eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.374.059
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
CyberDemonVZ kaže...

Samo hrabro.

Svaki dan je isto to pitanje pa već malo smeta, kužiš?

Ma sve pet, i sam nekad tako nastupim. Hvala svima, živjeli :-D!

15 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Hoću li imati problema ako naručim ovo? Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
striko217 kaže...

Hoću li imati problema ako naručim ovo? Hvala

Vrlo je vjerovatno da ćeš morati platiti PDV, a zbog količine te nebi trebali ništa zezati, ovo bi trebalo računati samo kao 2, jer su 2 pakovanja

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
16 godina
neaktivan

Naručia san SJ kameru iz engleske,a baza tog prodavača je u hong kongu,i sad mi na trackingu piše da je u carinskom uredu u zagrebu? Jel moguće da je posla iz hong konga ili san previše paranoičan?

Hakiranje je umjetnost a ne zločin.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Kad si naručivao, mogao si izabrati UK skladište ili HK, odnosno China, ovo drugo je jeftinije, pa si vjerojatno naručio iz China skladišta. Mislim da ne bi trebalo na carinu ako je EU skladište.

Za zahvalu klikni na Hvala
14 godina

zanima me,

jučer sam normalno naručivao, danas odem da ću naručit i da platim (traži me paypal acc) upišem, krene autorizacija i iskoči mi ovo (privitak)
zanima me kako se isto može riješiti, a novce na deviznom računu imam.....

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gale92 kaže...

zanima me,

jučer sam normalno naručivao, danas odem da ću naručit i da platim (traži me paypal acc) upišem, krene autorizacija i iskoči mi ovo (privitak)
zanima me kako se isto može riješiti, a novce na deviznom računu imam.....

Ako 100% imaš dovoljno novca ili više, onda može da bude sa se sakupio određeni broj transakcija i neda više, nazovi banku i reci da ti očiste tu listu transakcija, zna se i meni to nekada desiti, nemamo iste račune ali vjerovatno je ista stvar, nazovi banku i provjeri.

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
13 godina

Pozdrav svima,

Imam jedan problem vezano uz kupnju na eBay-u.

20.10.2015. sam napravio narudžbu za Blu Ray film za koji je prodavač u opisu napisao da sadrži i 2D i 3D verziju filma.

Kada sam to kupio i otišao ponovo pogledati oglas,prodavač je pak sad stavio da film sadrži samo jedan disk.Kada sam mu poslao email i pitao ga da li je to neka greška,rekao je da sadrži oba diska.

Danas kad sam mami dao film za SV. Nikolu,vidio sam da ima samo jedan 3D disk.To je problem  jer još nemam 3D TV, a kad sam ubacio disk u Blu ray player javlja mi da treba 3d tv.

Pošto je već prošao datum povratka,ne znam što sad da učinim?Sad kada sam vidio oglas,prodavač je napisao da sadrži jedan disk.

Ja još imam email u kojem mi je napisao da ima obadva diska.

Što da učinim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Koja je procedura za novu karticu,tj.znam postupak dodam na paypal,pricekam 4-znamenkasti kod za potvrdu i upisem,stvar je u tome sto trebam dobiti refund za 2-3 itema,a platio sam sa karticom koja je istekla prosli mjesec,a ovaj mjesec dobivam nove kartice,hoce li eBay tj.PayPal automatski prebaciti refund na novu karticu ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Haker_x kaže...

Ako 100% imaš dovoljno novca ili više, onda može da bude sa se sakupio određeni broj transakcija i neda više, nazovi banku i reci da ti očiste tu listu transakcija, zna se i meni to nekada desiti, nemamo iste račune ali vjerovatno je ista stvar, nazovi banku i provjeri.

sve je ok, izgleda kako je bio problem do paypal, jel mi je nakon treceg pokusaju, transkacija prosla

16 godina
odjavljen
doky01akablava kaže...

Koja je procedura za novu karticu,tj.znam postupak dodam na paypal,pricekam 4-znamenkasti kod za potvrdu i upisem,stvar je u tome sto trebam dobiti refund za 2-3 itema,a platio sam sa karticom koja je istekla prosli mjesec,a ovaj mjesec dobivam nove kartice,hoce li eBay tj.PayPal automatski prebaciti refund na novu karticu ?

Refund ti ionako ide na paypal acc (u balance) a ne na karticu.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
16 godina
Sum_of_all_fears kaže...
doky01akablava kaže...

Refund ti ionako ide na paypal acc (u balance) a ne na karticu.

Meni je sav refund do sad isao na karticu tj.racun,mozda 1-2 su sjela na balance.

Tj.sjedne na PayPal balance i nakon 4-5 dana na racun.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.12.2015 14:07 (doky01akablava).
16 godina
odjavljen

E druga je stvar što sa balancea ode na karticu. Uvijek prvo ide na balance, a onda ovisno o postavkama ide na karticu. Ja sam napravio da nikad ne ide na karticu.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
16 godina
Sum_of_all_fears kaže...

E druga je stvar što sa balancea ode na karticu. Uvijek prvo ide na balance, a onda ovisno o postavkama ide na karticu. Ja sam napravio da nikad ne ide na karticu.

Jel to ovisi o karticu,banci ili postavkama PayPala ? Gdje mogu to odabrati gdje ce da sjeda ?

16 godina
odjavljen

Većini se automatski ugasio taj "automatic funds withdrawal" sa balancea. To ti je na paypalu i možeš sam ugasiti, ako već nije.

Bila je neka shema da su nam ugasili automatsko povlačenje novaca ali su upalili balance (koji do prije godinu ili tako nešto nisi mogao koristiti).

16 godina

Mozes samo lupiti screenshot di se to ide u PayPalu ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ne mogu nać

13 godina

Bok svima,

trebao bi jedno objašnjenje...

Naručio sam film preko eBay-a koji je trebao sadržavati 2D i 3D verziju filma,međutim stigao je samo 3D.

Kada sam rekao prodavaču da želim povrat novca,ispričao mi se i rekao mi je ovo:

Hello again.
Thank you for your patience.
Below is a copy of an EBay msg I sent you 1 December.
I will make further enquires to see if I can get an update and I will email you again asap.
Thank you :-)

---
Hello,

We wanted to update you about your order which includes the following:

-----------------------------------------------------

Jurassic World (Blu-ray + 3D) [2015] [Region Free]

We recently e-mailed you to advise that, as Universal have also released a 2-disc version of Jurassic World on November 23rd (3d and 2d discs), we would be sending you a copy of the 2-disc version free of charge in the week commencing 23, November 2015.

We're sorry that, due a delay in the supply chain, this was not sent out on time. We're expecting to receive stock shortly and will e-mail you once it has been dispatched.

We hope that this helps, and look forward to seeing you again soon.

Da li je to varka da dobije na vremenu ili će ako sam dobro shvatio poslati odgovarajuću verziju besplatno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pozdrav,

registrirao sam se na ebayju kako bi prodavao neke predmete
ono što me trenutno buni su detalji vezani za odabir načina slanja

dakle, ja želim slati u zemlje eu i uk i po tome sam ovisno o kilaži svog predmeta izračunao poštarinu na stranici hrvatske pošte pod međunarodni promet-> prioritetna preporučena pošiljka

ono što me zanima jest što točno trebam izabrati pod p&p details? tracked delivery from outside uk? standard delivery? Zašto mi piše u prvom prozoru 'enter up to 3.50' ako je poštarina kako sam izračunao ekvivalent 10 funti?

0 0 hvala 0
15 godina

Evo jedno mozda malo kompliciranije pitanje al eto mozda netko zna

Uglavnom narucio sam masku za mob prije vec ohoho dana, proslo je skoro 45 dana, i ugl pisala mi je dostava do 2.12 kao est, a dosta toga sam narucivao i ugl mi je doslo prije toga

Problem je sta eto ovaj put mi nista nije doslo, a u meduvremenu sam i selio te mi je i adresa promjenjena (preselio sam prije tjedan dana)

Kontaktirao sam i prodavaca danas pa cemo vidit sta ce mi on rec al mene zanima sljedece... tko u hrvatskoj vrsi tu dostavu? znaci mogu li ja mozda kontaktirat nekog u hrvatskoj da pitam za posiljku jer eto buduci da sam selio mozda me nisu nasli na adresi ili nesto slicno pa da dodem osobno po to, npr ako je preko poste onda bi mi to trebalo bit u glavnom postanskom uredu ali neznam jeli preko poste

13 godina
badboycro kaže...

Evo jedno mozda malo kompliciranije pitanje al eto mozda netko zna

Uglavnom narucio sam masku za mob prije vec ohoho dana, proslo je skoro 45 dana, i ugl pisala mi je dostava do 2.12 kao est, a dosta toga sam narucivao i ugl mi je doslo prije toga

Problem je sta eto ovaj put mi nista nije doslo, a u meduvremenu sam i selio te mi je i adresa promjenjena (preselio sam prije tjedan dana)

Kontaktirao sam i prodavaca danas pa cemo vidit sta ce mi on rec al mene zanima sljedece... tko u hrvatskoj vrsi tu dostavu? znaci mogu li ja mozda kontaktirat nekog u hrvatskoj da pitam za posiljku jer eto buduci da sam selio mozda me nisu nasli na adresi ili nesto slicno pa da dodem osobno po to, npr ako je preko poste onda bi mi to trebalo bit u glavnom postanskom uredu ali neznam jeli preko poste

Obicna dostava - Pošta.

Pogotov ako si u manjem mjestu (bio), onda samo nazoveš poštu, il odeš tamo, i veliš da si taj i taj i promjenio si adresu, a paket ti stiže. Vjerojatno se nešto možete dogovoriti.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
14 godina

Oprostite ako je , no malo gldam bežične slušalice, 

pa sam naišao na ova model (LINK), cijena je ok no zanima me dal ih je netko uzimao odnosno kako je zadovoljan?
tj ako imate neku svoju preporuku, slobodno kažite... 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gale92 kaže...

Oprostite ako je , no malo gldam bežične slušalice, 

pa sam naišao na ova model (LINK), cijena je ok no zanima me dal ih je netko uzimao odnosno kako je zadovoljan?
tj ako imate neku svoju preporuku, slobodno kažite... 

Ne izgledaju mi baš pouzdane ?? za koji dolar više se isplati uzet nešto bolje 

14 godina
Buhaha kaže...

Ne izgledaju mi baš pouzdane ?? za koji dolar više se isplati uzet nešto bolje 

uzeo ove (LINK), vidit ćemo kakvima će se pokazati 

11 godina
protjeran
Jurassic Park kaže...

Bok svima,

trebao bi jedno objašnjenje...

Naručio sam film preko eBay-a koji je trebao sadržavati 2D i 3D verziju filma,međutim stigao je samo 3D.

Kada sam rekao prodavaču da želim povrat novca,ispričao mi se i rekao mi je ovo:

Hello again.
Thank you for your patience.
Below is a copy of an EBay msg I sent you 1 December.
I will make further enquires to see if I can get an update and I will email you again asap.
Thank you :-)

---
Hello,

We wanted to update you about your order which includes the following:

Jurassic World (Blu-ray + 3D) [2015] [Region Free]

We recently e-mailed you to advise that, as Universal have also released a 2-disc version of Jurassic World on November 23rd (3d and 2d discs), we would be sending you a copy of the 2-disc version free of charge in the week commencing 23, November 2015.

We're sorry that, due a delay in the supply chain, this was not sent out on time. We're expecting to receive stock shortly and will e-mail you once it has been dispatched.

We hope that this helps, and look forward to seeing you again soon.

Da li je to varka da dobije na vremenu ili će ako sam dobro shvatio poslati odgovarajuću verziju besplatno?

Zaštičen si na PayPalu 180 dana tak da ne brineš

Najjeftiniji su piratski programi
14 godina

Pozdrav, 

naručio sam par stvari sa http://www.hollisterco.com/shop/wd i sad me jučer zvali sa carine, kao da im dam svoj email da mi posalju neki predracun il sta, i dao im ja svoj email, ali od njih jos nisam dobio nakakav mejl. Jesu oni možda pogrešno upisali email moj ili trebam pričekat par dana dok mi oni to ne posalju? I jel netko zna koliko će me još doći taj racun od njih?

Hvala LP

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Kawabunga kaže...

naručio sam par stvari sa http://www.hollisterco.com/shop/wd i sad me jučer zvali sa carine, kao da im dam svoj email da mi posalju neki predracun il sta, i dao im ja svoj email, ali od njih jos nisam dobio nakakav mejl.

Nisam dosad još čuo za takvu praksu. Uvijek inače običnom poštom šalju poziv za dostavu računa. Kontaktiraj ih i pitaj što je s tim.

Kawabunga kaže...

I jel netko zna koliko će me još doći taj racun od njih?

Pročitaj FAQ: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx 

17 godina
moderator
mbaksa kaže...
Gale92 kaže...

Oprostite ako postavljam glupo pitanje, no zanima me dal će mi na ovu microSD (http://ebay.to/1NRiLeJ) biti uračunat PDV te Carina?
S obzirom kako je iznos 14$ te poštarina 3$

Odgovore na to, a i dobar dio važnih drugih pitanja koje se tiču naručivanja preko eBaya i općenito iz inozemstva imaš ovdje: 

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

To detaljno pročitaj da poslije ne bi bilo "nisam znao, nisam htio".

Što se tiče konkretne memorijske kartice, toplo bih ti preporučio da je ne kupuješ zato jer je vjerojatno riječ o fejk kartici i onda ćeš se morati natezati da dobiješ natrag svoj novac

Moram se vratiti na ovo. Malo pozornije sam analizirao pakiranje te memorijske kartice i sa sigurnošću mogu reći da se radi o krivotvorenom proizvodu, a vrlo vjerojatno ujedno i fejk proizvodu, tj. proizvodu lažiranog kapaciteta.

Prvo - 128 gigabajtna verzija SanDiskove memorijske kartifce ne dolazi u crvenoj-sivoj boji/pozadini s bijelim tekstom, nego dolazi u crnoj boji s crvenim tekstom. Dakle, kartica koja je unutra 100% nije SanDisk Ultra od 128 GB. Nadalje, slova na pakiranju ne štimaju - fontovi nisu identični, nisu uvijek iste debljine kao na originalnom pakiranju, te razmaci između slova ne štimaju (kerning). Napravili su blatantnu grešku tamo na lijevoj strani, gdje piše microSDXC - razmak između X i C je naočigled prevelik. Isti slučaj je s riječi Adapter odmah ispod. Također, oznaka 320X - na originalnoj ambalaži SanDisk koristi font kod kojeg brojka 3 ima ravni gornji dio.

Tako da nema nikakve dileme - to je krivotvorena kartica, to nema veze sa SanDiskom.

11 godina
protjeran
konverzija valuta ebay paypal pbz

Ovak..

Imam racun u EURIMA u PBZ-u

Sad naprimjer ocu nekj kupit na netu kaj kosta NAPRIMJER: USD $100 i sad kak da ja znam kolko trebam uplatit tj kolko je to TOCNO kuna, po kojem tecaju to moram izracunat ak to kosta 100 dolara,ja imam EURe na pbz racunu a trebam znati kolko je to HRK.

Hvala

Najjeftiniji su piratski programi

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: konverzija valuta ebay paypal pbz

Ako ti konverzija radi banka, onda gledaj tečaj HNB i nadodaj 10-15 kn. Ako ti paypal radi konverziju (bljak), onda lijepo upiši u google 100 USD to EUR, taj iznos TO HRK, dodaj opet 30ak kn i imaš iznos. Otprilike.

Ali to piše u FAQ, kaj ne?

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice