Firefox 4.0 beta
- poruka: 2.401
- |
- čitano: 603.403
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Probaj isključiti HW akceleraciju i videti da li ti se dešava taj problem.
Kad pokrenem firefox u safe modu ne dešava se...
Probaj pokrenuti standardno ali bez HW akceleracije.
Options -> Advanced -> General -> Use hardware acceleration when available
Kad isključim hw akceleraciju ne događa se...Što mi je sada činiti?
Kada si prešao na nove drajvere?
Hm,večeras...do tada je dobro radilo.
Instaliraću i ja nove pa javim da li imam problem.
ok..baš me zanima..
Hmm ne dešava mi se ovaj problem.
Kada kliknem na Moj PC sve je ok.
Jesi instalirao onaj hotfix?
Postavi screenshot ako možeš.
Ne mogu postaviti screenshot jer se to dogodi samo na sekundu..recimo kod slanja posta. O kojem se hotfix-u radi?
http://support.microsoft.com/?kbid=2454826
Btw. izbaciće Panorama dugme sa toolbara.
"Actually, after talking with Limi, we've decided that the safest way forward will be to remove the Panorama button from the toolbar by default. Users can customize their toolbar to re-add it, or use the menu options to get in/out. I'll file a bug to track that work, but for now let's take this off the list. I suspect Ian will agree, as he'd mentioned that this was one of the riskier changes left."
"However, we're actively trying to avoid cases where users can accidentally activate Panorama due to the number of dataloss and memory usage bugs remaining and our shipping timeline."
Izgleda da Panorama nije spremna za 4.0 verziju ali će biti moguće koristiti.
Kroz dan-dva cu je vise koristit, pa javim kakva je detaljnije....
Kroz dan-dva cu je vise koristit, pa javim kakva je detaljnije....
Ukoliko neki od tvojih dodataka nisu kompatibilni, prijavi ih sa ovim dodatkom :)
(izgleda da trenutno ne radi sajt)
http://support.microsoft.com/?kbid=2454826
Btw. izbaciće Panorama dugme sa toolbara.
"Actually, after talking with Limi, we've decided that the safest way forward will be to remove the Panorama button from the toolbar by default. Users can customize their toolbar to re-add it, or use the menu options to get in/out. I'll file a bug to track that work, but for now let's take this off the list. I suspect Ian will agree, as he'd mentioned that this was one of the riskier changes left."
"However, we're actively trying to avoid cases where users can accidentally activate Panorama due to the number of dataloss and memory usage bugs remaining and our shipping timeline."
Izgleda da Panorama nije spremna za 4.0 verziju ali će biti moguće koristiti.
Imam ovaj update....
Pa to je meni bilo jasno prvi dan kad se pojavila. Ubacili su u Firefox taj alpha prototip mimo plana i bez ikakve pripreme.
I meni se to događa. Nemože se printscreenat jer se na sekundu dogodi. Taman prije nego postam, gledam Moj PC, ili sliku povećam. Samo se zacrni sve na tren.
Ja se vratio na b9pre dok ovo ne riješe....
Moram se i ja pohvaliti (kao da sam sav sretan)...i meni se događa Bug 627393 :D
Srećom već je bag preuzet od developera i nađen je uzrok problema :)
Onaj Alice White j*be keve što se tiče pronalaženja regresija :)
Pa to je meni bilo jasno prvi dan kad se pojavila. Ubacili su u Firefox taj alpha prototip mimo plana i bez ikakve pripreme.
Problem je u tome što ima dosta bagova, a ne žele je izbaciti niti žele više da odlažu finalnu verziju.
Panorama je korisna, čak i budući koncept je dobar samo što eto ima problema za koje treba vremena.
I meni se to događa. Nemože se printscreenat jer se na sekundu dogodi. Taman prije nego postam, gledam Moj PC, ili sliku povećam. Samo se zacrni sve na tren.
U bagu se nalazi slika koju sam slikao tokom problema, pa ju je osoba koja je prijavila bag prikačila :)
Edit: da li se ovo dešava nekome?
Od ponedeljka nas čeka beta 10.
Od današnjeg updejta će se napraviti beta, i neće biti automatskog updejta do ponedeljka. (dok će se moći ručno skinuti)
Razlog tome je to što trebaju da testiraju ispravljene bagove na široj masi, a i da se prijave preostali.
Nedelju danas posle, očekuje nas i 11 beta.
Uglavnom koga zanima detaljnije, može pročitati blog od Christiana Legnitto-a o kome sam već pisao da je novi release/project manager u Mozilli :)
Kome ne rade add-oni neka ih prijavljuje.
U about:support kopiraj Graphics polje, i pribaj da isključiš HW akceleraciju pa da vidiš da li je do toga.
danas sam i ja primjetio crni brzi izbornik!
...kada se izbornik otvori bude crn ali kada strelicu pomaknem na taj otvoreni izbornik on se "u normalizira" tj postane normalno vidljiv
.. nemam ukljucenu HW akceleraciju!
Instalirajte betu 9pre i čekajte da ovo isprave,jer su s ovim zadnjim buildovima sve pokvarili...
U about:support kopiraj Graphics polje, i pribaj da isključiš HW akceleraciju pa da vidiš da li je do toga.
Adapter Description ATI MOBILITY RADEON 9700
Vendor ID 1002
Device ID 4e50
Adapter RAM Unknown
Adapter Drivers ati2dvag
Driver Version 8.162.0.0
Driver Date 8-3-2005
Direct2D Enabled false
DirectWrite Enabled true (0.0.0.0)
WebGL Renderer ATI Technologies Inc. -- MOBILITY RADEON 9700 x86/SSE2 -- 2.0.5279 WinXP Release
GPU Accelerated Windows 0/1
Bez GPU Accelerate ista stvar..
Instalirajte betu 9pre i čekajte da ovo isprave,jer su s ovim zadnjim buildovima sve pokvarili...
Zakaj? pa moze se radit na b10pre. Ima par "muha", ali ostalo je OK. :)
problem s crnim brzim izbornikom je rijesen (barem kod mene)
meni se je sad updateala i pojavljuje se i meni taj bug sa tim crnim ekranom na moment...
Dao sam joj još jednu šansu prije finalne verzije ali sve je to za sada slabo
Chrome i opera ju grdo peru u brzini, evo
friških usporedbiNisam ni u snu mislio da će mi se chrome, rudimentaran ali brz browser toliko dugo zadržati kao primarni i jedini
Opera ima preporuku za ljude sa slabijim/sporijim mašinama kao najbolji i najlakši browser (pentium, duron, celeron)
Još kada bi chrome uveo open with/move to, bookmarks bar lijevo po defaultu i neke sitnice bio bi car
Ovako, nada za firefox još živi, mada...