Steam - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 6.621
|
čitano: 1.342.302
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Steam - pitanja i odgovori

Kad recimo trebam brisati winndowse i ponovo ih instalirati onda mi se iz kopjutera brišu sve igrice koje sam skidao sa steama. Zanima me kako ih prebaciti i na čega prebaciti da kad ponovo instaliram win da ne bih opet morao raditi download igrica preko steama. Vidim da se spominje prebacivanje na dvd-r. Imam wolvenstain od 40 gb, kako to riješiti  da se ne koriste dvd diskovi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Steam - pitanja i odgovori
REAKTOR kaže...

Kad recimo trebam brisati winndowse i ponovo ih instalirati onda mi se iz kopjutera brišu sve igrice koje sam skidao sa steama. Zanima me kako ih prebaciti i na čega prebaciti da kad ponovo instaliram win da ne bih opet morao raditi download igrica preko steama. Vidim da se spominje prebacivanje na dvd-r. Imam wolvenstain od 40 gb, kako to riješiti  da se ne koriste dvd diskovi.

Imaš Backup and Restore opciju u samom Steamu. Nisam ju osobno koristio, ali koliko čujem, radi. Najjednostavnije je staviti na prijenosni disk. Čemu komplikacija sa DVD-ima, pa nismo u 2006.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
12 godina
neaktivan
REAKTOR kaže...

slozi si da ti se instaliraju igre na drugu particiju, nema smisla imati to tamo gdje su windowsi bas iz tog razloga.

ja imam samo steam na c: a na druge 2 particije igre i kad formatiram disk on ih automatski prepozna

uplay: dr.levak | steam: lefty_cro | raptr: leftMD | origin: dr_levakkk | LoL (EUNE): dr levakkk
10 godina

bemti prokleti steam. prije nego sam danas popodne otišao na posao, stavim gta 5 na skidanje. računalu naredim log off da mi moji kod kuće ništa ne diraju dok me nema i odem raditi. sad se vratim, pokrenem steam i vidim da mi treba još cca 30 min da završi download. i samo odjednom sve nestane. gledam si particiju gdje sam instalirao, sve što se skinulo je nestalo, od igre nema niti foldera gdje se skidala. WTF? ponovo odaberem igru u library, opcija je install. i sve skida opet od nule. pa što se dogodilo? 

12 godina
neaktivan

meni nije jasno kako jedna korporacija poput steama može imat tako sjebanu i neispoliranu aplikaciju.. a o onoj mobilnoj steam app da ne govorimo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Prije dva- tri dana sam preko steama kupio igricu stalker shadow of chernobyl i bilo je problema sa igricom i napisao sam e-mail poruku zbog toga i danas su mi odgovorili da će novac biti vraćen na moj račun. Da bi vam vratili novac  možete povrat novca tražiti maksimalno 2 tjedna nakon kupovine igre i ne smijete igru igrati više od 2 sata. 

Sve piše o steamu na ovoj stranici-http://pcchip.hr/gaming/10-steam-savjeta-za-noobove-i-power-usere/

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.12.2017 15:42 (REAKTOR).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

zbilja, steam ima refund??? nismo to znali..... a nude tu opciju još od 2015 lol

11 godina
Skullscar1989 kaže...

zbilja, steam ima refund??? nismo to znali..... a nude tu opciju još od 2015 lol

Pa nisam mislio da sam otkrio nešto novo, nego za ovo pravilo za koje nisam znao da ne smiješ igrati više od dva sata igricu jel ti neće vratiti novac.

12 godina

Pozdrav.Imam pitanje u veze steam broadcastinga.Dali ste ikada probali stremat nesto preko steama i twicha u isto vrijeme?Kakve rezultate ste dobili?Posto ja sam probao i osjetim lagani pad u performansama.Tocnije u PUBG.Stremam uz pomocu ReLive-a

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Pozdrav svima, 

instalirala sam prije par dana igricu Zula Europe sa Steama, sve radi , mape ucitane ali uzasno laguje(steka) ne moze se ni pucati kako treba.. internet mi je okej, sve sam dodatne uredjaje koji bi mogli smanjivati brzinu neta iskljucila, ali i dalje steka, ping je prije bio 150-200 tokom igranja ali se smanji , medjutim opet uzasno laguje.. ako neko zna u cemu je fora i sta mogu jos pokusati neka napise bila bih zahvalna.. 

0 0 hvala 0
10 godina
r4nny kaže...

Pozdrav svima, 

instalirala sam prije par dana igricu Zula Europe sa Steama, sve radi , mape ucitane ali uzasno laguje(steka) ne moze se ni pucati kako treba.. internet mi je okej, sve sam dodatne uredjaje koji bi mogli smanjivati brzinu neta iskljucila, ali i dalje steka, ping je prije bio 150-200 tokom igranja ali se smanji , medjutim opet uzasno laguje.. ako neko zna u cemu je fora i sta mogu jos pokusati neka napise bila bih zahvalna.. 

da nije stvar u fps lagu? znaš kako se gleda fps dok igraš na steamu? otvoriš OVERVIEW sa shift + tab, dolje na dnu klikni na SETTINGS te birajIN-GAME. zatim klikni na IN-GAME FPS COUNTER, namjesti u kojem kutu ekrana želiš vidjeti brojke i to je to. ako ti je fps u malim brojkama (npr. 10-20-30) baš i ne budeš uživala u igri. onda smanjiš grafiku ako već nije na minimum i pokušavaš dobiti veću brojku. što veća, to će ti igra bolje raditi

15 godina

Koliko bi vrijedio ovaj moj acc u kunama? 

All truly great thoughts are conceived by walking.
12 godina
neaktivan
x18x05x kaže...

to ti se ni ne isplati prodavati jer neces nista dobiti (s obzirom da je velika vecina igri bila free)

uplay: dr.levak | steam: lefty_cro | raptr: leftMD | origin: dr_levakkk | LoL (EUNE): dr levakkk
15 godina
LeftY_CRO kaže...
x18x05x kaže...

to ti se ni ne isplati prodavati jer neces nista dobiti (s obzirom da je velika vecina igri bila free)

Nisam ni mislio :). Zanima me informativno. Cilj je doć do 1000 igara, jednog dana.

All truly great thoughts are conceived by walking.
12 godina
neaktivan

neznaš za steamdb calculator? ova zelena brojka bi bila da si kupio sve te igre na najvećem popustu kojem su ikad bile (na steamu, ne na drugim stranicama sa ključevima), a ova crvena da ih se danas kupi na steamu.

https://steamdb.info/calculator/76561198124714401/?cc=eu

11 godina

Na steamu imam pet  igrica i prebacio sam ih na vanjski hdd i na drugu particiju. Jučer sam brisao  windowse i danas instaliram novi win.  Odem na steam i vidim da su igrice i dalje na steamu ali traži me da ponovo skidam svih pet igrica. Po meni je to glupost da svaki put kad se stave novi win moraš ponovo skidati igrice sa steama.  Jel nisu mogli napraviti da igrice ostaju na računu i samo instaliraš na kompjuter kao kad se instalira sa cd na kompjuter.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
REAKTOR kaže...

Na steamu imam pet  igrica i prebacio sam ih na vanjski hdd i na drugu particiju. Jučer sam brisao  windowse i danas instaliram novi win.  Odem na steam i vidim da su igrice i dalje na steamu ali traži me da ponovo skidam svih pet igrica. Po meni je to glupost da svaki put kad se stave novi win moraš ponovo skidati igrice sa steama.  Jel nisu mogli napraviti da igrice ostaju na računu i samo instaliraš na kompjuter kao kad se instalira sa cd na kompjuter.

pa ako si prebacio igrice na drugu particiju, stavis da ti tamo skida i trebalo bi prepoznat da je vec tamo igrica. ili mozes stavit igricu skidat na disk di ju nemas pa pauzirat i onda prebacis s diska na kojem ti je skinuta i nastavis skidanje i trebalo bi bit u redu.

10 godina

imam nekoliko particija. jedna je particija gdje su igre sa steama i jedna samo za windowse. kad čačkam po windowsima i sve bude gotovo, odem na steam, kliknem na igru koju želim i to je to. nekad skine kao neki mali update itd ali uglavnom samo klik na play i sve radi. bitno je samo da steam bude instaliran gdje je i bio te da se igre nalaze na istoj lokaciji na kojoj su bile i prije nego si dirao windowse. ja tako radim godinama i nemam problema

11 godina

Steam račun mi je na c particiji. Kad krenem skidati igricu onda me pita gdje instalirati i ja pritisnem na particiju d. Jel onda moram i steam instalirati zajedno sa igricama na d particiju da izbjegnem ponovo skidanje igrica poslje brisanja win. Kad sam stavio novi win igrice jesu bile na particiji d i kad sam otišao na steam račun igrice jesu na računu,  ali me  traži  ponovo da skidam.

Prvo dobijem ovu sliku--https://imgur.com/a/6jdCp i onda promjenim da mi skida na d particiju--https://imgur.com/a/khFLP

Kad odem na upravljačku ploču i kliknem na programi i značajke vidim da su mi igrice instalirane na c particiju i kad brišem win obrišu se i igrice, a na d particiji su ostale igrice ali se ne mogu igrati dok ponovo ne skinem ih sa steama.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.1.2018 15:04 (REAKTOR).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

idealno je da imaš samo particiju za windowse i ništa više. tako da kad mičeš windowse sve drugo ostaje na ostalim particijama

11 godina
Skullscar1989 kaže...

idealno je da imaš samo particiju za windowse i ništa više. tako da kad mičeš windowse sve drugo ostaje na ostalim particijama

Jel znači onda da i steam i igrice instaliram na d particiju.

10 godina

tako ja radim. c je lokacija za instaliranje windowsa i to je jedino što se dira kad ih mijenjam. d, e i g je za pjesme- filmove- serije a f su steam i igre. sredim windowse i pokrenem steam, on skine sebi par sitnica ako treba za igre kad ih pokrećem (neki update itd) i to je to

17 godina
neaktivan

Instaliraš Steam gdje hoćeš, pogotovo ako imaš SSD vjerojatno hoćeš da ti je Steam na njemu. Bitno samo da u opcijama namjestiš kamo hoćeš da Steam instalira igre.

Npr. ja koristim dvije lokacije za igre, C:\Program Files(x86)\Steam i D:\Steam. Ak slučajno reinstaliram windowse, tj. brišem kompletan C:\ disk moram napraviti dvije stvari:

1. Igre koje su mi na C: disku, tj. kompletan steamapps folder koji se nalazi u C:\Program Files(x86)\Steam prije brisanja kopiram negdje i kad nakon reinstalacije Windowsa ponovno instaliram Steam vratim steamapps folder na isto mjesto

2. Ručno u opcijama Steama dodam opet folder na D: disku

Na taj način Steam automatski prepozna sve igre i samo stisneš Play.

ja
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.1.2018 15:56 (ZC_Someone).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Pozdrav.Imam jedno pitanje.Danas sam isao pod market staviti neke iteme na prodaju i skuzio sam da ima taj neki hold od 15dana.Instalirao sam onaj authenticator na mob,ali opet ti itemi mi budu na prodaju tek za 7dana.Dal je moguce to zaobici nekako?Posto nije da prodajem iteme koje par ljudi ima i da su ful skupi pa da im se cijena ne mjenja.Nego prodajem stvari koje milioni ljudi ima i cijene variraju u sek.Tako da,dok se meni ukljuci prodaja,itemu ce past cijena i opet cu morat mjenjat cijenu i na novo cekat 7dana?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Endymon kaže...
Pozdrav.Imam jedno pitanje.Danas sam isao pod market staviti neke iteme na prodaju i skuzio sam da ima taj neki hold od 15dana.Instalirao sam onaj authenticator na mob,ali opet ti itemi mi budu na prodaju tek za 7dana.Dal je moguce to zaobici nekako?Posto nije da prodajem iteme koje par ljudi ima i da su ful skupi pa da im se cijena ne mjenja.Nego prodajem stvari koje milioni ljudi ima i cijene variraju u sek.Tako da,dok se meni ukljuci prodaja,itemu ce past cijena i opet cu morat mjenjat cijenu i na novo cekat 7dana?

Mislim da ne. Ali jednom kad odradiš tih 7 dana onda prodaješ instantno putem aplikacije.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
12 godina
neaktivan
Endymon kaže...

u aplikaciji imaš onaj tab 'confirmations', jesi tamo potvrdio sve?

12 godina
Neznam kako mislis sve.Ali ja sam skibuo steam app za mob i upalio steam guard.I sad kada stavim nesto na prodaju,iskoci mi na mobu prozor za potvrdjivanje itema.I to je to,valjda?
12 godina
neaktivan
Endymon kaže...
Neznam kako mislis sve.Ali ja sam skibuo steam app za mob i upalio steam guard.I sad kada stavim nesto na prodaju,iskoci mi na mobu prozor za potvrdjivanje itema.I to je to,valjda?

je, to bi trebalo bit to..

neznam onda koji je problem, meni nema tog 7 dana zadržavanja od kad sam stavio app na mob.

12 godina
Budem si jos jednom pogledao doma.Ipak hvala...
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina

znamima me gdje najjftinije uzet rs6 sa steam ili s neke stranice a da nije starter pack i jos jedno kako netko moze prodat u igri item ako ga je tek dobio npr u pubg dobio hoodicu vec je ima na prodaji

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice