eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.401.860
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
eBay - pitanja i odgovori

Pozdrav, sorry na malom offtopicu.

Naime, dogovorio sam s čovjekom prodaju svog mobitela(cijena oko 2000kn) te da ću mu ga poslati overseas expressom uz plaćanje pouzećem. Kao adresu mi je dao adresu nekakvog spa centra pa me zanima je li to razlog za sumnju ili ipak pretjerujem? Rekao je da nema problema jer stalno prima pakete tamo. Potražio sam po googleu i stvarno sam našao njegovu email adresu uz taj spa centar.

Je li uopće moguće da ja ostanem bez tih cca2000kn, ili nema šanse da dobije paket bez da ga plati? Imam li razloga za brigu?

Hvala na odgovorima!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Re: eBay - pitanja i odgovori
assassin.st kaže...

Naime, dogovorio sam s čovjekom prodaju svog mobitela(cijena oko 2000kn) te da ću mu ga poslati overseas expressom uz plaćanje pouzećem. Kao adresu mi je dao adresu nekakvog spa centra pa me zanima je li to razlog za sumnju ili ipak pretjerujem? Rekao je da nema problema jer stalno prima pakete tamo. Potražio sam po googleu i stvarno sam našao njegovu email adresu uz taj spa centar.

Je li uopće moguće da ja ostanem bez tih cca2000kn, ili nema šanse da dobije paket bez da ga plati? Imam li razloga za brigu?

Hvala na odgovorima!

Ako je poslano pouzećem onda on nemože primiti paket prije nego plati dogovoreni iznos.

14 godina
neaktivan
assassin.st kaže...

Hvala na odgovorima!

Fulo si temu:
http://www.bug.hr/forum/topic/ostalo/prodaja-preko-njuskala/123038.aspx 

Ništa čudno, tako je i meni jedan lik rekao da pošaljem u jedan kafić, da je on tamo po cjele dane i da će preuzeti, što je i učinio.
Ako pošalješ pouzećem, ne pože primiti paket dok ne plati, a ako odbije platiti, paket će ti se vratiti nazad.  

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.7.2012 22:22 (Liverpool1892).
13 godina
Zin8 kaže...
assassin.st kaže...

Ako je poslano pouzećem onda on nemože primiti paket prije nego plati dogovoreni iznos.

Liverpool1892 kaže...
assassin.st kaže...

Fulo si temu:
http://www.bug.hr/forum/topic/ostalo/prodaja-preko-njuskala/123038.aspx 

Ništa čudno, tako je i meni jedan lik rekao da pošaljem u jedan kafić, da je on tamo po cjele dane i da će preuzeti, što je i učinio.
Ako pošalješ pouzećem, ne pože primiti paket dok ne plati, a ako odbije platiti, paket će ti se vratiti nazad.

Puno hvala na odgovorima! Sorry na promašenoj temi.

To me je zanimalo, je li mogu izgubiti 2000kn. To što postoji mogućnost plaćanja duple poštarine mi je prihvatljiv rizik.

13 godina
odjavljen

Ljudi kolko je razlika u danima dostave između economy i expedited shippinga?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Diplomat kaže...

Ljudi kolko je razlika u danima dostave između economy i expedited shippinga?

Economy mi je iz SAD-a došao za oko 30 dana, a expedited za 1 tjedan.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
13 godina
odjavljen
Bas me zanima kolka je razlika u danima, moj ide iz Kine!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Diplomat kaže...
Bas me zanima kolka je razlika u danima, moj ide iz Kine!

Primjerice flat rate mail envelope, ak sam dobro napisao iz SAD-a mi je baš uvijek dolazio za 15 dana. Ovaj iz KIne milim da bi za 10 dana morao biti tu.

13 godina
odjavljen
Hvala nadam se da ce netko ostaviti neki link bitno mi je da dode za 2 tjedna.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Naručila sam sat i poslali su mi krivu boju, sad me zanima koja je procedura oko vraćanja, koliko se plaća shipping, koliko to sve traje? Da li će on čekati da mu prvo stigne ovaj kojeg mu vraćam prije nego što mi pošalje novi? Ako netko ima iskustva s tim nek se javi....

Hvala!

0 0 hvala 1
15 godina
MaliMedo14 kaže...

Naručila sam sat i poslali su mi krivu boju, sad me zanima koja je procedura oko vraćanja, koliko se plaća shipping, koliko to sve traje? Da li će on čekati da mu prvo stigne ovaj kojeg mu vraćam prije nego što mi pošalje novi? Ako netko ima iskustva s tim nek se javi....

Hvala!

Link na sat? U većini slučajeva se ne isplati vraćati jer ispadne skupo. Ako je pogreška sellera onda bi ti trebao poslati dugi, nakon što dobije ovaj kojeg si vratila,a možda uspiješ nagovoriti pa ti pošalje odmah, a ti mu slikaš da si poslala nazad.

13 godina
mac92 kaže...
MaliMedo14 kaže...

Hvala!

Link na sat? U većini slučajeva se ne isplati vraćati jer ispadne skupo. Ako je pogreška sellera onda bi ti trebao poslati dugi, nakon što dobije ovaj kojeg si vratila,a možda uspiješ nagovoriti pa ti pošalje odmah, a ti mu slikaš da si poslala nazad.

Molim te ignoriraj ovaj savjet jer će te to koštati poprilično skupo, vjerojatno skuplje od samog sata.

Ovako napravi: pošalji selleru da ti je poslao krivu boju i da ne namjeravaš koristiti taj sat, te mu reci da želiš povrat novca ili da ti pošalje novoga, ili ćeš mu ostaviti negativan feedback. I garantiram da će napraviti točno ono što želiš. Neće biti potrebno nikakvo nagovaranje, dovoljna je prijetnja negativan feedback, makar sat vrijedio 40usd.

13 godina
neaktivan

Hvala vam na odgovorima!

Ma i mislila sam da se ne isplati vraćati ga nazad... Stvar je u tome što  je to trebao biti poklon pa mi je bilo važno koja je boja. Ja sam naručila ljubičasti a dobila sam bijeli (koji mi stvarno ne treba jer takav već imam pa mi nije ni da ga sebi ostavim).

Evo link od sata http://www.ebay.com/itm/13-colors-Rubber-Wrist-Watch-Love-Heart-Wheel-jewelry-Unisex-Jelly-Candy-Quartz-/140726881468?_trksid=p5197.m1992&_trkparms=aid%3D111000%26algo%3DREC.CURRENT%26ao%3D1%26asc%3D14%26meid%3D856770763934586100%26pid%3D100015%26prg%3D1006%26rk%3D1%26

Odmah sam kontaktirala sellera i sad čekam odgovor pa ćemo vidjeti šta će reći.

0 0 hvala 0
16 godina

Prije nego sam platio jedan item, poslali su mi mail izvan ebaya, link na stranicu njihove trgovine i da tamo platim paypalom,

Pošto je preko paypala, ako me zaje8u, uvijek mogu otvoriti paypal dispute, zar ne??

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta

0 0 hvala 0
13 godina
Diablo86 kaže...

Prije nego sam platio jedan item, poslali su mi mail izvan ebaya, link na stranicu njihove trgovine i da tamo platim paypalom,

Pošto je preko paypala, ako me zaje8u, uvijek mogu otvoriti paypal dispute, zar ne??

Da, ali tamo nema negativnog feedbacka i ako nastanu problemi moraš dugo čekati na povrat novca. Sumnjivo je što zaobilaze ebay.

17 godina
moderator
Diablo86 kaže...

Zbog čega bi plaćao izvan eBaya? Pogotovo ako ti nude istu cijenu - jel ista cijena? Što oni tebi imaju slati takve stvari?

16 godina
mbaksa kaže...
Diablo86 kaže...

Zbog čega bi plaćao izvan eBaya? Pogotovo ako ti nude istu cijenu - jel ista cijena? Što oni tebi imaju slati takve stvari?

Na ebayu je €19.98 EUR, a preko stranice €16.79     

na paypalu piše ovo  -   Item price: €-1.59

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta
15 godina
protjeran
assassin.st kaže...
mac92 kaže...

Ovako napravi: pošalji selleru da ti je poslao krivu boju i da ne namjeravaš koristiti taj sat, te mu reci da želiš povrat novca ili da ti pošalje novoga, ili ćeš mu ostaviti negativan feedback. I garantiram da će napraviti točno ono što želiš. Neće biti potrebno nikakvo nagovaranje, dovoljna je prijetnja negativan feedback, makar sat vrijedio 40usd.

hm, prijetnje feedbackom?

Buyers

The buyer isn't allowed to threaten to use Feedback or detailed seller ratings in an attempt to force a seller into providing:
-Goods or services that weren't included in the original item's description or purchase price
-A refund
-A return

http://pages.ebay.com/help/policies/feedback-extortion.html

pa ti prijeti i skupljaj negativne feedbackove... ;)

Diablo86 kaže...

ebay ti uvijek u mailu napiše da se ignorira svaka komunikacija prodavača koja navodi na plaćanje mimo ebaya. i to je protivno pravilima. tako da ga ili prijaviš ebayu ili nađeš kod nekog drugog taj item, jer ovak nešto odmah stvara sumnju u poštenje. barem meni... :)

13 godina
bruno1024 kaže...
assassin.st kaže...
mac92 kaže...

hm, prijetnje feedbackom?

Buyers

The buyer isn't allowed to threaten to use Feedback or detailed seller ratings in an attempt to force a seller into providing:
-Goods or services that weren't included in the original item's description or purchase price
-A refund
-A return

http://pages.ebay.com/help/policies/feedback-extortion.html

pa ti prijeti i skupljaj negativne feedbackove... ;)

E, i?   Ovo sam radio najmanje 20 puta, i imam 100% pozitivan feedback za kupljenih preko 100 itema. Uglavnom kada item ne stigne u roku od 35dana ili ako stigne nešto pokvareno.

Uvijek je prijetnja negativnim feedbackom dodatan poticaj selleru da se pobrine da kupac bude zadovoljan.

14 godina
neaktivan

ja sam u preko 150 kupovina ostavio 1 negativni feedback prodavacu

u 99% slucajeva vrate lovu nakon 2-3 upita (prvi put zamole da pricekas)

ako nesto nije doslo ili je doslo krivo

poslije im prijetis otvaranjem dispute-a (prije 45 dana od kupnje)

There are only two races on this planet-the intelligent and the stupid.
15 godina
protjeran
assassin.st kaže...

E, i?   Ovo sam radio najmanje 20 puta, i imam 100% pozitivan feedback za kupljenih preko 100 itema. Uglavnom kada item ne stigne u roku od 35dana ili ako stigne nešto pokvareno.

Uvijek je prijetnja negativnim feedbackom dodatan poticaj selleru da se pobrine da kupac bude zadovoljan.

nema "i". možeš ti radit i na ebayu i di god hoćeš šta god hoćeš, ali kad savjetuješ druge da naprave nešto kontra pravila onda im tu sitnicu i napomeni. {#}

15 godina
assassin.st kaže...
mac92 kaže...
MaliMedo14 kaže...

Hvala!

Molim te ignoriraj ovaj savjet jer će te to koštati poprilično skupo, vjerojatno skuplje od samog sata.

Kao što su neki napisali prijetnje nisu dozvoljene, ali to ne znači da ih nemožeš koristiti. Uz sve kupnje nisam nikad imao problem, svi prodavači su izašli u susret. Također prodavač se može žaliti ebayu recimo zbog prijetnji, a oni smiju i mogu čitati tvoje poruke između njega pa ti razmisli. Također ne radi se o nekom velikome novcu da bi se prijetilo, ali u ovom slučaju prodavač treba poslati sat koji odgovara onome što je htjela naručiti. Opet naručivao sam neki punjač za baterije nije došao u roku i seller mi poslao ponovno, došla su oba s razlikom od 5-6 dana kontaktirao sam sellera o tome i rekao mi da zadržim da netrebam platiti ovog drugog. 

14 godina
neaktivan

dali ima feriklorid za kupit na ebay-u?kako se to kaže na engleskom?google prevoditelj mi je napisao isto!

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
pas101 kaže...

dali ima feriklorid za kupit na ebay-u?kako se to kaže na engleskom?google prevoditelj mi je napisao isto!

Prevoditelj to očito nije preveo.

http://en.wikipedia.org/wiki/FeCl3

13 godina
neaktivan

Pozdrav imam pitanje hocu si kupit ovaj proizvod http://www.ebay.com/itm/9M-WiFi-WAN-Router-Wi-Fi-Antenna-Extension-Cable-RP-SMA-/250593494242?pt=US_Networking_Boosters_Extenders_Antennas&hash=item3a588944e2&_uhb=1#ht_3722wt_906 

on je  4,5 dolara i vidim kao da je postarina besplatna,,, mene zanima hocel me carinit tj ocul morat jos sta placat ?

btw di da vidim odakle je seller davno sam kupovo s ebaya i zaboravio vec

EDIT vidim sad pod shiping da pise iz Kine je 

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 20:15 (Kas0).
14 godina
neaktivan
Kas0 kaže...

Pozdrav imam pitanje hocu si kupit ovaj proizvod http://www.ebay.com/itm/9M-WiFi-WAN-Router-Wi-Fi-Antenna-Extension-Cable-RP-SMA-/250593494242?pt=US_Networking_Boosters_Extenders_Antennas&hash=item3a588944e2&_uhb=1#ht_3722wt_906 

on je  4,5 dolara i vidim kao da je postarina besplatna,,, mene zanima hocel me carinit tj ocul morat jos sta placat ?

btw di da vidim odakle je seller davno sam kupovo s ebaya i zaboravio vec

EDIT vidim sad pod shiping da pise iz Kine je 

nece te carinit

There are only two races on this planet-the intelligent and the stupid.
13 godina
neaktivan

da rece mi neki lik sad da ispod 200 kn nema carine

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Kas0 kaže...

da rece mi neki lik sad da ispod 200 kn nema carine

Čitaj: http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx#P4

13 godina

Ovako

Samo da pitam:da li netko zna kad ću moći povući novce sa paypal računa jer mi i dalje stalno javlja nešto da "card issuer" ne dozvoljava withdraw novca,a uskoro bi trebao prodati nešto u vrijednosti od 4800kn na eBay-u i zanimam me da li ću moći dignut novce?

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Jurassic Park kaže...

Ovako

Samo da pitam:da li netko zna kad ću moći povući novce sa paypal računa jer mi i dalje stalno javlja nešto da "card issuer" ne dozvoljava withdraw novca,a uskoro bi trebao prodati nešto u vrijednosti od 4800kn na eBay-u i zanimam me da li ću moći dignut novce?

Za takva pitanja imaš povezanu temu: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/paypal-pitanja-odgovori/22500.aspx

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice