Firefox 4.0 beta

poruka: 2.401
|
čitano: 603.038
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
RE: Firefox 4.0 beta
BlackMoon kaže...
karakteran kaže...
FF 4.0b9 stvarno nije vrijedan pažnje. ni sam ne znam zašto ga držim u taskbaru. minefield ima opcije scrola sitea s tipkama home i end te gore dole (strelice) koje FF nije usvojio kroz svoj update, a minefield ih drži barem dve zadnje verzije bete FF-a kolko se sjećam. a i taj black screen kad se klikne na pp ili brzi odgvor isto je mana, a čini se da sinhronizirat bookamrks lijevo i desno neće nikad.
minefield ima barem dobar scrol sitea s tipkama, skoro jednako dobar kao IE 9 i njega koristim kad sam na forumu jer IE 9 nije kompatibilan s bugom.

Da,naročito IE9  s onim groznim bug-om kad nakon refresha stranice ne učita slike već samo okvire. Jedina pomoć tada je restart browsera...

ja nisam ničiji fan boy iako mi se neki programi sviđaju a neki ne, ali kompatibilnost IE 9 s bug forumom je katastrofalna zato sam tu iskljućivo na minefieldu. inače s IE 9 nemam više problema gdje god da dođem. samo je bug ostao rak rana.

May justice be done though the heavens fall
15 godina
neaktivan
karakteran kaže...
FF 4.0b9 stvarno nije vrijedan pažnje. ni sam ne znam zašto ga držim u taskbaru. minefield ima opcije scrola sitea s tipkama home i end te gore dole (strelice) koje FF nije usvojio kroz svoj update, a minefield ih drži barem dve zadnje verzije bete FF-a kolko se sjećam. a i taj black screen kad se klikne na pp ili brzi odgvor isto je mana, a čini se da sinhronizirat bookamrks lijevo i desno neće nikad.
minefield ima barem dobar scrol sitea s tipkama, skoro jednako dobar kao IE 9 i njega koristim kad sam na forumu jer IE 9 nije kompatibilan s bugom.

Cekaj malo, pa ja na 3.6 mogu skrolati sa strelicama i tipkama home/end/page up/page down na tipkovnici. Ako to i fali u beti to je slucajka.

BlackMoon kaže...

Od cold starta bitnije mi je da poprave ovo što su pokvarili i ostavili kao "briga nas"

Nisu ostavili, moras shvatiti da na firefoxu radi jako puno ljudi i razliciti ljudi su strucnjaci za razlicite stvari. Covjek koji poboljsava startup vremena nije nuzno i strucnjak za hardversko ubrzanje. Svatko radi dio koji zna...

How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?
15 godina
protjeran
sisko93 kaže...

ako te toliko zivcira minefield/ff9beta i svaki mali problemcic koji se desi, zasto ga onda koristis kad vec znas sta znaci rijec Beta??

instaliraj si ff 3.6/chrome/stabilnu ffbetu/.... dok ne izadje finalna četvorka a ne piz*** zbog malog problemčića koji se desi u Beta proizvodu kao da te netko tjera da koristis tu betu!!!

da sad ne skidam, reci mi kakav je scroll sitea u 3.6? jel rade tipke home i end te tipke sa strelicama da šetaju stranicu bez problema? to je u FF 4.0b9 misija nemoguće i stvar koja mi daleko najviše smeta, no minefield to ima već nekoliko verzija. zašto FF 4.0 to ne preuzme već jednom?

16 godina
Firefox 4.0 beta

Ma kužim,ali ako već usavršavaju i popravljaju,nemoraju kvariti ono što je radilo. Problema s black screen-om prije nije bilo.

www.hrphotocontest.com
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.1.2011 21:14 (BlackMoon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
rustweaver kaže...

Cekaj malo, pa ja na 3.6 mogu skrolati sa strelicama i tipkama home/end/page up/page down na tipkovnici. Ako to i fali u beti to je slucajka.

dobro je ako je tako, ali neću se sad bavit s 3.6 verzijom ima ta opcija u minefieldu malo je spora u odnosu na IE 9 kad se ide tipkom sa strelicom gore dole pomicati site, ali bitno da radi. dokle god bug forum ne bude komatibilan s IE 9 morat ću se držat minefielda. btw sviđa mi se ona opcija da blokiram svaku reklamu. sve sam ih poništio tu na bugu. {#}{#}{#}

15 godina
Firefox 4.0 beta

@karakteran
nemam 3.6 (obrisao sam je jos od minefielda 5-6) ali sam 107% siguran da bez problema radi skrolanje s tipkama up/down/pgup/pgdn/home/end a i na minefieldu se nesjecam da to nekada nije radilo??

@BlackMoon

tako ti je to u beta proizvodima.. kada se popravi jedna stvar to nemora znaciti da nece imati utjecaj na druge stvari i to ti mora biti jasno s beta proizvodima!

Tko se zadnji smije, nije skužio!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
nisam rekao da to na minefieldu nije radilo. gdje si to pročitao?
15 godina
neaktivan

1 0 hvala 1
15 godina
karakteran kaže...

"...no minefield to ima već nekoliko verzija."

iz otoga sam zakljucio! {#}{#}

15 godina
protjeran
sisko93 kaže...
karakteran kaže...

"...no minefield to ima već nekoliko verzija."

iz otoga sam zakljucio! {#}{#}

možda sam se ja malo nespretno izrazio jer ja nikad prije nisam imao minefield do unazad cca mjesec, mjesec i po dana. otkako ga imam ta je opcija ok.

15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

o cem vi pricate?
Ja sam na 3.6.13 i sve mi radi to sa strelicama gore dole,home,and sve sve tak da stvarno nekuzim o cemu vi.....

1 0 hvala 0
16 godina
sisko93 kaže...

@karakteran
nemam 3.6 (obrisao sam je jos od minefielda 5-6) ali sam 107% siguran da bez problema radi skrolanje s tipkama up/down/pgup/pgdn/home/end a i na minefieldu se nesjecam da to nekada nije radilo??

@BlackMoon

tako ti je to u beta proizvodima.. kada se popravi jedna stvar to nemora znaciti da nece imati utjecaj na druge stvari i to ti mora biti jasno s beta proizvodima!

Već je to dosta kasna beta da pada na takvim stvarima, Iskreno,nikad nisam ni vidio proizvod koji je imao ovoliki broj beta...

www.hrphotocontest.com
15 godina
protjeran
soundstream kaže...

o cem vi pricate?
Ja sam na 3.6.13 i sve mi radi to sa strelicama gore dole,home,and sve sve tak da stvarno nekuzim o cemu vi.....

pročitaj još jednom, ovaj puta s razumijevanjem. referirao sam se na FF 4.0b9

15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

Mogu ja procitat jos 20 puta al meni opet nece bit jasno sta sa tobom nije u redu
Stalno tu nest zanovjetas i hvalis svoj IE
kao da se nemozes strpit jos mj dana do finalne verzije jbt

3 0 hvala 1
15 godina
protjeran
soundstream kaže...

Mogu ja procitat jos 20 puta al meni opet nece bit jasno sta sa tobom nije u redu
Stalno tu nest zanovjetas i hvalis svoj IE
kao da se nemozes strpit jos mj dana do finalne verzije jbt

moj ej post jasan ko dan i nitko se na njega ne žali osim tebe i one slijepe koja ti daje TU a nema pojma zašto, bitno da je protiv mene. pročitaj još jednom pažljivo moj post, nema tu apsolutno ništa nejasno ili zlonamjerno, ali zato su tvoja zadnja dva posta čista malicioznost. zbog toga si i dobio prijavu zbog ničim izazvanog prikrivenog vrijeđanja i potencijalnog flame-a

15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

Ma jašta
Ti tu offtopičaris i kvaris temu i onda se nešt žališ ali koliko sam vidio to nije samo tu vec po cijelom forumu si takav,vrtis neki svoj film umjesto da napises nest pametno i pomognes nekome okolo pises gluposti....
Mogao bi i ja trazit da te baniraju pa necu,a to sto si ti mene prijavio sam govori kakav si
LP

I da jos nest:Nemoj nikog vrjeđat i nazivat ga sljepim ili kak vec da ti se to nebi obilo u glavu {#}

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Hm, jutros kad sam gledao, bilo je 293 buga za zadnju betu, dok je sad 288. Ako svaki dan po 5 ih riješe, trebalo bi im 2 mjeseca da sve zgotove.

Također mislim da dosta ljudi istovremeno radi na dosta bugova, pa da bi odjedanput mogli dosta ih zatvoriti.

Brži start će biti sigurno jedan od razloga zbog kojeg ljudi neće smatrati FF tako tromim i sporim.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Evo jedan geeky detalj (za programerski nastrojene). Ovdje mozete gledati zadnje unose u minefield. Pod changeset su linkovi na svaku od izmjena, crveno obojani tekst su uklonjene linije programskog koda, zeleno su nove linije, jedino nisam siguran sto znaci ljubicasta boja.

http://hg.mozilla.org/mozilla-central/pushloghtml?startdate=48+hours+ago&enddate=now

Pa eto, ako vas zanima kako rad na firefoxu zapravo izgleda, sto se u kôdu tocno mijenja i tako...

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.1.2011 22:54 (rustweaver).

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...

Već je to dosta kasna beta da pada na takvim stvarima, Iskreno,nikad nisam ni vidio proizvod koji je imao ovoliki broj beta...

Svaka beta može da ima problema, i lepo su ostali linkovali i objasnili šta znači beta.

Svakom promenom koda, pa čak i nečemu što treba da donese poboljšanje može i da donese bagove.

Eh sad, bag sa tim crnim ekranom možeš privremeno rešiti tako što ćeš u about:config ukucati layers.acceleration.disabled i staviti na true.

Potom ponovo pokrenuti Firefox.

Ne moraš se vraćati na betu 9.

matija656 kaže...
e da pitam
dal se vama update-a minefeild??
meni nikako neće, pokazuje mi verziju 21.01.2011 a vidim da ima za skinut 22.01.2011

Već sam pisao o tome da nećemo imati update do ponedeljka. (pogledaj post kada sam najavio betu 10)

Ali ih možeš ručno skinuti.

Smooth Operator kaže...

Hm, jutros kad sam gledao, bilo je 293 buga za zadnju betu, dok je sad 288. Ako svaki dan po 5 ih riješe, trebalo bi im 2 mjeseca da sve zgotove.

Također mislim da dosta ljudi istovremeno radi na dosta bugova, pa da bi odjedanput mogli dosta ih zatvoriti.

Brži start će biti sigurno jedan od razloga zbog kojeg ljudi neće smatrati FF tako tromim i sporim.

Dok se svi ovi bagovi ne isprave, Firefox neće ući u RC.

A ovi bagovi se usput rešavaju a možda neki ne budu rešeni u 4.0 ali zato će biti u 4.0.x ili 4.x .

Edit: zašto je karakteran suspendiran? :D

http://baguje.com/author/icecold/
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.1.2011 23:42 (icecold).
15 godina
neaktivan
icecold kaže...

Koliko sam shvatio doslo je do razmjene grubih rijeci izmedu njega, i soundstreama :D

15 godina
icecold kaže...

Već sam pisao o tome da nećemo imati update do ponedeljka. (pogledaj post kada sam najavio betu 10)

Ali ih možeš ručno skinuti.

skinuo sam još preko dana ručno jer sam vidio da mi ne update-a sama...

nemaš frke

:)

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu, ostani tu.
16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Btw. Firefox će dobiti i boost kod podizanja na Linuxu i MacOS-u :)

https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=554421

Btw. možda je neko primetio da kada imate više tabova i kada želite da izađete iz Firefoxa on vas više ne pita da li želite da sačuvate tabove za sledeći start.

Promenili su to u Firefoxu, ali se može podesiti na staro preko about:confing i browser.warnOnQuit staviti na true.

https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=592822

No povratak tabova se može uraditi i preko Firefox dugme -> strelica pored History -> Restore Previous Session.

http://baguje.com/author/icecold/

0 0 hvala 2
15 godina
icecold kaže...
Btw. možda je neko primetio da kada imate više tabova i kada želite da izađete iz Firefoxa on vas više ne pita da li želite da sačuvate tabove za sledeći start.

ma meni to ne igra ulogu jer kako god uvijek krečem u novi prozor sa speed dialom tako da...

a opet i da mi nešto treba imam history :D

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu, ostani tu.
15 godina
Firefox 4.0 beta

...vidim da su i na xp popravili izgled tabova!

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.1.2011 9:38 (sisko93).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
rustweaver kaže...
icecold kaže...

Koliko sam shvatio doslo je do razmjene grubih rijeci izmedu njega, i soundstreama :D

Neznam ja nist
On je mene prijavio a njega su suspendirali :D
Ljepo sam mu rekao da se smiri i da nevrjeda nikoga jer ce mu se to obit u glavu

15 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
karakteran kaže...
minefield ima opcije scrola sitea s tipkama home i end te gore dole (strelice) koje FF nije usvojio kroz svoj update, a minefield ih drži barem dve zadnje verzije bete FF-a kolko se sjećam.

Evo malo sam se druzio sa FF4b9 jer sam isao isprobavati rasirenost WebM videa na youtubeu. Usput sam se sjetio i ove rasprave pa sam isprobao scrollanje tipkama. Sve radi kao sto bi i trebalo. Strijelice, Page up/down, te home i end tipke scrollaju stranicu tocno kako bi i trebale. Karakteran ti si vjerojatno pokusao koristiti tipke za scroll na nefokusiranom prostoru za sadrzaj. Da bi prebacio fokus na prostor za sadrzaj (content area, iliti mjesto u kojem se iscrtava web stranica) moras kliknuti unutar njega. Tada mozes koristiti tipke normalno. To nije nikakav bug nego normalno i ocekivano ponasanje windowsa.

soundstream kaže...
rustweaver kaže...
icecold kaže...

Neznam ja nist
On je mene prijavio a njega su suspendirali :D
Ljepo sam mu rekao da se smiri i da nevrjeda nikoga jer ce mu se to obit u glavu

Nemam pojma sto se zapravo dogodilo, samo sam nagadao. Tj meni se tako ucinilo.

Sorry ako sam te upetljao u to. :D

15 godina
evo ja stavio današnji midefield i još uvijek imam problem sa crnim brzim izbornikom...
a cold start još nisam probao, nisam restarto windowse
15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

Kak mislis nisi restarto windowse?
Cold start nema veze sa restartom windowsa to je ponovo pokretanje browsera od nule znaci da nema nijedan proces u task menageru koji se veze za FF

http://www.soundstream.com/

0 0 hvala 0
15 godina
ma mislio sam da je cold start prvo podizanje nakon paljenja kompa...
nisam znao, sry, al ajde barem sad to znam
:D
15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

hehe ma oke..
Sad fino kliknes iksić i pricekas malo da se ubiju procesi u task menageru i onda ponovo pokreni pa vidi jel ima kakve razlike u podizanju naspram prije

http://www.soundstream.com/

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice