Ako se varam ovo je prva igra sa 90 koju je napravio Insomniac Games. Insomniac Games je dokazao zašto je trenutačno najbolji Sonyjev studio, a čak bih rekao da su sada bolji i od Naughty Dog.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Maj gad, što ga komplicirate. Uzmite najpovoljniji certified za PS5, tak nećete osjetiti razliku.
Za mog čovjeka sstrmi koji se našao uvrijeđen ovim komentarom, a i za buduću ekipu kojoj se ne da guglat, al možda se sjete pretražiti temu:
Though Sony recommends any PS5-compatible SSD have a sequential read speed of at least 5,500MB/s, Digital Foundry has discovered that the lowest-spec drive currently available—the 3,200MB/s, 250GB Western Digital SN 750 SE—performed just as well in a series of in-game loading and performance tests as either the console's internal drive or Western Digital's beefier 7,000MB/s, 1TB model SN 850
The most underpowered SSD didn't result in any additional frame-rate hitches in gameplay.
...any compatible PS5 drive will deliver apparently identical performance when running native titles for the console (and backwards-compatible ones, too).
Digital Foundry also conducted multiple direct comparisons of loading differences jumping between a number of save files. It found that, for in-game loading, no drive had more than a split-second difference, with each drive taking roughly 1.5 to two seconds to load each save state.
Pa normalno, to sam pisao još i prije nego je konzola izašla, da od tog novog kontrolera neće biti ništa jer sve današnje igre moraju raditi na raznom hardveru koji nema ovakve diskove.
Jedino ekskluzive bi to mogle koristiti, a njih je danas sve manje. Nitko neće programirati dva različita enginea da bi u jednom iskoristio brutalno brzi disk i drugi koji će raditi i sa HDDa ili klasičnih PCI-e kontrolera.
Pola generacija kasnije situacija je još uvijek ista, a igara koje to koriste nema. I običan SATA SSD je sasvim dovoljan za brzo učitavanje igara.
I sad ljudi kupuju certificirane diskove u nadi da će biti iskorišteni nekad, a siguran sam da to niti neće dogoditi u ovoj generaciji.
Pa normalno, to sam pisao još i prije nego je konzola izašla, da od tog novog kontrolera neće biti ništa jer sve današnje igre moraju raditi na raznom hardveru koji nema ovakve diskove.
Jedino ekskluzive bi to mogle koristiti, a njih je danas sve manje. Nitko neće programirati dva različita enginea da bi u jednom iskoristio brutalno brzi disk i drugi koji će raditi i sa HDDa ili klasičnih PCI-e kontrolera.
Pola generacija kasnije situacija je još uvijek ista, a igara koje to koriste nema. I običan SATA SSD je sasvim dovoljan za brzo učitavanje igara.
I sad ljudi kupuju certificirane diskove u nadi da će biti iskorišteni nekad, a siguran sam da to niti neće dogoditi u ovoj generaciji.
Ma lako za to što kupuju certificirane diskove, oni nisu nužno skuplji od onih bez certifikata ali to ti ipak daje sigurnost da će stati u konzolu i odgovarati onome što Sony preporuča što se tiče brzine. Samo mi nije jasno što ljudi picajzlaju i kupuju preskupe diskove za apsolutno nikakvu razliku.

Pozdrav!
Gdje sigurno kupovati digitalni key/kod, PS4/PS5 igre, po mogucnosti da se moze placati paypalom! Gledam po netu ima dosta stranica ali nitko nema paypal. Nikad nisam kupovao digitalnu verziju van PS Stora. Pa se malo brinem. Hvala lijepa! Bb.

Jako lijepo. Sad se jos samo mogu nadati da mi ga 20.10 Sancta nece metnuti s dostavom kao zadnji put kada sam igru dobio tjedan dana kasnije i da ce biti zabavan vikend.
Jako lijepo. Sad se jos samo mogu nadati da mi ga 20.10 Sancta nece metnuti s dostavom kao zadnji put kada sam igru dobio tjedan dana kasnije i da ce biti zabavan vikend.
Ja sam jučer dobio nekakav kod od njih na mail, vjerojatno preorder sranja i kad sam ga pokušao iskoristiti javlja mi incorrect/invalid vaucher. Sad ne znam dal je to OK pošto nemam igru i još nije 20.
Kad na plejki probam kaže server issue, radi se o nekakvom 'pre-order entitlement-u',
Nadam se da će poslat sutra, onda su mi kakve takve šanse da dolazi u petak.
Meni nisu ništa testirali. Došao sam, dao gamepad i rekao da drifta. Lik ga bacio u neku košaru a da ga nije niti pogledao te mi dao novi. Za taj novi napisao mi novu garanciju od tog dana kada sam ga preuzeo. Sve gotovo za manje od 5 minuta. Druga stvar je bila s edge gamepadom. Kada sam ga donio lik mi je rekao da ga preuzima i šalje u servis. Kao u servisu ostaje do sedam dana. Oni s njim ne mogu ništa. Takva je procedura. Pitam ga kaj će s njim raditi sedam dana za nešto što je gotovo za 30 sekundi? Lik se ispričava i kaže da je tako kako je. Kažem mu da je jednostavnije da si kupim novi modul nego da gamepad leži kod njih sedam dana da bi ga oni potom popravili za 30 sekundi. Sterao sam ih u onu stvar, otišao doma i stavio gamepad na njuškalo i prodao ga.
Obozavam ovakve razmazene osobe. Sterao si ih. Pa oni moraju raditi kako im je propisano. A kao drugo, s obzirom na cijenu uredjaja mora servis potvrditi kvar i mora se drzati propisane procedure, koju ne odredjuju ni serviseri ni prodavaci. Moze to trajati i samo par minuta, test, popravak i opet test da je popravak uspjesan ali to ne znaci da si prvi i odmah na redu i da bi to trebao odraditi prodavac umjesto servisera odmah i na licu mjesta. Ali nek si ti njih sterao.
Nadam se da si kod prodaje barem snizio cijenu i naveo da ima kvar.
Opet imam problema sa pronalazenjem igara koje zelim. Osim ako nesto ne propustan?
Trazim najnoviji COD Modern Warfare II i nigdi ga ne mogu nac.
Trazio sam pod Browse svih igara i call of duty tamo imaju svi osim njega.

Opet imam problema sa pronalazenjem igara koje zelim. Osim ako nesto ne propustan?
Trazim najnoviji COD Modern Warfare II i nigdi ga ne mogu nac.
Trazio sam pod Browse svih igara i call of duty tamo imaju svi osim njega.
https://store.playstation.com/en-hr/product/EP0002-PPSA07950_00-CODMW2CROSSGEN01 ne vrijedi ni desetinu toga al evo ti link
Dualsense, najnormalnije radio (ne igram često na PS5) i prekjučer ga stavim na dock puniti. Nakon 6 sati još žmiga narančasti charge LED. Probam, jedna crtica i za pol sata opet warning da je baterija prazna. Sad sam ga ostavio cijelu noć i ista stvar, u jutro se još puni. Da li je do firmwarea ili je bez obzira na rijetko korištenje, baterija ovako iznenada rekla pa-pa nakon 2 godine?
Imao netko slične issue, ne troši mi se bez veze na novi kontroler, a opet God of War limited čuvam jer već sada idu po 140eur na amazonu . Tnx.
Na što je spojen dock? Plus, zamijeniti bateriju nije neki preveliki problem ni znanost, u odnosu na DualShock 4 puuuuuno je jednostavnije rastaviti kontroler bez kidanja plastičnih kvačica.
E i da, ne mora nužno biti da je baterija, moguće da je kabel/dock. Probaj napuniti pomoću drugog kabela direktno s konzolinih USB portova.
Stavio sam sad na kabel pa budemo vidjeli, a istovremeno praznim GoW kontroler da vidim što će biti kad ga stavim na dock puniti. Dock je inače onaj original od Sonya i normalno je spojen na letvu produžnog, nikad problema. Mada nikad ne znaš.
Bar da vidim do čega je, a ako se i sad na žici bude punio ovako kilavo onda ću još probati reset kontrolera pa pogledati kolko je nova baterija.
Hvala.
Nego, ima li tko za posuditi Final Fantasy 16 na cirka 2 tjedna?
Znači nitko. Tražit ćete i vi mene jednog dana.
Returnal je zajeban, ili sam ja jako loš. Imam 15h i još nisam vidio drugog bossa.
Ali sviđa mi se igra. Žena je ružna, ali barem nema oh shit, of fuck, son of a bitch svakih par sekundi. Dobar OST.
Ali sviđa mi se igra. Žena je ružna, ali barem nema oh shit, of fuck, son of a bitch svakih par sekundi. Dobar OST.
Iskreno? Ti si loš.
Ali svi smo, jednostavno je takva igra. Što ju više budeš igrao i što više budeš kužio mape, taktike neprijatelja i otkrivao artifakte (bez nekih je jako teško završiti igru, npr. Astronaut Figurine), bit ćeš sve bolji i teže će te biti ubiti.
Isto tako, treba balansirati parazite i malfunctione i oružja, s vremenom ćeš naći kombinaciju koja ti najviše štima.
BTW Electropylon driver OP
Ja sam bahat. Uletim masu puta u prostoriju u kojoj znam da ima previše neprijatelja (ima oznaka na vratima), i zajebem se. Iskreno, takve se stvari ne isplati raditi jer ako i bude weapon drop, često je ono što meni ne odgovara.
Drugo je to što mi je trebalo previše vremena da skužim da se ova govna čiju sam sliku stavio u post treba ubijati s mačem, a ne ranged oružjem.
Treće je to što pokušavam skupiti previše HP-a (integrity) prije bioma 2, jer tamo ima puno onih ''ili primaš damage, ili obnavljamo HP'' gluposti.
Četvrto, užasno me iritira što Astronaut figura ima prednost nad onim Replicatorom ili kako se zove, koji te vrati u život sa punim HP-om.
Imam neke glupe navike kojih se moram riješiti. Problem nije toliko u igri koliko je u meni. Da ti kažem koliko mi je trebalo da završim (prvi put) indie igru zvanu Star Renegades, smijao bi se. Ali eto, danas sam jedan od rijetkih s platinom.
Ja sam bahat. Uletim masu puta u prostoriju u kojoj znam da ima previše neprijatelja (ima oznaka na vratima), i zajebem se. Iskreno, takve se stvari ne isplati raditi jer ako i bude weapon drop, često je ono što meni ne odgovara.
Drugo je to što mi je trebalo previše vremena da skužim da se ova govna čiju sam sliku stavio u post treba ubijati s mačem, a ne ranged oružjem.
Treće je to što pokušavam skupiti previše HP-a (integrity) prije bioma 2, jer tamo ima puno onih ''ili primaš damage, ili obnavljamo HP'' gluposti.
Četvrto, užasno me iritira što Astronaut figura ima prednost nad onim Replicatorom ili kako se zove, koji te vrati u život sa punim HP-om.
Imam neke glupe navike kojih se moram riješiti. Problem nije toliko u igri koliko je u meni. Da ti kažem koliko mi je trebalo da završim (prvi put) indie igru zvanu Star Renegades, smijao bi se. Ali eto, danas sam jedan od rijetkih s platinom.
Meni je isto igra super, ali me svaki put raspizdi kad me ubiju. Odustao sam možda opet počnem.
P.S. igrao sam na PC-u.

Nikada nisam volio igrati Spider-Man, igra je onak meh. Ajde da izbace igru nekog zanimljivijeg lika kao što je Venom, to bi bilo fora za igrati.
A te ocjene su čisto sranje, pravi fanbojizam Xbox-a i PS igrača.

Varaj i radi si backup sejva, haha. Nitko neće znati. (osim nas dvojice)
Nikada nisam volio igrati Spider-Man, igra je onak meh. Ajde da izbace igru nekog zanimljivijeg lika kao što je Venom, to bi bilo fora za igrati.
Iskreno ni ja, igra je lijepa vizualno, kretanje po gradu je isto fora, ali jednostavno mi ne lezi. Kupio sam jedinicu jos za PS4, odigrao par sati i stao. Sada kad sam nabavio Ps+ Extra i Ps5 odlucim skinut moralesa, prosao pola igrice, isto, okej je, ali nekako mi nema onaj "wow" efekt i nista me ne privlaci da ju dovrsim. S druge strane mislim da ce Wolverine biti top i da ce mi se svidit na prvu, vidit cemo.
P.S. Teski sam marvel fan tako da ima jos manje smisla :D
Za pocetak zaboravite na teaser trailer od prosle godine, igra izgleda gotovo identicno kao Spiderman Remastered.
Graficki slabo za PS5 ekskluzivu.
Gameplay je isto tako gotovo identican prvom dijelu uz par dodataka - ovaj put mozete mijenjati izmedu Petera i Milesa, ima nekih novih poteza (parry) i skillova. No, kretanje i borba su skoro pa isti kao i u prvom nastavku. Igra isto tako nastavlja trend Ubisoft igara gdje je mapa posuta filler aktivnostima.
Glavna prica je (zasad) vrlo kvalitetno ispricana, makar nema zasad nista iznenadujuce u njoj.
Pohvala ide odijelima za Spidermane jer su zaista zasad puno bolja nego u prvom dijelu.
Mozda nije fer nakon kratkih par sati igranja dati recenziju ali zasad je igra 8/10. Vidi se da je Insomniac igrao na sigurno i da su samo malo poboljsali staru i provjerenu formulu.
Kad se crta podvuce ovo je Spiderman 1.5
Šteta, al tako je i izgledalo, kao nova ekspanzija i onih 80 i nešto od HCL mi djeluje nategnuto. Spasio si mi eure jer sam vagao dal uzeti sutra pa za vikend ili ne.
Been there, done that. Mislim sigurno je dobra igra, i jedinici je trebalo malo da te priča uhvati, al onda je stvarno epic. Samo na akciji kupiti, ne mislim da se isplati dati day 1 cijenu osim ako te baš svrbi.
Graficki slabo za PS5 ekskluzivu.
Ja sam igrao remastered i igram sad novu igru i pitam se igramo li mi istu igru?
Mislim ok, Remastered jedinice izgleda jebeno dobro. I nakon toga je teško očekivati neki bolesno ogroman korak naprijed. Ali ako znaš gdje gledaš onda ga itekako vidiš. Samo se popni na bilo koju zgradu i pogledaj oko sebe u jedinici, pa onda u ovoj novoj igri i reci mi koliko detalja vidiš u jednoj, a koliko u drugoj igri.
Pogledaj broj auta i ljudi na ulicama općenito, pogledaj vegetaciju. Znači sve to je dobrih nekoliko koraka unaprijed u odnosu na jedinicu. Da ne pričam o duplo većoj mapi. Sad to izgleda kao New York.
Mislim Digital Foundry je sve objasnio za one koji nisu probali, ne trebam dalje. Ljudi općenito kad je riječ o ovoj novoj generaciji konzola gledaju na kriva mjesta kad je riječ o pomaku u grafici. U prošloj generaciji konzola igre su već izgledale fenomenalno što se tiče tekstura i poligona. Teško je tu napraviti nešto da izgleda deset puta bolje. Ali kad gledaš u detalje onda vidiš napredak na gotovo svim mjestima.

Ja općenito ne podnosim superheroje, pa sam u startu negativan prema igri i nisam joj ciljana publika, ali to čak nema nikakve veze u ovom slučaju. Jer da je ovu igru napravio Ubisoft, sveopći konsenzus bi bio da je to još jedna Ubisoftova formula s tornjevima. Ali kako nije Ubisoft nego je Insomniac, onda je super.
A kad pogledaš, osim glavne priče sav ostali filler materijal je čista Ubisoftova formula od prije sto godina. Popni se na neboder, otključaj toranj, pokupi memorabilije, pokupi ruksake, fotkaj spomenike. I ništa se nije promijenilo. I drago mi je da su barem neki recenzenti to primijetili i zbog toga snizili ocjenu.
Ima li itko ovdje tko sumnja da će biti i Spiderman 3 i da će imati istu formulu? Ionako kod Marvela svaki lik mora dobiti trilogiju filmova i igara, tako to ide danas...
Fak maj lajf. Dođem do Nemesisa i zgazi me, a tako sam dobar run imao. Plus onaj ability koji obnavlja HP sa adrenaline levelom.
Nego, kad smo već kod Returnala...je li tko od vas gledao ovo remek djelo?
Ma meni je taj Spiderman totalno razočarenje, vjerojatno zbog toliko puno pozitivnih komentara. To kretanje po gradu je super, kao i grafika, al ništa drugo mi ne valja. Borba već sve viđeno, totalno nezanimljivo, dijalozi užas, baš djetinjasti, nezreli, spidermanovi pokušaji duhovitosti katastrofa, priča me nije nikako zainteresirala ni u jednom trenutku. A ono kad igraš s onom MJ, novinarkom, ne bi ni komentirao, nešto toliko loše i jadno ni ne znam komentirati bez psovanja. Moguće da je ciljana publika nešto mlađa, u svakom slučaju igra definitivno nije za mene.
edit: pričam o prvom Spidermanu, za ovaj nastavak koji je izašao ovih dana nemam pojma.