eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.374.017
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
eBay - pitanja i odgovori

Zajedničko je, što je poštarima dosadilo donositi pakete, pa ih odnesu sebi kući.

Probajte otići u poštu i dići malo buke.

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Neko dobre volje i zivaca da se javi u PP jer zelim stavit nesto na prodaju, a imam problema vec sa stavljanjem stvari na ebayu ... 

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

jeli itko narucivao noz s ebaya bili bilo ikakvih problema s tim na carini?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja imam jedno pitanje. Naime nedavno sam stavio jedan oglas na fejsu da naručujem stvari preko ebaya uz proviziju od 5 kuna. Znači oni si pronađu što žele i pošalju meni da im naručim (jer nezna svatko naručivati preko ebaya). A procedura je takva da ja prvo to moram platiti i tek onda oni šalju. Pošto sam ja prvo mislio da mi ljudi plate i da im tek onda naručim, puno ljudi se uplaše kad im kažem da mi prvo trebaju platiti (što je i razumljivo) i onda odustanu od toga. Pa me zanima ako netko zna neki način te uplate kojima bi oni meni platili i da ja onda naručim s tim (ja sam mislio preko uplatnice, ali to baš i ne funkcionira). Ako netko zna neki način molio bih da mi odgovori tu ili na pp.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: eBay - pitanja i odgovori

Linić će te hapit.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
16 godina

Meni je dosadilo frendovima naručivati, a vi bi se nudili za 5 kuna.

Kad krenu problemi jer stvari nisu stigle i moraš vraćati novce i dopisivati se sa kinezima..... {#}

12 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Čini mi se da je odčepilo malo ovo dostavljanje :D

Jučer došla 2 itema naručeni 06.12. i 09.12.

Danas stigla 4 itema naručena 08.12. 15.12. 19.12. i jedan 20.11. (koji je koštao 1.07$ i nije mi ništa čudno ako njemu treba dosta dugo da stigne).

Zadovoljan sam sve dok stiže prije otvaranja case-a :)

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Diablo86 kaže...

Kad krenu problemi jer stvari nisu stigle i moraš vraćati novce i dopisivati se sa kinezima..... {#}

Upravo to ja zato ni frendovima ne narucujem vise, jednostavno mi se neda zahebat za sicu. Inace bas mi i nije najjasnije kako bi to uspio izvest s drugim ljudima, dode paket i onda ga moras jos do musterije slat i onda ti postarine pojede tih 5kn a najverovatnije si i u minusu. Napravi ko i drugi koje se tim bave, fino kupis puno komada neceg sta ide i prodajes na njuskalu al opet ak te porezna uhvati blakat ces ko beba radi te sice sta si zaradio kad vidis kaznu.

You got to lose to know how to win
16 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...
Diablo86 kaže...

Upravo to ja zato ni frendovima ne narucujem vise, jednostavno mi se neda zahebat za sicu. Inace bas mi i nije najjasnije kako bi to uspio izvest s drugim ljudima, dode paket i onda ga moras jos do musterije slat i onda ti postarine pojede tih 5kn a najverovatnije si i u minusu. Napravi ko i drugi koje se tim bave, fino kupis puno komada neceg sta ide i prodajes na njuskalu al opet ak te porezna uhvati blakat ces ko beba radi te sice sta si zaradio kad vidis kaznu.

Šalješ direktno na njihove adrese, a ne na svoju. ti samo vršis uplatu za njih uvecanu za 5 kn 

edit: problem je jedino kaj ti oni moraju platiti prije tvoje naruđbe i ako paket ne stigne na njihovu adresu da i trece oni moraju preuzeti eventalne troskove npr. poš. troškovi carina...

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 20:53 (Buhaha).
17 godina

Kak saljes direkt na njihovu adresu? Vecina sellera iskljucivo salje na paypakl adresu, a da uspijes direkt slat na njihovu sta se dogada kad je proizvod neipsravan i seller te trazi da saljes nazad i takve stvari. Mislim hvala ljepo ali nebi se zahebavo radi neke sice.

15 godina
R4zOR229 kaže...

Kak saljes direkt na njihovu adresu? Vecina sellera iskljucivo salje na paypakl adresu

Niti jednom me to nije netko tražio...o.O

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
17 godina

Pa sta te imat trazit? Vidi adresu koji imas pod paypal i onda salje na nju? S ponekim se da dogvorit ali vecina ne zeli slat na ista osim paypal adrese.

15 godina
moderator
Buhaha kaže...

Šalješ direktno na njihove adrese, a ne na svoju. ti samo vršis uplatu za njih uvecanu za 5 kn

I onda se lik sjeti da nije došlo i {#} te, a ti nemaš dokaz da je došlo...

Glupost totalna sve to...

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
15 godina
R4zOR229 kaže...

Pa sta te imat trazit? Vidi adresu koji imas pod paypal i onda salje na nju? S ponekim se da dogvorit ali vecina ne zeli slat na ista osim paypal adrese.

A zašto te onda eBay pita na koju adresu želiš da se item šalje?

Htio sam reći da nikada niti jednome selleru nije smetalo što šalje na drugu adresu...

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
16 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
Buhaha kaže...

I onda se lik sjeti da nije došlo i {#} te, a ti nemaš dokaz da je došlo...

Glupost totalna sve to...

Zato i kažem da tu ima problema koliko hočeš ;) da si proćitao sve dokraja možda bi to i shvatio.

Inaće na paypalu možeš imati više adresa na koje šalješ.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 23:40 (Buhaha).
15 godina
neaktivan

Da na taj način sam ja mislio. Samo je problem te uplate jer se svi boje prije uplatiti što je i normalno... Pa sam mislio ako netko zna neki drugi način, ali vjerojatno ne postoji

17 godina

Šta se svi boje da ne bi izgubili 5 ili 10 kn koliko košta prosječna maska za mobitel, narukvica za ruke ili sat, a to je ono što većina i naručuje?

Daj molim te, neka ti daju lovu, ti naručiš na njihove adrese i mirna Bosna.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
15 godina
odjavljen
Pero Dinamit kaže...

Šta se svi boje da ne bi izgubili 5 ili 10 kn koliko košta prosječna maska za mobitel, narukvica za ruke ili sat, a to je ono što većina i naručuje?

Daj molim te, neka ti daju lovu, ti naručiš na njihove adrese i mirna Bosna.

Evo sad ću ti poslati broj računa pa mi uplati 10 kn, ako nije problem {#}

Svi smo mi Mentalist.
17 godina
Jakovp kaže...

Evo sad ću ti poslati broj računa pa mi uplati 10 kn, ako nije problem {#}

Koji si ti sad, tko je tebi šta pisao?

Odgovarao sam liku zločesti_dečko_nekiBrojevi, ne tebi. Niti znaš o čemu se radi već samo lupetaš.

Da ti skratim, on bi naručivao drugima stvari s ibeja, a ti drugi se boje uplatiti mu lovu prije nego im to stigne.

Kako je većina stvari što se naručuje od tamo relativno malih iznosa, ne znam zašto bi drugima bio problem taj novac uplatiti unaprijed ako već ne mogu sami to naručiti?

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
17 godina

Evo ja cu tebi narucit s ebay-a sta god hoces i to u pola cijene samo mi unaprijed uplati, moze :D

17 godina

Može, molim samo sken osobne na pm i broj računa (mora odgovarati ime sa računa onome sa osobne) i stvar je riješena, lovu ti odmah uplatim tako da se oko toga ne moraš brinuti.

Baš imam par stvari koje bi si naručio ali ovako mi je bolje u pola cijene kod tebe {#}

15 godina
neaktivan

Narucio sam mob sa pandawill-a platio sam oko 800kn. Hoce li mi naplatiti carinu?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
storm.zd kaže...

Narucio sam mob sa pandawill-a platio sam oko 800kn. Hoce li mi naplatiti carinu?

vjerovatno hoces jer prolazi limit dostave postom i van EU. po svemu bi trebao platiti pdv i carina 

no sve ti to ovisi tko je tog dana radio i koliko je imao posla pa ti paket mozda i prode bez placanja.

17 godina
storm.zd kaže...

Ne postoji carina na mobitele placas samo PDV.

15 godina
neaktivan

Mobitel je poslan iz kine (bar ja tako mislim), a na webtracking-u pise da je poslan iz Njemacke, pa mi zbog toga nije jasno. Jer ako je iz Njemacke poslan onda mi nemogu nista naplatiti jer je iz EU.

0 0 hvala 0
17 godina

Nema veze sta pise na trackingu, meni je pisalo da je iz Svedske i po tome nebi trebo platit a platio sam.

17 godina
moderator
storm.zd kaže...

Ovdje imaš sve vezano uz carinjenje: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

A to hoće li ti paket cariniti ili ne, vidjet ćeš - nismo proroci, zar ne?

R4zOR229 kaže...
storm.zd kaže...

Ne postoji carina na mobitele placas samo PDV.

Plaća "samo" 25%. LOL

storm.zd kaže...

Mobitel je poslan iz kine (bar ja tako mislim), a na webtracking-u pise da je poslan iz Njemacke, pa mi zbog toga nije jasno. Jer ako je iz Njemacke poslan onda mi nemogu nista naplatiti jer je iz EU.

Mobitel ti je poslan iz Kine, u Njemačkoj je samo "proslijeđen" u Hrvatsku. Dakle, na njega nije plaćena carina/PDV i carinarnica ga ima puno pravo (zapravo i obvezu) cariniti.

R4zOR229 kaže...

Nema veze sta pise na trackingu, meni je pisalo da je iz Svedske i po tome nebi trebo platit a platio sam.

Trebao si platiti, jer je proizvod ušao u EU i netko negdje je trebao platiti carinu/PDV. {#} Ako carina/PDV nije plaćena u Švedskoj ili Njemačkoj, onda je jasno da si je trebao platiti u Hrvatskoj.

11 godina
neaktivan

Dali se ovak nekaj kome desilo , kaj sada da radim ???

31.12.2013. 18:40:00 UNITED STATES 10011 Receive item from customer

2.1.2014. 14:13:00 UNITED STATES ISC NEW YORK NY (USPS) Insert item into bag

2.1.2014. 19:20:00 UNITED STATES ISC NEW YORK NY (USPS) Send item abroad (EDI-received)

7.1.2014. 11:02:42 CROATIA ZAGREB 10003 Receive item at office of exchange (Inb)

7.1.2014. 14:16:04 CROATIA ZAGREB 10003 Insert item into domestic bag

7.1.2014. 17:15:46 CROATIA 10705 Zagreb LK Receive item at location

8.1.2014. 0:39:55 CROATIA 10705 Zagreb LK Send item to domestic location

8.1.2014. 6:07:27 CROATIA Karlovac PPD Receive item at delivery office

8.1.2014. 16:02:39 CROATIA Karlovac PPD Unsuccessful item delivery attempt

8.1.2014. 17:46:21 CROATIA Karlovac PPD Send item to domestic location

8.1.2014. 17:56:04 CROATIA 47200 Karlovac Receive item at location

8.1.2014. 19:32:43 CROATIA 47200 Karlovac Send item to domestic location

9.1.2014. 0:47:14 CROATIA 10705 Zagreb LK Receive item at location

9.1.2014. 3:50:15 CROATIA 10705 Zagreb LK Send item to domestic location

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nemam sličnih iskustava...očito je nešto pošlo po krivu, najbolje bi bilo odmah kontaktirati HP.

11 godina
neaktivan

Jesam , i sada čekam odgovor , nadam se da nije već moglo biti otpremljeno nazad i da će se vratiti

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice