eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.374.091
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
eBay - pitanja i odgovori

Haha..a jeste se uzivili sva trojica :D

Hvala svima sad sam skuzio :DD

Ako ti neko pomogne stisni gumb HVALA!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
Liverpool1892 kaže...

Evo platio sam jednu majicu, dobio sam na mail potvrdu od PayPala da je plaćeno i kad se logiram piše da je plaćeno, a ne Ebayu piše da nije plaćeno, zašto?
Jel imao netko takvu situaciju? 

Itko?

14 godina
neaktivan
Liverpool1892 kaže...
Liverpool1892 kaže...

Evo platio sam jednu majicu, dobio sam na mail potvrdu od PayPala da je plaćeno i kad se logiram piše da je plaćeno, a ne Ebayu piše da nije plaćeno, zašto?

Itko?

Nije mi jasno, jesi siguran da gledas dobar predmet? Znaci koje ti plavi znakic ($) na Ebayu?

Čist račun duga ljubav!
14 godina
neaktivan
Monopol kaže...
Liverpool1892 kaže...
Liverpool1892 kaže...

Itko?

Nije mi jasno, jesi siguran da gledas dobar predmet? Znaci koje ti plavi znakic ($) na Ebayu?

Na mail mi je došla potvrda od PP da je plaćeno i kad se loigram na PP vidim da je sve u redu, kad odem na ebay ovako mi stalno bude:

14 godina
neaktivan
Pojma nemam stvarno, valjda ce se javit neko ...
Čist račun duga ljubav!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Plaćeno je, ne brini. Vjerojatno browser nije refreshao kako spada, ili njihov sistem šteka.

Probaj očistiti cache pa pogledaj opet.

U svakom slučaju, nemoj se previše brinuti oko toga.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!

1 0 hvala 1
16 godina

Nije neka jako bitna stvar, ali me zanima zašto pi pokraj username-a u zagradi piše 3(feedback), kad ih imam 4.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
SHELBY_09 kaže...

Nije neka jako bitna stvar, ali me zanima zašto pi pokraj username-a u zagradi piše 3(feedback), kad ih imam 4.

I meni tako isto piše jedan manje

17 godina
neaktivan

kod mene slicno

potpis :D
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

jednu stvar koju trenutno čekam skoro 40 dana iz US..koja dolazi USPS jeb*eno sporim shippingom...nebi da piješke nosi toliko dana nebi trebalo...pokraj kupljene stvari mi se pojavilo:
eBay Note: Don't forget to leave feedback! If there was a problem,please go to the Resolution Center by 04/30/11.
A pošto ja još mislim čekat 1-2 tjedna prije nego što tražim refund jel ja trebam uopće ići u taj centar raditi case...ili da ostavim kako je...znaći piše da DO 30.4.moram javit problem...nadam se da ako im nejavim za problem a za 2 tjedna budem tražio refund novaca da neće biti nikakvih problema

Na sreću nitko nije preživio (c) Saša Kopljar@@@@@@@@ http://www.youtube.com/user/0rdreSacre?feature=mhum
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.4.2011 17:03 (CreaToR).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
CreaToR kaže...

jednu stvar koju trenutno čekam skoro 40 dana iz US..koja dolazi USPS jeb*eno sporim shippingom...nebi da piješke nosi toliko dana nebi trebalo...pokraj kupljene stvari mi se pojavilo:
eBay Note: Don't forget to leave feedback! If there was a problem,please go to the Resolution Center by 04/30/11.
A pošto ja još mislim čekat 1-2 tjedna prije nego što tražim refund jel ja trebam uopće ići u taj centar raditi case...ili da ostavim kako je...znaći piše da DO 30.4.moram javit problem...nadam se da ako im nejavim za problem a za 2 tjedna budem tražio refund novaca da neće biti nikakvih problema

Prije 45. dana pokrenuti dispute, bez obzira na sve, i reci selleru da si otvorio zbog sigurnosti i da ćeš zatvoriti kad ti dođe pošiljka

16 godina
neaktivan

kupio sam do sad preko 150 stvari preko e baya i nikada problema 2 puta mi nije doslo kontaktirao sam selllera i dobio povrati bez ikakvih pitanja prosijek da dode u rijeku je 30 dana a sto se carine tice ovisi od stvari do stvari ne toliko o cijeni treba samo paziti sta se kupuje da se ne kupi stvar koja je ovdije jeftinija nego preko neta

borg
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
edvin kaže...

kupio sam do sad preko 150 stvari preko e baya i nikada problema 2 puta mi nije doslo kontaktirao sam selllera i dobio povrati bez ikakvih pitanja prosijek da dode u rijeku je 30 dana a sto se carine tice ovisi od stvari do stvari ne toliko o cijeni treba samo paziti sta se kupuje da se ne kupi stvar koja je ovdije jeftinija nego preko neta

kupujem LED STRIPE + controla+ napajanje... kupujem 5 M

ovdje me to kosta 1,400 kuna, a preko ebaya sa carinom i svim, 400kuna ...

koju oni marzu uzimaju na glupost... nevjerojatno

15 godina
neaktivan

pozdrav
ovako,kupio bih ipod koristeni preko ebay-a pa me zanima dali je netko od vas kupovao koristene stvari(mislim na elektroniku).pa me zanima dali cu platit pdv (carina se ne neaplacuje ja mislim).tocnije ipod nano 8GB 4th generation (onaj uski sa displayom).cijene su tako negdje od 70$ .probat cu ga piknut na aukciji.
svaki savjet je dobrodosao.
hvala 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
edvin kaže...

ja sam kupio nekih 5-6 stvari. dvaput  za proizvode u vrijednosti od 150kn sam dobio refund nakon što mi prodavači nisu ništa poslali pa sam se moral natezat preko paypala ,otvorit case itd. jedanput za nekih 180kn nisam dobio refund kao ni proizvod koji sam kupil. umjesto kupljenog dobil sam poštom kineski novčić. prodavač je imao tracking number tako da sam morao slati natrag taj novčić i tek onda dobit refund. međutim tada sam još bio prilično neiskusan s ebayom pa nisam poslao natrag i nisam dobio refund .  ostalo su bili proizvodi vrlo male vrijednosti oko 7 $ najviše ,to sam dobio.

17 godina
neaktivan
21guns kaže...

pozdrav
ovako,kupio bih ipod koristeni preko ebay-a pa me zanima dali je netko od vas kupovao koristene stvari(mislim na elektroniku).pa me zanima dali cu platit pdv (carina se ne neaplacuje ja mislim).tocnije ipod nano 8GB 4th generation (onaj uski sa displayom).cijene su tako negdje od 70$ .probat cu ga piknut na aukciji.
svaki savjet je dobrodosao.
hvala 

pdv se placa na svaki item koji kosta preko 150 kuna... gotovo :D

14 godina
neaktivan
Nije ti to ni 3 a kamoli 30 mega piksela.
Čist račun duga ljubav!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
640x480 je...
Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
15 godina
Hacker-ri kaže...

kupujem LED STRIPE + controla+ napajanje... kupujem 5 M

ovdje me to kosta 1,400 kuna, a preko ebaya sa carinom i svim, 400kuna ...

koju oni marzu uzimaju na glupost... nevjerojatno

Nije to baš tako...vjeruj mi, govorim iz prve ruke, nema tu marže neke, tj marža ti čini najmanji dio te razlike u cijeni između tu i tamo. Govorim o marži trgovca naravno, marža proizvođača-u to ne ulazim.

Prvo što je preporučena cijena-ista brojka, samo je proizvođač tamo prodaje za xxUSD, a kod nas za XX EUR. O cijeni transporta ne želim ni govorit, to je nešto pregrozno. Kad uvoznik za ovu našu malu banana državu mora nešto transportirat negdje iz EU u HR, a da to nije svaki tjedan, cijene su katastrofalno grozne, a nedaj bože da moraš iz USA ili nekog drugog dijela svijeta. Grozno. Tj nije ako imaš 200 000 eura robe, pa onda ti je to prihvatljivo, ali za neke manje, u ovom našem slučaju prihvatljivije količine - užas. I onda naravno usluga špedicije, tj uvoza, ajde to nakon ovog šoka od transporta i nije toliko strašno, p onda naša samovoljna carina, koja moće, ali i ne mora prihvatiti službeni dokument iz banke, pa moće samo reći: to nije dobra cijena, mi mislimo da ste vi to platili 35% više i odrat PDV na 35% višu cijenu...a ti ili plati ili će ti uzet, jer povratka nema....

Na kraju marža HR trgovca u takvim slučajevima je smiješno mala.

EDIT: za web cam, pa fino piše da ima 30MPix fotke, a VGA video..hehe, naravno da vjerojatno ni to nije točno, barem ne bez nekog softverskog obrađivanja...

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.4.2011 19:36 (miki1981).
17 godina
neaktivan

kako onda objasnjavas da ja platim nesto sa ebaya (dakle isto iz firme sa druge strane svijeta) za 400 kuna, a samo 50km dalje od mjesta gdje zivim, isto to , platim 1,600

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Hacker-ri kaže...

kako onda objasnjavas da ja platim nesto sa ebaya (dakle isto iz firme sa druge strane svijeta) za 400 kuna, a samo 50km dalje od mjesta gdje zivim, isto to , platim 1,600

Pa napisao sam ti kako to ide, nisi pročitao moj post.trgovac, čak i uvoznik nemaju tu neku maržu, nego ostali, usputni troškovi, kao i nabavna cijena od proizvođača su različiti za različite dijelove svijeta. Pa na kraju krajeva i Microsoft ima različite i cijene i licencne ugovore za EU, USA, EMEA...itd......A evo i primejra iz druge branše...Porsche koji se proizvodi u Njemačkoj i u toj istoj Njemačkoj košta 120 000 eur-a, u USA se prodaje za 80 000 USD. I oba trgovca su cca slični postotak zaradila, ALI usa je daleko veće tržište, drukčiji porezi, davanja, daleko niže cijene transporta, usluga itd itd nego u EU.

15 godina
neaktivan

E ljudi, zašto mi neće prihvatiti paypal?

Na kartici imam novaca, i već sam kupio jednu stvar sa eBay-a prije 10 dana, sve je uredno prošlo.

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

E planiram si ovo kupit.

http://cgi.ebay.com/Fox-Cycling-Gloves-w-Silicon-Grip-dirtpaw-Blue-Sz-S-XL-/180613996304?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item6fc34a2403#shId

znaci nista necu drugo platit osim tih 18-19 dolara?

Buduci da nije preko 160kn porez i carina otpadaju ako se ne varam?

Znaci trebalo bi doc tocno 19 dolara i ne vise ni manje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Jep trebalo bi tako...

Mene zanima samo kako oni dobiju taj free shipping...
Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
14 godina
neaktivan
DommY kaže...

E planiram si ovo kupit.

http://cgi.ebay.com/Fox-Cycling-Gloves-w-Silicon-Grip-dirtpaw-Blue-Sz-S-XL-/180613996304?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item6fc34a2403#shId

znaci nista necu drugo platit osim tih 18-19 dolara?

Buduci da nije preko 160kn porez i carina otpadaju ako se ne varam?

Znaci trebalo bi doc tocno 19 dolara i ne vise ni manje?

Tako je ni manje ni vise.

EDIT: Pa valjda shipping dodaju u cijenu...

Čist račun duga ljubav!
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.4.2011 20:42 (Monopol).
15 godina
Liverpool1892 kaže...
SHELBY_09 kaže...

I meni tako isto piše jedan manje

Razlog tome je da ste vjerojatno od jednog sellera kupili dvije stvari u istom shippingu pa vam je dana dva feedbacka, a jedan se zapravo broji. Recimo ja sam od jednoga kupio 9 stvari odjednom s jednim shippingom i dobio 9 feedbacka, ali se samo jedan brojio, pa mislim da je u tome stvar.

14 godina
neaktivan
Tako je mac92 imas pravo!
Čist račun duga ljubav!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mac92 kaže...

Razlog tome je da ste vjerojatno od jednog sellera kupili dvije stvari u istom shippingu pa vam je dana dva feedbacka, a jedan se zapravo broji. Recimo ja sam od jednoga kupio 9 stvari odjednom s jednim shippingom i dobio 9 feedbacka, ali se samo jedan brojio, pa mislim da je u tome stvar.

mozda gornji broj oznacava broj kupovine, a ne broj kupljenih itema?

16 godina

e jel zna neko nesto vise o onim ebay bucks?

nesto kazu da mi vracaju 2% cijene na ono sta kupim!

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice