Internetski forum 8chan mogao bi biti ugašen

poruka: 469
|
čitano: 79.179
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Internetski forum 8chan mogao bi biti ugašen".
10 godina
neaktivan
Re: Internetski forum 8chan mogao bi biti ugašen
love2ml86 kaže...

I nisi odgovorio na pitanje: Kako legalno oružje može biti ''sloboda prava raspolaganja tuđim slobodama''?

Ne znam odakle si izvukao ovoliko glupo i besmisleno pitanje, niti zašto inzisitraš na njemu.

Prvo se nauči čitati s razumijevanjem (ili prestani trolati).

Samoprozvana "sloboda prava raspolaganja tuđim slobodama" je sažetak bitnog od "white supremacist" rasizma; ako razumiješ što supremacy (apsolutna legitimna nadmoć) znači, ona podrazumijeva prava nad drugima (pa i selektivno uzimanje života).

Da bi u praksi doista ostvario takvu nadmoć nad nekim, nužno ti je neko dostupno vatreno oružje. Ako je ono "legalno" a ne samo "dobavljivo", drastično je veća vjerojatnost da će oružje završiti u rukama idiota koji misli da ima "misiju" nad drugim rasama/religijama/kulturama.

Drugim riječima, dostupnost oružja je preduvjet za ovakve pokolje. U USA je dostupnost + količina oružja desecima puta veća od bilo koje uređene države na svijetu. 

Ono na što ti valjda aludiraš - dopuštenost (legalnost) vs zabrana oružja:

nije riješenje u zabrani oružja, već u kontroli + kontroli količine. Nesrazmjer između "legalnog" oružja u US vs ostatak svijeta najdirektnije korelira sa nesrazmjerom masovnih ubojstava u US vs ostatak svijeta.

Sad, ako doista ne možeš povezati što to znači, vjeruj mi da oružje nije za tebe.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.8.2019 19:39 (Zechina).
7 godina
protjeran
Zechina kaže...
love2ml86 kaže...

I nisi odgovorio na pitanje: Kako legalno oružje može biti ''sloboda prava raspolaganja tuđim slobodama''?

Ne znam odakle si izvukao ovoliko glupo i besmisleno pitanje, niti zašto inzisitraš na njemu.

Prvo se nauči čitati s razumijevanjem (ili prestani trolati).

Samoprozvana "sloboda prava raspolaganja tuđim slobodama" je sažetak bitnog od "white supremacist" rasizma; ako razumiješ što supremacy (apsolutna legitimna nadmoć) znači, ona podrazumijeva prava nad drugima (pa i selektivno uzimanje života).

Da bi u praksi doista ostvario takvu nadmoć nad nekim, nužno ti je neko dostupno vatreno oružje. Ako je ono "legalno" a ne samo "dobavljivo", drastično je veća vjerojatnost da će oružje završiti u rukama idiota koji misli da ima "misiju" nad drugim rasama/religijama/kulturama.

Drugim riječima, dostupnost oružja je preduvjet za ovakve pokolje. U USA je dostupnost + količina oružja desecima puta veća od bilo koje uređene države na svijetu. 

nije riješenje u zabrani oružja, već u kontroli + kontroli količine. Nesrazmjer između "legalnog" oružja u US vs ostatak svijeta najdirektnije korelira sa nesrazmjerom masovnih ubojstava u US vs ostatak svijeta.

Sad, ako doista ne možeš povezati što to znači, vjeruj mi da oružje nije za tebe.

Pitanje je samo išlo u smjeru rasvjetljavanja onoga što si mislio reći, ispalo je kao da ti pravo na nošenje oružja daje slobodu prava raspolaganja tuđim slobodama, a tu je jedini problem što tamo pravo na nošenje oružja imaju svi tako da niti jedna grupa nema prednost nad drugom u tom smislu te im to ne bi omogućilo slobodu prava na raspolaganje tuđim slobodama.

10 godina
neaktivan
love2ml86 kaže...

ispalo je kao da 

Nije ispalo već imaš problema sa kauzalnošću (uzročno posljedičnim slijedom).

Doduše, vjerovao to ili ne, doista hrpa idiota u US smatra točnim ovo što si napisao, kolliko god to bilo glupo ili poražavajuće:

pravo na nošenje oružja daje slobodu prava raspolaganja tuđim slobodama

U stvari, također zbog slučajnog ili namjernog nerazumijevanja uzroka/posljedica (+ prava/obveza), nerijetko ćeš čuti white trash obrazloženja poput

"da mi nije dužnost aktivno braniti našu slobodu, oružje ne bi ni bilo dostupno, zar ne?" - i onda imaš samozvane vigilante squads koji love "invadere" po Texasu itd. I linčuju ih "u najboljoj domaćoj tradiciji".

Jer, debilima je "sloboda" i "sloboda nad drugima" (dobivena npr bojom kože rođenja) - jednaka stvar.

Rasisti > (ispiranje mozga+poticaj) > "potrebno oružje" > legalno dostupno oružje  -- masakr

ide otprilike.

Izbaci bilo koju kariku i vjerojatno si sve srušio.

Izvadi bilo koju iz konteksta i imaš tek "benigno mjerenje kukuruza" (parafraziram za nacistički pozdrav). 8chan je tek zahebancija, a "oružje ne ubija".

> tu je jedini problem što tamo pravo na nošenje oružja imaju svi 

To se zove ravnoteža straha i kao produkt imaš društvo straha. I onda je "prirodno" pokušati riješiti "uzrok" tog straha. Jer je živjeti 24/7 u strahu... malo previše iritantno.

Shvaćaš li koliko je to sve nakaradno? 

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.8.2019 20:16 (Zechina).
6 godina
Louis Pluto kaže...
Posmatrač kaže...

To je problem koji treba rjesavati. Zabrana vatrebnog oruzja ne rjesava apsolutno nista jer oruzje i nije problem sto se vidi u Svicarskoj.....

oružje je problem u ekonomsko-politički sjebanim državama, državama u kojima postoje tenzije, nesrazmjer preraspodjele bogatstva ili ekstremnog siromaštva itd. u švicarskoj toga nema, švica je sređena država, USA, hrvatska i zemlje balkana nisu, oružje u takvim državama je ulje na vatru a u švici služi za ukras

Posmatrač kaže...

Onda tom logikom treba zabraniti i auta jer je puno budala koji voze pijani ili prebrzo i ubiju ljude. Problem je u ljudima i ljudima treba zabraniti vozila. To je tvoja logika......

auto je prijevozno sredstvo to mu je namjena a namjena oružja je eliminiranje žive sile, oduzimanje života i onesposobljavanje protivnika... takvo sredstvo bi se trebalo zabraniti odnosno staviti pod strogu kontrolu stručnjacima, profesionalcima, građanin vulgaris nema što tražiti i drkati po oružju

1. Pa rjesavaj onda ekonomsko-politicku situaciju, tenzije nesrazmjer bogastva ili extremnog siromastva. To je problem. Imali su ameri prohibiciju pa smo vidjeli kako je to zavrsilo... Rjesavaj uzrok a ne posljedicu....

2. Auto je prevozno sredstvo dok ga koristis kao takvo a ne da se zabijes u grupu pjesaka. Je li i tada prevozno sredstvo? Sjekira suzi za cijepanje drva ili glave. Je li i tada samo alat za domacinstvo ili sredstvo za ubijanje?????

Vatreno oruzje je alat i kao takvo nece napraviti nsita. Stavi ga na sred ulice i nece napraviti nista do sudnjeg dana. Dodje posten covjek uzece ga i odnijeti na policiju. Dodje ludak uzece ga i pobiti ljude oko sebe. Alat. Covjek odredjuje hoce li sluziti za lov samooodbranu ili gadjanje u metu....

Sve ostalo je samo izgovor....  Nikad nisam cuo da se neko branio ovim tvojim argumentima. Gospodjo sudijo nisam ja pobio ljude. Kada sam uzeo oruzje potpun je zaposjelo moju psihu i morao sam pobiti ljude. Oruzje samo zato i sluzi. Inace ja nebih majke mi....

Kako bi to proslo na bilo kojem sudu??????????

zabrana nosenja i posjedovanaj oruzja bi funkcionisala samo ako bi ukinuli fabrike oruzja i svo oruzje u svijetu. A i tada samo djelimicno. Ubijaju se ljudi i drugim stvarima a ne samo vatrenim oruzjem....

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.8.2019 21:49 (Posmatrač).
8 godina
neaktivan
Posmatrač kaže...

1. Pa rjesavaj onda ekonomsko-politicku situaciju, tenzije nesrazmjer bogastva ili extremnog siromastva. To je problem. Imali su ameri prohibiciju pa smo vidjeli kako je to zavrsilo... Rjesavaj uzrok a ne posljedicu....

zajebavaš se?

glavni razlog za rješavanje ekonomskopolitičke situacije na balkanu će biti zbog toga da Posmatrač može nesmetano nositi pištolj...

trebaju je riješiti da bi ljudima bilo bolje, da živim u normalnom društvu, da počnemo normalno živjeti... rješavaju je desetljećima bezuspješno a ti bi situaciju rješavao oružjem vidim?

Posmatrač kaže...

2. Auto je prevozno sredstvo dok ga koristis kao takvo a ne da se zabijes u grupu pjesaka. Je li i tada prevozno sredstvo? Sjekira suzi za cijepanje drva ili glave. Je li i tada samo alat za domacinstvo ili sredstvo za ubijanje?????

Vatreno oruzje je alat i kao takvo nece napraviti nsita. Stavi ga na sred ulice i nece napraviti nista do sudnjeg dana. Dodje posten covjek uzece ga i odnijeti na policiju. Dodje ludak uzece ga i pobiti ljude oko sebe. Alat. Covjek odredjuje hoce li sluziti za lov samooodbranu ili gadjanje u metu....

valjda si čuo za podjelu na oružje i oruđe, zna se čemu je namjenjeno jedno i drugo, oružju je jedina namjena da bude oružje i kod običnog čovjeka nema što tražiti (pa ni s njime tucati orahe)

Posmatrač kaže...

Sve ostalo je samo izgovor....  Nikad nisam cuo da se neko branio ovim tvojim argumentima. Gospodjo sudijo nisam ja pobio ljude. Kada sam uzeo oruzje potpun je zaposjelo moju psihu i morao sam pobiti ljude. Oruzje samo zato i sluzi. Inace ja nebih majke mi....

zabrana nosenja i posjedovanaj oruzja bi funkcionisala samo ako bi ukinuli fabrike oruzja i svo oruzje u svijetu. A i tada samo djelimicno. Ubijaju se ljudi i drugim stvarima a ne samo vatrenim oruzjem....

karikiraš bez veze i dovodiš stvari do apsurda kao kakav dječačić, odrasti pa ćemo razgovarati

vatreno oružje je rađeno da se njime ubija i to što efikasnije i jednostavnije zbog toga (po stoti put) nema što tražiti u rukama civila, pa se ti brani cisternama, odvijačima i automobilima

ravna zemlja i šupalj mjesec... dobim, dobiš, dobe...
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.8.2019 23:10 (Louis Pluto).
10 godina
neaktivan

Slažem se s ovim odnosno protiv relativiziranja oruđe vs oružje ("sve je to isto"), "oružje samo ne ubija" itd.

Umjesto primjera sa sjekirama, uzmi primjer sa ručnim bombama ili heroinom*, podijeli to po stanovništvu pa čekaj reakciju. S prvim rundama časti diler, naravno - kasnije se kupuje.

(*zašto heroinom? Tko bi dijelio heroin? Pa, prisjetite se opijumskih ratova, ili organizirane kolonijalne distribucije "vatrene vode" indijancima)

Logički neopravdano visoka stopa vatrenog oružja u stanovništvu i dostupnosti istog je specifikum za US i to naprosto mora imati posljedice (ravnoteža straha > društvo straha, kao što sam ranije naveo).

Drugi ali nadovezujući problem je vrlo primjemčljiva teorija zavjere o ugroženosti bijele rase (kulture, religije...). Kao ni ovaj debilček iz El Pasa, mnogi rasisti se uopće ne smatraju rasistom (nacionalistom, šovinistom, ksenofobom...). Oni (u njihovim glavama) "ne napadaju" druge već "brane" vlastite slobode (rasu...).

Samo, njihovo tumačenje slobode podrazumijeva neravnotežu: "slobodu" hegemonije nad drugim - tuđim slobodama. 

Fora je u tome da je iz različitih razloga "bijela zapadna kultura", kroz povijest, ostvarila različite vidove dominacije/hegemonije/ prirodne neravnoteže nad "ostalima" (kolonijalizam, robovlasništvo...), te posljedično uživala (i uživa!) mnoge benefite do kojih se, prečesto, nije došlo na moralan, ispravan i ono bitno - održiv način.

Sad jbg, vrijeme ne možeš vratiti unatrag niti ispraviti "krive Drine", ali: "white power" teorija podrazumijeva da je to i dalje nekakvo stečeno trajno zacementirano pravo, "sloboda (npr odlučivanja) nad drugima".

Drugim riječima, white trash ekipa bi zaustavila (dapače, vratila unatrag) povijest i društvenu evoluciju, te opravdano (ali ne i ispravno!) se osjeća ugroženim od "došljaka" koji su brži, pametniji, jači, sposobniji ili što već. Realno, svijetom vlada 1/20 stanovništva i žive u privilegiranim uvjetima - očito je riječ o velikoj neravnoteži i teško je održavati takav status quo - u stvari poprilično nerealno. u stvari, zakon velikih brojeva uvjetuje da ćeš teško baš ti biti 1 od dvadesetorice konkurenata koji će biti baš u svemu superioran ostalima, prije će biti suprotno. So, "build the wall"/Brexit.

Odatle i strah: kao što u svom čušpajz manifestu Crusius kaže, već u drugoj ili trećoj generaciji ti "latinosi" su školovani bar jednako kao i on i izguravaju ga sa tržišta rada.

Drugim riječima, OK su dok rade za 1$ dnevno kako bi on zarađivao koliko mu paše. Ili: pošto više ne možeš konkurirati svojim (ne)sposobnostima, ostaje ti kao argument samo - boja kože i oružje.

Naravno da to sa strane zvuči suludo, ali taj tip ksenofobije je univerzalan, npr i ovdje. "Samo branimo svoju kulturu i način života". To što je, u pravilu, "tribalistička" monokultura osuđena na degeneraciju a tek raznolikost (multikulturalnost) omogućava progres - ne ulazi u glave mnogima. A onima koji zarađuju na tome je itekako stalo da tako i ostane.

Rasizam (nacionalizam...) je posljednje utočište hulja, a oružje/nasilje, posljedično, jedini argument. Stoga i 4chan, 8chan itd - de facto reklamni sajtovi za multimilijunski biznis prodaje oružja.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.8.2019 1:13 (Zechina).

3 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

@zechina

Malo si me razocarao tvojim stavovima iz ovog zadnjeg tvog posta.

Na osnovu tvojih godina i zivotnog iskustva ocekivalo bi se da vise poznajes povjest i da u nekim suvremenim dogadjanjima prepiznajes obrasce dogadjaja koji su se vise puta dogodili u ljudskoj povijesti i da bi na osnovu toga mogao zakljuciti uzroke i moguce rezultate danasnjih dogadjanja po planeti...

8 godina
neaktivan

3 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
bunker kaže...

@zechina

Malo si me razocarao tvojim stavovima iz ovog zadnjeg tvog posta.

Na osnovu tvojih godina i zivotnog iskustva ocekivalo bi se da vise poznajes povjest i da u nekim suvremenim dogadjanjima prepiznajes obrasce dogadjaja koji su se vise puta dogodili u ljudskoj povijesti i da bi na osnovu toga mogao zakljuciti uzroke i moguce rezultate danasnjih dogadjanja po planeti...

Budi konkretan, ne okolišaj.

10 godina
neaktivan
Louis Pluto kaže...

Odličan, samo za zumbule poput mene koji se popikavaju sa njemačkim treba upalit titlove.

6 godina
Louis Pluto kaže...
Posmatrač kaže...

zajebavaš se?

glavni razlog za rješavanje ekonomskopolitičke situacije na balkanu će biti zbog toga da Posmatrač može nesmetano nositi pištolj...

trebaju je riješiti da bi ljudima bilo bolje, da živim u normalnom društvu, da počnemo normalno živjeti... rješavaju je desetljećima bezuspješno a ti bi situaciju rješavao oružjem vidim?

Posmatrač kaže...

valjda si čuo za podjelu na oružje i oruđe, zna se čemu je namjenjeno jedno i drugo, oružju je jedina namjena da bude oružje i kod običnog čovjeka nema što tražiti (pa ni s njime tucati orahe)

Posmatrač kaže...

karikiraš bez veze i dovodiš stvari do apsurda kao kakav dječačić, odrasti pa ćemo razgovarati

vatreno oružje je rađeno da se njime ubija i to što efikasnije i jednostavnije zbog toga (po stoti put) nema što tražiti u rukama civila, pa se ti brani cisternama, odvijačima i automobilima

GDje sam ja rekao da ce oruzje ista rijesiti??????????????????? Citiraj molim te.... Odrasli ljudi ne izmisljaju izjave vec citaju sa razumijevanje.... Problem su ljudi a ti bi zabranio oruzje... Oruzje ubilo 20 ljudi auto ubilo 20 ljudi. 20 ljudi je mrtvo a ti pricaj kako to nije isto.... Objasni to ljudima u koje se lik zabio autom..... 

Ako su socio ekonomski problemi ono sto je dovelo do masakra rjesavaj to..... 

I EOD sa tobom jer se ponasas ko balavac.....

6 godina
Zechina kaže...

Slažem se s ovim odnosno protiv relativiziranja oruđe vs oružje ("sve je to isto"), "oružje samo ne ubija" itd.

Umjesto primjera sa sjekirama, uzmi primjer sa ručnim bombama ili heroinom*, podijeli to po stanovništvu pa čekaj reakciju. S prvim rundama časti diler, naravno - kasnije se kupuje.

(*zašto heroinom? Tko bi dijelio heroin? Pa, prisjetite se opijumskih ratova, ili organizirane kolonijalne distribucije "vatrene vode" indijancima)

Logički neopravdano visoka stopa vatrenog oružja u stanovništvu i dostupnosti istog je specifikum za US i to naprosto mora imati posljedice (ravnoteža straha > društvo straha, kao što sam ranije naveo).

....

1. ne relavitiziram ja oruzje vec ukazujem da se socioekonomski problemi nece rijesiti zabranom icega pa i oruzja. Ti kao bivsi vojnik ili policajac (izvini nisam upratio sta si tacno bio) trebalo bi da znas da ako zelis nekoga ubiti ne treba ti pistolj za to..... A zelju i motiv za ubijanjem neces rijesiti zabranom icega. Zasto niko ne komentarise statistiku gdje je uanzad desetak godina u USA prodaja oruzja u porastu a broj krivicnih djela povezanih sa orujem u padu..... Ili razliku svicarske i USA... Zasto u svicarskoj nema masovnih ubbistava a svi imaju oruzje.... NIje krivo oruzje i zabrana nece rijesiti problem. Oruzje nije uzrok.....

2. sta nedostaje primjeru sa sjekirom? Moze se koristi za vise namjena. Isto mozes ubiti covjek pa niko ne zagovara zabranu....

3. logicki neopravdana po kom ili cijem kriterijumu???????? Ako imam oruzje volim oruzje i zelim pucati u metu u kontrolisanim i od drzave regulisanim uslovima cini li me to automatski kriminalcem i masovnim ubicom??????????

Jedina logicka pogreska jeste da oruzje cini ljude ubcama.... Sto je pogresno na valjda svakom mogucem nivou... Onda je svaki muskaras silovatelj jer eto ima cime to napraviti.... Kastracija? Jer inace cemu sluzi muski polni organ osim tome..... Mokriti se moze i bez njega.....

8 godina
neaktivan
Posmatrač kaže...

GDje sam ja rekao da ce oruzje ista rijesiti??????????????????? Citiraj molim te.... Odrasli ljudi ne izmisljaju izjave vec citaju sa razumijevanje.... Problem su ljudi a ti bi zabranio oruzje... Oruzje ubilo 20 ljudi auto ubilo 20 ljudi. 20 ljudi je mrtvo a ti pricaj kako to nije isto.... Objasni to ljudima u koje se lik zabio autom.....

kada je upitnik na kraju rečenice onda je to upitna rečenica a ne izjava, nije li?

zašto glumataš? moraš li baš ponavljati fore? nazovem te dječačićem, ti se uvrijediš i ponoviš mi to isto, ne moraš biti papiga...

želiš li ti išta dokazati ili mi samo protivurječiš?

kako je dvadeset ljudi mrtvo kada je Oruzje ubilo 20 ljudi auto ubilo 20 ljudi? to je 40 ljudi a ubojstva želimo smanjiti a ne povećati, aute želimo na cestama jer su prijevozna sredstva, pištolje ne želimo jer su isključivo naprave za ubijanje, ranjavanje i nanošenje boli... cilj je smanjiti štetu a ne uvećati, smanjiti mogućnosti da se nanese šteta a ne uvećavati,

btw. moj raniji post:

Louis Pluto kaže...
misliš li da bi onaj prištavi naci debilček počinio masakr da živi u zemlji koja ne gaji kulturu oružja, naoružavanja i divljeg zapada gdje je oružje vrlo lako dostupno?

ja mislim da bi u normalnoj zemlji taj tip prebrodio prištavost i agresiju, te nastavio život kao i svaki prosječni hdzovac...

misliš li da bi se prištavi debilček dosjetio ukrasti kamion i znao ga voziti te pogaziti tolike ljude, bi li mogao mačetom i sjekirom poubijati tolike ljude?

mislim da ne bi, dohvatio je ono što mu je bilo pri ruci a to je u takvoj zemlji najdostupnije a ujedno i najubojitije, vatreno oružje... dakle smanjiti mogućnost izbora, učiniti pokolj što težim za izvesti, odvratiti luđaka a ne mu dati oružje u ruke...

Posmatrač kaže...
Ako su socio ekonomski problemi ono sto je dovelo do masakra rjesavaj to..... 
I EOD sa tobom jer se ponasas ko balavac.....

ti se uistinu praviš toša, čovječe to se rješava stoljećima, na balkanu nikada u njegovoj povijesti nije bilo normalno, imaš li čarobni štapić?

stanje je kakvo je i ne vidimo da će u dogledno vrijeme biti bolje i ti bi u takvom stanju olabavio zakone o nošenju i posjedovanju oružja?

i onda sam ja balavac...

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.8.2019 8:27 (Louis Pluto).
8 godina
neaktivan

@zechina

Ti si složio tekst iz kojeg si izvukao zaključak da su bijelci stvorili dominantno robovlasničku dominaciju te da sada to više nemogu održavati jer su ih druge rase dosegle znanjem obrazovanjem i sl i onda pojedinci automatskim puškama pokušavaju održati takvo neuravnoteženo stanje a usput izbacuju isfrustriranost jer latinos više neće delati za kikiriki pa je i tom bjelcu manja plaća....

Ti kao da neznaš da na planeti postoji niz sukoba koji vuku korijene iz vremena prije nego su susreli bjelog čovjeka.

A o medjukulturalnosti i neodrživoj degeneraciji neke rase pitaj današnje malobrojne indijance kaj misle o tome i kako su prošli. Prva kola sa doseljenicima su im isto vjerojatno bila kulturološki zanimljiva...

Tutsi, hutsi, poznato malo detaljnije ?

Razlike unutar arapskog svijeta raspoznaješ ... ?

Kublaj kan, atila... ? Europski srednjevjekovni ratovi... ? Razlog gradnje kineskog zida ... ?

Znaš li za obredna žrtvovanja medju inkama koja su se dogadjala stoljećima prije konkvistadora...?

I povijest je puna slicnih primjera gdje je znanje i oruzje bilo dostupno samo manjoj skupini koja je tako provodila svoj film...

I sad bi trebali kaj ? Oruzje uciniti dostupnima samo probranima koji sluze kao vojska i policija i iskljucivo provode volju trenutnog vlastodršca koji može biti trump, hitler, staljin, polpot, idiamin, kimyongun...

A budala je bilo i bit će ih, a dal bu u diskaću izvadil ak47 ili plinsku bocu je pitanje tehnikalije...

Jesi ti markirao satove povjesti...?

😀

8 godina
neaktivan
bunker kaže...

Jesi ti markirao satove povjesti...?

😀

ispada... povijest je razlog da se današnji rasizam i zločin iz rasne mržnje u usa zanemari i dopusti?

pa znaš ti koliko je krvi teklo stoljećima... jebeš rasizam to je pičkin dim...

koji je smisao tvog predavanja iz povijesti?

ak 47 i plinska boca nije isto a pitanje tehnikalije ne treba shvatiti olako, uostalom smanjuješ mogućnost izbora... ako ćemo o tehnikalijama, što je dabilna tema... u diskać moraš ući, kako ćeš s plinskom bocom? moraš isplanirati (tu već 50% debilčeka otpada), moraš ju unijeti prije večeri ukoliko ne želiš da ti izbacivač pravi probleme ili moraš dovesti bar još jednog ili više sučesnika da se pozabave izbacivačima... etc.etc. na mali milijun načina je moguće da akcija ne uspije, kod kalaša se ušetaš ubijajući sve uokolo iz blizine, sam, bez pol mozga...

shvatimo konačno razliku između oružja i ostalih naprava koje ne služe u svrhu ubijanja, oružje je napravljeno za najjednostavnije, najbrže i najučinkovitije ubijanje

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.8.2019 9:06 (Louis Pluto).
14 godina

Postoji jedan vrlo pouzdani način kako možemo doći do oružja i tako štiti sebe od masovnih ubojica i luđaka na prostoru ex-yu. Postoje političke stranke koje imaju stav da su današnje granice nepravedne i treba ih pod hitno mijenjati. Njih trebamo svim silama dovesti na vlast i svi ćemo besplatno dobiti oružje i to kakvo želiš i braniti se od mass shootera do mile volje. Ostaje za ponadati se da neće opet Amerikanci doći kao '95, nategnuti za uho sve redom, uzeti svima oružje i potjerati svakoga u svoj kut i tako nas opet izložiti masovnim ubojicama.

3 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

@louis pluto

Pa smisao je bio u tome da zechini probam pojasniti da white power svjetonazor nije uzrok svih zala ove planete i da poludjelih pojedinaca ima u svim rasama i religijama.

Glede tehnikalija: Plinsku bocu ces posve jednostavno nabaviti. Obuci radnu manduru, dva dana prije koncerta stavi na tu manduru neku id karticu na kojoj pise tehnoburekmont , masi pritom nekom fasciklom i bez problema ces uci bilo gdje. Stavi tu bocu u neku kartonsku kutiju i velika je vjerojatnost da nitko nikaj nebu vise čačkao oko te kutije. Znas kako baklje zavrse na stadionima ?

Kalaš ipak nemres kupiti na svakoj benzinskoj ili u pevcu a plinske kartuše kupiš u konzumu...

Plinske instalacije su obično nadžbukne što znači da uz malo mašte i netrebaš nikaj unijeti osim upaljača i kombinir klješta ( npr leatherman za kojeg te nebu niti gnjavili na ulazu...)

Kalaš moras i nositi kroz grad, pod jaknom ili u nekoj torbi i tu je opet sansa da to netko uoci i skrene paznju prvom zandaru... Sljakera u mandurama ima svuda oko nas i nitko ih uopce nezapaza a kamoli da se zagleda kaj to furaju u onim svojim kolicima...

14 godina

To je super, onda se možeš i braniti plinskim bocama, legalno, dozvoljeno i ne treba dozvola. 

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
bunker kaže...

@louis pluto

pogledaj koliko si riječi napisao, već je i to komplicirano čitati... sad se vrati na debilnog prištavca s manifestom i zamisli ga kako postavlja plinske boce po diskaćima, nikome nije sumnjiv i sve mu polazi za rukom... ne budi smiješan... s kalašem se dovezeš ispred i ...

da nije imao to što je od oružja imao (kalaša?) odustao bi ili bi ubio puno manje ljudi šrafcigerom...

pogledati o kakvim oriđinalima pričam:

premotati na 3:58, 4:44 i 5:58 za Micho Kakua... 9:08 etc

ako takve odvratiš od upotrebe vatrenog oružja već si obavio značajan dio posla, dobar dio amerikanaca i ne zna što je plinska boca a pištolji su in, kewl i lako nabavljivi kod onog gangste iz kvarta sa zlatnim kalašem...

smanjiti mogućnosti za zločin, smanjiti izbor sredstava za pokolj... ne ga povećavati, već sam sam sebi dosadan ali je očigledno teško shvatiti... što si još sugerirao u prošlom postu, napasti trumpa vatrenim oružjem ili se braniti od vlasti... oružani ustanak?

uzrok svih zala je želja za što većom moći i utjecajem a rasizam, nacionalizam uz vjersku mržnju i iskorištavanje svih mogućih različitosti jednostavan način za posvađati i iskoristiti budalaste ljude... inače to smo znali i bez tebe, samo što je naci rasistička spika sad u modi... izgleda da je prošlo previše vremena od ww2 pa treba ponoviti lekciju za nove naraštaje, mi smo još gori, neki i nisu shvatili a neki zaboravili i bližnju prošlost a neki bi ...khm... očito pogurali pod tepih iznoseći druge razloge

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.8.2019 10:38 (Louis Pluto).
6 godina
ante_etna kaže...

To je super, onda se možeš i braniti plinskim bocama, legalno, dozvoljeno i ne treba dozvola. 

Boze.... 

Zabranite postenim ljudima sve. Kriminalcima svejedno jer ionako ne postuju zakone...

14 godina
Posmatrač kaže...
ante_etna kaže...

Boze.... 

Zabranite postenim ljudima sve. Kriminalcima svejedno jer ionako ne postuju zakone...

Pa to je vaša logika, možeš ubiti bormašinom i autobusom, znači već imaš oružje. Što se mene tiče, ja bih stvarno dozvolio prodaju svega naoružanja bez PDV-a i to bez ograničenja i zabrana kao u Americi tipa automatsko oružje i bombe i dozvolio bih nošenje po svuda za razliku od Švicaraca koji ne daju poštenim ljudima da se brane na cesti. Želim da se na ovim prostorima naoruža čim više ljudi, a dozvole nisu potrebne jer kriminalci već imaju oružje.

10 godina
neaktivan
ante_etna kaže...

Što se mene tiče, ja bih stvarno dozvolio prodaju svega naoružanja bez PDV-a i to bez ograničenja i zabrana kao u Americi tipa automatsko oružje i bombe

Zašto stati na bombama? Zolje, prijenosni launcheri raketa, što tome fali? Nikad ne znaš kad će ti trebati za samoobranu, a kriminalci to već imaju. Dođeš u dućan i vidiš nekog da se sumnjivo ponaša, pa nećeš valjda čekati da izvadi oružje? BAM - kresneš ga zoljom i miran si.

Zašto stati na tome? Pa zašto ne legalizirati heroin, crack, krokodil? Demokracija je. A  kriminalci to ionako prodaju na ulici.

Ili zašto zabranjivati snuff filmiće? Pa kad već imaš arsenal oružja i stimulanse, fino može poslužiti za kreativnu inspiraciju.

ante_etna kaže...

dozvolio bih nošenje po svuda za razliku od Švicaraca koji ne daju poštenim ljudima da se brane na cesti. Želim da se na ovim prostorima naoruža čim više ljudi, a dozvole nisu potrebne jer kriminalci već imaju oružje.

Pa da. I onda kad su svi naoružani, više ni nemaš potrebe za policijom jer se svatko može sam obraniti. Ukineš policiju i ušparao si.

Kako se samo nitko već nije toga sjetio?

(p.s. nadam se da Pernar ovo ne čita)

8 godina
neaktivan

@zechina

Jesi vidio druze kako lista apsurda moze biti dugacka i mastovita. 😀

Stvarno nevidim problem da se uz kvalitetnu periodicku lijecnicku psiholosku provjeru da dozvola za drzanje i nosenje svakome tko to zeli, uz naravno uvjete nekaznjavanosti ( za imovinske, krvne i sl delikte ) te temeljitu provjeru poznavanja propisa. Jos ako bi postojala zakonska obveza da bar dvaput godisnje moras ići na neku sluzbenu streljanu i proci jednosatnu obuku sa nekim ovl instruktorom, nevidom da bi tako nesto povecalo broj incidenata. Pa na tim testovima i instruktazama bi bar naucio kako staviti onaj lokot kroz cjev i sl, a papundek koji nacrnjala kupi tetejca mozda nezna niti provjeriti jel mu metak u cjevi pa bu ga takvog skril u posteljinu u ormaru, pa bu ga nasla djeca, i evo uvoda u zivotnu dramu....

1 0 hvala 0
6 godina
Ok. Vi ste u pravu. Zabrana oruzja. Koji problem to rjesava?
Btv onaj ko zeli zolju mislis da je ne moze nabaviti? Naivni ste....
Onaj koji zeli pistolj za pociniti zlocin kupice ga u prodavnici uz dozvolu mupa? Ne znam bil se smijao ili plakao....

E da spominjali ste legalizaciju heroina. Zabranjen je. Ne moze se nabaviti? Ppsto je zabranjen nema problema droge u svijetu? Tako se to rjesava.....
Genijalci....Nikad nauciti da zabrana samo podigne cijene i gubis kontrolu a dostupnost je veca. Nema backgroud cheka 😳
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.8.2019 17:09 (Posmatrač).

2 1 hvala 0
10 godina
neaktivan
Posmatrač kaže...

1. ne relavitiziram ja oruzje vec ukazujem da se socioekonomski problemi nece rijesiti zabranom icega pa i oruzja.

(snip)

NIje krivo oruzje i zabrana nece rijesiti problem. Oruzje nije uzrok.....

2. sta nedostaje primjeru sa sjekirom? Moze se koristi za vise namjena. Isto mozes ubiti covjek pa niko ne zagovara zabranu....

3. logicki neopravdana po kom ili cijem kriterijumu???????? Ako imam oruzje volim oruzje i zelim pucati u metu u kontrolisanim i od drzave regulisanim uslovima cini li me to automatski kriminalcem i masovnim ubicom??????????

Jedina logicka pogreska jeste da oruzje cini ljude ubcama.... Sto je pogresno na valjda svakom mogucem nivou... Onda je svaki muskaras silovatelj jer eto ima cime to napraviti.... Kastracija? Jer inace cemu sluzi muski polni organ osim tome..... Mokriti se moze i bez njega.....

Sad ću ja kao ti: "pa kad sam ja napisao da bi zabranio oružje?"

Zechina kaže...

Ne zagovaram ja zabranu, odn. potpisujem tvoje: "socioekonomski problemi nece rijesiti zabranom icega pa i oruzja.". Zabrana je u pravilu izraz nemoći, krajnje sredstvo. No u nekim slučajevima je opravdana.

Vidi paradoksalne situacije: Od prije tjedan dana hijab (pokrivalo za glavu) je zabranjen na javnim mjestima i u naprednoj Nizozermskoj, a kolega bi dopustio nošenje bombi po cesti? Dijametralno suprotno, a opet zabrane vrijede i za jedno i za drugo, zašto? Pa nije valjda da hijab ubija ljude?

Riješenje bi u pravilu trebalo biti mrkva i batina u ravnoteži, a ne samo batina (odn. zabrana). No u krajnjim, drastičnim slučajevima/okolnostima potrebne su i krajnje, drastične mjere.

Pa nije isto je li ti (tebi / svakome) automatsko oružje prirodno 24/7 nadohvat ruke, kao dio imagea / dress codea. Kad "pukneš" (a dešava se svakome), nije svejedno hoćeš li dohvatiti čašu vode i istresti nekome u lice ili ispucati okvir u nekoga (kad ti je već pri ruci, a "normalno" je da je pri ruci svakome non-stop).

Pretpostavka je da s tolikom kolličinom oružja policija i da hoće ne može to sve kontrolirati / regulrati, a s tim predumišljajem se i vode gotovo svi koji zloupotrebljuju oružje. Ideja je prastara - razrađuje se preko 50 godina (film "The Warriors" je rađen po knjizi iz 1965):

Cyrus proposes to the assembled crowd a permanent citywide truce and alliance that would allow the gangs to control the city since they outnumber the police by three to one.

I u takvoj debilnoj situaciji dolaziš do uvjetovane situacije da ti oružje postaje doista opravdano za samoobranu - i onda dolazimo do onog što sam naveo - ravnoteža straha > društvo straha. Trajno anksiozno stanje. Posljedično, spirala nasilja kako bi se to "trajno a neodrživo" stanje prekinulo.

Ne vidim situaciju kako neki sociopat ne bi pokušao zaraditi na tome: dovoljno je reći "oni su krivi" (koji god "oni") i otvoriti kamp za obuku/samoobranu i unosnu prodaju ideološke magle i vatrenog oružja u paketu. 8chan &co je samo poslovna nadogradnja za  mobilizaciju korisnih budala.

Riječ je o spregi razloga za ovakve društvene anomalije; nije problem u formalnoj legalnosti oružja, ali svako društvo ima problem ako to (logički neporavdano) preraste deseterostruke količine uopće smislenog - količina koja je po svakom kriteriju opasna (a potpuno besmislena za pretpostavljeni a u stvari tek željeni racionalni, logički stupanj odgovornosti koji bi to trebao pratiti).

Umjesto oružja, zamisli da je propagirani trend, tzv "tradicija", da svako domaćinsto ima kašetu nitro-razređivača na balkonu ili ulazu u stan. I da, jbg, "ljudi su odgovorni", ne rade molotovljeve koktele od toga... ali čitav grad se, svejedno, instantno može pretvoriti u buktinju u trenutku. Neodgovorno i besmisleno.

I u ovom slučaju "oruđe" ne  ubija, ali eksponencijalno raste rizik od "nepredviđenih okolnosti".

Mislim da sve razumiješ pa je i ova rasprava besmislena.

6 godina

Nije besmislena dok god razgovaramo normalno bez vrijedjanja. Postoji jedna stvar koja je kljucna za zagovaratelje zabrane oruzja a to je statistika. Prodaja oruzja U USA nikad vec broj zrtava povezanih sa oruzjem nikad manji....

Koliko stvar ti znas da je zabrana eliminisala iz stvarnog zivota? Pocev od droge pa preko oruzja. Sta ne mozes u Hrvatskoj nabaviti a da je zakonom zabranjeno za nabaviti? Onda mozes misliti koliko je to lako nabaviti u USA....

Ja mogu nabaviti bombu, AK 47 ili zolju (mozda zolju malo teze) za dan dva max.... A nemam nikakve veze u podzemljui na bilo koji nacin....

17 godina
neaktivan
Ček, a onaj graf po kojem se povećala smrtnost od vatrenog oružja za 24% više ne spominješ?
:-) Koji si ti lik.
Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
10 godina
neaktivan
Posmatrač kaže...

Nije besmislena dok god razgovaramo normalno bez vrijedjanja. Postoji jedna stvar koja je kljucna za zagovaratelje zabrane oruzja a to je statistika. Prodaja oruzja U USA nikad vec broj zrtava povezanih sa oruzjem nikad manji....

Koliko stvar ti znas da je zabrana eliminisala iz stvarnog zivota? Pocev od droge pa preko oruzja. Sta ne mozes u Hrvatskoj nabaviti a da je zakonom zabranjeno za nabaviti? Onda mozes misliti koliko je to lako nabaviti u USA....

Ja mogu nabaviti bombu, AK 47 ili zolju (mozda zolju malo teze) za dan dva max.... A nemam nikakve veze u podzemljui na bilo koji nacin....

Prodaja oruzja U USA nikad vecabroj zrtava povezanih sa oruzjem nikad manji....?

Impliciraš li ti to da toliko bezumnika ima oružje koji se ne znaju služiti istim da više ne mogu niti pogoditi žrtvu? 

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mass_shootings_in_the_United_States_in_2019

As of July 31, 2019, 248 mass shootings have occurred in 2019 that fit the inclusion criteria of this article. This averages out to 1.2 shootings per day. In these shootings, 979 people were injured and 246 died (for a total of 1,325 victims).

Glede statistike, ovdje niže ti je objašnjeno kako se s istom manipulira.

TLDR: dovoljno je da isključiš samoubojstva i "samoubojstva" i dobiješ NRA-driven manipulaciju.

Imaš tu i nedvosmislen TOČAN graf, i detaljno obrazloženje kako je izveden (možeš i sam primjeniti) - plus gomilu međugrafova koji, kad se sve okolnosti uzmu u obzir (a ne selektivno!) dovode do njega. 

Everybody’s Lying About the Link Between Gun Ownership and Homicide

https://medium.com/handwaving-freakoutery/everybodys-lying-about-the-link-between-gun-ownership-and-homicide-1108ed400be5

Ja mogu nabaviti bombu, AK 47 ili zolju

I ja mogu heroin itd, zato ga treba učiniti javno dostupnim? Treba li zato zakone i kontrole ukinuti?

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.8.2019 18:51 (Zechina).
10 godina
neaktivan

Samo da pojasnim ovo s heroinom: s tim ne možeš "malo se pikati/šmrkati" pa skužiš da si u krivu i prestaneš. To ne funkcionira tako. Instantno se navučeš (ili te navuku) i posljedice su nepovratne - u pravilu si doživotni apstinent (čast iznimkama).

Kad ubiješ nekog, ne možeš reći: zahebo sam, to je krivo, sad ću ga oživjeti. A s neodgovrnim mahanjem oružjem u trenu dođeš u tu situaciju.

Naprosto, neke stvari su nepovratne i mora ih se prenevirati, nažalost i zabranama a ne samo edukacijom.

Problem je kontrole / samokontrole. Ovisnik je nema, već radi denial, samozavaravanje (generaliziram, naravno).

Kod organizirane ideološke manipulacije i ispiranja mozga je vrlo slična situacija: ne možeš ti edukacijom nekome zaluđenom "nametnuti" ispravan stav. To je moguće samo također organiziranom kontra-manipulacijom - ali ćemo se valjda složiti da to nije i ne može biti riješenje. Zabrana je "manje zlo" - nužna za one koji naprosto nisu kadri prihvatiti neke  općerazumljive stvari. Slažem se da to nije trajno riješenje već posljednja linija obrane.

Problem je u tome da, neki zaluđeni, tek kad se suoči s posljedicama svog nedjela, može (i to ne uvijek) shvatiti koliko je krivo nešto što je uradio (ili potonuti u još dublji denial). Ali tada je prekasno, i stoga za neke stvari moraju ići preventivne zabrane, koliko god to zvučalo makijavelističkim, "riješenjem" presjecanjem gordijskog čvora.

Zabrane per se ne mogu biti trajno riješenje, već mora postojati onaj preventivni, edukativni, smisleni, logički dio koji bi trebao u što većoj mjeri zamijeniti zabrane. No, u praksi to baš ne funkcionira i paralelno bi trebalo raditi jedno i drugo.  

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
bunker kaže...

@zechina

Ti si složio tekst iz kojeg si izvukao zaključak da su bijelci stvorili dominantno robovlasničku dominaciju te da sada to više nemogu održavati jer su ih druge rase dosegle znanjem obrazovanjem i sl i onda pojedinci automatskim puškama pokušavaju održati takvo neuravnoteženo stanje a usput izbacuju isfrustriranost jer latinos više neće delati za kikiriki pa je i tom bjelcu manja plaća....

bunker kaže...

@louis pluto

Pa smisao je bio u tome da zechini probam pojasniti da white power svjetonazor nije uzrok svih zala ove planete i da poludjelih pojedinaca ima u svim rasama i religijama.

DA, ali kontekst - topic je 8chan koji je okupljalište white power alt-alt-right "aktivista"... potpuno bez kontrole  ali s propagiranjem rasnog nasilja - sve pod krinkom "anarhoidne slobode govora".

Hoćeš li reći da je slogan "MAKE AMERICA GREAT AGAIN" poziv da se indijancima vrati zemlja na upravljanje? :D

Pa pročitaj "Neugodnu istinu", manifest koji je Crucius prije pokolja objavio na - 8chan. Nisam to ja "složio".

On se pravda da nije rasist, između ostalog, time, što je upravo indijancima greška bila što nisu pobili bijelce ("invadere"), pa stoga on kao nije rasist kad kaže da bi on isto sa latinosima - a valjda nije rasist jer on samo brani vlastitu supremaciju koje god boje kože bila (...ako je bijela, da parafraziram Henry Forda); dapače podijelio bi Ameriku po boji kože ravnopravno ... da nije tragično, bilo bi presmiješno.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice