Borbene lovce šeste generacije za SAD će raditi Bo

poruka: 20
|
čitano: 1.712
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Borbene lovce šeste generacije za SAD će raditi Bo".
9 godina

I još budala bleblne da će neke mogućnosti isključiti saveznicima, jer možda im to neće biti u budućnosti.

Prodavač godine.

Ali barem je transparentan. Što na umu to na drumu.

Moj PC  
5 1 hvala 0
17 godina
Re: Borbene lovce šeste generacije za SAD će radit
F-47? Hahaha, pa ovi su totalno skrenuli! Ali na kraju krajeva...ima logike: prijašnji F-47, koji je u to doba nosio ime P=47 (jer su lovački avijoni nosili oznaku P - Pursuit), je bio debeljko. Aj, još su i dobro prošli, mogli su mu dati ime T-47 i obojati ga u zlatnu boju lol
Plamene zore bude me iz snaFabrička jutra, dim iz dimnjakaPesma se ori, mladi radniciČelicna jutra, hitam fabrici.
16 godina

I to nije sve! Ako narucite danas..., a joj, krivi kanal.

Trump je 47. predsjednik SAD-a pa nakeljili 47 da mu glade jaja i laskaju. Kaj ce sad s F-35 i u njega ulozenih 316+ milijardi kroz 30 godina razvoja?

Linux, Arch Linux.
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 23:37 (Ante).
15 godina
Ante kaže...

I to nije sve! Ako narucite danas..., a joj, krivi kanal.

Trump je 47. predsjednik SAD-a pa nakeljili 47 da mu glade jaja i laskaju. Kaj ce sad s F-35 i u njega ulozenih 316+ milijardi kroz 30 godina razvoja?

Očekujem da će F47 zamjeniti F22, a ne F35. Za F35 se u tom slučaju ništa ne mijenja, dok će ovaj biti do daljnjeg ekskluzivno za USAF, i možda USN.

14 godina

prvi F-47 srusen u summy regije

all eyes on summy

https://x.com/KarinaVinnikova/status/1903141770298364379

Moj PC  
0 3 hvala 0
9 godina
phnx kaže...

all eyes on summy

Trust me bro dokazi ..

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
11 godina

Još uvijek mislim da je za nas najbolja kupnja bio novi jednomotorni F-16 ili Gripen-E jer će nam rafale-i biti golem teret održavanja i potrošnje goriva .. Također budućnost kompletnog ratovanja nisu ni tenkovi, ni transporteri nego isključivo dronovi pogonjeni AI, čak su i budući roboti inferiorni dronovima u brzini i točnosti ali jednog dana će izumiti posve nečujne AI dronove koji će biti 100% samostalni u donošenju odluka, recept za Skynet nije daleko .. :) .. :) ..

0 3 hvala 0
9 godina
F35 će i dalje biti u prodaji, pravili su ga za izvoz. A tajnovi bi trebao zamjenit F22 iz više razloga.

F22 se ne proizvodi, pa bi pokretanje nove linije za f22 bila skupa a onje već zastario, trećina je već označena za povlačenje i mora se zamjenit s novin, a neki su stradali u prirodnoj nepogodi tj bio je neki uragan koji je uništio neke primjerke.

11 godina
W2000 kaže...

...ali jednog dana će izumiti posve nečujne AI dronove koji će biti 100% samostalni u donošenju odluka, recept za Skynet nije daleko .. :) .. :) ..

dronovi su u prednosti dok ne naprave protumjere

a protumjera je već u izradi i isto može dobiti taj famozni ai u imenu 

3 godine
W2000 kaže...

Još uvijek mislim da je za nas najbolja kupnja bio novi jednomotorni F-16 ili Gripen-E jer će nam rafale-i biti golem teret održavanja i potrošnje goriva .. Također budućnost kompletnog ratovanja nisu ni tenkovi, ni transporteri nego isključivo dronovi pogonjeni AI, čak su i budući roboti inferiorni dronovima u brzini i točnosti ali jednog dana će izumiti posve nečujne AI dronove koji će biti 100% samostalni u donošenju odluka, recept za Skynet nije daleko .. :) .. :) ..

To je trenutno, jer ni Rusi ne koriste puno bombardere u Ukrajini.

Dron je zgodan za transport, izbjegavaš žrtve svoje vojske, no borbeni avion služi za ozbiljne ratove.

Ako želiš "poravnati" tuđi teritorij ne ideš dronom već bombarderom.

Pogledajte Gazu.

合気道家 - Yondan --PzKpfw Evropa je poludila. Daje podršku banderovcu i novom banderi Zelenskom. Tko će napasti Hrvatsku? Nitko nas nije napao, 91.
15 godina

Ne samo to, u Ukrajini na ratištu ih uspješno blokiraju elektronskim ometanjem tak da su sad prisiljeni koristit dronove sa drirektnom fizičkom vezom putem optičke niti.

A tu onda teško možemo pričati o dometu ili rojevima.

Bazirati vojsku na dronovima je naivno, ako imaš vojsku onda imaš sve.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 9:21 (forumaš).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

Neke od najkorisnijih tehnologija nastale su iz vojne industrije – internet, GPS, napredna medicina, dronovi… Problem je što se nesrazmjerno više novca troši na rat nego na bilo što drugo.
Prije koji tjedan je pompozno i posprdno zatvorio financiranje društveno korisnih projekata, ali milijarde za novi lovac šeste generacije bez problema prolaze. Zašto? Zato što ratna industrija nije samo "obrana", već ogromna mašinerija u kojoj moćne interesne skupine vuku konce i osiguravaju da se javni novac prelijeva u privatne džepove.
Gura se narativ da je ovo "nužno" za sigurnost, dok se istovremeno režu budžeti za obrazovanje, zdravstvo i infrastrukturu – stvari koje bi dugoročno donijele pravu stabilnost i bolji život.

PSN - darklydexter
Moj PC  
1 3 hvala 0
15 godina
Ezio kaže...

Gura se narativ da je ovo "nužno" za sigurnost, dok se istovremeno režu budžeti za obrazovanje, zdravstvo i infrastrukturu – stvari koje bi dugoročno donijele pravu stabilnost i bolji život.

Treba prvo krenuti od obitelji, od svakog doma. Ako razoružaš svaku obitelj i uspješno im garantiraš sigurnost na dobrom si putu. Razoružaj obitelj, nakon toga razoružaj državu.

Dok pojedinci žele držat oružje jer se osječaju nesigurni ili žele dominirati nad nenaoružanima nema tu promjene. Isto je sa državama, dok ima susjed moram i ja. Na žalost sve je to krajnje jednostavno, krivi smo si sami zbog pohlepe, na osobnoj i državnoj razini.

Ljudima je često dosadno pa ne znaju kako bi drugačije stimulirali mozak.... osvajanje je najbolji adrenalinski metak.

14 godina

i koja je sad situacija s 6 gen americkim?

imaju ga ili je ovo dato van zato jer su procurio video sa dva kineska kako lete? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
W2, 0 zanima me koliko ti imas borbenog iskustva?!? Nikad i nista nece zamijeniti covjeka na terenu. Nije ni SF terminator uspio.
Brkoni
3 godine

Tako je.

Teritorij nije osvojen dok pešadijska čizma ne nagazi to tlo.

Pešadijo! Pešadijo! Pešadijo!🎵

Ne tugujmo, već podignimo glave,

Gledaju nas, iza svakog prozora,

Devojačke oči plave 🎵🎶

合気道家 - Yondan --PzKpfw Evropa je poludila. Daje podršku banderovcu i novom banderi Zelenskom. Tko će napasti Hrvatsku? Nitko nas nije napao, 91.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Okay, rusi i kinezi mogu odahnuti, ipak je to Boeing. 😎 Kad poleti tamo negdje 2078., otkrit će da su zaboravili projektirati i montirati lijevi kotač ili neki drugi nebitni dio, kod uključenja ventilacije izbacuje sjedalo (odi van na zrak) itd...
Ne nije zato što je Boeing u gabuli. Kompanija koja je prevelika da propadne, treba im upumpati sredstva za pokrivanje minusa, ali legalno.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Pozdrav Ezio!
Za naoružanje se koristi novac prema situaciji u svijetu. Možeš vidjeti kako su zemlje EUa magično pronašle novac za naoružanje kada se SAD povukao. Gdje je osuda tog čina? Zamisli koliki novac će se oprati kroz bruixellsku birokraciju!

Iako je to jedan od većih troškova, ako imaš ženu, znaš da one najviše troše. Njihovo održavanje, nekretnine i slično veći su potrošaći novca od godišnjeg ulaganja u vojsku (850 milijardi dolara za 2024. u SADu, žena odgovorna osoba, ne zna u što se novac potrošio).

Administracija predsjednika Trumpa najavila je odgovorno trošenje proračunskog novca, vraćanje duga i uvođenje odgovornog trošenja novca poreznih obveznika. Nije li to za pohvalu?

Zatvaranje pipe za "društveno korisne projekte" tipa transvestitska lutkarska predstava u Peruu (milijunski iznos 20 ili 40 zaboravio sam), potpora pederluku i degeneraciji po svijetu (milijuni), 500 milijuna Dolara za savjetnika za klimatske promjene, milijuni Dolara za osnaživenje ilegalnih migranata, milijunski troškovi za istraživanja tipa da li pingvin više voli Coca Colu ili crtiće Mickey Mousa i sl (na dnevnim press konferencijama ih nabrajaju kako ih procesuiraju) je iznimno dobro i moralno.
Vezano za edukaciju, zdravstvo, infrastrukturu, Trump je rekao da raspušta odbor za edukaciju jer su po uloženom novcu broj jedan u svijetu, a po rezultatima 40! S obzirom koliko su im nadolazeće generacije needucirane i primitivne jer su im demokrati u obrazovne ustanove uvukli DEI, rasizam, seksizam, pedofiliju, komunizam, apsolutno je razumljivo da zbog štete koji takav sustav čini treba biti pogašen/resetiran na tvorničke postavke.

Zdravstvo- Obama care je potpuni promašaj. Svjetska zdravstvena organizacija - WHO, SAD je godišnje uplaćivao +400 milijuna dolara, Kina 30-40 (ako se dobro sjećam).

Infrastruktura - nisam dovoljno informiran.

Nadam se da možeš prije krajnjeg zaključka, sam pogledati vijesti na youtubeu (prijenos pressica) jer se takve vijesti na ljevicarskim medijima tipa CBS, MSNBC, CNN ili RTL besramno prekrajaju i dodjeljuje im se negativna konotacija.

Lp
vicious
15 godina
viciousone kaže...
Pozdrav Ezio!
Za naoružanje se koristi novac prema situaciji u svijetu.

Koja upravo eskalira najavom priznavanja granica osvojenih ratom, najava pokoravanja Kanade, Meksika i Grenlanada.

To di oni troše svoje novce njihova stvar. EU svakak treba pod hitno pokrenut vlastitu industriju oružja, koju već ima i jako je napredna te "samo" ju treba max omasovit bez da se iz USA kupi i jedan jedini avion ili metak.

Ove F35 sve obustavit što se već i događa te pojačati proizvditi vlaste avione 4. 5. i 6. generacije.

Francuzi nek krenu štancat još duplo nukelarnih glava, pa ak je bal nek je maskenbal.

17 godina
EricCartman kaže...

I još budala bleblne da će neke mogućnosti isključiti saveznicima, jer možda im to neće biti u budućnosti.

Prodavač godine.

Ali barem je transparentan. Što na umu to na drumu.

Da, svi će pohrliti u red čekanja. 

Valjda ima dionice Boeinga pa gleda kako im dići vrijednost prije nego opet padnu.

phnx kaže...

all eyes on summy

Zato treba zabraniti mogućnost da svatko piše što želi...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice