Mozilla Firefox pitanja

poruka: 596
|
čitano: 238.276
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Mozilla Firefox pitanja
Gale92 kaže...

A vidi meni je noviji plugin flash

Ne vidim, nigdje nisi naveo koja ja verzija.

Gale92 kaže...

dal nije u tome problem ?

Može biti, kao što može biti i bilo koji od ovih plugina koji su ti se nakačili. Ili ti je profil jednostavno zreo za brisanje...

Svašta može biti. To bi trebalo sjesti i pikati kojih sat vremena dok ne nađeš u čemu je problem...

What Andy giveth, Bill taketh away.
14 godina
Gale92 kaže...
dal nije u tome problem ?

Može biti, kao što može biti i bilo koji od ovih plugina koji su ti se nakačili. Ili ti je profil jednostavno zreo za brisanje...

Svašta može biti. To bi trebalo sjesti i pikati kojih sat vremena dok ne nađeš u čemu je problem...

Koji profil ?
Pa na  slici se vidi koja je vrzija flash plugina "Shockwave Flash 11.9.900.117" dok ti imaš " 11.9.900.113."

15 godina
neaktivan
Gale92 kaže...

Koji profil ?

Ovaj profil.

Gale92 kaže...

Pa na  slici se vidi koja je vrzija flash plugina "Shockwave Flash 11.9.900.117" dok ti imaš " 11.9.900.113."

Sliku si ubacio usred citata mojeg posta. Uh...

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.10.2013 19:37 (rustweaver).
14 godina
rustweaver kaže...
Gale92 kaže...

Koji profil ?

Ovaj profil.

Gale92 kaže...

Sliku si ubacio usred citata mojeg posta. Uh...

I kada izbrišem taj profil sve bi trebalo biti u redu ili ?

15 godina
neaktivan
Gale92 kaže...

Vjerojatno.

Ali sad sam se sjetio, možeš probati i reset profila, toliko često to koristim da zaboravim da i postoji... {#}

U svakom slučaju ako ne uspije ni to ni brisanje profila onda si u banani.

14 godina
rustweaver kaže...
Gale92 kaže...

Vjerojatno.

Ali sad sam se sjetio, možeš probati i reset profila, toliko često to koristim da zaboravim da i postoji... {#}

U svakom slučaju ako ne uspije ni to ni brisanje profila onda si u banani.

Reset profila nije pomogao, molim te možeš li mi reći kako se briše profil ?
Jel ima gdje postupak ?

13 godina
protjeran
Gale92 kaže...
Koji profil ?

Najnovija verzija jeShockwave Player 12.0.4.144 

Inače, ja nikad ne instaliram taj plugin, već kad Firefox zatraži flash player i ponudi ga, ja ga instaliram ali nije mi u add-onsima.

http://www.youtube.com/watch?v=YlUKcNNmywk
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.10.2013 19:52 (Budokai).
15 godina
neaktivan
Budokai kaže...
Inače, ja nikad ne instaliram taj plugin, već kad Firefox zatraži flash player i ponudi ga, ja ga instaliram ali nije mi u add-onsima.

Hoćeš reći da se ne vidi pod tools->add-ons->plugins? Bizarno.

EDIT:

Sad vidim sliku, ma ne tu. Prebaci na "plugins". {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.10.2013 19:54 (rustweaver).
15 godina
neaktivan
Gale92 kaže...

Reset profila nije pomogao, molim te možeš li mi reći kako se briše profil ?
Jel ima gdje postupak ?

Nadam se da si se sjetio restartati browser nakon resetiranja profila.

Ok, nije teško brisati profil. Samo nađeš njegov folder (link sam ti gore dao koji objašnjava kako naći taj folder) i izbrišeš ga. Firefox za to vrijeme mora biti potpuno zatvoren, naravno.

Upozorenje: time gubiš sve svoje firefox postavke (bookmarksi, passwordi, ekstenzije, cookiesi, postavke samog browsera...).

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.10.2013 19:57 (rustweaver).
13 godina
protjeran
rustweaver kaže...
Sad vidim sliku, ma ne tu. Prebaci na "plugins". {#}

A jeeee...sam glup.

Sve sam zaboravio. {#}

EDIT;

Zašto nama na Firefoxu na apdejta na 12.04.1 već mi je danas apdejtao na 11.8.800.168, a tebi na 11.9.900 itd.. 

Podešeno je na automatski update, probao sam i ručno i kaže da nema više apdejta.{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.10.2013 20:11 (Budokai).
15 godina
neaktivan
Budokai kaže...
Zašto nama na Firefoxu na apdejta na 12.04.1 već mi je danas apdejtao na 11.8.800.168, a tebi na 11.9.900 itd.. 

Podešeno je na automatski update, probao sam i ručno i kaže da nema više apdejta.{#}

Nisam 100% siguran. Mislim da ima veze sa Adobeovim update serverom...

Ni Firefox update ne iskače svima istovremeno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.10.2013 20:11 (rustweaver).
15 godina
Mozilla Firefox pitanja

Nije problem u Adobeovim serverima nego u vašoj komunikaciji {#}

Kolega govori o potpuno drugom Adobeovom proizvodu...

Pravljenje/brisanje/mijenjanje novog FF profila se radi tako da u run upišete "firefox.exe -p"

U novootvorenom prozoru možete praviti, brisati i postavljati koji profil želite koristiti...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
sisko93 kaže...

Ma kojem to proizvodu? Svi pričamo o flash playeru. Vidiš da nama još nije ponuđen kao update.

sisko93 kaže...
Pravljenje/brisanje/mijenjanje novog FF profila se radi tako da u run upišete "firefox.exe -p"

U novootvorenom prozoru možete praviti, brisati i postavljati koji profil želite koristiti...

Ja ti to sve iz explorera radim. Ovo mi je gnjavaža...

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.10.2013 20:26 (rustweaver).
13 godina
protjeran
sisko93 kaže...

Kolega govori o potpuno drugom Adobeovom proizvodu

Ti nisi pogledao moju drugu sliku;

Ti playeri su isti k**** drugo pakiranje.

Pogledaj broj Shockwave playera kod mene.

14 godina
rustweaver kaže...
sisko93 kaže...

Ma kojem to proizvodu? Svi pričamo o flash playeru. Vidiš da nama još nije ponuđen kao update.

sisko93 kaže...

Ja ti to sve iz explorera radim. Ovo mi je gnjavaža...

Sada sam instalirao novi flash player i ovaj drugi program koji je naveden u postu iznad.
Primjetio sam da kada idem na bug.hr da mi se kockica pojavi  a kada idem na facebook da je nema.
Kada kliknem na kockicu pita me da li želim pokrenuti dodatke "flash player " i "silverlight" te odaberem da želim i da upamti

ali me ponovno to pita što znači da ne "upamti" naredbu, {#}

15 godina
neaktivan
Gale92 kaže...

Sada sam instalirao novi flash player i ovaj drugi program koji je naveden u postu iznad.
Primjetio sam da kada idem na bug.hr da mi se kockica pojavi  a kada idem na facebook da je nema.

Gledaj, ta ti se ikona u address baru pokazuje samo na stranicama koje imaju nekakav flash sadržaj. Ti si krivo protumačio da se pojavljuje baš na svakoj stranici.

Gale92 kaže...

Kada kliknem na kockicu pita me da li želim pokrenuti dodatke "flash player " i "silverlight" te odaberem da želim i da upamti
ali me ponovno to pita što znači da ne "upamti" naredbu, 

To pamćenje ima veze sa historyjem. Ni meni ne pamti (ali meni to odgovara) zato što mi je history podešen na brisanje na zatvaranju browsera.

Ako ti postavka ne ostaje zapamćena to znači ili da imaš korumpiran profil, ili nekakvu ekstenziju koja te zahebava.

Pokreni Firefox u safe modu (help->restart with addons disabled) pa pamti li firefox onda.

15 godina
Budokai kaže...
Ti nisi pogledao moju drugu sliku;

Ti playeri su isti k**** drugo pakiranje.

Pogledaj broj Shockwave playera kod mene.

Čudiš se kako nema update na Flash Player 12....

Neće ga niti biti (još neko vrijeme) jer Flash Player na verziji 11..

Adobe Flash Player i Adobe Shockwave Player  NISU ISTI!!!!

Pod plugins u firefoxu se Adobe Flash Player pokazuje kao Shockwave Flash dok se Adobe Shockwave Player prikazuje kao Shockwave for Director

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.10.2013 20:44 (sisko93).
15 godina
neaktivan
sisko93 kaže...

Nisu, da. Ali nam svima na slikama stoji "Shockwave Flash". Tako se Flash prikazuje u Firefoxu.

13 godina
protjeran
sisko93 kaže...

I, koje su bitne razlike ?

Zamolio bih da nam odgovoriš ako imaš vremena.

14 godina
neaktivan
Mozilla Firefox pitanja

Slika govori tisuću riječi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.10.2013 20:57 (Marko :D).

1 0 hvala 0
15 godina
Objasnit ću ti na jednostavnom primjeru kako bi i drugi mladi ljudi koji nalete na temu mogli razumjeti....

Isključi Adobe Flash Player (u Firefoxu Shockwave Flash) te otiđi na Youtube i pokreni bilo koji video (podrazumjeva se kako nisi uključio HTML5 prikaz Youtube zapisa).
Naravno, video se neće moći pokrenuti iako je Adobe Shockwave Player (u Firefoxu Shockwave for Director) i dalje uključen.
Dalje, ponovno uključi Adobe Flash Player, a isključi Adobe Shockwave Player te otiđi na stranicu tipa Miniclip i pokušaj pokrenuti malo zahtjevniju igricu - NEĆE IČI!!
15 godina
neaktivan
Budokai kaže...

I, koje su bitne razlike ?

Ma to ti je poprilična zbunjola.

U početku ti je postojala firma koja se zvala Macromedia. I ona je imala jedan proizvod koji se zvao Macromedia Director za čije se sadržaje preglednik zvao Shockwave player. Shockwave ti je bio nešto poput flasha samo puno brži, močniji i kompliciraniji. E onda si je Macromedia kupila jednu tvrtkicu čiji se proizvod zvao FutureSplash animator koji je bio tek nešto više od interaktivne vektorske grafike (i samim time veoma pogodan za web), i preimenovala ga u Flash. Flash je bio veoma jednostavan i developeri su ga masovno počeli prihvaćati, te je Shockwave unatoč svojim prednostima počeo padati u zaborav a Flash je počeo rasti u mastodonta kakvog ga danas poznajemo. Nakon toga Macromediu je kupio Adobe i na sve to nalijepio svoj logo.

Cijelo to previranje sam imao prilike iskusiti osobno (stari Hacker CD-i su imali autorun aplikaciju izrađenu u Directoru - shockwave, jel).

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.10.2013 21:05 (rustweaver).
14 godina
neaktivan
sisko93 kaže...
Objasnit ću ti na jednostavnom primjeru kako bi i drugi mladi ljudi koji nalete na temu mogli razumjeti....

Isključi Adobe Flash Player (u Firefoxu Shockwave Flash) te otiđi na Youtube i pokreni bilo koji video (podrazumjeva se kako nisi uključio HTML5 prikaz Youtube zapisa).
Naravno, video se neće moći pokrenuti iako je Adobe Shockwave Player (u Firefoxu Shockwave for Director) i dalje uključen.
Dalje, ponovno uključi Adobe Flash Player, a isključi Adobe Shockwave Player te otiđi na stranicu tipa Miniclip i pokušaj pokrenuti malo zahtjevniju igricu - NEĆE IČI!!

Sisko je upravu. Neke igrice na miniclipu nećeš moći pokrenuti jer zahtjevaju Shockwave Player

13 godina
protjeran
sisko93 kaže...

Disejblao sam Adobe flash iliti shockwave flash i na You tubu se na trenutak pojavi poruka the plugin is disabled i odmah nakon toga uredno svira i prikazuje video.

Ništa drugo nisam dirao.

15 godina
neaktivan

To je zato što ti se aktivira HTML5 player. Ne treba se više ništa uključiti, youtube to radi sâm po sebi, nije to više u eksperimentalnoj fazi...

Hoćemo li napokon pustiti rasprave o razlikama u pluginima. Nije mi jasno iz čega se uopće ta rasprava izrodila budući da je rasprava bila o Flash Playeru a ne o Shockwaveu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.10.2013 21:23 (rustweaver).
14 godina
Mozilla Firefox pitanja

Ne znam, ja problem i dalje imam. {#}
Dosta mi je, izgleda da se "selim" na neki drugi browser

2 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gale92 kaže...

Ne znam, ja problem i dalje imam. {#}
Dosta mi je, izgleda da se "selim" na neki drugi browser

Čini se, da se seliš :)

Browser te onoliko služi koliko si ga voljan razumjeti. Chrome je puno tolerantniji prema korisnicima kojima se ne da zasukati rukave.

16 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...
zeroname kaže...

Jel ima tko od vas problem sa youtube-om na mozilli.

Misliš možda na to da svaki video starta bez zvuka tj. defaultno je uključen mute i moraš slider pomaknut udesno da dobiješ zvuk?

Meni je tako bilo do jutros. Danas je sve u redu. Navodno je bio problem u YouTubeu. Ja sam jučer probavao reinstalirat Flash player (najnoviju verziju možeš preuzet ovdje) i bez učinka.

Od jutros sve ok:)

Mislim na onaj error gdje se video restarta nakon 2-3 sekunde i tako u nedogled i onda izbaci error.

15 godina
neaktivan
zeroname kaže...

Mislim na onaj error gdje se video restarta nakon 2-3 sekunde i tako u nedogled i onda izbaci error.

Prvi puta čujem za nešto takvo.

I kakvo je sada stanje? Događa li se na svim youtube snimkama? Jesi li probao mijenjati rezoluciju (u nižu/višu)? Znam da je malo drastično ali HTML5 video podrška je sada prilično pristojna na youtubeu. Možeš neko vrijeme bez flash playera.

16 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
zeroname kaže...

Prvi puta čujem za nešto takvo.

I kakvo je sada stanje? Događa li se na svim youtube snimkama? Jesi li probao mijenjati rezoluciju (u nižu/višu)? Znam da je malo drastično ali HTML5 video podrška je sada prilično pristojna na youtubeu. Možeš neko vrijeme bez flash playera.

Ne na svima recimo gledam neki video npr gtx 690 unboxing ili SSD review. Kod video spotova se ne restarta.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice