eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.374.188
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori
Jurassic Park kaže...
Pozdrav svima,

Trebao bi vratiti jaknu koju sam naručio preko eBay-a iz Njemačke i koja je nažalost premala.
Pošto mi je ovo prvi put da nešto vraćam preko eBay-a molio bi da mi netko ukratko kaže kako se to točno vraća?
Gledao sam na eBay-u ali nisam siguran što točno trebam učiniti pa molim pomoć.

Trebaš ispuniti obrazac za vraćanje, odnosno dogovoriti se sa prodavateljem o načinu vraćanja, ne možeš vratiti bez dogovora sa prodavateljem. 

Za zahvalu klikni na Hvala
13 godina
odjavljen
mbaksa kaže...

Bit će fešta kad će carina sumnjati u krivotvorenost sadržaja tih paketa...

Jel mi mozes dat kakav bolji info oko toga? 

Kuzim ako posumnjaju u krivotvorenost ako se radi o NIKE tenisicama koje stizu iz Kine i koštaju 20$,ali ako narucujem sa sluzbene NIKE stranice, pa onda tu nebi smjelo bit problema, pogotovo ako se i kao posiljatelj navodi nike kompanija, a i narucujem samo 1 par.

8 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Vraćam predmet koji sam kupio preko ebaya, sa hrvatskom poštom, u Španjolsku.

Poslao sam paket prošli petak i zadnji update statusa na ips.tracking je "8.10.2016. 4:03:08 Croatia ZAGREB 10003 Insert item into bag (Otb)"

Inače kad je meni slan paket došao je iz Madrida u Zagreb za 1-2 dana i ips tracking je to odmah pokazivao.

Kako je moguće da se ništa nije updejtalo tjedan dana? Da li su možda izgubili paket?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
barney699 kaže...

Poslao sam paket prošli petak i zadnji update statusa na ips.tracking je "8.10.2016. 4:03:08 Croatia ZAGREB 10003 Insert item into bag (Otb)"

Inače kad je meni slan paket došao je iz Madrida u Zagreb za 1-2 dana i ips tracking je to odmah pokazivao.

Kako je moguće da se ništa nije updejtalo tjedan dana? Da li su možda izgubili paket?

Strpljenje..

doslo bude u roku 1-2 tjedna

Potpis
9 godina
Moze biti samo informativno? A zas onda mogu ja njima slati racun na mail?

14 godina
barney699 kaže...

Ako se ne varam, proizvodi koje šalješ se mogu na ips.tracingu pratiti samo dok ne izađu iz Hrvatske..Kada izađu, dodatne informacije provjeravaš preko stranice pošte države kojoj šalješ..

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011 David Bowie 1947-2016
8 godina
neaktivan

Na stranici španjolske pošte piše isto što i na ips-u, mislim da su oni povezani zajedno kao partner HP-a jer kada mi je paket dolazio iz Španjolske mogao sam ga pratiti ili na ips-u ili na stranici njihove pošte, još ips daje više podataka nego njihova pošta. 

13 godina
neaktivan

Dobro vecer ekipo

Trazim jedan podatak i vrlo mi je hitno te bih Vam bio vrlo zahvalan ukoliko bi se potrudili naci mi odgovor ili podjeliti misljenje i iskustva.Pitanje nema direktne veze sa ebay-em ali je nesto slicno u pitanju.

Prijatelj iz Kine bi mi poslao veci paket (ili mozda nekoliko manjih) "svojom shipping metodom" gdje bi se posiljka ocarinila i uvela u EU u Francuskoj i tada isla k meni.Problem je taj sto shipping od Francuske do Hr je trostruko skuplji nego od Francuske do Slovenije.Koji je razlog,ne pitajte jer neznam a niti on ima logicno objasnjenje.S obzirom da mi je Kopar relativno blizu narucio bih tamo na postu.Osobno to nisam nikad radio ali znam da se neko vrijeme to radilo,posebno u Brezicama.

Ima li tko od Vas slicna iskustva u posljednje vrijeme i ako ima molim da mi ukratko objasni postoji li kakva opasnst (iako mislim da nema razloga za to) te kako bih trebao otprilike adresu "sloziti"

Unaprijed zahvaljujem

Xiaomi Mi5,Mi4,Mi Pad2,MiTV 49,WiFi Router,Power strip,Piston 3 Youth edition,Hybrid earphone,Bluetooth earphone,Mi Band,Xiaomi Little bee

0 0 hvala 0
10 godina

Narucio bi neku glupost koja košta cca 40-ak kuna. Jel se placa postarina na to? Mislim ono kad postar donese dal treba njemu sta platiti?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
lola25 kaže...

Narucio bi neku glupost koja košta cca 40-ak kuna. Jel se placa postarina na to? Mislim ono kad postar donese dal treba njemu sta platiti?

Ja platim 4,5kn za svaki paketić koji dođe iz Kine ,ali poštar ponekad progleda kroz prste ako je tanka kuverta i ne uzme nista .

Ono što sam narucivao iz EU , teske baterije za bušilice , poštar nikad nije nista naplacivao.

franc
9 godina
To ti nema veze sa tim odkud dolazi nego jel paket naznacen kao mali paket(na koji kinezi ne placaju shipping neg vlada sufinancira i zato najvise tak i salju), meni naplacuju samo za te "china post small packet" , narucio kaljena stakl a, prvi put je bila neka druga posta i nisam platil, jedno je bilo osteceno i lik posalje drugo ali kao taj mali paket i platil sam 4.5kn
17 godina
Što nose vjetrovi sudbine nitko ne može znati.

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

pa seller ima vrlo dobar feedback.. JA bi kupio mada je cijena poniska....

17 godina
moderator

Kad si u dvojbi, pogledaš ocjene, prvenstveno negativne. I onda vidiš da se ljudi žale da im je prodao neke fejk proizvode. Četvorica unutar jednog mjeseca se žali na taj tvoj punjač da je fake. Tako da...

9 godina
neaktivan
Izgleda kao orginal,ali imas i kod nas jeftino
10 godina
odjavljen

Ako ti treba quick charge punjač, mogu ovaj preporučit. Stvarno prejeftin a kod mene već više od pola godine radi svoj posao kak treba i mislim da nije niš sporiji od brendiranih punjača

http://www.gearbest.com/iphone-cables-adapters/pp_322054.html?wid=21

17 godina
moderator
kbenzema kaže...

Ako ti treba quick charge punjač, mogu ovaj preporučit. Stvarno prejeftin a kod mene već više od pola godine radi svoj posao kak treba i mislim da nije niš sporiji od brendiranih punjača

http://www.gearbest.com/iphone-cables-adapters/pp_322054.html?wid=21 

Dok te jednom struja ne drmne. 

Problem s tim jeftinim kineskim punjačima je što su loše i nesigurne konstrukcije - u pravilu imaju jako mali razmak između visokog izmjeničnog napona i niskog istosmjernog, te što obično slabo popeglaju napon, barem kod jačih struja. Tako da s njima treba biti ekstra oprezan.

15 godina
odjavljen

http://www.ebay.com/itm/282038597050?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Ovaj sam uzeo, radi super (provjereno na lg g4) i certificaran je od qualcomma, piše u njihovom pdfu. Također i najjeftiniji takav.

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

0 0 hvala 0
10 godina
franc_32 kaže...
lola25 kaže...

Ja platim 4,5kn za svaki paketić koji dođe iz Kine ,ali poštar ponekad progleda kroz prste ako je tanka kuverta i ne uzme nista .

Ono što sam narucivao iz EU , teske baterije za bušilice , poštar nikad nije nista naplacivao.

Ok, znaci mogu ne platiti ništa a mogu i te 4,5kn..... Koliko sam skuzio ta ''postarina'' se odnedavno placa.

Prije godinu-dvije se to nije placalo nista ako je free shiping od strane sellera.

9 godina
Da, nece bit postarine ili ce bit te 4.5kn ak je obicnom postom..

Punjaci? Hmm, nebi taj s gearbesta noname uzel, bolje nek uzme aukey ili blitzwolf koje su ipak neki brand

0 0 hvala 0
10 godina

Imam Samsung J5 pa ako bi netko mogao preporuciti koji auto punjac da narucim za moj model mobitela.

Ovaj npr:

http://www.ebay.com/itm/401076603272

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.10.2016 9:58 (lola25).

0 0 hvala 0
16 godina
lola25 kaže...

Imam Samsung J5 pa ako bi netko mogao preporuciti koji auto punjac da narucim za moj model mobitela.

Ovaj npr:

http://www.ebay.com/itm/401076603272

Osobno sam kupio ovaj, doduše, ne s eBaya, već s Xiaomiforsale (bila je neka akcija pred par mjeseci, znam da me ispao otprilike kao i ovaj s ebay linka).

Jako sam zadovoljan s njim, puni bez problema, lijepo izgleda u punjaču, kvaliteta je stvarno vrhunska. Prepoučam ga, nekako sam sigurniji u ovakav punjač nego u ovo što si ti linkao.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.10.2016 12:12 (WackyZG).
10 godina

Ok, hvala. Samo mi potvrdi da taj punjac odgovara modelu mobitela Samsung J5

17 godina
moderator
lola25 kaže...

Ok, hvala. Samo mi potvrdi da taj punjac odgovara modelu mobitela Samsung J5

Praktički sve odgovara tom mobitelu, možeš i u krumpir uštekati USB kabel i napunit će ga. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2016 17:54 (mbaksa).
10 godina
Negdje sam procitao da moze riknut mob ako je punjac neadekvatan pa zato i pitam.
9 godina
odjavljen

Ne vjeruje svemu sto procitas...

17 godina
moderator
lola25 kaže...
Negdje sam procitao da moze riknut mob ako je punjac neadekvatan pa zato i pitam.

Imaš USB charger doctor? Ako nemaš, kupi. To bi trebao imati svaki vlasnik smartfona. S njim nadgledaš napon i jakost struje (V i A) pa onda znaš što se događa.

Što se tiče "auto-punjača" teško da oni tu mogu nešto jako zeznuti. Ili ima linearni regulator, a onda dobiš fino ispeglan napon, ali će se takav punjač jako i zagrijavati. Ili ima switching buck regulator, kod kojeg napon možda neće biti tako ispeglan, ali će gubici u pretvorbi struje biti mali. Što god da imao, ako nije pustio previsok napon (zato trebaš imati USB charger doctor da provjeriš!), nema se mobitelu što dogoditi.

Ne znam što bi to bio "neadekvatan" punjač. Svaki punjač koji daje standardni napon i bar pol ampera je u najmanju ruku adekvatan, iako će se mobitel sporije puniti ako inače može povući više od pola ampera. Znači, ako punjač nije defektan, najgore što se može dogoditi je da ti se produlji vrijeme punjenja baterije.

11 godina
Ja sam prije bio kupio kineski wireless punjac koj je bio potpuno nestabilan u naponu, zagrijavanju i svemu i za 10ak dana mi je zeznuo bateriju...
9 godina
odjavljen

Ne bi trebao zeznuti bateriju jer baterija ima controlu punjenja. Nije to bas zica na zicu. U ovom slucaju figurativno receno....Ja sam skoro godinu dana koristio najjeftinije kineske punjace na S6 i bateriji apsolutno nista nije bilo...

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2016 0:02 (Torent).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice