Kako zeznuti IP country restrikciju?

poruka: 17
|
čitano: 4.968
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Da li netko ima iskustva sa spomenutim problemom? Naime, htio bih kupiti jedan proizvod s jednog online shopa ali mi kaže da je proizvod dostupan samo kupcima iz USA i Kanade. Očito, treba ga zvarati tako da misli da mi je ip adresa iz USA ili Kanade.

Probao sam sa UltraSurf dodatkom za Firefox pa mi se zblokirao kod checkouta. Probao sam sa nekim free proxyem ali me u trenutku prebacivanja na plaćanje na PayPal otkantao s porukom o grešci.

Šacam i VPN providere ali koliko vidim sve se više manje plaća. Ima li neki free način, treba mi samo za ovaj put. Da to često radim, vjerojatno bih se pretplatio na neki vpn tipa StrongVPN i sl.

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kako zeznuti IP country restrikciju?
Ja sam uvijek uspjevao sa proxyjem. Doduše kupio bi cca 10 komada za 1$ pa bi imao dok ne prestanu vrijediti.

Ali nisam ih koristio za kupovinu, već za igre, pa ne bi znao bi li radili za ovo tvoje.
...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
17 godina
neaktivan
Skeptičan sam, jer zeznuti IP restrikciju možeš kad se recimo registriraš negdje ili nešto slično, ali ovdje ćeš im dati svoju adresu na koju će ti poslati proizvod :D
Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
17 godina
neaktivan

Ovdje izaberi neki US proxy, sa što manjim response time-om. Zatim to unesi u Firefox pod Tools -> Options -> Advanced -> Network -> Settings -> Manual proxy connection.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 1
17 godina

radi .. hvala!

16 godina
neaktivan
paintb0x kaže...
Skeptičan sam, jer zeznuti IP restrikciju možeš kad se recimo registriraš negdje ili nešto slično, ali ovdje ćeš im dati svoju adresu na koju će ti poslati proizvod :D

Sorry, nisam spomenuo da je riječ o downloadu. Ne radi se o fizičkom proizvodu.

17 godina

Heh... ja pokusavam implementirati GEOIP restrikciju a ti je pokusavas zaobic :)))) Taman sam radio na tom sada :)

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Malo razmišljaj. Ako imaju proxy check, ne pomogne ti ni jedan proxy.

Life is all about ass; you are either covering it,laughing it off, kicking it, kissing it, busting it, or trying to get a piece of it.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Malo sam eksperimentirao sa proxyem i nema problema otići na stranicu, baciti proizvod u košaricu i sve lijepo, cijelo vrijeme misli da si iz US. Problem nastaje kod plaćanja - Paypal zašteka, kreditna isto (očito je neki check sa zemljom podrijetla kartice).

Uglavnom, još tapkam u mraku.

Više nisam siguran ni da bi mi VPN pomogao.

Koliko sam skužio, ip restrikciju nameću izdavači, ne distributeri. Nije mi jasno zašto se toliko trude oko proxy checka i idu toliko daleko u provjeru, kad bi bilo dovoljno da naprave ip provjeru, ispišu poruku i to bi odbilo 80% neukih korisnika. Onih 20% koji znaju što je proxy i da im se zezati bi na kraju došli do cilja i novac bi kapnuo u blagajnu. Dakle, čist obraz prema izdavaču a opet su dopustili kupnju.

Ovako su ostali bez novca jer po cijenama za naše tržište neću kupovati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

zamoli nekog od suradnika BUG-a ima ih tamo. ti im ovdje uplatiš,oni tamo prebace i sve 5.

Z
17 godina
Tvrdy kaže...

Malo sam eksperimentirao sa proxyem i nema problema otići na stranicu, baciti proizvod u košaricu i sve lijepo, cijelo vrijeme misli da si iz US. Problem nastaje kod plaćanja - Paypal zašteka, kreditna isto (očito je neki check sa zemljom podrijetla kartice).

Uglavnom, još tapkam u mraku.

Više nisam siguran ni da bi mi VPN pomogao.

Koliko sam skužio, ip restrikciju nameću izdavači, ne distributeri. Nije mi jasno zašto se toliko trude oko proxy checka i idu toliko daleko u provjeru, kad bi bilo dovoljno da naprave ip provjeru, ispišu poruku i to bi odbilo 80% neukih korisnika. Onih 20% koji znaju što je proxy i da im se zezati bi na kraju došli do cilja i novac bi kapnuo u blagajnu. Dakle, čist obraz prema izdavaču a opet su dopustili kupnju.

Ovako su ostali bez novca jer po cijenama za naše tržište neću kupovati.

Ja sam morao implementirati geoip i proxycheck jer su mi na sajtu poceli kupovat ukradenim karticama... tako da nema mjesta igri...

I'm going woo woo
16 godina
protjeran

Probaj sa Hide my ip 2009 super je

Moj blog: http://www.xzero-hack.bloger.hr Moj forum: http://www.hacking.smfnew.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Probaj program Hotspot shield,ja ga koristim za neke stvari i radi super.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

mene zanima kako bi mogao gledati hulu.com

sa proxyem nece

:D be happy i da treba delat
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hvala na svim dobronamjernim savjetima ali nažalost ništa ne pomaže jer se na kraju cijela priča obija na plaćanju. Da bi platio, moraš dati neku kreditnu karticu ili PayPal vezan za kreditnu. Pokušao sam preko proxya otvoriti PayPal s fiktivnom američkom adresom i na njega prebaciti pare sa pravog računa ali ne ide. Da bi platio PayPalom, moraš imati karticu.A kartica je vezana uz tvoje pravo ime i lokaciju pa te tu uvijek mogu zaskočiti. Da ne kažem da je to već siva zona, da možeš doživiti privremenu suspenziju PayPala i sl.

Jedino što bi moglo funkcionirati a nisam probao je proturiti neku karticu koja nije vezana za PayPal (moj jedini Master je nažalost već vezan uz moj pravi račun) ali nekako si mislim da su i to već predvidjeli pa da od Mastera dobiju informaciju iz koje je zemlje vlasnik.

Ako je netko čuo za još neki drugi način kako zaobići tu regionalnu restrikciju oko plaćanja, slobodno javite. Zasad odustajem od te ideje.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
protjeran

A,steta... Ali gledaj na to s vedrije strane: oni nece zaraditi Smijeh

Moj blog: http://www.xzero-hack.bloger.hr Moj forum: http://www.hacking.smfnew.com
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

U međuvremenu sam otkrio jedan site gdje se može plaćati u dolarima i zaobići restrikciju a ima dosta igara i to povoljnih. Riječ je o gamestopu. Bez problema možeš platiti PayPalom vezanim uz hrvatsku karticu, čak te ni kod stavljanja u košaricu ne gnjave sa regionalnom restrikcijom.

Problem nastupa kad platiš i trebaš downloadati, onda ti ispišu poruku da se igra ne distribuira u tvojoj regiji. Tu onda uskače neki proxy ili vpn kojim se prijaviš sa američke adrese u svoj account, klikneš na download i nakon toga sve šljaka. Mene je čak smetala sporost vpn-a pa sam pauzirao download, otspojio vpn i nastavio download sa svoje normalne adrese 10 puta brže i bez problema skinuo igru.

Igre sa gamestopa traže aktivaciju na početku (slično je i kod D2D) ali ni tu nema provjere zemlje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice