Internetski forum 8chan mogao bi biti ugašen

poruka: 469
|
čitano: 79.180
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Internetski forum 8chan mogao bi biti ugašen".
17 godina
neaktivan
Re: Internetski forum 8chan mogao bi biti ugašen
filter160 kaže...

Ok, objasni mi onda kako to da utoj istoj americi sela po mid west koja imaju najviše oružja po glavi stanovnika su najsigurnija, dok gradovi koji imaju gun control najnesigurnija? 

Ako se pozivaš na neku statistiku onda daj link da znam o čemu raspravljamo. Ovako je to samo tvoja izjava.

Gun control je obično na razini države, a ne grada. Imaš pucnjava po midwestu koliko hoćeš, recimo Columbine. 15 mrtvih i 24 ranjena na gradić od 25000 stanovnika, što je 1.5 promila. To ti je kao da u gradu od deset milijuna u jednoj pucnjavi strada 15 tisuća.

Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
7 godina
Znači kad triba braniti SEBE..onda ne smiješ....ali kad triba braniti državu....onda se u ime države mogu raditi ratni zločini...i još na kraju ti građani koji su kao protiv oružja će od svojih ratnih zločinaca praviti heroje

Prema hr ustavu...beba koja se još nije ni rodila je dužna braniti državu...A kad ta beba odraste....onda nema pravo na samoobranu

Ne daju mi pravo na samoobranu...ali redovito mi uzimaju od plaće....i onda s tom lovom kupuju streljivo...s kojim onda vode ratove za demokraciju...sramim se sebe pogledati u ogledalo...jer znam da od mog poreza...su kupovali oružje i slali ga terro-freedom-fighters...Ali koga briga što od Hr metaka su stradala tamo neka sirijska....iračka... afganistanska djeca....jerbo danas se hrvatska brani u Afganistanu....reče Alkoholinda...i još ima debila koji glasaju za nju

Pravo na život bez prava na samoobranu je DEMAGOGIJA
Među političkim elitama u hrvatskoj postoji ne mali broj koji 1945 doživljavaju kao poraz... jasenovac i gradiška stara nisu od jučer... pa još nikad nije završio u prdekani radi pjevušenje

Radi toga samoobrana mora biti ustavna kategorija...pa ako moj susjed pjevuši jasenovac i gradiška stara...mene nije briga...jerbo ispod kreveta imam arsenal.... pa neka se usudi

U hrvatskoj institucije ne rade baš svoj posao kako treba... pravosuđe...policija...vojska.....nitko nije IMUN NA KORUPCIJU I MITO....upravo zato USTAV mora biti jamstvo slobode i sigurnosti

U europi i dalje postoji taj feudalno,kmetovski mentalitet...da je yuga imala samoobranu u ustavu... Vukovar se nebi nikad desio

Da danas dobijem poziv za vojnu vježbu...moram se odazvali...A kad triba svoju guzicu....onda ti ne daju...radi toga ja imam ne prigovor savjesti NEGO LOGIKE...

Da oni su protiv oružja ali se ne bune kad država ima želju kupiti leteće sijaće smrti za 3 milijarde kuna....bolje potrošiti lovu za smrt... Nego uložiti te pare u medicinske svrhe

Slobodni ljud,slobodni samo ako smiju imati oružje da bi zaštitili svoj život,imovinu,svoje sugrađane i obitelji od drugih NASILNIH GRAĐANA,kao i od NEPOŠTENE VLASTI i da se obrane od TIRANIJE VLADARA.
mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.8.2019 14:36 (HCMAA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

"I blame Fortnite!" -quote sa FOX News-a, od prije par dana.

everyday i'm shuffling...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HCMAA kaže...

Ti si hodajuća reklama za kampanju protiv oružja.

17 godina
neaktivan
Stric_Jura kaže...

a tko ovdje zagovara NOŠENJE oružja ????

Više manje svi koji su za posjedovanje, osim tebe.

Oni će spasiti ljude kad u mračnom kinu krene pucnjava, kao što ćeš ti spasiti svoju obitelj kad ti budala pošalje tvog sina da pogleda u kojoj si sobi, a onda ubije njega, pa tebe.

Oružje vas realno ne štiti, samo vam daje osjećaj da ste u mogućnosti se obraniti, ali istovremeno ulijeva strah drugim ljudima i realno ih ugrožava, a vaše pravo prestaje tamo gdje postaje ugroza drugima.

Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
6 godina
ante_etna kaže...
BlackDog22 kaže...
ante_etna kaže...

Točno. Tamo država ima pravo na oružje dok civili ne. Nešto kao i kod nas. Zanimljivo kako smo njihovim visoko rangiranim političarima i bogatašima mi uzor. Ne znam zašto se u tim prostorima čovjek nema pravo braniti od totalitarizma ili nekog pomahnitalog ubojice.

Socijalizam i feudalizam, kažem ti ja, socijalizam i feudalizam. Ili recimo kad si u blizini njihova predsjednika ne smiješ nosit oružje, koje LEGALNO posjeduješ. Tamo neki policajčić će meni reči da je nomu pozdraviot Trumpa s LEGALNOM utokom u jednoj i američkom zastavom u drugoj ruci.

Možeš se ti smijati Trumpu ali on tvrdi da je zabrana nošenja oružja u njegovoj blizini jako efektivna i broj ubojstava je - nula, broj pokušaja ubojstava - nula. Naravno, pod uvjetom da se zabrana provede kako spada, a ne da mi nosaš po skupovima kojekakve neprovjerene torbe.

U kojoj blizini? Njega cuva preko 200 naoruzanih agenata i to sprecava ubistva a ne nenosenje oruzja civila....

BlackDog22 kaže...
Stric_Jura kaže...

i još jednom, Švicarska, ne SAD, njih gledajte... kmetovi...

Nego Jura, zašto je ok da je posjedovanje nekakve puške legalno, a recimo automatskog oružja, ručne bombe ili zolje ilegalno? Ne kužim. Pa i s jednim i s drugim možeš nekog ubiti.

Pitaj onog ko je zabranio a to je Klinton.... 

6 godina
Visak kaže...
Stric_Jura kaže...

Više manje svi koji su za posjedovanje, osim tebe.

Oni će spasiti ljude kad u mračnom kinu krene pucnjava, kao što ćeš ti spasiti svoju obitelj kad ti budala pošalje tvog sina da pogleda u kojoj si sobi, a onda ubije njega, pa tebe.

Oružje vas realno ne štiti, samo vam daje osjećaj da ste u mogućnosti se obraniti, ali istovremeno ulijeva strah drugim ljudima i realno ih ugrožava, a vaše pravo prestaje tamo gdje postaje ugroza drugima.

Ne zagovaramo mi nista samo pobijamo pretpostavku da bi se zakonskom zabranom nabavke i posjedovanja oruzja rijesile pucnjave i ubijanja. Prosta cinjenica jeste da takvi ljudi ne postuju zakona i takav zakon bi pogodio postene ljude. Druga pretpostavka jeste da ljudi se ne bi ubijali jer ne mogu legalno nabaviti oruzje. Ako neko nekoga zeli ubiti zadnje sto bi ga sprijecila jeste zakonska regulativa... 

Ja imam oruzje nikad nikoga nisam ubi niti bih ubio  ali ako mi nekeo zaprijeti porodici ili provalio u kucu.....

Ovi sto masovno ubijaju masovono imaju dovoljno vremena da to polako rade dok se to ne bi desilo da su recimo ucitelji naoruzani... ZAsto se niko ne buni na cuvara pred bankom ali se buni na naoruzanog ucitelja. Pare su vaznije od djece?

14 godina
Posmatrač kaže...

U kojoj blizini? Njega cuva preko 200 naoruzanih agenata i to sprecava ubistva a ne nenosenje oruzja civila....

Zašto onda skeniraju ljude pri ulasku u Bijelu kuću ili njegovu blizinu? Zašto provjeravaju nose li oružje i zašto ga ne smiju unositi kad to nema baš nikakve veze i ne igra nikakvu ulogu?

14 godina
Posmatrač kaže...

Ovi sto masovno ubijaju masovono imaju dovoljno vremena da to polako rade dok se to ne bi desilo da su recimo ucitelji naoruzani... ZAsto se niko ne buni na cuvara pred bankom ali se buni na naoruzanog ucitelja. Pare su vaznije od djece?

.. jer pedesetgodišnja profesorica povijesti s metar šezdeset i dioptrijom +2,7 bi propucala Magnumom 45 Columbince kao Dirty Harry " do you feel lucky, punk?". Možda bi bilo više reda na satu jer klinci u razredu budu nemogući, teško ih je dovesti u red.

15 godina

eto jednim samokresom riješimo dva problema, a i treći, kad roditelji  malog zlata dođu mandrilski zahtijevati da se briše jedinica iz imenika...

Ju je je? Je ju je!
17 godina
Posmatrač kaže...

... Zasto se recimo masovne pucnjave uvijek desavaju na mjestima gdje je oruzje zabranjeno? Zasto ne ulete u trzni centar u teksasu gdje je nosenje oruzja dozvoljeno? Budi mudonja pa napravi takvu glupost....

U kojoj američkoj državi beše El Paso? Pošto je baš tamo bio onaj Walmart od prošlog vikenda. Čovek je došao, ušao unutra noseći pušku, pobio ljudi koliko je hteo, izašao napolje, seo u kola i predao se prvoj policijskoj patroli. A teksašani su bežali ako su mogli, ili preklinjali da ih ne ubije. Eto, toliko vredi oružje u rukama civila kada krene pravo s*anje.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.8.2019 15:30 (Ivan(4)).
15 godina

a jeste li sigurni da su građani tamo nosili oružje?

čak i da jesu, taj bi trebao seronju i samo seronju upucati u gužvi, a seronja puca nasumice u koga želi...

Ju je je? Je ju je!
14 godina
Ivan(4) kaže...
Posmatrač kaže...

... Zasto se recimo masovne pucnjave uvijek desavaju na mjestima gdje je oruzje zabranjeno? Zasto ne ulete u trzni centar u teksasu gdje je nosenje oruzja dozvoljeno? Budi mudonja pa napravi takvu glupost....

U kojoj američkoj državi beše El Paso? Pošto je baš tamo bio onaj Walmart od prošlog vikenda. Čovek je došao, ušao unutra noseći pušku, pobio ljudi koliko je hteo, izašao napolje, seo u kola i predao se prvoj policijskoj patroli. A teksašani su bežali ako su mogli, ili preklinjali da ih ne ubije. Eto, toliko vredi oružje u rukama civila kada krene pravo s*anje.

Uvijek tako i bude, eventualno se ubojica propuca sȃm ili dođu profesionalci s pancirkama, vizirima, suzavcem, dimom i dugim cijevima pa riješe stvar. Još nikad nije ubojica došao i rekao "Dobar dan gospodo, za 15 minuta ću početi pucati pa ako se netko želi pripremiti.." i nakon toga random civil Bruce Willis Pravedni to riješi.

17 godina
Stric_Jura kaže...

a jeste li sigurni da su građani tamo nosili oružje?

čak i da jesu, taj bi trebao seronju i samo seronju upucati u gužvi, a seronja puca nasumice u koga želi...

Statistički, oko 1% Amerikanaca svakodnevno nosi oružje. Za sam Teksas nisam mogao da nađem podatak, ali mislim da možemo da pretpostavimo da nisu gori od proseka. Nije to visok procenat, no statistički ih je moralo biti nekoliko na licu mesta, pošto se radilo o više stotina ljudi - opet, ne mogu pronaći tačan broj, ali je samo jedan zaposleni evakuisao njih oko 150-160, žrtava je bilo blizu 50 (računajući ranjene), a napadač je puštao belce i crnce (doduše, oni su tamo manjina). Ako pretpostavimo da je bilo 300 ljudi i da u proseku 1% ljudi nosi oružje, šanse da niko od njih nije bio naoružan su manje od 5%.

A žuti deo upravo ide u prilog onome što sam hteo da kažem - u praksi se oružje koje nose dobri građani da bi se zaštitili loše pokazuje (razlozi nisu bitni).

15 godina

i opet tko se zalaže za NOŠENJE oružja i zašto gledate SAD  - gledajte Švicarsku koja je isto puna legalnog oružja...

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Inicijalno sam odgovorio Čitatelju, koji je tvrdio da bi bilo drugačije kada bi neko pokušao ovako nešto u nekom tržnom centru u Teksasu, nesvestan da su ga događaji demantovali i pre nego što je napisao post.

A od tamo prisutnih možeš računati da je jedna trećina kod kuće imala legalno oružje, ali im to nije ništa vredelo. No onome što je dodao da ih upuca je njegovo legalno oružje itekako poslužilo za naum koji je imao.
6 godina
Ivan(4) kaže...
Posmatrač kaže...

"In that regard, the Walmart store had no armed security guard, no police presence, and was located in a shopping mall that was a self-proclaimed “gun-free zone.”"

https://spectator.org/mass-shootings-in-gun-free-zones/

Da su imali naoruzanu zastitu i  da nisu gun free zona ne bi se to desilo.....

Kada stavis natpis gun free zone sta ocekujes da ce se desiti? Ovakvi ce te zaobici jer ne smiju unijeti oruzje? Opet okrecete pilu naopako pod pretpostavkom da i kriminalci i ludjaci postuju zakone kao i posteni gradjani.....

"According to the Crime Prevention Research Center, between 1950 and 2018 97.8 percent of all mass public shootings occurred in gun-free zones. Similarly, in the 20 states that allow teachers to be armed, there have been no school shootings (as well as no accidents or injuries caused by firearms possessed by teachers)."

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.8.2019 17:59 (Posmatrač).
17 godina
neaktivan

Još nitko nije odgovorio zašto je legalno posjedovat poluautomatsku pušku u odnosu na automatsku. Koji je razlog što je jedna zabranjena, a druga nije? Zašto bi netko išao zabranjivat dvije potpuno identične puške, istog kalibra i specifikacija s razlikom da jedna može ispucavat puno više metaka od druge. Što je to toliko bitno da se nešto zabrani samo zato jer može nešto radit bolje od druge? Nastavno na to, zašto su zabranjene ručne bombe, raketni bacač i sl?

0 0 hvala 0
7 godina
protjeran
BlackDog22 kaže...

Još nitko nije odgovorio zašto je legalno posjedovat poluautomatsku pušku u odnosu na automatsku. Koji je razlog što je jedna zabranjena, a druga nije? Zašto bi netko išao zabranjivat dvije potpuno identične puške, istog kalibra i specifikacija s razlikom da jedna može ispucavat puno više metaka od druge. Što je to toliko bitno da se nešto zabrani samo zato jer može nešto radit bolje od druge? Nastavno na to, zašto su zabranjene ručne bombe, raketni bacač i sl?

Odgovor je jednostavan i logičan, mogu napraviti više štete u kraće vrijeme nego poluautomatske puške ili pištolji a to nema smisla koristiti u 99% slučajeva samoobrane.

14 godina
love2ml86 kaže...
BlackDog22 kaže...

Odgovor je jednostavan i logičan, mogu napraviti više štete u kraće vrijeme nego poluautomatske puške ili pištolji a to nema smisla koristiti u 99% slučajeva samoobrane.

Nije točno. Puno lakše je pokositi napadača rafalom, pogotovo ako se radi o napadu neke bande, nego pojedinačnom vatrom. Za ovog u Teksasu bi ručna bomba biio efikasno sredstvo. 

7 godina
protjeran
ante_etna kaže...
love2ml86 kaže...
BlackDog22 kaže...

Nije točno. Puno lakše je pokositi napadača rafalom, pogotovo ako se radi o napadu neke bande, nego pojedinačnom vatrom. Za ovog u Teksasu bi ručna bomba biio efikasno sredstvo. 

Šansa da te napadne banda (množina) je puno manja nego da te napadne pojedinac.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.8.2019 20:16 (love2ml86).
14 godina
love2ml86 kaže...
ante_etna kaže...
love2ml86 kaže..

Šansa da te napadne banda (množina) je puno manja nego da te napadne pojedinac.

.. kojeg je isto lakše neutralizirati rafalnom paljbom. 

6 godina
love2ml86 kaže...
BlackDog22 kaže...

Ne mora znaciti ;)

ocigledno niste pucali rafalno nikad. Sansa da pogodis nesto rafalno je manje vise nikakava..... 

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.8.2019 20:28 (Posmatrač).
14 godina
Posmatrač kaže...
love2ml86 kaže...
BlackDog22 kaže...

Ne mora znaciti ;)

ocigledno niste pucali rafalno nikad. Sansa da pogodis nesto rafalno je manje vise nikakava..... 

Može, na 10, 20 metara tebi tt-jac meni kalaš. 

6 godina
ante_etna kaže...
Posmatrač kaže...
love2ml86 kaže...
BlackDog22 kaže...

Ne mora znaciti ;)

heheheh ne pucam na ljude bez prijeke potrebe... Od rafala od 30 metaka na 20 metara ljudska meta. koliko bi pogodaka bilo u grudni kos?

14 godina
Posmatrač kaže...
ante_etna kaže...

heheheh ne pucam na ljude bez prijeke potrebe... Od rafala od 30 metaka na 20 metara ljudska meta. koliko bi pogodaka bilo u grudni kos?

Teško je reći, 7,62 trese jako, to je istina, bitno da barem jedan zahvati bedro ili nadlakticu, bilo što i priča je gotova. Ne treba ići ni u glavu ni u prsa. Ako uđe u trbuh, stigneš još i popričati s njime. Starijim profama bih dao uzi, nešto slabije da otprilike pošalju paket od 10 komada u pravcu pinganja pogotovo ako imaju samo naočale za čitanje kod sebe. 

10 godina
neaktivan
Posmatrač kaže...

Ne mora znaciti ;)

1 (ako) do max 2.

Pucali su na mene / prema meni iz kalaša, browninga (pam + rasprskavajući), pat, t84, bst, snajper + isti sa ic... 0 bodova. Jedino me potezna mina zakačila :( 

9 godina

da, real life nema auto aim, ciljati nesto i tocno to pogoditi.... 

Children Shouldnt Play with Dead Things
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
ante_etna kaže...

Teško je reći, 7,62 trese jako, to je istina, bitno da barem jedan zahvati bedro ili nadlakticu, bilo što i priča je gotova. Ne treba ići ni u glavu ni u prsa. Ako uđe u trbuh, stigneš još i popričati s njime. Starijim profama bih dao uzi, nešto slabije da otprilike pošalju paket od 10 komada u pravcu pinganja pogotovo ako imaju samo naočale za čitanje kod sebe. 

Ne trese jako (nisu to njemačke strojnice iz ww2 pa s boka) već je ak47 neprecizan ko ćoravi krtz, plus rafalno ga diže na 45 stupnjeva.

S uzijem (zbrojovke...) možeš "pričati" na 15 metara,  sve dalje od tog je u krugu od 2m neprecizno. Preciznije kamen baciš ;) 

Prvo što bi skužio u Nuštru je da se svi ili voze biciklima, ili kao rastafarijanci neku reggae čagicu imaju, i dok hodaju i dok stoje. Zbog snajpera 24/7. U 1-2 dana to preuzmeš, nakon prvog propuha od metka blizu tikve. Gibaš se +/- pola metra, snajper te ne može naciljati.

No ako se iz panike ukočiš ili instiktivno počneš bježati unatrag, na istoj si liniji - popit ćeš garant. Vrijedi i za kalaš itd.
Kalaš na 30m, iz ruke, pa još rafalno - nema šamse. Pa još trzaj, u pravilu ti valjda već 3. metak metar iznad glave.
Sad opet, tko se zna služiti tim gadostima, pa još dupli okvir ima (da ne zanosi toliko)... ali to brzo vidiš s kim imaš posla (ehm, ako stigneš).

imho zahebanija je prastara M48 ili obična papovka, neki hladnokrvan igrač će na 50-80m pogoditi cca 6/10, skoro pa "rafalno".

Sve bi ja oružje pozabranjivao, samo "službama" - ne svim i to uz obavezan video (kao u US sad), da se vidi da nije došlo do zlouporabe.
Hobi, trofeji, lov, ribolov, sport... zahebi.

6 godina
Zechina kaže...
ante_etna kaže...

Ne trese jako (nisu to njemačke strojnice iz ww2 pa s boka) već je ak47 neprecizan ko ćoravi krtz, plus rafalno ga diže na 45 stupnjeva.

S uzijem (zbrojovke...) možeš "pričati" na 15 metara,  sve dalje od tog je u krugu od 2m neprecizno. Preciznije kamen baciš ;) 

Prvo što bi skužio u Nuštru je da se svi ili voze biciklima, ili kao rastafarijanci neku reggae čagicu imaju, i dok hodaju i dok stoje. Zbog snajpera 24/7. U 1-2 dana to preuzmeš, nakon prvog propuha od metka blizu tikve. Gibaš se +/- pola metra, snajper te ne može naciljati.

No ako se iz panike ukočiš ili instiktivno počneš bježati unatrag, na istoj si liniji - popit ćeš garant. Vrijedi i za kalaš itd.
Kalaš na 30m, iz ruke, pa još rafalno - nema šamse. Pa još trzaj, u pravilu ti valjda već 3. metak metar iznad glave.
Sad opet, tko se zna služiti tim gadostima, pa još dupli okvir ima (da ne zanosi toliko)... ali to brzo vidiš s kim imaš posla (ehm, ako stigneš).

imho zahebanija je prastara M48 ili obična papovka, neki hladnokrvan igrač će na 50-80m pogoditi cca 6/10, skoro pa "rafalno".

Sve bi ja oružje pozabranjivao, samo "službama" - ne svim i to uz obavezan video (kao u US sad), da se vidi da nije došlo do zlouporabe.
Hobi, trofeji, lov, ribolov, sport... zahebi.

Upravo o tome pricam. Ako znas sta radis prije ce te ubiti iz gloka na 20 metara nego rafalno iz puske tipa ak47.... To je vise sredstvo zastrasivanja na rafalnoj paljbi nego precizna puska...

I ja kazem 1 do 2 ako bas imas srece ili znas sta radis.....

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice