Native 4K u 60 FPS-a nećeš vidjeti niti na PS6 a kamoli na PS5 Pro. Možda uz teško korištenje FSR-a ali sigurno ne bez toga. A to ti onda nije 4K. Rekonstrukcijske metode, koliko god bile dobre se ne mogu mjeriti sa nativnim rezolucijama. Sve što će PS5 Pro donijeti je stabilnijih 60 FPS-a pri nešto višim internim rezolucijama i korištenju RT. Sigurno neće donijeti nativnih 4K+RT u 60 FPS-a.
Poantu PS4 Pro sam mogao razumijeti s obzirom da su 4K TV-i postali mainstream u to vrijeme. Poanta PS5 Pro je vjerojatno APP (ako prođe, prođe).
A kad dođe PS6, onda će se početi koristiti path tracing pa će opet rezolucija trpiti i opet se nećemo igrati u 4K nego u faux-4K. Valjda će dotad i rekonstrukcijske metode postati bolje, jer trenutne inkarnacije FSR-a pate od mnogih artefakata. Štoviše, volio bi da se Sony i Microsoft okrenu nVidia-i jer je DLSS daleko bolji algoritam od FSR-a.
Ali s obzirom na nVidia-inu bahatost i da su manje-više spalili mostove prema Sony-u i Microsoftu odbijanjem spuštanja cijena GPU-ova koje su koristile prijašnje konzole, sumnjam da će ovi htjeti imati posla s njima. AMD je, što se tiče financijske slike, daleko bolji omjer cijene i kvalitete.
Nažalost živimo u dobu gdje će ljudi platiti €1500 za novi telefon svake 2 godine ali bože sačuvaj da konzola košta više od €500 (a traje 7-8 godina). S obzirom na to, ne možemo niti očekivati bog-zna-kakve performanse u tim strojevima.
EDIT:
A ovaj PS5 cloud streaming je vrhunska glupost. Znači, radi samo na PS5 i logika Sonya je tu da igre, koje sam kupio, mogu streamati na PS5 umjesto da ih lokalno instaliram. Pitam se koja je poanta toga da igram igre na Cloudu umjesto da ih instaliram na konzolu. Cloud iskustvo je apsolutno inferiorno u odnosu na lokalnu instalaciju.
Da streaming PS5 igara radi na PC-u, telefonima, tabletima i sl. to mi je savršeno logično. Ali kupovati igre na PS5 i onda ih igrati na PS Now umjesto da ih instaliram - what is the fucking point? Sony se pogubio u zadnje vrijeme, uspjeh PS5 im je previše udario u glavu. Glupost za gluposti. Povećanje cijene PS+, povećanje cijene novog PS5, apsurdna cijena za dodatni BR drive, €30 za stalak koji je dosad dobio u kutiji, PS Portal ne može nativno igrati PS Now igre nego samo služi za remote play, PS Portal ne koristi bluetooth nego onu nativnu glupost PS Link... Čovjek se pita koje ćemo sljedeću glupariju doživjeti od njih.