DDoS napad na Index.hr

poruka: 129
|
čitano: 23.321
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: DDoS napad na Index.hr
tnakir kaže...

Ma mozes ti stavit da ti FW blokira "sumnjive" ip adrese, ali kad se tih nakupi velik broj onda i firewall ima poteskoca jer mora u bazi od nekoliko stotina tisuca adresa filtirati i gledati dal da je pusti ili ne... Tako da si time radis jos goru stvar...

@Naxeem... pa danas je 100Mbps nekakva donja granica za Web server... mislim za uplink... Gbps je standard? Ne mislim na one servere i datacentre di mozes zakupit "server" za 100 € mjesecno... Takodjer ne vjerujem da Index radi samo sa jednom serverom... cluster od dva i vise je vjerovatnija opcija...

Kakva donja granica? 100Mbps je prilično standardno za dedicated servere od par stotina dolara mjesečno do tisuće-tisuće ipo. Gbps nije baš da ćeš lako dobit.

Sve što napišem ili sam napisao isključivo je moje osobno mišljenje, koje se ne može niti smije uzimati kao činjenica niti tvrdnja. Sve što napišem može biti neistina i pogrešna tvrdnja.
15 godina
neaktivan
DDoS napad na Index.hr

zaslužuju da ih se napada jer su srboljupci

0 21 hvala 0
17 godina
neaktivan
DDoS napad na Index.hr

Jel ima gdje botun: "filtriraj rasizam" na ovom forumu?

molim ne odgovarati ili citirati me glupim odgovorima i debilizmima, hvala na razumjevanju
Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ma mozes ti stavit da ti FW blokira "sumnjive" ip adrese, ali kad se tih nakupi velik broj onda i firewall ima poteskoca jer mora u bazi od nekoliko stotina tisuca adresa filtirati i gledati dal da je pusti ili ne... Tako da si time radis jos goru stvar...

@Naxeem... pa danas je 100Mbps nekakva donja granica za Web server... mislim za uplink... Gbps je standard? Ne mislim na one servere i datacentre di mozes zakupit "server" za 100 € mjesecno... Takodjer ne vjerujem da Index radi samo sa jednom serverom... cluster od dva i vise je vjerovatnija opcija...

index je na jednom stroju :)...e da..i spajanje na bazu se vrsi kao SA user:) ono..D :)

isto tako postoje hardverski firewalli i hw zastita od ddosa ( tipping point npr -  http://www.tippingpoint.com/technology_dos.html ) . Cijena jednog takvog uredjaja je od 100 tisuca kn na na vise, ali nekako neznam da li zele u to investirati.

Danas sam neodlučan, ili nisam?
17 godina
neaktivan
slepix kaže...

isto tako postoje hardverski firewalli i hw zastita od ddosa ( tipping point npr -  http://www.tippingpoint.com/technology_dos.html ) . Cijena jednog takvog uredjaja je od 100 tisuca kn na na vise, ali nekako neznam da li zele u to investirati.

Mrežna oprema je užasno skupa, ali bogamu pa što se dobije uz taj uređaj, odred specijalaca koji trejsaju ofendere i skidaju ih dragunovom...

molim ne odgovarati ili citirati me glupim odgovorima i debilizmima, hvala na razumjevanju
16 godina
neaktivan

pogledaj specse : http://www.tippingpoint.com/pdf/resources/datasheets/400918-009_IPStechspecs.pdf pa ce ti bit jasnije :)

sta se majstor moze izdurat :)

dodatna fora je ako on crkne, nema downtimea, treba mu oko 1 ms da preswitcha promet direkt na server. Znaci, mreza ide iz switcha u njega, i iz njega u server. Ako on crkne, u roku od 1 ms prebaci konekciju direkt na server . Zmija od stroja :)

17 godina
DDoS napad na Index.hr

Kazes sa sa :) pa sta ne objave podatke negdje na serveru kako da pristupimo i cms.u :)

Samo... koliko su pouzdane te informacije... malo mi je tesko vjerovati. Iti jedan klinjo koji je instalirao SQL Server zna zasto se admin pristup koristi... kao nadomjestak user accounta... hmmmm... Ako je to istina... o cemu pricaju oni na indexu, vrhunski strucnjaci indexa i iskona!? gluposti!

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

hehe..nisu ni objavili da koriste sa user, nego nakon reboota stroja, digao se iis, krenuo posluzivat sadrzaj, dok mssql nije :) pa je bljuvalo van tu gresku. Ima negdje slika, pokusam ti to i nac. E, da ..i nisam klinjo koji je instalirao mssql neki dan :)

17 godina
neaktivan

Pa to baš i nije strašno skupo tako, ali sumnjam i da je efektno (za ovako ozbiljan napad) jer jednostavno je nemoguće zaštititi se od nekih vrsta napada.

Odakle ti da se vrti na jednom stroju? - Spajanje ko SA user? Pa uglavnom nebitno ako nitko ne zna lozinku, a nebi smio. :)

Sve što napišem ili sam napisao isključivo je moje osobno mišljenje, koje se ne može niti smije uzimati kao činjenica niti tvrdnja. Sve što napišem može biti neistina i pogrešna tvrdnja.
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.9.2009 22:41 (naxeem).
17 godina
DDoS napad na Index.hr

Evo jutros i net.hr ima problema...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Evo jutros i net.hr ima problema...

ma da,ja sam i sinoć imao problem otvorit ga..

16 godina
neaktivan
DDoS napad na Index.hr

Meni se i dalje nece otvoriti www.adm.hr Plač

Malo nas je al' nas ima

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

meni adm radi bez problema, ali sad net.hr nece nikako :D

17 godina
neaktivan
Dr.Malenica kaže...

meni adm radi bez problema, ali sad net.hr nece nikako :D

Meni net.hr radi.

Nothing is true, everything is permitted...
17 godina
protjeran

Evo vratio se index i koliko god ga ne volim zbog trasha , simonice, prozivanja navijača , premalo priča o manjim hrvatskim klubovima (Cibalia...) toliko mi je drago jer su jedina novina koja proziva vlast i ovu mafiju...

Uvijek se nasmijem kada vidim one HDZ-čiće kako copy paste-ju političke pamflete na svim temama koji se dotiču vlasti... Brzo su se vratili i krenuli dalje :)

Inače malo jesam razočaran što ovo informatički bolje nije odrađeno (npr. Bug da je napravio neki intervju...+ za neke druge stalno napadane sajtove...) , ali takvi smo mi čuvaj svoje dupe i negovori protiv vlasti dok god imaš kakvu takvu plaću...

Tema je izvanredno zanimljiva za jedan Bug DDos napadi, obrana i prevencija i uloga interneta kao najvažnijeg danas medija... u očuvanju slobode ... televizija, novine i radio su odavno kod nas kontrolirani , a i u svijetu (Zapad posebno...)

Tako je bilo i sa INFO-om , tako je bilo sa današnjim našim informatičkim korumpiranim tržištem, tako je izgleda i sa ovim napadima ...

ZAkon šutnje je izgleda najbolji samo to će nam se i obiti i već se odbija od glavu...

PS. prihvatio sam se DDos napada na računala, obrane od istih, prevencije   i proučavanja pa ako netko dalje bude imao problema neka me slobodno kontaktirati rado ću dati savjet posebno onome koji nema love...

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.9.2009 23:46 (Busola).
17 godina
neaktivan
DDoS napad na Index.hr
Nema prevencije od pravog DDoS-a.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Da nema google bi sigurno od 365 dana bio 200 dana van pogona jer bi se hrpa hackera sjatila da ga sruše...

Samo najbolji takve web site-ove ruše... Inače pisao sam ovima iz indexa pa ću prenjeti odgovor šta se događalo i kako je riješen problem...

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.9.2009 0:31 (Busola).
17 godina
DDoS napad na Index.hr

Malo je teze google odvalit s obzirom da "Google ima unlimited resources" sto bi reci... ako ga ne zagusi milijarde upita dnevno, nece ni ddos napadi... Mogu ga shebat samo njihovi radnici (kao sto je bilo slucaj sa gmailom prije par dana ) c c c...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Busola kaže...

Da nema google bi sigurno od 365 dana bio 200 dana van pogona jer bi se hrpa hackera sjatila da ga sruše...

Samo najbolji takve web site-ove ruše... Inače pisao sam ovima iz indexa pa ću prenjeti odgovor šta se događalo i kako je riješen problem...

tnakir kaže...

Malo je teze google odvalit s obzirom da "Google ima unlimited resources" sto bi reci... ako ga ne zagusi milijarde upita dnevno, nece ni ddos napadi... Mogu ga shebat samo njihovi radnici (kao sto je bilo slucaj sa gmailom prije par dana ) c c c...

Malo je smiješno, Busola, da uspoređuješ Google i Index. - Google je težak ne-znam-koliko milijardi dolara i ima vlastite najmodernije datacentre i backbonove s propusnostima o kojima nisi nikad ni čuo da su moguće. Index je mala firmica, s malim serverčićem na ISP-u jedne male banana državice u jugoistočnoj Europi.

Zato je Google malo teže DDoS-ati, ako je uopće moguće.

17 godina
neaktivan
DDoS napad na Index.hr

Je'l to index riješio napad ili samo šuti kako ne bi dodatno doljevao ulje na vatru?

...ili su napadi prestali od strane napadača?

ima li netko kakav inside info? :)

0 0 hvala 0
16 godina

Ma kakav Index i DDoS napadi... to se zove dobar marketing... digli paniku samo da se piše o njima...

17 godina
protjeran

Ma ja sam mislio da se na BUG-u okuplja ozbiljnija informatička ekipa... a ono strašno...

Kakve ti matko BB gluposti pišeš 5 dana su imali problema i oni bi to napravili zbog marketinga...

Google je normalno moguće napasti ... ddos napadima ... pa to stalno rade hackeri... da imaš sve moguće radne stanice svijeta opet im je kapacitet ograničen , a ne beskonačan...

Malo pregledam codove od nekih vrsta ddos napada vrlo zanimljivo i nevjerovatno jednostavno...

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.9.2009 0:57 (Busola).
17 godina
neaktivan
Googleovi kapaciteti su u odnosu na moguće napadače jednostavno neograničeni.
17 godina
naxeem kaže...
Googleovi kapaciteti su u odnosu na moguće napadače jednostavno neograničeni.

Kako znaš? Mislim, o kakvom se odnosu radi - 2:1 za Google, 6:1...?

Down goes the window, out goes the heat!
17 godina
neaktivan
Pa, osim što nitko, iz razumljivih razloga, ne zna stvarne resurse, dovoljno je znati da je Google mreža najposjećenija na Internetu. S obzirom na to, mislim da jedino velike korporacije mogu napasti Google... Microsoft, IBM, Sun, NASA, US Army (ako se jako potrude), ali da teško da netko može progutati Google.
17 godina
DDoS napad na Index.hr

Negdje sam citao... e da... Kada je izasao Win2008 M$ je objavio da 4 od njihova 34 web servera (dakle ne db servera i slicno) koristi Win 2008 i da ide migracija na ostale. Dakle 34 servera (hmmm ili je to bilo 34 clustera... e sad se stvarno ne mogu sjetit).

Googlu je primaran biznis internet, spajaju se na nekolicinu razlicitih backboneova, kao sto je reko Naxeem imaju svoje state of the art data centre na raznim svjetskim lokacijama, ne ovise o malom providercicu kao sto je iskon, racunalna moc im je OGROMNA (s obzirom na broj upita dnevno). Slazem se sa Naxeemom da nesto toliko veliko mozes napasti JEDINO sa necim bar priblizno toliko velikim.

Kao sto rekoh, Google pada jedino radi Googla samog! Neopreznih admina, programera i tako dalje... Google ne pada radi DDoS napada...

I'm going woo woo

0 0 hvala 1
17 godina
protjeran

http://www.index.hr/vijesti/clanak/indexhr-nakon-sestodnevnih-hakerskih-napada-ako-hrvatska-zeli-biti-dio-zapada-napadace-na-index-mora-se-locirati-i-uhititi/452952.aspx

Prvo ovim puta se posipam pepelom ako je netko  iz Buga pomogao savjerom (makar i normalno naplatio...) skidam mu kapu ima jelo i piće u Zagrebu...

Moja puna isprika jer sam mislio da nitko u Hrvatskoj nikome ne želi pomoći (jednostavno previše gledam apatije oko sebe u našoj državi...)

Drugo ispostavilo se da su izgleda najvjerovatnije angažirani pravi hackeri...

Treće samo takvim radom, realnim izvještavanjem, dižete imidž Bug-a , sloboda medija odnosno interneta je najvažnija pošto nam je to ostao jedini medij koji nije cenzuriran... a ovi sa vlasti će sigurno otići samo pitanje je mirno ili uz nedaj Bože bum...Svi znamo koliko je BUG bio rado čitan na početku tamo daleke 1992-1993 totalna neutralnost, danas ste daleko više pod utjecajem velikih tvrtki ali to je tako...

Četvrto oko google-a se ne slažem ... zašto ... zato što i google ima ograničene resurse ... i on ima svoj kraj ... a znamo da DDOS radi na principu slanja stalnih paketa... znači ako se skupi dovoljna ekipa hackera koja se želi zainatiti i srušiti google ja mislim da će i uspjeti...(pitanje je na koliko sati ...) Stvar je malo drugačija od većine DDOS napada,  jer im tada sigurno prijete ogromne zatvorske kazne zato se to nitko pravo ne usuđuje uraditi , a i treba skupiti  stvarno ogromnu ekipu... jer u biti Google-ovi kapaciteti jesu sigurno jači od ogromnog broja zajedno hackera... Ovo što si rekao jedino velike mreže , čitao sam na netu pravi hackeri jednostavno i koriste te velike mreže za napade... normalno nelegalnim ulaskom u njih...

O radu našu policije bolje da ne pričamo ... nažalost hrpa tuduma... i to ogromnih... jedino što znaju je ulaziti u privatnost korisnika , provjeravati mailove i slične stvari...

A budućnost vidjet ćemo volio bi jednu dobru temu jer pošto je DDOS jedno globalno zlo ... mogla bi se napraviti jedna tema u BUG-u kako otkloniti DDOS napade , šta uraditi, kako postupiti ako DDOS napadi ne prestaju...

I za kraj malo pomoći ako se nekome server nađe u problemima ...

Jednostavno objašnjeno šta treba uraditi kada ste pod DDOS napadom

http://www.eth0.us/ddos

Tekst je star ali i vrlo poučan...

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.9.2009 16:21 (Busola).
17 godina
Busola kaže...

A budućnost vidjet ćemo volio bi jednu dobru temu jer pošto je DDOS jedno globalno zlo ... mogla bi se napraviti jedna tema u BUG-u kako otkloniti DDOS napade , šta uraditi, kako postupiti ako DDOS napadi ne prestaju...

Slažem se - neka nas se napokon prestane učiti o Ad-Awareu, Aviri i sličnim prežvakanim programima te ljepotama njihovih sučelja, i prodavati nam to pod "učenje o sigurnosti računala".

DDoS napadi su tema koja nije prezahtjevna za objasniti i neukima, pa mislim da bi od toga mogli napraviti jednu stvarnu kvalitetnu temu broja, ili barem opširnu temu, u nekom od nadolazećih brojeva (As Soon As Possible).

Down goes the window, out goes the heat!
17 godina
DDoS napad na Index.hr

Koliko vas tu odrzava web servere? Nas 4 - 5? Top? Ne mislim na decka koji ima reseller nego nekog tko ima ozbiljan loaded web server... Tako da posvete clanak necem sto je sada aktualno medju njihovim korisnicima i radi neceg sto ce njih vecina zaboravit za tjedan dana... nema smisla...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DDoS napad na Index.hr

Bah..   uz svu silu news portala ne uzbuđujem se oko jednog Index-a koji mi (usput budi rečeno) niti nije baš objektivno nastrojen Izlanuo se

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice