Takodjer mi nije jasno kako neko za gejming koristi bilo sta osim game mode. Ostali nacini izgledaju uzasno lose u igrama a jos pri tom uvode input lag.
Imam XH90 i game mode izgleda predobro, dok kad probam van njega za igranje katastrofa. Takodjer ovaj model gasi local dimming u vrr mode ali nije to toliko strasno kako raja pise.
Neko ke i pisao da ima model koji ima VRR ali mu ps5 prikazuje da nije podrzan, pa trebas u postavkama tv ici na external inputs i tamo naci za hdmi port gdje ti je ps5 te prebaciti na VRR.
Input lag mi je totalno nebitan jer ne igram online pucačine, niti ga primijetim u bilo kojoj igri koju igram. I ne mogu se složiti da je slika u game modeu s pola zaključanih opcija bolja nego u custom modeu sa svim dostupnim opcijama.
I ono što je spominjao i Bitanga, izvan game modea mogu koristiti interpolaciju frameova i dobiti privid 60 fps-a.
Opet ponavljam, za ono što ja igram na konzoli (uglavnom single play, open world, rpg itd.) to mi je daleko bolje rješenje. Online FPS-ove igram na PC-ju.
Naravno da je bolja slika koja izgleda onako kako treba, kako je zamisljeno i prijatno oku nego kad se nadjidjaju neke opcije. Dobro, ovo je sve subjektivno pa svako neko stima kako hoce, ali input lag u drugim modovima osjetim i u SP igrama. Upalim standard, dynamic, movie ili bilo sta drugo u igrama i toliko lose izgleda da se stvarno cudim da nekome to odgovara. Za filmove i serije je drugacije svakako.