DeepSeek prešao ChatGPT po popularnosti u SAD-u

poruka: 13
|
čitano: 1.820
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "DeepSeek prešao ChatGPT po popularnosti u SAD-u".
16 godina

Za tjedan dana vijest "Trump uveo sankcije protiv Deepseek, zabranjen svima koji koriste usluge americkih tvrtki".

Moj PC  
10 0 hvala 0
13 godina

Vidjet cemo kako ce ovo završit nadajmo se ne oružanim sukobom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Pa naravno, neka se ne zajebavaju!

AMD Ryzen 7900X3D; Gigabyte Gaming X670 X AX; G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 C30 32 Gb; MSI 4090 24 Gb X Trio; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: DeepSeek prešao ChatGPT po popularnosti u SAD-
ukay1000 kaže...

Za tjedan dana vijest "Trump uveo sankcije protiv Deepseek, zabranjen svima koji koriste usluge americkih tvrtki".

Da te ispravim:

Za tjedan dana vijest "Trump uveo sankcije protiv Deepseek, tko će ga ilegalno koristiti bit će deportiran".

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
16 godina

Nema dugo se okupili, velika maga kao garancija početka zlatnog doba s bilijarderima, gospodarima svemira ... a xi poslao nekog lajbeka da im sa 6 milja ubije preko 600 milijardi ... kažu i ameri svjetski rekord, da su pravi ljudi s tih 600 milijardi nahranili bi afričke djece za milenije ... luda vremena

... bojim se da je musk prežestoko glumio zabijanje zastave na marsu i da neće preživjeti kad mu jave da se kineska posada spustila pezejcem na mars prije pola sata

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.1.2025 21:41 (bmw_power).
Moj PC  
11 1 hvala 0
10 godina

"Medijska oluja", placena propaganda. 6 miljuna su samo potrosli. Lol

Model nije los, ali nije cutting edge.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.1.2025 22:23 (pravi_covijek).

3 5 hvala 1
15 godina
@ covijek, Isto kaze i vucic panju.
Brkoni
10 godina
Brk kaže...

Super argument, ali ako si u AI polju shvatio bi da je cijela prica napuhana. Ne znam kakve veze vas picousti ima s time.

14 godina

Ima nešto poetskog u tome da je nakon pobjede ultrakapitaliste Trumpa, američki AI izgubio posao zbog Kineskog AI-a. #TSCHajna #MAGA #JOBS

Ovaj potpis nije u skladu s propisima.
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.1.2025 23:23 (ivan dragi).
Moj PC  
3 2 hvala 0
12 godina
pravi_covijek kaže...
Brk kaže...

Super argument, ali ako si u AI polju shvatio bi da je cijela prica napuhana. Ne znam kakve veze vas picousti ima s time.

sto je napuhano?

da potpuno otvoreni i besplatni model radi brze i bolje od 4.o?

da daje dizertacije a ne mediokretske odgovore?

da su potrosili daleko manje novaca u razvoj modela?

nekima smeta distilacija, nekima smeta ovo ili ono.... neki sanjaju o nekakvim bedastocama poput agi alli sve je to nebitno, ono, manje bitno od cinjenice da voda tece nizvodno.

ali biitno je jediino ovo: internet nikog nije zanimao kada smo placali 12kn na sat da bi surfali na 14400 ili 9600.... a bio je i 24kn bez pretplate ;) nikog nije zanimao, nije bilo novaca, nista....

kako je pala cijena, tako je i broj korisnika rastao, a kada je pala cijena za mobilni internet, nastao je i youtube(nastao je ranije, ali eksplodirao je tada) i sl. zasto? zbog korisnika, reklama...

i upravo, cinjenica da je n puta jeftiniji od konkurencije cini ovo revolucijom.... 

16 godina

Ovo je samo dokaz koliko je ovih crypto brosa uslo u AI, kolko je random product ne-tehnickih ljudi uslo u research i koliko su svi skupa sve usporili.

20ak ljudi, 2000 GPUova i samo rezultati se mjere. Jos otvorili weightse, offline model, ubili svaku ideju o kineskom spijuniranju itd.

R1 ce ostavit toliki utisak da mislim ljudima jos nije jasno. Sada je moguce generirati sinteticke datasetove za taskove gdje smo mogli samo sanjat o 99% AUC. Prakticki mozes hardkodirat svaki task za buduce modele sa malo few-shot learninga

2 0 hvala 0
14 godina

Ma to je sranje ko i chatgpt.

Pao je test odmah u startu...rekao je i osam i Đakovo...

Moj PC  
9 0 hvala 1
15 godina
Switch kaže...

Ma to je sranje ko i chatgpt.

Pao je test odmah u startu...rekao je i osam i Đakovo...

Ja ga pitao čime maže kosu kada nema gela, odgovorio mi "ničim". Totalni levat, nema pojma. Ne zna ni kako se zove mladunče od Jarebice Normalis 

Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup.
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 17:46 (uss).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice