Acquisitum Magnum - ADM
- poruka: 2.586
- |
- čitano: 926.564
- |
- moderatori:
vincimus, Lazarus Long
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imas srece , prošao si i vise nego odlicno !
Samo mi reci dali si uz tu grafu dobio i novo jamstvo ili ti na nju vrijedi jamstvo jos od one stare ?
dobio novo 2 godine.
nebi o cijeni,dogovor sa ADMom je bio.
Super ! A kolko si nadoplatio , ak nije tajna ?
Pozz.
Frend mi sad kaže da kod ADM ukoliko naručim pouzećem, plaćam dostavu od dobrih 140kn.
LOl, zašto tamo piše da je besplatna dostava?
i još pitanje, dobivam složen pc i svu originalnu ambalažu od komponentei jel tako u slučaju kvara da mogu u toj istoj ambalaži vratiti to što se pokvari?
hvala
Dostava je besplatna iznad 2000kn !
Dostava je besplatna iznad 2000kn !
On mi tvrdi da nije, već oni šalju hrvatskom poštom i ona uzima 140kn kad ti dostavlja.
Mislim ih ić pitat, ali reko da pitam prvo tu
Pozz.
Frend mi sad kaže da kod ADM ukoliko naručim pouzećem, plaćam dostavu od dobrih 140kn.
LOl, zašto tamo piše da je besplatna dostava?
i još pitanje, dobivam složen pc i svu originalnu ambalažu od komponentei jel tako u slučaju kvara da mogu u toj istoj ambalaži vratiti to što se pokvari?
hvala
da dobiješ sve kutije i garancije,ako nešto rikne kontaktiraš ih i upute te kako i gdje.
Meni je robu od njih dostavljao Overseas , kao i iz vecine shopova i bolji su od Hrvatske poste ! Samo ti njih pitaj za svaki slucaj !
ADM posluje s Overseasom. Znam iz vlastita iskustva.
- Inače, o dućanu sve najbolje, nikad nisam imao problema s njima.
Evo da opisem svoju situaciju.
Kupio sam mis Logitech g500 pocetkom 9 mjeseca u Adm-u.
Stigao mis za par dana te sve radi uredu,ali nakon par sati igram Bf3 te odjednom prestaje mis registrirati pokrete.
Sto je cudno normalno radi na stolu ili na kosiljici od dokumenata, ali na podlozi za mis ili na obicnom papiru ne zeli.
Kontaktirao sam ih putem maila te mi javljaju da posaljem natrag overseas-om na njihov racun.
Kad je mis stigao do njih odmah isti dan javljaju da priznaju jamstvo te salju drugi potpuno novi na svoj trosak.
Mis je stigao te radi bez problema, ali sljedi nastavak price.
Ovaj petak dobivam mail da je overseas zaprimio od Adm-a paket te da danas stize do mene.
Bio sam zbunjen jer nisam nista narucio, ali rekoh ajde da vidimo sta ce doci.
Prije par minuta otvorim paket i imam sta za vidjeti...
NOVI LOGITECH G500S
Pohvala za Adm i bez besplatnog misa zbog brzog rjesavanja jamstva, ali ovako kad budem nesto kupovao od IT robe oni su mi prvi izbor.
Kad saljem na reklamaciju jeli oni placaju put od moga grada do zagreba i nazad? Mogu li ja njima reci da overseas kad bude u mome gradu da pokupi paket na njihov trosak?
Kad saljem na reklamaciju jeli oni placaju put od moga grada do zagreba i nazad? Mogu li ja njima reci da overseas kad bude u mome gradu da pokupi paket na njihov trosak?
Na njihovom webu ništa ne piše:
Reklamacije
Servis neispravne robe vrši se tek ukoliko je predočena sva dokumentacija dobivena uz komponente.
Potrebno je opisati nastali kvar!
Lažne reklamacije se naplaćuju ovisno o utrošenom vremenu za potvrdu ispravnosti.
Jamstvo ne pokriva kvarove nastale nestručnim rukovanjem , djelovanjem više sile (udar groma, požari, poplave i sl.), mehanička oštećenja, istrošenosti, overclocking !!!.
U slučaju da nije moguće izvršiti popravak ili zamjenu u roku od 45 dana od prijema robe na servis pružamo mogućnost povrata novca.
Uz svaki reklamirani proizvod je potrebno napisati opis kvara, u protivnom se obračunava dijagnostika kvara!!!
Servis
tel : 01 6399 920
fax : 01 6399 921
e-mail : servis@adm.hr
Radno vrijeme servisa/reklamacija:
Pon-pet : 09:00-19:00
Subota : 09:00-13:00
--------------------------
ali u zakonu piše:
Zakon o obveznim odnosima
Članak 427.
(1) Prodavatelj, odnosno proizvođač dužan je o svom trošku prenijeti stvar od mjesta gdje se treba popraviti, odnosno zamjeniti te popravljenu, odnosno zamijenjenu stvar vratiti kupcu.
http://www.zakon.hr/z/75/Zakon-o-obveznim-odnosima
----------------------------
Najbolje da njih kontaktiraš pa se dogovoriš.
Srdačan pozdrav
Nazovi lijepo, pitaj i sve ces znat
Evo da pohvalim i ovaj dućan,na upit da li imaju monitor mailom šalju odgovor u roku 5-10 min.Odmah sam naručio monitor i napajanje u četvrtak 04.10. taman oko 18:45 i rekli su da ga imaju i da mogu poslati ako želim.
Stiže par obavijesti na email da je poslano ,cijena i tako papirologija i obavijesti kad mogu očekivati komponente.
I danas 07.10 stiže dostava oko 13:30 ,eto 3 nepuna dana .Napajanje su omotali u svoju foliju malo reklame valjda da nabace.
Uglavnom sve pohvale, cijene monitora je niže za razliku od par shopova koji ovdje dobro kotiraju,sve ispravno i radi,preporuka za dućan .
Ovako zna adm i nekad malo muljat ali vecinom su ok!
Meni dok se racunalo u radu ledilo rekli su mi da je cooler bio odserafljen skroz te da je pao sa ploce hehehehehe !
I kazu da se onda tako bro ledio!
A znamo svi da bi procesor izgorio nakon par sekundi da nema coolera jel tako? (gledao sam testiranja 2 ili 4 sekunde ne znam tocno)
Ja reko nemojte me zafrkavat to je ne moguce jer sam racunalo ostavio preko noci znaci od 22 do 9 sati ujutro vidio sam da se racunalo leedilo u 3 sata iza ponoci i temp je bila 38 !
Oni meni kazu mi smo vam slozili kablove i stavili novu pastu i uzeli mi 180 kn!
Ja doso doma opet ista prica ja snimio video te im mailom poslo link videa gdje mogu skinuti!
Oni meni odgovaraju da donesem ponovno racunalo sa periferijom nakon cega ustvrđuju da je ploca bila u kvari! Ali bitno da su mi uzeli 180 kn!
Ali inace imao sam jos neka iskustva sve je super pozitivno sa njima! Ljubaznu su i efikasni!
U ponedeljak sam im odnio grafu u servis i javili mi da je poslana na reklamaciju i da u roku od 5 radnih dana da ce bit rijeseno sutra je petak i nazvat cu ih i vidjet sta se desava!
Jel' moguće kod njih probati miš? Kako leži u ruci mislim.
Ne kontam bas adm-ov cijenik s njihove stranice. Koja je tocno razlika izmedju maloprodajne web cijene koja je ispisana crvenom i redovito niza u odnosu na placanje gotovine sa PDV-om (cijena iznad MP web cijene prekrizena crtom) ?????? Ovo je vjerojatno banalno pitanje, al meni nije jasno. Pretpostavljam da je maloprodajna cijena zadnja potvrdjena cijena.. i da li ta ista cijena vrijedi ako kupujem npr. cijelu konfiguraciju??? Molim neke odgovore..
Neka logika bi nalagala da web cijena vrijedi samo ako se komponenta ili konfa naruči i sve riješi preko webshopa.
Dok je druga cijena ona za osobni dolazak i kupnju u samoj trgovini.
To je moja logika, ne kažem da je stvarno tako.
Samo sr*nja s njima!
Ploča pod moj pc mi se pokvarila već 3 puta u manje od godinu dana, svaki put šalji na reklamaciju, plati slanje tamo, plati slanje nazad....
Svaki put daju drugu ploču jer je prethodna krepala u nepovrat....
Kad mi je već dopi*dilo stalno reklamirat, trazio sam drugog proizvođača ili drugi model istog proizvođača pa čak i uz moju nadoplatu - odbili su me uz neke zakonske spike u vezi jamstva itd.
Da stvar bude bolja, više nemam R2.0 ovog puta su mi poslali R1.0 i još se čini da je ploča korištena:
- Ogrebotine na proizvodu
- Ostaci termalne paste oko socketa
- Poluobrisana slova
- Gomila otisaka prstiju
Gospodin Hrvoje kaže da je provjerio s ovlaštenim servisom, i da su mu rekli da oni po običaju većinu ploča isprobaju - u što sumnjam.
Svaka čast gospodinu Hrvoju na izuzetnoj ljubaznosti, ali ovo je prekoviše (G. Hrvoje kaze da je to do ovlastenog servisa).
Prije sam kupovao u Linksu i problema nikakvih nisam imao, ako sam htio zamjenu za drugog proizvođača ili nadoplatu za bolje - može nema problema.
Mozda malo glupo pitanje al nisam dugo kupovao, dakle kod kupovine sam dobio samo racun, ocekivao sam neke potpisane jamstvene listove kao što sam znao kod nekih dobiti. Jel račun dovoljan za reklamaciju i jel to inače takva praksa?
Mozda malo glupo pitanje al nisam dugo kupovao, dakle kod kupovine sam dobio samo racun, ocekivao sam neke potpisane jamstvene listove kao što sam znao kod nekih dobiti. Jel račun dovoljan za reklamaciju i jel to inače takva praksa?
Je i je.
Ja sam kod reklamacijâ morao priloziti i jamstvene listove koji su obicno naljepljeni na ambalazi , skupa s kopijom racuna i kratkim opisom kvara !
S nekim komponentama nisam dobio jamstveni list , tak da je tu najvjerojatnije dovoljan i racun !
Samo sr*nja s njima!
Ploča pod moj pc mi se pokvarila već 3 puta u manje od godinu dana, svaki put šalji na reklamaciju, plati slanje tamo, plati slanje nazad....
Svaki put daju drugu ploču jer je prethodna krepala u nepovrat....
Kad mi je već dopi*dilo stalno reklamirat, trazio sam drugog proizvođača ili drugi model istog proizvođača pa čak i uz moju nadoplatu - odbili su me uz neke zakonske spike u vezi jamstva itd.
Da stvar bude bolja, više nemam R2.0 ovog puta su mi poslali R1.0 i još se čini da je ploča korištena:
- Ogrebotine na proizvodu
- Ostaci termalne paste oko socketa
- Poluobrisana slova
- Gomila otisaka prstiju
Gospodin Hrvoje kaže da je provjerio s ovlaštenim servisom, i da su mu rekli da oni po običaju većinu ploča isprobaju - u što sumnjam.
Svaka čast gospodinu Hrvoju na izuzetnoj ljubaznosti, ali ovo je prekoviše (G. Hrvoje kaze da je to do ovlastenog servisa).
Prije sam kupovao u Linksu i problema nikakvih nisam imao, ako sam htio zamjenu za drugog proizvođača ili nadoplatu za bolje - može nema problema.
cry me a river... jel ti ADM strgao plocu ili je proizveo? A koliko i vidim po tvom postu oni cak nisu ni serviser za tu plocu...
Da ti ja prodam S4 i krepava jel bi ja bio kriv ili Samsung? BTW za tvoj omiljeni Links, jednom smo ja i frend kupovali tamo i lik na blagajni je bio naporan, sta god smo rekli da hocemo on nas je pokusavao nagovoriti na upgrejd...
ono znam da tako zaradujte vise, ali daj ono oladi...
cry me a river... jel ti ADM strgao plocu ili je proizveo? A koliko i vidim po tvom postu oni cak nisu ni serviser za tu plocu...
Da ti ja prodam S4 i krepava jel bi ja bio kriv ili Samsung?
Hm, gospodin hrvoje je kao provjerio s ovlaštenim servisom i kad je bilo riječ o zamjeni ploče(za drugi proizvođač), i gle smuljo je neš izbrblajo ovo-ono bacao neke spike. Kae ono kuiš.
E sad, ista ploča, druga osoba(ja), i drugi dućan, isto crkla ploča nakon 2-3 mjeseca, reklamirao ju automatski, naravno taj dućan nije ovlašteni za AsRock ploče, i isto je išla kod ovlaštenog servisa(koji je najvjerovatnije isti, tj 100% je isti) i oni su ustvrdili da je ploča neispravna, ponudili zamjenu, a kad su ponudili zamjenu ja sam se ponudio(preko dućana di sam kupio ploču) nadoplatit za bolji model(le 990xa-ud3 koju trenutno imam) i gle čuda taj isti ovlašteni servis je to odobrio!
Šta sam htio ovim post-om reć, u ADM-u, ko i svim drugim ŽNJ dućanima rade uglavnom lijene guzice, kojim nekim božjim čudom taj dućan (ne)uspješno vode, a nezadovoljne kupce zagušuje propaganda i fanboysi na raznim forumima.
Žalosno, al istinito, u ADM-u što sam nakon nekoliko loših iskustva jedino kupio je bilo par procesora i cooler-a, i kučišta, ostatak ni da je posljedni dućan u našoj prekrasnoj državi nebi uzeo.
Jel u ADM vrijedi ono da u roku 7 dana mogu vratit artikl koji sam kupio kod njih gotovinom?
Jel u ADM vrijedi ono da u roku 7 dana mogu vratit artikl koji sam kupio kod njih gotovinom?
Vrijedi svugdje po zakonu o zaštiti potrošača.
Vrijedi samo ako si kupio na daljinu (preko interneta) ali ne i ako si kupio u trgovini gotovinom.