Novi trend pisanja: w, sh, ch, tz...

poruka: 97
|
čitano: 17.227
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Novi trend pisanja: w, sh, ch...

Svi smo na ovaj ili onaj način primjetili  novi  trend pisanja na chatovima, forumima i fejsbucima. Slova sa dijakritičkim znakovima se zamjenjuju sa ch, sh, slova V i L se pretvaraju u W, umjesto O se piše 0 itd.

Čini se da je to postalo 1337 5pe€K na hrvatskom. Samo što se ovim načinom komuniciranja ljudi koriste konstantno i truju mozak i sebi i drugima. Srećom, zaraza se nije proširila na naš forum, barem ne u tolikoj mjeri kao na većini balkanskih siteova/foruma.

Jel i vas ovo živcira koliko i mene?

I want to believe...
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2009 12:02 (andy0101).
Moj PC  
46 0 hvala 4
16 godina
neaktivan
RE: Novi trend pisanja: w, sh, ch...
andy0101 kaže...

Svi smo na ovaj ili onaj način primjetili novi trend pisanja na chatovima, forumima i fejsbucima. Slova sa dijakritičkim znakovima se zamjenjuju sa ch, sh, slova V i L se pretvaraju u W, umjesto O se piše 0 itd.

Čini se da je to postalo 1337 5pe€K na hrvatskom. Samo što se ovim načinom komuniciranja ljudi koriste konstantno i truju mozak i sebi i drugima. Srećom, zaraza se nije proširila na naš forum, barem ne u tolikoj mjeri kao na većini balkanskih siteova/foruma.

Ovu temu treba sadržajno povezati s "Vipovom reklamom za ljetnji fejs". Jer to samo gayevi i cure koriste!

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...
16 godina

Ja ne pishem tako nikada XD.Ma da to su gluposti to svima već mozgovi isprani od tolikih idiojotarija to nije normalno.A onda oni govore kako igre čine ovisnost.A ljudi nemogu bit ovisni o fejsu?Ili o farmi/big brotheru??Katastrofa kud ovaj balkan/svijet ide...Neodlučan

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jedna od stvari koje me najviše živciraju. Za poludit, da netko može tako pisat.

Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina

Ne podnosim bilo kakve preinake i u svakom online sessionu/forumu igre naglasavam zbog čega nema HR znakova!!

Kak imaju Nijemci neke svoje hijeroglife sa točkama u zraku, tak moru i Hrvati imati kvačice!!

Kaj se tiče trenda, mene 100% nebude zahvatil, brutalno sam protiv takvog načina pisanja, imamo svoj jezik i pravopis i trebamo se boriti za mogućnost njegovog korištenja online, a ne težiti nekim ludorijama i još ih širiti po domaćim forumima.

Vidim/znam da i neki na ovom forumu tak pišu, i to u temama o MMORPG, neću ih imenovati ali znam ih jer me to bode u oči!

Uostalom, imaju na to pravo...

Previše je maha uzelo lolanje, xdeanje, roflanje i ostale gluposti, sad bi još i slova/riječi izobličavaliNeodlučan

Kaj je sljedeće?? Uvođenje xDologije u školu...

You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one.- Mihail Talj
Moj PC  
13 0 hvala 0
17 godina
moderator
andy0101 kaže...

Svi smo na ovaj ili onaj način primjetili novi trend pisanja na chatovima, forumima i fejsbucima. Slova sa dijakritičkim znakovima se zamjenjuju sa ch, sh, slova V i L se pretvaraju u W, umjesto O se piše 0 itd.

Tako se na bbs-ovima, juznetu, ircu, chatu piše već 15 i više godina! Imalo je, a u nekim situacijama ima i danas, svog opravdanja. Znači ne radi se ni o kakvom "novom trendu"!

Jasno - oštro osuđujem svaki oblika tog sramotnog 1337 pisanja na Fejsbuku! Belji se

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2009 11:20 (Miro).
16 godina

Ne vjerujem za xdologiju al imam osječaj da će se u osnovnoj i srednjoj školi rad na facebook bit osnovno što će učiti...

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pretjerujete, takve stvari u pisanju koriste samo djeca, nisam nikada vidio nekoga punoljetnog da se koristi takvim preinakama hrvatskih znakova.

Dakle, s vremenom svi prestanu to koristiti , a kao mlađi ionako imaju potrebu biti drukčiji, što je i razlog takvog pisanja, ali to je već za neku drugu temu...

Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
16 godina

Čini mi se da su neki nepismeni pa to rade.....

Mi.LAN
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Miro kaže...

Tako se na bbs-ovima, juznetu, ircu, chatu piše već 15 i više godina!

Istina, ali me i danas živcira kao i nekada. Meni je to teže čitati nego kineski!

Miro kaže...
Imalo je, a u nekim situacijama ima i danas, svog opravdanja.

Nema opravdanja... nikakvog.

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
16 godina
neaktivan
Miro kaže...

Tako se na bbs-ovima, juznetu, ircu, chatu piše već 15 i više godina! Imalo je, a u nekim situacijama ima i danas, svog opravdanja. Znači ne radi se ni o kakvom "novom trendu"!

Ne znam, meni se čini kako se sve popularnije. Sigurno, i prije je postojao 1337 ali ovakve preinake hrvatskih slova nisam baš prije viđao.

Opravdanje? Hmm... Nepismenost?

I want to believe...
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2009 11:35 (andy0101).
17 godina
neaktivan

Ne iritira me uvijek, ali kad dolazi od nekih ljudi onda da. Ne znam ni sam zašto... :)

...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
andy0101 kaže...

novi trend? ufff.. onda sam ja daleko od tog trenda...

a i što miro kaže, ovo se koristi već godinama, nije ništa novo..

Djevojke postaju žene kada duboko u sebi osjete čvrsti razlog za to. :)
16 godina
neaktivan
puma1400 kaže...
andy0101 kaže...

novi trend? ufff.. onda sam ja daleko od tog trenda...

a i što miro kaže, ovo se koristi već godinama, nije ništa novo..

mene ne zivcirju bas sva ta slova najvise me zivcira W i pogotovo onaj smajlic (XD)

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan
Ponekad svratim do facebooka i iživcira me kad vidim naslov "Moje swikice"

8 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Novi trend pisanja: w, sh, ch, tz...
Tomislav95 kaže...
Ponekad svratim do facebooka i iživcira me kad vidim naslov "Moje swikice"

ma nee...sad je još 'popularnije'-- "Moje swikissssssse.....iksdeeić... awwwich..."

Djevojke postaju žene kada duboko u sebi osjete čvrsti razlog za to. :)
17 godina

Te koji tako pišu treba staviti u sobu 3x3 m i tući sa palicom na kojoj piše "Hrvatski pravopis".

Mrzim te neke, u njihovom jeziku, slatke izraze. Eh, ali ja imam taktiku. Na fejs nejdem (jedino ako me tko tagira na slici, a to dobijem obavijest na mail) i to je to. Na chatovima isto nešto malo sudjelujem. Ajd, msn tu i tamo i to je to, ali na njemu, nitko ne koristi te izraze, sreća. Jedino sudjelujem na ovom forumu, tako da ni tu nema velikog utjecaja Smijeh (pošto tu tako skoro nitko ne piše)

iskoristi današnji dan, što manje se uzdaj u sutražnji

10 0 hvala 0
17 godina

Ma to je sve super ekipi koja tek proživljava svoje prve korake online. Uglavnom, mišljenja sam da ljudi to trenutno koriste jer im je "fora ne". Facebook manija će proci kako je i došla. Nista strašno.

... ...sine spe

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hmmm... Ne znam da li je neko gledao seriju Californication... Ako je neko gledao onda se verovatno seća epizode LOL & Internet

https://www.youtube.com/watch?v=mGz6NdLBF2Y

At the end of the day it's all about her - Lew Ashby
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mene također nervira to, pogotovo W za V, te tekst pisan mješovito velikim malim slovima citat jedne frendice s fejsa...

"moJ NajdraŽi BRatiĆ si je složiO fejs. uspuT se i ZaljubiO." >>> em je nečitko, em izgleda debilno... -.-"

A treća stvar koju mrzim, a primjetio sam ju i na ovome forumu, je gomilanje, tj. spammanje upitnika i uskličnika.

Npr. Što mislite o ovoj konfi?????? Kako dobro!!!!!! Gdje si to kupio?!?!?!!??

Jel još nekom ovo smeta? :D

Zašto to isto ne pitati s jednim uskličnikom, eventualno 2 ako si jako uzbuđen.

Can't find a better Jam!

12 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

LoLanje,xDjanje,ROFLanje i slicne sitnice su mi ok . Najvise me zivcira zamjena slova "V/v" sa "W/w" . Primjetio sam da je to in kod mlade ekipe . Osobno,nije me zahvatio taj trend.

Jos jedna stvar koja me uzasno iritira je manjak upotrebe interpunkcijskih znakova .

"sta radis!!!!"   Izlanuo se

Iritantno.

Did protons and electrons create the earth,or did Allah meditate and create it's birth? Is everyday in this place a curse,or should I pray on my knees and ebrace it's dirt?
Moj PC  
8 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stoja kaže...

Ja ne pishem tako nikada XD.Ma da to su gluposti to svima već mozgovi isprani od tolikih idiojotarija to nije normalno.A onda oni govore kako igre čine ovisnost.A ljudi nemogu bit ovisni o fejsu?Ili o farmi/big brotheru??Katastrofa kud ovaj balkan/svijet ide...Neodlučan

RTL je izgubio licencu za BB :D Konačno mir.

Ma, Facebook useri većinom nemaju pojma o računalima. To može koristiti svatko. Primjer: Pitamo mi FB korisnicu u kojem se najčešće izrađuju prezentacije. Odgovori: Paint, Word i Notepad. Toliko o "kompliciranosti" Facebooka. Ja nemam acc gore, niti ga ne namjeravam napraviti. Meni isto taj W smeta, grize za oči. Ja ponekad namjerno koristim stari 1337 i govor nepismenih Amera jer je zabavno iritirati ljude. LAWLZ i IS b3ck!

Normal's overrated!
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2009 14:34 (Horagio).
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Autore teme, ti si car. Slažem se sa svime. Najviše me iritira ono 'wolim te' i to, a još više ide na živce kad takve stvari piše frajer. Muškarac!

I ovo što virtuoso kaže, interpunkcijski znakovi. Kad napiše tri rečenice bez ijednog zareza, onda na kraj stavi uskličnik. Jao jao jao jao jao........

Excuse the phun.
16 godina
neaktivan

To mi je mrsko iz jednog razloga: ne da se dešifrirat!! Viče Šta ja znam šta znači "mwa","hh","nea" i takve gluposti,a ne da mi se to tražit po netu

st001cro@gmail.com-MSN

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
pod009 kaže...

Šta ja znam šta znači "mwa","hh","nea" i takve gluposti,a ne da mi se to tražit po netu

Pa to bas i nije neki problem.

Did protons and electrons create the earth,or did Allah meditate and create it's birth? Is everyday in this place a curse,or should I pray on my knees and ebrace it's dirt?
16 godina
neaktivan

Meni je najgora stvar kada na fejsu vidim album gdje je jedna rijeć na hrvatskom druga na engleskom.Npr."moe best mawene"

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
andy0101 kaže...

Svi smo na ovaj ili onaj način primjetili  novi  trend pisanja na chatovima, forumima i fejsbucima. Slova sa dijakritičkim znakovima se zamjenjuju sa ch, sh, slova V i L se pretvaraju u W, umjesto O se piše 0 itd.

Najiritantnije je kad netko ne razlikuje "č" i "ć", "ije" i "je"  (npr. bit ču...)

You only got one finger left And its pointing at the door
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2009 14:58 (Vulgaris).
16 godina
neaktivan

Mene to tako živcira da sam zbog toga izbrisao facebook.Ljudi koji tako pišu su jedni obični mamlazi i buda*e koje treba sve strpat u,kako je kolega gore rekao,sobu 3x3 i tući dan i noć.Jedna obična idiotarija koja zaglupljuje i nepoštivanje materinjeg i književnog jezika.Treba im oduzeti internet i razbit im tipkovnicu na glavi.Takvi mi se ljudi,blago rečeno,GADE.Ako ne možeš napisati suvislu rečenicu onda nemoj uopće.

oko za oko,pasta za zube

1 0 hvala 0
17 godina
moderator

Ako wam se swiđa stavljati W u swaku rijech, sada to možete još lakshe, jer su proizwođachi periferije odluchili olakshati wam žiwot:

Tenage girl blogging keyboard - imachete wet snowe :)

Nije se usr*o onaj kojem je daleko zahod, nego onaj ko je kasno krenuo.

30 1 hvala 0
17 godina
dncrmt kaže...

Mene to tako živcira da sam zbog toga izbrisao facebook.Ljudi koji tako pišu su jedni obični mamlazi i buda*e koje treba sve strpat u,kako je kolega gore rekao,sobu 3x3 i tući dan i noć.Jedna obična idiotarija koja zaglupljuje i nepoštivanje materinjeg i književnog jezika.Treba im oduzeti internet i razbit im tipkovnicu na glavi.Takvi mi se ljudi,blago rečeno,GADE.Ako ne možeš napisati suvislu rečenicu onda nemoj uopće.

Svaka cast, ovo je najjace :D. Ma to su ili curice ili pedercici...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice