eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.374.060
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori
Haker_x kaže...
Old Iggy kaže...

A što bi dobio ponovnim carinjenjem?

Dobio bi to da je ukupna cijena ~48KM a posiljke do 50KM se ne carine, i ne bi morao platiti carine, samo 3.50KM za otvaranje posiljke, a ovako je platio skoro duplu cifru posiljke...

Jesu li procijenili ili išli po računu, koliki je ukupan iznos s eventualnom poštarinom?

12 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
Haker_x kaže...
Old Iggy kaže...

A što bi dobio ponovnim carinjenjem?

Dobio bi to da je ukupna cijena ~48KM a posiljke do 50KM se ne carine, i ne bi morao platiti carine, samo 3.50KM za otvaranje posiljke, a ovako je platio skoro duplu cifru posiljke...

Jesu li procijenili ili išli po računu, koliki je ukupan iznos s eventualnom poštarinom?

oni su procijenili po svojoj vrijednosti 100 KM da vrijedi, a kupovinom na ebay izadje oko 50 KM

16 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Imam nekoliko pitanja... naručio bih mobitel s ebay-a koji je napravljen za američko tržište, za at&t operatera pa me zanima hoće li biti problema s carinom, na što trebam obratit pažnju?

Druga situacija je da sam naručio tlakomjer, međutim nisam znao da postoji zakon gdje je zabranjen uvoz medcinskih pomagala pa ga je carina vratila... pa me zanima dal je to moći kako izbjeći, kakav je zakon u Sloveniji po tom pitanju, da ga primjerice naručim gore kod prijatelja pa mi ga on ovdje donese? Hvala svima na odgovorima...

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
razorinc kaže...

Imam nekoliko pitanja... naručio bih mobitel s ebay-a koji je napravljen za američko tržište, za at&t operatera pa me zanima hoće li biti problema s carinom, na što trebam obratit pažnju?

Ako je za američko tržište, taj mobitel vjerojatno ne podržava GSM mrežu tako da kod nas neće raditi. Daj link da vidimo.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
17 godina

Ako je mobitel CDMA (Verizon mreža itd) onda zaboravi na njega.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

gsm je, ide sim kartica i unlockan je... zanima me samo hoće li biti problema na carini....

0 4 hvala 0
17 godina
felix87 kaže...

oni su procijenili po svojoj vrijednosti 100 KM da vrijedi, a kupovinom na ebay izadje oko 50 KM

Toga sam se i bojao, to je pravo carine koje ne koriste tako često, bar ne kod nas. Možda si mogao zatražiti ponovno carinjenje, ali s upitnim rezultatom.

14 godina
razorinc kaže...

gsm je, ide sim kartica i unlockan je... zanima me samo hoće li biti problema na carini....

Slobodno ti daj link od mobitela!

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011
16 godina
neaktivan
alen4430 kaže...
razorinc kaže...

Slobodno ti daj link od mobitela!

izvoli: http://www.ebay.com/itm/MOTOROLA-ATRIX-MB860-4G-d-16GB-BLACK-UNLOCKED-SMARTPHONE-CELL-PHONE-AT-T-/161011043564?pt=Cell_Phones&hash=item257d018cec

16 godina
neaktivan

Zašto te opće zanima baš taj mobitel?

Za te pare možeš dobiti i (bolje)nove mobitele u nas... (ovo što ti gledaš je rabljeno)

Can't find a better Jam!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gunner_V kaže...

Za te pare možeš dobiti i (bolje)nove mobitele u nas... (ovo što ti gledaš je rabljeno)

znam da je rabljeno a jel može proći carinu bez problema? slobodno predloži kaj mogu kupit a da bolje prođem... nisam u toku zbog manjka vremena pa je svaki savjet dobrodošao...

12 godina
razorinc kaže...
Gunner_V kaže...

znam da je rabljeno a jel može proći carinu bez problema? slobodno predloži kaj mogu kupit a da bolje prođem... nisam u toku zbog manjka vremena pa je svaki savjet dobrodošao...

moze proci, ja sam dobio glaxy s prije vise od godinu platio samo 3.5 KM paket i to je to...iako je tad vrijedio preko 300 KM (doduse napisalu se da je kao poklon)

15 godina
neaktivan
anelko kaže...

moze proci, ja sam dobio glaxy s prije vise od godinu platio samo 3.5 KM paket i to je to...iako je tad vrijedio preko 300 KM (doduse napisalu se da je kao poklon)

To si imao srece, sve zavisi od srece i od dobre volje carinika, moze nekome na paket vrijednosti 1000KM naplatiti 3.50KM, a moze nekome na paket vrijednosti 100KM naplatiti 30KM

http://www.speedtest.net/result/2082576031.png
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.5.2013 23:04 (Haker_x).
16 godina
neaktivan

Hvala ti na iskustvu... ekipa samo udara td a još mi nitko nije dao konkretan odogovor, a ovo mi je već 6 post u nizu, bezveze spamam i idem u off topic... zanima me samo odgovor dali posotoji neki razlog da gore navedeni mobitel carina vrati ili da iskrsne neki drugi problem da ga nedobijem... već sam rekao da nisam upućen, hitno mi je i nemam vremena tražit rješenja...

0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ekipa ti mlati TDove jer dok si napisao tih 6 beskorisnih postova, mogao si pogledati malo pri dnu teme i vidjeti da imaš FAQ temu u kojoj ti piše svešto te zanima. A ako si imao vremena piskarati, imao si i vremena to pročitati.

*ebeni padobranci, na svakoj stranici netko barem jednom pita hoće li mu cariniti xy predmet... {#}

16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Ekipa ti mlati TDove jer dok si napisao tih 6 beskorisnih postova, mogao si pogledati malo pri dnu teme i vidjeti da imaš FAQ temu u kojoj ti piše svešto te zanima. A ako si imao vremena piskarati, imao si i vremena to pročitati.

*ebeni padobranci, na svakoj stranici netko barem jednom pita hoće li mu cariniti xy predmet... {#}

Šta se skrivaš iza td (virgin+no friends=td people)? Ako znaš odgovor iz iskustva mogao si odmah odgovorit na moje pitanje pa nebih morao bezveze postat, zato i jesam ovdje jer nisam upućen i nemam vremena istraživat i poslije razmišljat hoću li izgubit pare ili ne... svejedno hvala na (ne)pomoći....

16 godina
odjavljen
razorinc kaže...

Šta se skrivaš iza td (virgin+no friends=td people)? Ako znaš odgovor iz iskustva mogao si odmah odgovorit na moje pitanje pa nebih morao bezveze postat, zato i jesam ovdje jer nisam upućen i nemam vremena istraživat i poslije razmišljat hoću li izgubit pare ili ne... svejedno hvala na (ne)pomoći....

TD sam ti opalio jer imaš FAQ koji se nisi udostojio pročitati ali imaš vremena pisati gluposti čekati da ti netko odg. E pa, ništa od toga - sve što te zanima je odgovoreno barem 20ak puta. Po toj vašoj logici, stari postovi se mogu brisati jer ionako nitko ništa ne čita.

I hvala na zanimanju za moj socijalni i seksualni život {#}. Odmah se osjećam bolje. Did i hurt your feelings with TD?

16 godina
neaktivan

Da sam upućen i da znam rješenje nebi ni dolazio ovdje, a ovakvo neprijateljsko raspoloženje na moje pristojno postavljeno pitanje nisam doživio ni na jendom drugom stranom forumu osim ovdje... ako si tolko upućen mogao si mi barem odogvorit na pitanje s tlakomjerom kako da to izvedem... ako ti se neda odgovarat konkretno neznam zašto si se uopće javljao bezveze me tjeraš u neke manje važne rasprave...

17 godina
moderator

Ajde ekipa, lakše malo. Dok se počne raspravljati o raspravljanju na temi koja nije posvećena raspravljanju kao takvom, znači da se prešla granica. {#}

1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ajd, nećemo bit zločesti iako je ovo pitanje odgovoreno već 4512 puta.

Ne, nećeš imati nikakvih problema sa uvozom jer više nije potrebno nikakvo odobrenje od HAKOMa za uvoz "standardnih" GSM mobitela sa WiFijem/Bluetoothom i sl. Carina je 0%, jedino što ćeš morati platiti 25% PDVa ako ti carine paket. Ako ne, plaćaš samo ono navedeno na ebayu. A kao što je netko mudro primjetio, za te pare se nađe bolji mob ovdje.

I oprezno sa kupovinom mobitela u SADu - neki ne rade na GSM mrežama, samo na njihovoj CDMA. Pogotovo oni sa "BAD ESN" u imenu. Ti su neupotrebljivi za bilo šta drugo osim za dijelove (i to ne svi dijelovi!) jer su blokirani zbog neplaćanja (nešto kao naši sa blokiranim IMEIjem).

A sve ovo što sam ja napisao piše u frickin' FAQ temi...

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Ajd, nećemo bit zločesti iako je ovo pitanje odgovoreno već 4512 puta.

Ne, nećeš imati nikakvih problema sa uvozom jer više nije potrebno nikakvo odobrenje od HAKOMa za uvoz "standardnih" GSM mobitela sa WiFijem/Bluetoothom i sl. Carina je 0%, jedino što ćeš morati platiti 25% PDVa ako ti carine paket. Ako ne, plaćaš samo ono navedeno na ebayu. A kao što je netko mudro primjetio, za te pare se nađe bolji mob ovdje.

I oprezno sa kupovinom mobitela u SADu - neki ne rade na GSM mrežama, samo na njihovoj CDMA. Pogotovo oni sa "BAD ESN" u imenu. Ti su neupotrebljivi za bilo šta drugo osim za dijelove (i to ne svi dijelovi!) jer su blokirani zbog neplaćanja (nešto kao naši sa blokiranim IMEIjem).

A sve ovo što sam ja napisao piše u frickin' FAQ temi...

Puno hvala!

12 godina
Hitno mi treba odgovor, citao sam i prvi post ali nista konkretno... Poznanik je narucio duksericu i majicu s e-baya u vrijednosti 40eura ( DHL dovukao ) sad mu oni traze jos 40 eura za neke svoje usluge i carinjenje :-/ rekli su mu ako ne zeli da plati da ce oni to vratiti nazad. Sta vi miliste, da li da vrati to nazad i trazi povrat novca od prodavaca ili postoji neko drugo rijesenje? sta ciniti, hoce li dobiti uopste pare nazad ? :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Carina ti ide na sve stvari skuplje od 160kn, teško da ćeš izbjeći, eventualno otvoriti case ali ne vjerujem da ćeš išta postići time...

Let it be
16 godina
neaktivan

Ima jedna stvar koji mi jos nije jasna.

znaci napravio sam paypal vec prije 2 god i nisam verificirao karticu(otisao u banku, ispis transakcija i onaj broj upisati) nego sam samo nastavio kupovati i sad sam neki dan isao na paypal i pisalo je da je kartica verificirana, wtf?

takoder mi to nije jasno. znaci ja mogu bilo kome uzeti karticu, zapisati broj od kartice i one iza brojeve i mogu kupovati preko pay pala?

tu nema nikakve sigurnosti.

jedino te moze netko skuziti kada osoba trazi svoj ispis transakcija pa eventualno vidi da neko narucuje sa ebaya i na koju adresu dolazi. 

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

pozdrav, narucio sam artikal sa ebaya i danas je vec 42 dana i artikal nije dosao, kontaktiro sam sellera i rekao mi je da mu posaljem svoj paypal racun da mi refundira novac, eh sad sta je trebam poslati seleru e-mail od paypala ili sta vec nisam imao do sada iskustva sa tim.

0 0 hvala 0
14 godina
luka_cro kaže...

Ima jedna stvar koji mi jos nije jasna.

znaci napravio sam paypal vec prije 2 god i nisam verificirao karticu(otisao u banku, ispis transakcija i onaj broj upisati) nego sam samo nastavio kupovati i sad sam neki dan isao na paypal i pisalo je da je kartica verificirana, wtf?

takoder mi to nije jasno. znaci ja mogu bilo kome uzeti karticu, zapisati broj od kartice i one iza brojeve i mogu kupovati preko pay pala?

tu nema nikakve sigurnosti.

jedino te moze netko skuziti kada osoba trazi svoj ispis transakcija pa eventualno vidi da neko narucuje sa ebaya i na koju adresu dolazi. 

Mislim da ne možeš, jer onom tamo čovjeku kojem si uzeo broj kartice, dolazi u banci izvješće da je plaćao preko interneta 1.95 dolara. Sad, jedino ako on ta 4 broja koja je dobio nije upisao, mislim da kartica ne može biti verificirana.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011
16 godina
neaktivan
alen4430 kaže...

Mislim da ne možeš, jer onom tamo čovjeku kojem si uzeo broj kartice, dolazi u banci izvješće da je plaćao preko interneta 1.95 dolara. Sad, jedino ako on ta 4 broja koja je dobio nije upisao, mislim da kartica ne može biti verificirana.

a zasto onda meni na paypalu pise da je kartica verificirana a nisam upisivao taj broj?

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
16 godina
neaktivan

Od jednog selera kupio sam nekoliko itema, recimo 10+, uglavnom sve uvijek bilo uredu, i sad zadnja dva, em mu je trebalo više od tjedan dana da stavi da je poslano, znači kasni u slanju, i sad mi je došao item koji nije ispavan, nije njegovom krivnjom, ne radi 

Javio sam mu se 2.5. i još nemam nikakvog odgovora od njega. Inače je sve bilo ok, ali evo sad imam malo problema s njime.

Inače ne otvaram case nikad, uvijek se dogovorim s sellerima preko poruka. Ali ovaj mi se ne javlja.

A ne piše da je odsutan ili slično. 

Đuro#2155,
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
felix87 kaže...

pozdrav, narucio sam artikal sa ebaya i danas je vec 42 dana i artikal nije dosao, kontaktiro sam sellera i rekao mi je da mu posaljem svoj paypal racun da mi refundira novac, eh sad sta je trebam poslati seleru e-mail od paypala ili sta vec nisam imao do sada iskustva sa tim.

Pošalji mu mail na koji ti je pay pal račun.

[url]http://exclusiveapplications.blogspot.com/[/url]
15 godina
neaktivan

U delivery adress na paypalu prilikom plaćanja (Review your information) poslije grada piše mi ovako

Mostar, NOTPROVIDED 
88000
Bosnia and Herzegovina

Ne razumijem šta nisam unio, provjeravao sam u paypalu i na ebayu i popunio sam sva polja u address?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice