eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.374.095
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori
felonterx kaže...

Zanima me, zna li netko kako stvari stoje na carini kad se na njoj nađe više itema sa istom odredišnom adresom, imenom i prezimenom (tj. više neovisnih paketa poslanih na istu adresu), a da njihova zasebna, a i sveukupna vrijednost prelazi 160 kn?

Ovisi o raspoloženju. Zapravo nije ni bitno prelaze li 160 kuna ili ne ako ih je više došlo u (skoro) isto, jer se onda smatraju uzastopnim paketima i carina ti ih čak ima pravo poslati na špediciju. Uglavnom, SVE ti tu piše: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

17 godina
moderator
mbaksa kaže...
kpavl kaže...

Iznenadio me danas paket iz kine. Znam da nisam ništa naručio prije 2-3 tjedna, no jesam 28.12. i vec je stigao. Odlicno.

Blago tebi. Meni ne stižu i ne stižu. Doduše, iz Hong Konga.

Danas ipak stigao paket! Jes! {#} Poslan 20.12., iz Hong Konga. Izgleda da nisu posve ukinuli pošiljke u tom razdoblju - valjda su ih samo smanjili. Jednog naručenog 4.12. još uvijek čekam!

13 godina
Ne mogu se registrirati na EBAY

Pozdrav!

Izluđuje me već preko 2 mjeseca.

Nakon što upišem sve podatke na Ebay registracijskoj stranici i pritisnem "Submit" i "Yes, continue" javlja mi ovu poruku:

"We're having problem right now. Please try again later."

Zna li netko išta o ovom problemu, pokušavam se registrirati preko 2mj. i uvijek mi izbacuje istu poruku...

A ne mogu kontaktirati Ebay jer nisam registriran {#}, jedina mogućnost mi je kontaktirati ih telefonski al mi to nije neka opcija...

???

btw: evo i screen-a ako išta pomaže :

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.1.2013 21:22 (Chriss).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Ne mogu se registrirati na EBAY

probaj se registrirat na engleskoj ili americkoj stranici,mozda to ima kakav utjecaj.

Heroes get remembered, but legends never dies.
17 godina
moderator
Chriss kaže...
Zna li netko išta o ovom problemu, pokušavam se registrirati preko 2mj. i uvijek mi izbacuje istu poruku...

Jesi probao u drugom web-pregledniku ili možda na drugom računalu? Možda je nešto s tvoje strane u pitanju.

13 godina
ljubo2mad kaže...

probaj se registrirat na engleskoj ili americkoj stranici,mozda to ima kakav utjecaj.

pa to je valjda to, ebay.com, to sam se prebacio na registraciju preko glavne Ebay stranice...?

13 godina
mbaksa kaže...

Jesi probao u drugom web-pregledniku ili možda na drugom računalu? Možda je nešto s tvoje strane u pitanju.

pa probao sam na Operi, Chrome-u i Mozilli, a da je problem do mene, valjda bi onda postavljali neku drugu poruku nakon neuspjele registracije?

17 godina
Chriss kaže...
ljubo2mad kaže...

pa to je valjda to, ebay.com, to sam se prebacio na registraciju preko glavne Ebay stranice...?

probaj na ovom linku

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.1.2013 21:43 (ljubo2mad).
13 godina
ljubo2mad kaže...

probaj na ovom linku

al to ne znači da bi mogao kupovati samo preko britanskog ebay-a?

13 godina
mbaksa kaže...

evo probao i na bratovom laptopu,... ništa {#}

17 godina
Chriss kaže...
ljubo2mad kaže...

probaj na ovom linku

al to ne znači da bi mogao kupovati samo preko britanskog ebay-a?

cim se registriras na jednom ebayu registriran si na svima,osobno pratim i engleski i njemacki i talijanski,a ako nece proc registracija onda samo priicekaj pa ce mozda koji dan i proc,mozda samo imaju neko odrzavanje sistema pa ce ti kasnije proc registracija.

16 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

imam i ja jedno pitanje!

na trackingu mi piše zadnja informacija

1/7/2013 3:06:00 PM     CROATIA     10712 Zagreb PKP     Deliver item

ako se ne varam to bi značilo da je paket isporučen ne?

ali paketu mi traga ni glasa!  {#}

ako je netko voljan pomoći bio bih i više nego zahvalan!

Hvala!

0 0 hvala 0
14 godina

ako se dobro sjecam to znaci dasu ga iz veceg postanskog ureda(branimirova) prebacili u neki tvoj obliznji al nisam siguran no trebo bi doci za par dana

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
paket je u zg
sad ga treba postar preuzeti
13 godina
ljubo2mad kaže...

cim se registriras na jednom ebayu registriran si na svima,osobno pratim i engleski i njemacki i talijanski,a ako nece proc registracija onda samo priicekaj pa ce  mozda koji dan i proc,mozda samo imaju neko odrzavanje sistema pa ce ti kasnije proc registracija.

evo uspio sam, na ebay.co.uk {#}

prvo sam išao na chat s njima, pošto ga britanci imaju za razliku od amera,... susretljivi i sve al nakon što smo se izobjašnjavali i gotovo dogovorili, izbacila me jedna njihova jer nisam odgovarao 2-3 minute, mislim ono, i onda sam se opet priključio na chat al naravno nije bila ona pa sam opet sve to objašnjavao jednom liku, pa je on rekao da će me obavjestit mailom kad nešto napravi... da skratim već dugu priču, dojadilo mi i išao sam se prijavit na ebay.co.uk i uspio... {#}

samo mi nije jasno da tako veliki "igrač" poput ebay-a već mjesecima ne može riješit taj problem, jer mi je rekla ova sa chat-a da ameri imaju problema s tim...

u svakom slučaju, Ljubo, od srca hvala, tebi i "mbaksa-i" !!!

{#}

15 godina

Šta prvo da poduzmem ako mi stvar neka nije došla ? 

0 0 hvala 0
17 godina
ERROR1911 kaže...

Kolko dana je proslo? Kontaktiraj sellera i lijepo mu objasni da nije doslo.

Ali pazi, imas 45 dana da otvoris case. Ak je proslo 40, otvori case, ali mu javi da si otvorio case pa da ili ti vrati novac jer nije doslo (u tom slucaju zatvaras case i dajes mu 100% pozitivni feedback) ili se dogovorite da pricekate jos malo. Ako pristanes ili se on ponudi da ti posalje novi item, svejedno otvori case i reci mu da ces zatvorit bez problema kad dodje.

15 godina
Hacker002 kaže...
ERROR1911 kaže...

Kolko dana je proslo? Kontaktiraj sellera i lijepo mu objasni da nije doslo.

Ali pazi, imas 45 dana da otvoris case. Ak je proslo 40, otvori case, ali mu javi da si otvorio case pa da ili ti vrati novac jer nije doslo (u tom slucaju zatvaras case i dajes mu 100% pozitivni feedback) ili se dogovorite da pricekate jos malo. Ako pristanes ili se on ponudi da ti posalje novi item, svejedno otvori case i reci mu da ces zatvorit bez problema kad dodje.

Kako se otvara case ? 

17 godina
moderator
ERROR1911 kaže...

Kako se otvara case ? 

Sve ti tu piše: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

15 godina
mbaksa kaže...
ERROR1911 kaže...

Kako se otvara case ? 

Sve ti tu piše: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Ovaj korak ne mogu nači te More Actions > Resolve a Problem. Do sučelja za rješavanje problema može se doći i preko izbornika u gornjem desnom kutu web-stranice: Customer Support > Resolution Center.

17 godina
moderator
ERROR1911 kaže...
Ovaj korak ne mogu nači te More Actions > Resolve a Problem.

Jesi kliknuo na "More Actions" za jedan artikl ili za cijelu narudžbu? Trebaš za jedan artikl. Također, do kad imaš rok za žalbu? Znači, što ti piše za taj artikl za "Don't forget to leave feedback! If there was a problem, please go to the Resolution Center by [DATUM]."? Ujedno, piše na stranici artikla da ima eBay zaštitu?

15 godina

Imam veliki problem. Naime narucio sam stvari u vrijednosti oko 250 kn na prezime od nekoga ko ne zivi u mojoj kuci. Paket je valjda ostao na carini ili u posti. Sta da radim?

lnova65

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
lnova65 kaže...

Imam veliki problem. Naime narucio sam stvari u vrijednosti oko 250 kn na prezime od nekoga ko ne zivi u mojoj kuci. Paket je valjda ostao na carini ili u posti. Sta da radim?

LOL. Vratit će se pošiljatelju. Ak već naručuješ na tuđe ime na svoju adresu, onda iza imena i prezimena napišeš u zagradi "stan" ili "kuća" i svoje prezime. Znači, ako se zoveš Ivan Horvat, a naručio si paket za Peru Pericu, onda napišeš za ime i prezime Pero Perica (kuća Horvat) ili Pero Perica (kod Horvat) ili (kod Ivana Horvata, ako vas ima više Horvatovih u zgradi).

15 godina
neaktivan
Pozdrav E ovako neki lik iz engleske kupio preko ebaya igricu i ja mu posaljem...on uredno plati...i danas je dobio...i na moju nesrecu kaze on da je paket PRAZAN!!! i sta sad da mu ja radim...ne bih mu vratio pare jer imam potvrdu od ovih iz poste da sam posao kasetu za njegov nintendo...sta da radim...da saljem tu potvrdu ebaU ili?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
goran___1992 kaže...
Pozdrav E ovako neki lik iz engleske kupio preko ebaya igricu i ja mu posaljem...on uredno plati...i danas je dobio...i na moju nesrecu kaze on da je paket PRAZAN!!! i sta sad da mu ja radim...ne bih mu vratio pare jer imam potvrdu od ovih iz poste da sam posao kasetu za njegov nintendo...sta da radim...da saljem tu potvrdu ebaU ili?

Ako otvori case, onda ćeš se morati očitovati. S obzirom da te kontaktirao, možeš njemu poslati tu potvrdu. Pitaj ga jel je snimao otvaranje paketa i nek ti pošalje snimku.

Samo dvije su mogućnosti - da ju je netko maznuo (netko na pošti ili carini) ili da te ovaj pokušava prevariti. Baš i ne postoji način na koji bi ti mogao utvrditi koji je konkretno od ta dva slučaja u pitanju.

15 godina
neaktivan
A sta ako je jedan od ta dva nacina...oce meni ebay priznati tu potvrdu ili cu mu morati dati refund...jer to je igrica pokemon za nintendo i ne bi je carina 100 posto uzela tako da...
14 godina

evo da javim forumasima da mi je dosao sad paket iz kine narucen 18.12

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Trazim savjet u vezi predmeta narucenog na ebayu 3.12.2012 , do danas jos nije dosao i imam vremena do 16.1.2013 da otvorim case : da pricekam jos par dana do isteka ,ako ce stici paket il da otvorim odmah

na ebayu kada kliknem na tracking number pise :  

Departure from outward office of exchange

Dec-11-12, 09:28 AM, 10010200

Local Date and TimeCountryLocationEvent TypeExtra Information12/6/2012 3:15:00 PMCHINA318000Receive item from customer

a ovo je s nase poste tamo stoji jos stariji status ,koji se nije promijenio do danas

zadnja poruka,odgovor koji sam dobio od prodavaca 28.12.2012 :

it passed my country customs , and it arrived your customs , please don't worry. we make sure you will receive. thanks!

tako da sam u nedoumici ,a rok do kojeg mogu prijaviti mi istjece

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.1.2013 11:47 (Xeroth).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Čekaj 40-42 dan i otvori case.

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
moderator
kpavl kaže...

Čekaj 40-42 dan i otvori case.

I napiši u objašnjenju da si prisiljen otvoriti case da zaštitiš svoju uplatu, za svaki slučaj (i u caseu možeš odabrati opciju da radite na rješavanju problema.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice