Firefox 4.0 beta

poruka: 2.401
|
čitano: 603.560
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

I sad po tom testu ja treba da zaključim da je Firefox sporiji od Chrome-a i Opere? :D

Što se tiče ovih benchmark testova, pa razlike su u milisekundama xD

A za PeaceKeeper sam već rekao da nije ravnopravan test:

"For those who care about peacekeeper, I've been going through each of the individual tests and creating specific bugs as needed. So far, the biggest slow down across the board is https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=603872 (new Date() slow on Windows). The other major "slow down" is that peacekeeper uses a 1ms timeout for settimeout and so FF looks like it is slower compared to Chrome when it really isn't. It would be nice to convince peacekeeper to change it to 10ms to be fair to all browsers. I've started a thread on their board to see if they'll change it (http://www.yougamers.com/forum/showthread.php?t=136954)."

A i za Acid 3 test sam objasnio već da Firefox neće (verovatno) nikada imati 100 bodova. (mada ko zna)

"SVG Fonts --- at least the subset implemented in Opera and Webkit --- don't offer anything significant over downloadable Opentype (or WOFF) fonts ... except the last three points of the Acid3 test :-(. And people keep asking for it "because it's in SVG 1.1". But I don't think those are good enough reasons on their own to make SVG Fonts an essential part of the Web platform."

Što se tiče HW akceleracije, tu je IE 9 (Direct2D + Direct3D) najbolji pa posle Firefox 4 (Direct2D + Direct3D + XRender + OpenGL) pa onda Chrome (Direct3D) .

IE 9 iz razloga što samo razvija za jednu platformu i dva sistema.

Dok Mozilla razvija za 3 platforme i 5 sistema. (Windows: XP/Vista/7/Linux/MacOS)

A Chrome ima samo compositing tj. Direct3D10 i 9 na Windowsima XP, Vista i 7.

Najbolje je da sami testirate brauzere (friški profili), i time da odlučite koji je za vas najbolji i koji vam najviše odgovara.

Mene briga što je Firefox sporiji za nekoliko milisekundi, ili što se podiže 5 sekundi duže od Chrome-a u cold startu.

Bitno mi je da zadovoljava moje potrebe i da mi lično odgovara.

A njegova brzina mi je sasvim dobra i nemam žalbi.

Ne postoji najsigurniji brauzer, niti najbolji.

Sve je to stvar ukusa i ličnog izbora.

Btw: dostupni candidate buildovi za betu 10.

http://baguje.com/author/icecold/

5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Ovih dana sam instalirao zadnju betu Firefoxa 4, a zadnju koju sam provao je bila beta 2. Poboljšanja svakako ima što se tiče brzine, ali ne toliko velikih kao što bi neki mogli očekivat. Prosječan korisnik, koji je koristio prijašnje verzije, to možda i ne primijeti, ali se osjeti kada se ide na stranice koje su malo više zahtjevne za učitavanje. Pogotovo one rađene u flashu. Izgled mi je puno bolji i oku ugodniji od ono na Firefoxu 3.6. Također mi se sviđaju tabovi koji su sada premješteni na vrh, ali treba malo vremena dok se ne naviknem na to jer su do sada uvijek bili s donje strane. Sve u svemu Mozilla radi odličan posao što se tiče nadolazećeg Firefoxa 4. {#}

''...nisam možda siguran što me uistinu zanima, ali sam posve siguran što me ne zanima.''
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.1.2011 13:08 (Razer_Copperhead).

1 0 hvala 0
17 godina
Firefox 4.0 beta

Problem s Copy-Paste jos nije rijesen?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Ovaj bag?

Pošto je hardbblocker, dok se on ne reši Firefox neće ući u RC.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Kako namjestiti New Tab gumb, da bude poput onoga u 3.6?

NVIDIA: The Way It's Meant to Be Played :P
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Firefox 4.0 beta
gta_4 kaže...

Kako namjestiti New Tab gumb, da bude poput onoga u 3.6?

pa samo dovuci tu oznacenu ikonicu sa slike na uokvireno mjesto pored tabova... ff ce ju postaviti skroz desno ali kada zatvoris prozor "prilagodi alatnu traku", ff ce ju poostaviti pored taba!

Tko se zadnji smije, nije skužio!
15 godina

pitanje
koliko vama firefox 4 troši ramova dok je upaljen sa jednim tabom
meni sa jednim tabom i otvorenim net.hr pokazuje da uzima 85.200 K i lagano raste
kak je vama situacija??

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu, ostani tu.
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.1.2011 23:42 (matija656).
15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

hahahahaha ramova xD
Meni troši dvije pločice ramova {#}

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Imam problemcic u novoj beti, tek mi se nedavno pojavio.

Dokle god odem na neku stranicu gdje se koristi JavaScript, javlja mi da moram ukljuciti JavaScript, jer on ne radi. JavaScript je naravno ukljucen, cache sam isto izbrisao, cak sam i reinstalirao Firefox, no problem je jos uvijek tu. Da li zna netko mozda rijesenje?

Human after all PSN: vuksa1234321 STEAM: http://steamcommunity.com/id/vuki/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

50% brže pokretanje Firefoxa! (cold start-up)

https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=627591

Fak jea.{#}

Trebalo bi da bude u ponedeljak.

4 0 hvala 6
15 godina
icecold kaže...

misliš sutra

{#} 

i dobro ajde sjebo sam šta sam napiso ramova, memorije je trebalo bit

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu, ostani tu.
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.1.2011 17:04 (matija656).
15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

Fak jea,sad ce oni dodat to da se brze dize i jos izmjene u abaut:configu i bude letiloooo...to su cuvali za kraj :D

0 0 hvala 0
15 godina
soundstream kaže...

Fak jea,sad ce oni dodat to da se brze dize i jos izmjene u abaut:configu i bude letiloooo...to su cuvali za kraj :D

a koje su to izmjene u about:configu da se brže diže??

bi mogo napisat da probam to

17 godina
neaktivan
matija656 kaže...
soundstream kaže...

a koje su to izmjene u about:configu da se brže diže??

bi mogo napisat da probam to

Valjda misli na ovo.

''...nisam možda siguran što me uistinu zanima, ali sam posve siguran što me ne zanima.''
15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

Pa nemozes tak namjestit da ti se brže diže lol
Prek about:config-a mozes sam napravit tak neke izmjene da ti se stranice brze ucitavaju itd i kladim se da ce napravit tak neke izmjene di ce FF letit jer nekidan sam bas malo trazio po netu ima i za 4.0 kak se moze jos "ubrzat" al ja sam probo za 3.6x i stvarno se osjeti ubrzanje ....
Tak da kak se kaze šećer dolazi na kraju {#}

0 0 hvala 0
15 godina
moderator
Firefox 4.0 beta

dal se može nekako natjerati FF da mi uvijek dozvoli stavit kvačicu na: od sada učini to automatski za datoteka poput ove

za dosta tipova datoteka mi ne dozvoli stavit kvačicu na to kad downloadam

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

alati > opcije > aplikacije i odaberi s kojim programom što otvaraš.

16 godina
Firefox 4.0 beta

Je li riješen bug s crnim ekranom???

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Firefox 4.0 beta

jos jucer!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
e da pitam
dal se vama update-a minefeild??
meni nikako neće, pokazuje mi verziju 21.01.2011 a vidim da ima za skinut 22.01.2011
15 godina
neaktivan
icecold kaže...

50% brže pokretanje Firefoxa! (cold start-up)

https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=627591

Fak jea.{#}

Koliko sam skuzio varaju Windows linker tako da dinamicke biblioteke cita brze. Veoma domisljato rijesenje. Imam dostupno neka veoma onemocala racunala, na njima cu mjeriti koliko se ubrzava load  sa ovim poboljsanjem.

How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?
16 godina
sisko93 kaže...

jos jucer!

Ma riješlili su šipak...nemoj me zahebavati,sad se opet moram vraćati ba b9..

www.hrphotocontest.com
15 godina
BlackMoon kaže...
sisko93 kaže...

jos jucer!

kod mene nema vise problema sa crnim "brzim izbornikom".... nekada (svaki 50. put) zna tripnuti crno ali to crno ne ostane nego se u trenu (1-2 ms) pojavi taj izbornik

15 godina

sad sam stavio minefield update od danas (23.01) i još uvijek imam problem sa crnim ekranom kod brzog izbornika

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.1.2011 20:56 (matija656).
16 godina
sisko93 kaže...
BlackMoon kaže...
sisko93 kaže...

jos jucer!

kod mene nema vise problema sa crnim "brzim izbornikom".... nekada (svaki 50. put) zna tripnuti crno ali to crno ne ostane nego se u trenu (1-2 ms) pojavi taj izbornik

NISU riješili...!!! Opet mi slavni Firefox trenira živce a ovo je druga prilika koju sam mu dao!

www.hrphotocontest.com
15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

Pa pricekajte do sutra i sutrasnji update,odma javite kolike su promjene sto se tice cold starta ak sutra dode taj update 

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
FF 4.0b9 stvarno nije vrijedan pažnje. ni sam ne znam zašto ga držim u taskbaru. minefield ima opcije scrola sitea s tipkama home i end te gore dole (strelice) koje FF nije usvojio kroz svoj update, a minefield ih drži barem dve zadnje verzije bete FF-a kolko se sjećam. a i taj black screen kad se klikne na pp ili brzi odgvor isto je mana, a čini se da sinhronizirat bookamrks lijevo i desno neće nikad.
minefield ima barem dobar scrol sitea s tipkama, skoro jednako dobar kao IE 9 i njega koristim kad sam na forumu jer IE 9 nije kompatibilan s bugom.
May justice be done though the heavens fall
16 godina
Firefox 4.0 beta

Od cold starta bitnije mi je da poprave ovo što su pokvarili i ostavili kao "briga nas" ionako je ovaj polusoftver free...grrrrrrrrr

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
karakteran kaže...
FF 4.0b9 stvarno nije vrijedan pažnje. ni sam ne znam zašto ga držim u taskbaru. minefield ima opcije scrola sitea s tipkama home i end te gore dole (strelice) koje FF nije usvojio kroz svoj update, a minefield ih drži barem dve zadnje verzije bete FF-a kolko se sjećam. a i taj black screen kad se klikne na pp ili brzi odgvor isto je mana, a čini se da sinhronizirat bookamrks lijevo i desno neće nikad.
minefield ima barem dobar scrol sitea s tipkama, skoro jednako dobar kao IE 9 i njega koristim kad sam na forumu jer IE 9 nije kompatibilan s bugom.

Da,naročito IE9  s onim groznim bug-om kad nakon refresha stranice ne učita slike već samo okvire. Jedina pomoć tada je restart browsera...

www.hrphotocontest.com
15 godina
Firefox 4.0 beta

ako te toliko zivcira minefield/ff9beta i svaki mali problemcic koji se desi, zasto ga onda koristis kad vec znas sta znaci rijec Beta??

instaliraj si ff 3.6/chrome/stabilnu ffbetu/.... dok ne izadje finalna četvorka a ne piz*** zbog malog problemčića koji se desi u Beta proizvodu kao da te netko tjera da koristis tu betu!!!

Moj PC  
5 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice