Dailymotion uvodi ogg video i HTML 5 player

poruka: 2
|
čitano: 1.145
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Dailymotion uvodi ogg video i HTML 5 player

Dailymotion, jedan od najvećih svjetskih video sajtova je objavio podršku za otvoreni video.
Očekuje se da će se transkodirati oko 300,000 video zapisa u otvoreni Ogg Theora i Vorbis format.
Ako imate Firefox 3.5 ili neki drugi browser koji podržava HTML 5 možete pogledati beta verziju sajta i provjeriti kako će to izgledati.

openvideo.dailymotion.com

Moram priznati da sam ugodno iznenađen, video je visoke kvalitete, a player nimalo ne zaostaje za flash-playerom.
I sve fino funkcionira u tek instaliranom browseru bez instalacije plug-ina, samo pomocu html-a, css-a i javascripta.
U slučaju da sajt posjetite s browserom koji ne podržava html 5, a imate instaliran flash, sajt će se bezbolno prebaciti na flash player.
Mislim da je ovo uzbudljiva vijest za budućnost weba i otvorenih web standarda :)

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Re: Dailymotion uvodi ogg video i HTML 5 player
Zašto mi Dailymotion briše komentare? Naime,tri korisnika su mi napisala desetak komentara i nakon jednog tjedna,svi su se komentari izbrisali,kao da ih nikada nije ni bilo. Znate li vi možda zašto se to događa? U tim komentarima su me ti korisnici tražili da stavim neke filmove na svoj kanal,a kako ja nisam detaljno pročitao sve njihove komentare,ne mogu znati koje sve filmove oni žele da postavim,a također ne mogu ni odgovoriti na te komentare jer su izbrisani. Ja ne znam zašto bi Dailymotion brisao nečije komentare,a ako vi znate,molio bih vas da mi kažete. Također bih volio da mi kažete kako to spriječiti,ako to slučajno znate.

UNAPRIJED HVALA ZA ODGOVOR!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice