Internetski forum 8chan mogao bi biti ugašen

poruka: 469
|
čitano: 79.155
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Internetski forum 8chan mogao bi biti ugašen".
14 godina
Re: Internetski forum 8chan mogao bi biti ugašen
Zechina kaže...
ante_etna kaže...

Teško je reći, 7,62 trese jako, to je istina, bitno da barem jedan zahvati bedro ili nadlakticu, bilo što i priča je gotova. Ne treba ići ni u glavu ni u prsa. Ako uđe u trbuh, stigneš još i popričati s njime. Starijim profama bih dao uzi, nešto slabije da otprilike pošalju paket od 10 komada u pravcu pinganja pogotovo ako imaju samo naočale za čitanje kod sebe. 

Ne trese jako (nisu to njemačke strojnice iz ww2 pa s boka) već je ak47 neprecizan ko ćoravi krtz, plus rafalno ga diže na 45 stupnjeva.

S uzijem (zbrojovke...) možeš "pričati" na 15 metara,  sve dalje od tog je u krugu od 2m neprecizno. Preciznije kamen baciš ;) 

Prvo što bi skužio u Nuštru je da se svi ili voze biciklima, ili kao rastafarijanci neku reggae čagicu imaju, i dok hodaju i dok stoje. Zbog snajpera 24/7. U 1-2 dana to preuzmeš, nakon prvog propuha od metka blizu tikve. Gibaš se +/- pola metra, snajper te ne može naciljati.

No ako se iz panike ukočiš ili instiktivno počneš bježati unatrag, na istoj si liniji - popit ćeš garant. Vrijedi i za kalaš itd.
Kalaš na 30m, iz ruke, pa još rafalno - nema šamse. Pa još trzaj, u pravilu ti valjda već 3. metak metar iznad glave.
Sad opet, tko se zna služiti tim gadostima, pa još dupli okvir ima (da ne zanosi toliko)... ali to brzo vidiš s kim imaš posla (ehm, ako stigneš).

imho zahebanija je prastara M48 ili obična papovka, neki hladnokrvan igrač će na 50-80m pogoditi cca 6/10, skoro pa "rafalno".

Sve bi ja oružje pozabranjivao, samo "službama" - ne svim i to uz obavezan video (kao u US sad), da se vidi da nije došlo do zlouporabe.
Hobi, trofeji, lov, ribolov, sport... zahebi.

Radio sam na strelištu. M75 je lomio sve do 400 m, jasno, dobro upucana puška, tanđara M48, papovka pa ak, istina. Najbrutalniji je M53 u šarafštuku, postolju.

S tim sranjem su nam razvalili grudobrane i počeli rokati po instalacijama pa sam morao sirenom prekinuti gađanje i dva dana smo sanirali štetu.

Što se tiče aka i rafalno, zato i diže jer trese, ali ako ga držiš kako spada na 30 metara smo kokoši za juhu trančirali bez problema. Nezgodno za javnost ali u mojoj brigadi je najviše sranja bilo u međusobnim razračunavanjima, malo cuga pa pušiona na poker aparatu, srećom svi su u "zasluženim" mirovinama pa sam isto malo skeptičan prema neselektivnom dijeljenju oružja, a disciplina nam je bila kao na krstarici Costa Concordia. Ispucao sam more metaka i sa svjetlećim mecima bih od onog tipa napravio božićno drvce na 30 metara. Dosadno bilo tijekom primirja 92, Santa Barbara ide tek u pol sedam, ne da mi se provlačit' drnč oa rađe jedan okvir poslat' u nešto da vidim kako mi ide, a cijev se sjaji. Inače, samoobrana i je stvari izbliza do nekoliko metara. Ove priče o Bruce Willisu Pravednome koji će po shop centrima spašavti nejač privatnim naoružanjem isto ne spadaju u realu. 

10 godina
neaktivan

> ako ga držiš kako spada na 30 metara smo kokoši za juhu

ili ako imaš rumunjku, one su imale drveni smiješni držač naprijed. I mrvu preusku cijev :D -naša kineska municija je kolegi skoro rastopila cijev, dobro da mu nije eksplodiralo. Džaba mu hendl naprijed, kasnije više nije rafalno pucao iz iste.

Sumnjam da ste se od kokoši najeli: kad smo jednom debilu rekli da pohvata izbjegle kokoši, kreten je to krivo shvatio (btw lik je imao i nekakav čin!) i u trenu smo se našli u oblaku perja - jedan metak i ništa od koke nije ostalo.

> bitno da barem jedan zahvati bedro ili nadlakticu, bilo što i priča je gotova.

Štrecnulo me i pomalo smiješno bilo kad si to rekao, svi su iz mog odjeljenja nahebali ovako ili onako, ali od bliskih okršaja samo 2-3 puta i to baš to, 2xbedro i jedna nadlaktica - ali ne samo da nitko nije bio izbačen iz stroja već su se uredno vratili iz akcije.

Heh, o disciplini bi se moglo pričati... bilo je na razini sporazuma, ali ok, to baš nije bilo obično odjeljenje. Sve bitno je funkcioniralo.

Jedina frka koje se sjećam je bilo kad je frend pijanom frendu koji mu je žešće digao živac opleo rafal cca 20cm iznad glave, iznad kreveta. Ovaj je poslije rekao "buraz, pa vidim ja da si gađao iznad mene" na što je ovaj mrtvo hladno rekao "jbg znaš da kalašnjikov vuče prema gore"... :o ...dan danas nisam baš siguran je li ga namjerno fulao. Mda, lik je imao dupli okvir. Poslije smo "forenziku" radili i jedino što smo zaključili da bi trebalo imati 2,5 okvira da kalaš plete horizontalno.

15 godina

svi AK u kal. 7.62 - nemaš kaj držati prst na okidaču nakon 3 metka...

kaj ste odbijali juriše kineskih pješačkih divizija ?

a tko veli da je kalaš neprecizan (ok, M-70 AB2 poželjna inačica), nek si stane pred mene do 400 m, znam ja gdje mu je regulator paljbe...

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Posmatrač kaže...
love2ml86 kaže...
BlackDog22 kaže...

Još nitko nije odgovorio zašto je legalno posjedovat poluautomatsku pušku u odnosu na automatsku. Koji je razlog što je jedna zabranjena, a druga nije? Zašto bi netko išao zabranjivat dvije potpuno identične puške, istog kalibra i specifikacija s razlikom da jedna može ispucavat puno više metaka od druge. Što je to toliko bitno da se nešto zabrani samo zato jer može nešto radit bolje od druge? Nastavno na to, zašto su zabranjene ručne bombe, raketni bacač i sl?

Odgovor je jednostavan i logičan, mogu napraviti više štete u kraće vrijeme nego poluautomatske puške ili pištolji a to nema smisla koristiti u 99% slučajeva samoobrane.

Ne mora znaciti ;)

ocigledno niste pucali rafalno nikad. Sansa da pogodis nesto rafalno je manje vise nikakava..... 

Kruške i jabuke. Otkad se rafalno gađa? Prebaciš na pojedinačnu paljbu i koristiš kao PAPovku. Rafalna paljba je samo za pokrivanje prostora (ili pucanje na slijepo) i ekstremno blisku borbu do max 30m.
No ako uđeš u recimo restoran pun ljudi puno si opasniji s rafalnom paljbom nego pojedinačnom, a ti napadi luđaka izgledaju upravo tako. Također, automatska puška nije pogodna za samoobranu, zapravo nije nikakva puška, jednostavno nije praktična. U slučaju samoobrane moraš reagirati brzo. Naravno, postoje i automatski pištolji koji su još opasniji za tako nešto. Oni su valjda također ilegalni. Pretpostavljam da se većina tih napada ionako odvija ilegalnim oružjem. U 99,9% slučajeva najbolja samoobrana je bijeg, i samim time oružje i nije nužno. Bio je slučaj nedavno (snimka u medijima) napada nekog balavca na taksista. Taksist je pucao u zrak, ali napad nije prestao. On nije bio spreman upucati drogiranog idiota, a taj isti mu je mogao oteti pištolj i upotrijebiti ga protiv njega ili trećih osoba. U većini slučajeva je bolje biti nenaoružan i pobjeći od sukoba.

12 godina
protjeran

Ajme meni, sve stručnjaci baratanja oružjem. Vide se godine škole CoD, BF i te spike.

7.62 kalibar nema veze s "preciznošću", već cijev i punjenje samog metka. Nije isto 7.62x39 i 7.62x54.

Dužio sam jovanku 64. godište, nije imala problema sa preciznošću ... ali nikad, ali baš nikad je nebi odabrao za bilo koju namjenu, jer je dizajnerski gledano ... NEZGRAPNA, susjedi švabe imaju puno bolja rješenja.

Ali zato m80/84 sa postoljem, to je druga pjesma. Na 1.000 metara sa minimalnim rafalom od 3 komada sam imao 5/5 svaki sesiju, bez obzira kaj je bila starija od mene.

A sad na temu nazad, ja neznam kaj se čudite svi, pa već godinama se organizira lov na vještice po tom pitanju, a raspravljati o maloumnosti amerikanaca nema smisla ...

https://www.youtube.com/user/ddokmanic
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Evo još jedan članak koji govori u prilog da treba smanjiti količinu oružja.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/siri-se-ocajnicki-apel-americkog-veterana-vi-u-kongresu-ste-bezvrijedna-gona/2107054.aspx

Jebiga, NRA je prejaka i ima prejak lobij. Amerikanci imaju gadan problem s oružjem i bojim se da ga neće moći riješiti u neko dogledno vrijeme. Svi koji zagovaraju da se civilima daje oružje jednostavno nisu normalni ...

King in the castle, king in the castle ...

5 0 hvala 0
6 godina
Jarvan kaže...

Ajme meni, sve stručnjaci baratanja oružjem. Vide se godine škole CoD, BF i te spike.

7.62 kalibar nema veze s "preciznošću", već cijev i punjenje samog metka. Nije isto 7.62x39 i 7.62x54.

Dužio sam jovanku 64. godište, nije imala problema sa preciznošću ... ali nikad, ali baš nikad je nebi odabrao za bilo koju namjenu, jer je dizajnerski gledano ... NEZGRAPNA, susjedi švabe imaju puno bolja rješenja.

Ali zato m80/84 sa postoljem, to je druga pjesma. Na 1.000 metara sa minimalnim rafalom od 3 komada sam imao 5/5 svaki sesiju, bez obzira kaj je bila starija od mene.

A sad na temu nazad, ja neznam kaj se čudite svi, pa već godinama se organizira lov na vještice po tom pitanju, a raspravljati o maloumnosti amerikanaca nema smisla ...

Cijelo vrijeme pricamo o AK-47 i rafalnoj paljbi. Niko nije rekao da nije precizna u poijedinacnoj paljbi. Nije vrh ali nije ni neprecizna.... 

Kalibar ima i nema veze sa preciznoscu.... Postoje puske u tom kalibru koje nemaju toliki prilikom paljbe. Kompezatori, portane cijevi i sl.... Da se to rijesiti... Manji kalibri puno bolje to rade naravno....

Nema nikakve sanse da u rafalnoj paljbi pogodis covjeka sa vise od 2 metka a i to je optimisticna prognoza.....

15 godina

@tjodalv:

pa odi u Švicarsku i kaži im da su nenormalni...

gamad jedna, popišam im se u satne mehanizme i poserem na onaj rupičasti sir...

Ju je je? Je ju je!
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.8.2019 12:39 (Stric_Jura).
Moj PC  
1 1 hvala 0
6 godina
Stric_Jura kaže...

@tjodalv:

Ma pusti budale svicarce ;) Niko im nije rekao da su masovne ubice cim imaju pusku u kuci... Ubili bi oni ali nisu znali da treba ;)

17 godina
neaktivan
Posmatrač kaže...
Stric_Jura kaže...

@tjodalv:

Ma pusti budale svicarce ;) Niko im nije rekao da su masovne ubice cim imaju pusku u kuci... Ubili bi oni ali nisu znali da treba ;)

Kad bi Hrvati (ili Amerikanci) po bilo čemu, osim broju kromosoma, bili slični Švicarcima, onda bi usporedba imala smisla.

Evo u Somaliji je nered i dosta oružja. Ako pošaljemo gomilu oružja i naoružamo svaku bakicu, sigurno će se situacija smiriti. Jer dovoljno oružja dokazano smiruje svaki sukob, ako se netko ubija, to je zato što nema dovoljno oružja.

Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
14 godina
Posmatrač kaže...
Jarvan kaže...

Nema nikakve sanse da u rafalnoj paljbi pogodis covjeka sa vise od 2 metka a i to je optimisticna prognoza.....

Poanta rafala i je da ga nešto od toga zahvati, a ne svih 20 metaka. To što neki hodaju s, iz blizine propucanom nogom kao da se ništa nije dogodilo i nastavljaju

redovne aktivnosti je druga tema. 

8 godina
neaktivan

@visak

Karikirani primjeri ništa nedokazuju. Tako bismo mogli reci da se u nekoj vojarni ili policijskoj postaji nalazi jako velika kolicina oruzja ( npr omanja postaja broji 40 zaposlenika a u njoj je oruzja za par stotina rezervista i sl, isti odnos broja osoba i oruzja je i u vojarnama ) a godinama nije zabiljezen nijedan problem ili zloupotreba...

0 0 hvala 0
15 godina

momci ovo je EOD od mene, jer su moji stavovi jasni, ali...

u ovoj temi  je govor o zabrani foruma koji koriste mulci i o tome je li ta zabrana gušenje slobode govora.... malo smo svi zadnjih par strana promašili...

Ju je je? Je ju je!
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.8.2019 13:42 (Stric_Jura).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
bunker kaže...

@visak

Karikirani primjeri ništa nedokazuju. Tako bismo mogli reci da se u nekoj vojarni ili policijskoj postaji nalazi jako velika kolicina oruzja ( npr omanja postaja broji 40 zaposlenika a u njoj je oruzja za par stotina rezervista i sl, isti odnos broja osoba i oruzja je i u vojarnama ) a godinama nije zabiljezen nijedan problem ili zloupotreba...

Po čemu je Somalija (koja je u Africi više pravilo, nego izuzetak) karikirani primjer, a Švicarska, koja je u Evropi izuzetak, nije? Zato što tebi tako odgovara?

Imaš neke podatke o incidentima, ili samo bubaš? Incidenti u vojarnama i s policijskim oružjem nisu baš rijetkost, ali se to ne daje u javnost. Sjećam se da je bilo kod nas par s policijskim oružjem, a i vojnici se svako malo propucaju. U JNA je bilo relativno dosta samoubojstava, a ne znam sjećaš li se Keljmendija, koji je pobio kolege na spavanju.

https://sh.wikipedia.org/wiki/Aziz_Keljmendi

Ali da je u kasarni bilo oružja sigurno bi se obranili...

6 godina
Visak kaže...
Posmatrač kaže...
Stric_Jura kaže...

@tjodalv:

Kad bi Hrvati (ili Amerikanci) po bilo čemu, osim broju kromosoma, bili slični Švicarcima, onda bi usporedba imala smisla.

Evo u Somaliji je nered i dosta oružja. Ako pošaljemo gomilu oružja i naoružamo svaku bakicu, sigurno će se situacija smiriti. Jer dovoljno oružja dokazano smiruje svaki sukob, ako se netko ubija, to je zato što nema dovoljno oružja.

Sto implicira da je problem u ljudima a ne oruzju jer puska je ista i isto funkcionise i u USA i Svicarskoj i Hrvatskoj.... To ja i jos neki cijelo vrijeme pricamo......

17 godina
neaktivan
Posmatrač kaže...

Sto implicira da je problem u ljudima a ne oruzju jer puska je ista i isto funkcionise i u USA i Svicarskoj i Hrvatskoj.... To ja i jos neki cijelo vrijeme pricamo......

Pa naravno da je problem u ljudima, zato ljudima treba zabraniti oružje. Sad si napokon razotkrio logičku grešku u floskuli 'oružje ne ubija, nego ljudi'.

7 godina
protjeran
Visak kaže...
Posmatrač kaže...

Pa naravno da je problem u ljudima, zato ljudima treba zabraniti oružje. Sad si napokon razotkrio logičku grešku u floskuli 'oružje ne ubija, nego ljudi'.

Svim ljudima ne, opet ti je primjer Švicarska. Nekim ljudima.

12 godina
protjeran

Švicarska je najmanje mjerodavna za ovakve slučajeve.

Gledaj postotak neobrazovanih, siromašnih, beskućnika i sl ... globalno nezadovoljstvo i manjak obrazovanja je korijen problema USA.

https://www.youtube.com/user/ddokmanic
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
Visak kaže...
Posmatrač kaže...

Jebem ti logiku. Znaci ako ja odlucim da te ubijem ti ces mi zabraniti oruzje. Ja cu uzeti kamen i ubiti te. Imam milion nacina da to uradim i uradicu to dok god imam namjeru. Zabranio si samo jedan alat kojim to mogu uraditi. Uzecu drugi i opet to napraviti. Kako si rijesio problem??????????????????

Ljudi su se ubijali od pamtivijeka. Daleko prije izuma baruta. 

Ja bi tebe za predsjednika jer rodjeni si politicar....

8 godina
neaktivan

@visak

Samo kaj se statisticka analiza neradi tako. Ajmo reći npr da pol postaja je zgradica od 400 m2 ( npr 4 etaze po 100 m2 ), te da u njoj radi 50-tak osoba, a u toj zgradici je kratko i dugo naoruzanje od njih 50 i jos kratkog i dugog oruzja za mozda 200 rezervista. Ugrubo, imas 50 osoba i 750 kom raznog oruzja. I cak i da se jednom godisnje i desi neki incident, opet statistika nebi pokazivala da je broj incidenata srazmjeran kolicini dostupnog oruzja.

A incidenti za koje kazes da se zataskavaju su vjerojatno zanemarivog karaktera jer neznam kako bi zataskao da netko u nekoj postaji ili vojarni ubije par desetaka osoba.

A pa tvojoj statistici, svaki dan bi trebalo biti par mrtvih u tim objektima s obzirom na dostupnu kolicinu oruzja i broj ljudi medju kojima isto ima svakakvih karaktera.

Primjer svicarske i izraela pokazuje da povecani broj komada oruzja po stanovniku nemora automatski znaciti povecan broj incidenata.

0 0 hvala 0
6 godina
Jarvan kaže...

Švicarska je najmanje mjerodavna za ovakve slučajeve.

Gledaj postotak neobrazovanih, siromašnih, beskućnika i sl ... globalno nezadovoljstvo i manjak obrazovanja je korijen problema USA.

To je problem koji treba rjesavati. Zabrana vatrebnog oruzja ne rjesava apsolutno nista jer oruzje i nije problem sto se vidi u Svicarskoj.....

6 godina
Visak kaže...
Posmatrač kaže...

Onda tom logikom treba zabraniti i auta jer je puno budala koji voze pijani ili prebrzo i ubiju ljude. Problem je u ljudima i ljudima treba zabraniti vozila. To je tvoja logika......

8 godina
neaktivan
Posmatrač kaže...

To je problem koji treba rjesavati. Zabrana vatrebnog oruzja ne rjesava apsolutno nista jer oruzje i nije problem sto se vidi u Svicarskoj.....

oružje je problem u ekonomsko-politički sjebanim državama, državama u kojima postoje tenzije, nesrazmjer preraspodjele bogatstva ili ekstremnog siromaštva itd. u švicarskoj toga nema, švica je sređena država, USA, hrvatska i zemlje balkana nisu, oružje u takvim državama je ulje na vatru a u švici služi za ukras

Posmatrač kaže...

Onda tom logikom treba zabraniti i auta jer je puno budala koji voze pijani ili prebrzo i ubiju ljude. Problem je u ljudima i ljudima treba zabraniti vozila. To je tvoja logika......

auto je prijevozno sredstvo to mu je namjena a namjena oružja je eliminiranje žive sile, oduzimanje života i onesposobljavanje protivnika... takvo sredstvo bi se trebalo zabraniti odnosno staviti pod strogu kontrolu stručnjacima, profesionalcima, građanin vulgaris nema što tražiti i drkati po oružju

ravna zemlja i šupalj mjesec... dobim, dobiš, dobe...
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.8.2019 17:47 (Louis Pluto).
14 godina

Kako su sad Švicarci uzor ako ne daju nosat' oružje okolo? Kako ćeš uzvratiti mass shooteru ili se obraniti izvan kuće? Zašto uopće zabranjuju nošenje? Mogli su po tome i aute.zabraniti.

1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

@jozef

Pitanje da li ćeš moći svaki put pobjeći. A i da mozes, znaci li to da ces npr zenu i djete ostaviti na milost i nemilost napadacu zato jer ti imas mogucnost bjega a oni ne ??

Primjer taksiste upucuje na drugi problem a to je utreniranost i poznavanje zakonskih propisa. Naravno da bi izdavanje dozvole za drzanje i nosenje oruzja trebalo biti tek nakon kaj osoba prodje niz testova o poznavanju propisa a ta testiranja treba i periodocno ponavljati, kao i ljecnicki pregled a bome i kvalitetna psiholoska testiranja.

Drzis li pistolj u ruci ispunjena su zakonska obiljezja ( tko oruzjem ili orudjem prijeti na nacin koji moze ugroziti moj zivot ili zdravlje... ) i tada je procedura jasna. Puca li, onda zakonski cak i nemoras tog pucača zakonski upozoravati ( stoj, pucati ću, pucam...).

Utreniranost se brzo postize, i vec nakon par posjeta streljani i ispaljenih par sto metaka ćeš biti u mogućnosti sa par metara pogodoti grudnu metu bez opasnosti da jos nekog usput pogodis. U realnoj kriznoj situaciji najveci je problem nepodlegnuti panici i ostati pribran, i ako ti to uspije onda je manji problem pogoditi metu.
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.8.2019 17:50 (bunker).
10 godina
neaktivan
Stric_Jura kaže...

svi AK u kal. 7.62 - nemaš kaj držati prst na okidaču nakon 3 metka...

kaj ste odbijali juriše kineskih pješačkih divizija ? 

Pa upravo o tome se i govori:

jozef kaže...

Rafalna paljba je samo za pokrivanje prostora (ili pucanje na slijepo) i ekstremno blisku borbu do max 30m.

No ako uđeš u recimo restoran pun ljudi puno si opasniji s rafalnom paljbom nego pojedinačnom, a ti napadi luđaka izgledaju upravo tako. 

Drugim riječima, uopće raspravljati o dostupnosti automatskog oružja (civilima) je besmisleno. To nema veze sa "tradicijom", "samoobranom" itd.

No, problem je da će motivirani kreten sa "običnim" glockom također vrlo lako napraviti pokolj. Tako da i ta podjela na "opasno" i "manje opasno" oružje je poput rasprave tko je "glup i gluplji".

Osnovni problem je problem NRA sponzorirane / propagirane kulture oružja (samo republikancima su prošle godine donirali 3+M$ da ih protežiraju) ; "zrelost" (punoljetnost) se u US označava tako da imaš auto i - oružje. Statistički, ako imaš dostupno oružje na svakom koraku (svako domaćinstvo, valjda tik uz bibliju - ironiziram), proporcionalno je veća šansa da će doći do uporabe istog (opravdane ili zlouporabe, gotovo pa je svejedno).

Realno, u nekoj uređenoj državi u 21.st, koji će ti klinac oružje? 

"Samoobrana"?

Pa čemu onda policija, vojska?

"Tradicija"?

Moji preci su se čakijali međusobno, pa onda i ja nosim kamu na cugu, tradicionalno? Valjda dobro dođe kao argument u raspravi nakon previše piva/rakije?

Stric_Jura kaže...

a tko veli da je kalaš neprecizan (ok, M-70 AB2 poželjna inačica), nek si stane pred mene do 400 m, znam ja gdje mu je regulator paljbe... 

Jarvan kaže...

Zaboravio si još kapljice za oči i prigodnu feng-šui muziku. A Patrick Crusius (El Paso) je valjda zaboravio nogare/postolje ponijeti u Walmart  ...makar je u "manifestu" mantrao o - rukavicama zbog rafalnog pregrijavanja  

Main gun: AK47 (WASR 10) – I realized pretty quickly that this isn’t a great choice since it’s the civilian version of the ak47. It’s not designed to shoot rounds quickly, so it overheats massively after about 100 shots fired in quick succession. I’ll have to use a heat-resistant glove to get around this.

Je, i moj pokojni kolega je pogodio fazana u letu na valjda 200m sa ak47 jednim metkom, taj dan nismo jeli "Sardine Zagreb".

No, kakve to ima veze s mass shooting u supermarketu?

Stric_Jura kaže...

u ovoj temi  je govor o zabrani foruma koji koriste mulci i o tome je li ta zabrana gušenje slobode govora.... malo smo svi zadnjih par strana promašili...

Evo sad i poveznice. Propagatori oružja (Švicarska, skandinavija... "ima oružja, nema incidenata"... "nije oružje/dostupnost to koje ubija") će reći da su krivi:

1) "socijalni portali" (8chan)

2) "nasilne serije" (tzv kultura straha)

3) "nasilne video igrice"

4) luđaci (loša zdravstvena itd kontrola)

5) ideologija (white supremacists; terorizam uopće)

6) ostalo (višak šećera u hrani/pićima? LOL)

Odgovor nije jednoznačan. Većina navedenog su okidači i/ili katalizatori. No, sprega ovih faktora je problem, a ne svako posebno.

Međutim, ono što je bitno jest da svi navedeni faktori nemaju jednak utjecaj na ovaj fenomen epidemije abnormalnosti.

Dobar primjer su realistične nasilne video igre kao bitan uzrok pojedinih nasilnih incidenata (za što već doista postoji jaka korelacija) u odnosu na dostupnost/količinu vatrenog oružja po stanovniku. Vrlo je lako (statistički) dokazivo da, globalno, druge zemlje u kojima se masovno igraju prenasilne video igre, ni pribiližno nemaju toliki problem sa "poludjelim pucačima". Ergo, jasno je vidljivo da je laka dostupnost + količina oružja po stanovniku bitno utjecajniji faktor, vrlo vjerojatno najbitniji faktor od sviju.

Ali: to ne znači da je samo oružje krivo! Vrlo je lako povući smisaonu paralelu između Crusiusa i Breivika - makar Norveška nema niti blizu toliku kulturu oružja kao US.

Oba su bili alt-right "aktivisti" na društvenim mrežama i alt-right okupljalištima (samo što je document.no puno uređeniji i civiliziraniji od 8chan kaosa). Oba su prethodno napisali svoje manifeste koji se značajno poklapaju u "rasnim" pitanjima i "riješenjima". Crusius je, formalno, više intrigiran bojom kože a Breivik religijom - no to su dijelovi iste slagalice.

Kretenoidna ideologija je očito vrlo bitan faktor ovdje, no bez "ispiranja mozga" i "istomišljenika" teško da bi to bilo dovoljno. Potreban je "nucleus", "okupljalište".

Bitna je razlika: document.no je "najbliže intelektualnoj areni za debatu" od skoro svih alt-right "okupljališta" (wiki, mišljenje Norwegian Centre Against Racism), dok je 8chan manipulativni kaos izvan ikakve kontrole za koji i sam pokretač smatra da ga treba ugasiti (wiki)!!!
Drugim riječima, deseci Breivika su na document.no de facto spriječeni/odustali od pisdarija suočeni sa logikom i činjenicama. 8chan je pak empirijski dokazao da je "što luđe, to bolje".

zaključno: glupost, zadrtost, potreba za nasiljem, poticanje na nasilje... se ne mogu opravdavati "potrebom za slobodom" (govora, izričaja).

Granice slobode su tamo gdje ne zadiru u slobodu drugoga - no upravo je o ovome riječ: o pozivanju na "slobodu prava raspolaganja tuđim slobodama" (i životima). Sukob i nasilje je neizbježan slijedeći korak takvog životnog koncepta. I tu kao šamar budali fino sjeda NRA i prodaja oružja. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.8.2019 18:50 (Zechina).
7 godina
protjeran
Zechina kaže...

zaključno: glupost, zadrtost, potreba za nasiljem, poticanje na nasilje... se ne mogu opravdavati "potrebom za slobodom" (govora, izričaja).

Granice slobode su tamo gdje ne zadiru u slobodu drugoga - no upravo je o ovome riječ: o pozivanju na "slobodu prava raspolaganja tuđim slobodama" (i životima). Sukob i nasilje je neizbježan slijedeći korak takvog životnog koncepta. I tu kao šamar budali fino sjeda NSA i prodaja oružja. 

Glupost i zadrtost ulaze u slobodu govora, potreba za nasiljem odnosno pozivanje na nasilje ne.

Kako legalno oružje može biti ''sloboda prava raspolaganja tuđim slobodama''?

12 godina
protjeran

glavno da je 4chan /pol/ tu, ionako nikad nisam ni bio na 8chanu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.8.2019 18:57 (Mate15SLC).

0 1 hvala 0
10 godina
neaktivan
love2ml86 kaže...
Zechina kaže...

Granice slobode su tamo gdje ne zadiru u slobodu drugoga - no upravo je o ovome riječ: o pozivanju na "slobodu prava raspolaganja tuđim slobodama" (i životima). Sukob i nasilje je neizbježan slijedeći korak takvog životnog koncepta. I tu kao šamar budali fino sjeda NSA i prodaja oružja. 

Glupost i zadrtost ulaze u slobodu govora, potreba za nasiljem odnosno pozivanje na nasilje ne.

Ne vadi iz konteksta - riječ je o spregi motiva, kao što sam i naveo. Glupost sama po sebi se ne može i ne smije zabraniti, no ovdje ne pričamo o "zemlja je ravna ploča" već "smeđekošci vrše invaziju na bijelu Ameriku".

Što ti to uopće znači "legalno oružje"? "legalno" se određuje koliko si normalan? U praksi, ljudi oboružani pištoljima, stafordima, prevelikim/preskupim "ajfonima", predimenzioniranim ručnim satovima ... imaju problema sa libidom (uzimaju krive supsitute za viagru odn. nečega za poticanje samopouzdanja uopće). 

Ako uopće često razmišljaš o oružju a nisi u npr Siriji, velika je vjerojatnost da imaš neki problerm između ušesa.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.8.2019 19:03 (Zechina).
7 godina
protjeran
Zechina kaže...
love2ml86 kaže...

Ne vadi iz konteksta - riječ je o spregi motiva, kao što sam i naveo. Glupost sama po sebi se ne može i ne smije zabraniti, no ovdje ne pričamo o "zemlja je ravna ploča" već "smeđekošci vrše invaziju na bijelu Ameriku".

Što ti to uopće znači "legalno oružje"? "legalno" se određuje koliko si normalan? U praksi, ljudi oboružani pištoljima, stafordima, prevelikim/preskupim "ajfonima", predimenzioniranim ručnim satovima ... imaju problema sa libidom (uzimaju krive supsitute za viagru odn. nečega za poticanje samopouzdanja uopće). 

Ako uopće često razmišljaš o oružju a nisi u npr Siriji, velika je vjerojatnost da imaš neki problerm između ušesa.

Legalno bi trebalo određivati koliko si normalan odnosno u nekim boljim okolnostima ne bi imao pristupa oružju ako nisi normalan.

I nisi odgovorio na pitanje: Kako legalno oružje može biti ''sloboda prava raspolaganja tuđim slobodama''?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice