trebat će im 135 godina da dosegnu 50% udjela. Odličan rast.
Ne boj se, neće, ipak se ispuhuje balon, koliko god se greenwasheri kao ti pjenili.

Oh, yeah, najbolja mi je ekipa u Teslama koje su platiti 80-100 K €, jer, ono, spašavaju planetu, a "ubrzanje je u rangu sportskog automobila", pa se po ozbiljnim autocestama po Europi voze 90 km/h u najdesnijoj traci, jer ono - domet. Veselo im mašem prolazeći u najljevijoj traci.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.9.2024 1:25 (tgmcro).
16 godina
tgmcro kaže...

WW fleet od 40 miliona u roku od 9 godina, u odnosu na 1,2 milijarde klasičnih automobila. Dakle trebat će im 135 godina da dosegnu 50% udjela. Odličan rast.
Ne boj se, neće, ipak se ispuhuje balon, koliko god se greenwasheri kao ti pjenili.

Rast je eksponencijalni, što znači da je svake godine sve veći. Udio klasičnih autombila je sve manji svake godine. Ukucaj u google "EV market share forecast" i pogledaj što o tome kažu analize. Moje i tvoje mišljenje je tu apsolutno nebitno. Danas ne postoji više niti jedan autoritet koji sumnja da će EV nadmašiti broj ICE-a. Razlike u mišljenjima se svode na prognozu da li će se to desiti u idućih 10 ili 15 godina.

Oh, yeah, najbolja mi je ekipa u Teslama koje su platiti 80-100 K €, jer, ono, spašavaju planetu, a "ubrzanje je u rangu sportskog automobila", pa se po ozbiljnim autocestama po Europi voze 90 km/h u najdesnijoj traci, jer ono - domet. Veselo im mašem prolazeći u najljevijoj traci.

Ponavljaš priče koje su bile aktualne prije 10 godina. Nitko od te ekipe ne brije na spašavanje planeta. Nove tesle imaš već od 44K€. Za vrijeme zadnjih poticaja su bile 39K minus 7K, a toliko ili približno danas košta bilo koji malo ozbiljniji auto. Zato ih i ima tako puno po cesti. Domet im je min. 400km, a pune se 15 minuta osim ako ih ne puniš doma dok spavaš za nikakve novce. Čak i kod nas imaš dovoljno punionica.
Apsolutno svi proizvođači uvode nove EV modele i smanjuju broj ICE modela. Naravno, staru tehnologiju će prodavati dokle god bude naivaca. Ne moraš se bojati za zabrane prodaje. Uvijek ćeš moći otići u bosnu, srbiju, makedoniju ili albaniju nabaviti krntiju po svojem ukusu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.9.2024 2:52 (DexCro).
7 mjeseci
suspendiran

Ne treba nam nikakav "autoritet" da svi vidimo da to ne vodi nigdje i da se na silu pokušava progurat nešto što je neprovedivo i što nema nikakvu učinkovitost, imaš valjda oči i mozak.

Da nije raznih poticaja i da se proizvođače ne forsira i maltene ne ucjenjuje da rade EV aute nitko se ne time ne bi ni bavio.

Ali to je sve na valu te nakaradne zelene agende pa svi moraju pratiti ono što centrala kaže i uvjeravat ljude da je to budućnost.

P.S. Danas je lakše nego ikada pravit balone i umjetno napumpavat kompanije te javnim novcem financirat nešto što nema nikakvu svrhu, hint Rimac.

Tako da poštedi me autoriteta i sl. budalaština, sve su to plaćenici koji će za pare reći sve što treba, ali to je predstava koja će kad tad završiti.

16 godina
DexCro kaže...
tgmcro kaže...

Rast je eksponencijalni, što znači da je svake godine sve veći. Udio klasičnih autombila je sve manji svake godine. Ukucaj u google "EV market share forecast" i pogledaj što o tome kažu analize. Moje i tvoje mišljenje je tu apsolutno nebitno. Danas ne postoji više niti jedan autoritet koji sumnja da će EV nadmašiti broj ICE-a. Razlike u mišljenjima se svode na prognozu da li će se to desiti u idućih 10 ili 15 godina.

Ponavljaš priče koje su bile aktualne prije 10 godina. Nitko od te ekipe ne brije na spašavanje planeta. Nove tesle imaš već od 44K€. Za vrijeme zadnjih poticaja su bile 39K minus 7K, a toliko ili približno danas košta bilo koji malo ozbiljniji auto. Zato ih i ima tako puno po cesti. Domet im je min. 400km, a pune se 15 minuta osim ako ih ne puniš doma dok spavaš za nikakve novce. Čak i kod nas imaš dovoljno punionica.
Apsolutno svi proizvođači uvode nove EV modele i smanjuju broj ICE modela. Naravno, staru tehnologiju će prodavati dokle god bude naivaca. Ne moraš se bojati za zabrane prodaje. Uvijek ćeš moći otići u bosnu, srbiju, makedoniju ili albaniju nabaviti krntiju po svojem ukusu.

"Moje i tvoje mišljenje je tu apsolutno nebitno."

Tvoje mišljenje je tu apsolutno nebitno. There, fixed it for ya'.

6 godina

Električni automobil ima smisla ako si stanovnik Narodne Republike Kine.

0 0 hvala 0
16 godina
moderator

Tema je: "Proizvođači električnih automobila masovno otpuštaju", dakle, nije tema koji je tip automobila bolji, tko misli da je neki tip automobila bolji, tko želi kupiti koji automobil itd. 

Nemojte pisati OT, držite se teme.

3 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice