Javio mi se seller od kojeg sam dobila krivu boju sata i sam je ponudio dva rješenja ili da mi pošalje novi ili vrati novac. Samo mu moram uslikati ovaj koji sam dobila i poslati sliku. A čak mu se nisam ni prijetila negativnim feedbackom, tako da je po meni ispao fer.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Javio mi se seller od kojeg sam dobila krivu boju sata i sam je ponudio dva rješenja ili da mi pošalje novi ili vrati novac. Samo mu moram uslikati ovaj koji sam dobila i poslati sliku. A čak mu se nisam ni prijetila negativnim feedbackom, tako da je po meni ispao fer.
Većina prodavača je vrlo korektna (korektnošću i stječu reputaciju i dobivaju zvjezdice), stoga su prijetnje bez da se prvo kontaktira prodavača zapravo vrlo bezobrazan čin.

Jeli tko uspio razgovarati sa ebay-om preko ovog chata: http://ebay.about.com/gi/o.htm?zi=1/XJ&zTi=1&sdn=ebay&cdn=money&tm=24&f=00&su=p284.13.342.ip_&tt=12&bt=1&bts=1&zu=https%3A//cschatlb-na.corp.ebay.com/chat.asp%3Fprofile%3D12
evo da vam javim da sam oborio vlastiti rekord sto se tice brzine slanja poste (samo 4 dana, dok mi je za jedan drugi dio trebalo cak 30 dana):
7/23/2012 7:41:00 PMHONG KONGHONG KONG AIR MAIL CENTRE Insert item into bag
7/25/2012 5:12:00 PMCROATIAZAGREB 10003Receive item at office of exchange (Inb)
7/25/2012 7:04:00 PMCROATIAZAGREB 10003Send item to domestic location
7/26/2012 8:10:00 AMCROATIA10004 ZAGREB CARINASend item to domestic location
7/26/2012 1:16:00 PMCROATIA10712 Zagreb PKPReceive item at delivery office
7/26/2012 5:13:00 PMCROATIA10712 Zagreb PKPSend item to domestic location
7/26/2012 6:30:00 PMCROATIA10705 Zagreb LKReceive item at location
7/27/2012 3:16:00 AMCROATIA10705 Zagreb LKSend item to domestic location
7/27/2012 7:32:00 AMCROATIA10410 Velika GoricaReceive item at delivery office
7/27/2012 3:16:00 PMCROATIA10410 Velika GoricaDeliver item
znaci nesto skuplje mi se neisplati narucit sa ebaya..
npr graficka 1000 kn ( kod nas 1300 ) i nabiju mi 25% pdva i izade me graficka 1250 kn + cekanje...
npr graficka 1000 kn ( kod nas 1300 ) i nabiju mi 25% pdva i izade me graficka 1250 kn + cekanje...
I izostanak garancije (ako i dobiš garanciju, imat ćeš dodatne troškove i probleme kod reklamiranja). Imalo skuplju elektroniku se uglavnom ne isplati naručivati, jer se porezom obično dođe koliko i kod nas (nekad nešto manje, ali uz upitnu isplativost, ali nekad čak i više!).
evo da vam javim da sam oborio vlastiti rekord sto se tice brzine slanja poste (samo 4 dana, dok mi je za jedan drugi dio trebalo cak 30 dana):
Zakon. Očito si potrefio baš dan kad je avion išao, a i ovi kod nas nisu zadržavali paket.
I izostanak garancije (ako i dobiš garanciju, imat ćeš dodatne troškove i probleme kod reklamiranja). Imalo skuplju elektroniku se uglavnom ne isplati naručivati, jer se porezom obično dođe koliko i kod nas (nekad nešto manje, ali uz upitnu isplativost, ali nekad čak i više!).
.. pa sta se onda isplati narucivat?? :D samo stvari jeftinije od 160 kn?
Uglavnom sve što se proizvodi u Kini. Pod tim mislim baš na kineske proizvođače, a ne na recimo Appleove ili čije već proizvode koji se proizvode tamo (tj. na Tajvanu ili gdje već). I one stvari kojih ni nema kod nas za kupiti (recimo ja sam naručivao 115W štedne žarulje koje mi služe za videorasvjetu - fakat ne znam da li se igdje to kod nas može kupiti; savitljiv stativ - tzv. gorilla pod), maske za mobitele su višestruko jeftinije nego kod nas, folije za ekran su za siću, zamjenske baterije za fotoaparate i kamere su desetak puta jeftinije nego originalne kod nas... Nađe se dosta toga. S druge strane, recimo prijenosni snimač zvuka Zoom H1 sam kupio kod nas jer bi me s carinom/PDV-om košta više nego košta kod nas u dućanu (a da ne spominjemo čekanje i izostanak garancije). Dakle, ako ciljaš na elektroniku, prvo pogledaj koliko košta kod nas u dućanu, onda pogledaj koliko košta putem eBaya i onda usporedi cijene s obračunatim PDV-om. U velikoj većini slučajeva ti se elektroniku neće isplatiti naručivati izvana.
Pazi i na ovo - elektronika koju proizvode "lijevi" proizvođači, a koja se nudi preko eBaya, često puta je čisto smeće - to su uglavnom uređaji koji uopće ne prolaze kontrolu kvalitete! Ili neku zbilja jako površnu kontrolu kvalitete. Kupio sam tako vanjsko kućište za disk - jedno 2.5" i jedno 3.5" - oba kućišta su zaista jaaaaako loše kvalitete. Čitač kartica također. Drugi je ipak bio prihvatljiv. Step-up filtri za fotoaparat/kameru se ne daju ušarafiti u navoj kamere u koji bi trebali ići bez problema. Maramice od mikrofibre za ćišćenje naočala/leća - jako slabo čiste. Punjive baterije imaju deklariran strašno visok kapacitet, a slabo drže, a punjač izgleda kao igračka. Itd. Drugim riječima, mnoge stvari su jako jeftine, dosta jeftinije nego slične stvari kod nas, ali im je zato i kvaliteta daleko lošija. Pa se i u mnogim takvim slučajevima postavlja pitanje da li se to isplati.

malo me buni ovaj tracking number!naci provjerim tracking number i piše da je u prevozu!a za lokaciju mi pise da je u tom gradu od kud se i salje?za koliko ce mi doc ovaj paket iz amerike i jedan drugi iz kine?
sve ti ovisi, meni je neki dan paket iz kine dosao za 4 dana, a inace putuje oko 3 tjedna
trebam osobu iz zagreba da mi kupi nesto preko ebaya.
poruke u PM
Hvala
Ne treba ti nitko iz Zagreba,svatko ti može naručiti na tvoju adresu.
Ima li gdje kakav vodič da mi jednostavno kaže od samog registriranja pa do naručivanja...
U navedenim linkovima ima 2 mobitela koja su potpuno ista čak i od istog prodavača, koji bolje uzeti i kako isti prodavač može imati 2 različite adrese, mislim da ovaj iz australije ima brži shipping što vi mislite?
http://www.ebay.com/itm/New-Sony-XPERIA-S-LT26i-Quad-12MP-HSPDA-GPS-32GB-Black-Phone-/251029611146?pt=Cell_Phones&hash=item3a7287e28a#ht_3755wt_1344
http://www.ebay.com/itm/New-Sony-XPERIA-S-LT26i-Quad-12MP-HSPDA-GPS-32GB-Black-Phone-/251029611064?pt=AU_Mobile_Phones&hash=item3a7287e238#ht_4057wt_1344
malo me buni ovaj tracking number!naci provjerim tracking number i piše da je u prevozu!a za lokaciju mi pise da je u tom gradu od kud se i salje?za koliko ce mi doc ovaj paket iz amerike i jedan drugi iz kine?
moze odgovor?
moze odgovor?
Gdje gledaš tracking number? Na eBayu? Gledaj ga na http://ips.posta.hr/
Nego - ništa čudnoga i ako još nije izašao iz tog grada - valjda inozemne pošiljke tek nekoliko puta mjesečno idu na određene aerodrome i onda se šalju u inozemstvo. Zato se i događa da nekome stigne za četiri dana, a drugima za tri tjedna.
tu mi nece!gledan na usps!
user mi je kupio stvar na ebayu ali je nije platio, ima 3-4 dana na poruku ne odgovara, što da radim?
U navedenim linkovima ima 2 mobitela koja su potpuno ista čak i od istog prodavača, koji bolje uzeti i kako isti prodavač može imati 2 različite adrese, mislim da ovaj iz australije ima brži shipping što vi mislite?
http://www.ebay.com/itm/New-Sony-XPERIA-S-LT26i-Quad-12MP-HSPDA-GPS-32GB-Black-Phone-/251029611146?pt=Cell_Phones&hash=item3a7287e28a#ht_3755wt_1344
http://www.ebay.com/itm/New-Sony-XPERIA-S-LT26i-Quad-12MP-HSPDA-GPS-32GB-Black-Phone-/251029611064?pt=AU_Mobile_Phones&hash=item3a7287e238#ht_4057wt_1344
Koliko je meni poznato mobiteli ne prolaze na carini zbog nekih posebnih hr zakona
Koliko je meni poznato mobiteli ne prolaze na carini zbog nekih posebnih hr zakona
Netočno!
Ukoliko je mobitel već uvežen u HR, prolazi carinu, ukoliko nije uvežen moraš tražiti dozvolu od HAKOM-a za uvoz tog mobitela
Netočno!
Ukoliko je mobitel već uvežen u HR, prolazi carinu, ukoliko nije uvežen moraš tražiti dozvolu od HAKOM-a za uvoz tog mobitela
Za uvoz RiTT opreme više ne treba dozvola HAKOM-a.
Netočno!
Aha znaci ako taj mob postoji na nasem trzistu onda nema problema na carini...?
Netočno!
Aha znaci ako taj mob postoji na nasem trzistu onda nema problema na carini...?
Krivo te je informirao. Više se za privatni uvoz ne mora ishodovati dozvola HAKOM-a.
http://www.bug.hr/vijesti/laksi-uvoz-radio-opreme/114455.aspx
šta je sa userom koji mi je kupio stvar na ebayu ali nije platio još? šta da radim?
šta je sa userom koji mi je kupio stvar na ebayu ali nije platio još? šta da radim?
Neznam kako nekom mozes dat pare za neku stvar a ne trazis njegove podatke o stanovanju?
Koja je cifra u pitanju?
nisi shvatio, možeš na ebayu kupiti stvar a da ne platiš jer ti je račun prazan i onda ubaciš lovu na račun i platiš sutra dan recimo, on je to uradio i ne javlja se i nije platio ima 4 dana
nisi shvatio, možeš na ebayu kupiti stvar a da ne platiš jer ti je račun prazan i onda ubaciš lovu na račun i platiš sutra dan recimo, on je to uradio i ne javlja se i nije platio ima 4 dana
Ok ali valjda si mu morao dat pare na ovaj ili onaj nacin, a davat nekom pare samo tako da neznas nista o njemu se ne radi
Ok ali valjda si mu morao dat pare na ovaj ili onaj nacin, a davat nekom pare samo tako da neznas nista o njemu se ne radi
Sonicro ne kupuje, nego prodaje.