PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.787
|
čitano: 7.477.595
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
15 godina
Re: PlayStation 4
movie kaže...
Ghost777 kaže...

Edit:  30 v 60 fps

Moje oko tu ne vidi neku razliku. Kada bih morao reći što sam zapazio to je da je jedan snimak malo brži. Da mi netko pusti snimku po snimku i da moram pogoditi koja je u 30 a koja u 60, mogu pogoditi jedino slučajno...

Kada se spustim sa 60 na 30  imam osjecaj kao da mi igra laga...  Meni je uzasno ocito i jako utjece na osjecaj u igri, pogotovo u pucacinama. U w3 kada se na PSu pocinju njihat stabla ili padne kisa odma bih ugasio igru koliko me to smeta.

Edit: Usporedba na jednostavnom objektu

You don't fucking play a videogame for 30 minutes... You spare at least an hour and a half. And end up playing 3 hou
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2016 0:32 (Ghost777).
10 godina
PlayStation 4

Ta usporedba nema veze s igrama. Devovi koriste vise tehnika da zamaskiraju fps i ak je konstantan ne kuzi se previse

Kod witchera je problem kaj fps pada ispod 30 i frametime nije 33ms 

Pogledaj driveclub igra je super fluidna, a 30fps

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
PlayStation 4

Vjerojatno stvar navike. Ali bilo bi zgodno svima koji tvrde da vide razliku dat jedan blind test, čisto da vidimo koliko je to stvar sugestije, a koliko istreniranog oka.

Ja ću osobno, kako sada stvari stoje, preskočiti Neo. Cijena će po svemu sudeći biti veća nego za originalnu Četvorku na dan lansiranja. A dobivam ili veći broj sličica (što mi je faktor koji mi nije toliko bitan, osobito ne za tu cijenu), ili 4K rezoluciju (za što bi mi trebao novi televizor koji za sada nemam namjeru kupovati). Najbitnije mi je da će original i dalje dobivati iste igre u istom izdanju.

Smetat će mi jedino ako igre nakon lansiranja Nea počnu izlaziti u recimo 900p za original, a 1080p za Neo. E, tad bi razmislio. Ali čak i tako bi čekao pad cijene (ili eventualni program staro-za-novo). Smiješno mi je davati veliku lovu za nešto što uopće ne utječe na sadržaj igre. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2016 7:40 (MSX).

1 0 hvala 0
15 godina
Santana kaže...

Ta usporedba nema veze s igrama. Devovi koriste vise tehnika da zamaskiraju fps i ak je konstantan ne kuzi se previse

Kod witchera je problem kaj fps pada ispod 30 i frametime nije 33ms 

Pogledaj driveclub igra je super fluidna, a 30fps

Nema veze s igrama jer igre nisu frameovi po sekundi jel tako ?

Vec sam napomenuo da me za ekskluzive tih 30 fps-a ne brine i igram ih ko da ne postoji bolje (jer ni ne postoji). U slucaju da imam mogucnosti igrati na sto vise Fpsa, igrat cu jer je za mene razlika ogromna bez obzira koliko to nekima izgleda fluidno.

You don't fucking play a videogame for 30 minutes... You spare at least an hour and a half. And end up playing 3 hou
12 godina
PlayStation 4

Kak vam se cini bf1 beta? Meni s cini odlicna,ali jedva cekam da vidim ostale mape. 

2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Teška ovisnost.. Neki dan sam je 4 sata igrao.
12 godina
omomomomoomm kaže...

Kak vam se cini bf1 beta? Meni s cini odlicna,ali jedva cekam da vidim ostale mape. 

Šta da ti kažem. Ne volim igrati bete jer mi samo spojlaju, a sav napredak koji napravim se normalno obriše kad igra izađe. Odigram pol sata i gasim.

A Battlefield 1 sam odigrao barem 30-ak sati, možda i više. I nije mi dosta.

PSN - DeniZg80
12 godina
slk21 kaže...

Istina. Imam BF3, BF4 i Hardline i niti jedan taj BF nisam igrao toliko zagrizen ko ovaj BF1.

You don't choose to be a Liverpool fan. You get chosen.
12 godina
PSN - DeniZg80
9 godina
neaktivan
slk21 kaže...

Sinoc od 23:00h do 4h ujutru se igralo sa prijateljima, nismo vjerovali kako je vrijeme brzo proletilo :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2016 12:58 (sonicfox93).
17 godina
Kill Frenzy kaže...

razlika je vise nego ocita

Jedino u brzini izvedbe. Koliko god se trudio drugu razliku ne vidim... pretpostavljam da ovo kaj ide brže radi u 60fps

11 godina
odjavljen
MSX kaže...

Vjerojatno stvar navike. Ali bilo bi zgodno svima koji tvrde da vide razliku dat jedan blind test, čisto da vidimo koliko je to stvar sugestije, a koliko istreniranog oka.

Ja ću osobno, kako sada stvari stoje, preskočiti Neo. Cijena će po svemu sudeći biti veća nego za originalnu Četvorku na dan lansiranja. A dobivam ili veći broj sličica (što mi je faktor koji mi nije toliko bitan, osobito ne za tu cijenu), ili 4K rezoluciju (za što bi mi trebao novi televizor koji za sada nemam namjeru kupovati). Najbitnije mi je da će original i dalje dobivati iste igre u istom izdanju.

Smetat će mi jedino ako igre nakon lansiranja Nea počnu izlaziti u recimo 900p za original, a 1080p za Neo. E, tad bi razmislio. Ali čak i tako bi čekao pad cijene (ili eventualni program staro-za-novo). Smiješno mi je davati veliku lovu za nešto što uopće ne utječe na sadržaj igre. 

Stavi mi bilo koju igru da igram u 30fps i drugu u 60 i osjetit cu razilku odma vidio ja brojeve gore u kutu ili ne. Ljudi koji ne osjete razliku su naviknuti na 30. Jednom kad probas 60 nema nazad i gotovo. Tko hoce skakat s konja na magarca? Ja ne kazem da je neigrivo, daleko od toga, ali razlika je osjetna pogotovo ako koristis mis, pa ti je fluidnost jako bitna.

10 godina
IvanDado kaže...
MSX kaže...

Stavi mi bilo koju igru da igram u 30fps i drugu u 60 i osjetit cu razilku odma vidio ja brojeve gore u kutu ili ne. Ljudi koji ne osjete razliku su naviknuti na 30. Jednom kad probas 60 nema nazad i gotovo. Tko hoce skakat s konja na magarca? Ja ne kazem da je neigrivo, daleko od toga, ali razlika je osjetna pogotovo ako koristis mis, pa ti je fluidnost jako bitna.

Je razlika je ocita, ali velim jedno je Drivelcub koji ima zakucano 30FPS i 33ms frametime, a drugo je witcher koji se vrti oko 29-28FPS-a i frametime mu je u banani pa se događa tearing i stutter.

Kad se vrti igra kak spada onda je 30fps-a cist dobro, ali naravno bolje 60fps-a pogotovo za online FPS igre. 

Veliku razliku sam osjetil i kod Dark Souls 2 kojeg sam igro na PC-u pod konstantnih 60FPS, ali razlika je veca nego kaj bi trebala bit jer se na konzoli ne vrti konstantno u 30FPS i 33ms frametime
Nije tolko problem 30fps kolko su problem neoptimizirane igre kao Witcher i Dark Souls koje dosta variraju pa tu nastaju veliki problemi u fluidnosti

16 godina
DeniZg kaže...
Purger155 kaže...

Ispričavam se na krivome infu, prijenos PS eventa će biti sutra u 21 po našem vremenu, a ne 20.00 kao što sam prvo naveo.

99.9% je da će prijenos biti ovdje (youtube playstation kanal):

https://www.youtube.com/user/PlayStation

Ovo je glavna stranica za live prijenos.

http://live.playstation.com/

veceras se gleda. bas me zanima oce sta bit o neu

Stranice su trenutno nedostupne.
14 godina
PlayStation 4

Probao kod frenda GTA V na PC-u u 1080p 60fps i po meni,naspram PS4, razlika je očigledna....Pogotov se osjeti kada juriš s autom po gradu (a veća je koncentracija auta-predvečer), vidi se kako PS4 "štuca" i općenito nije tako fluidno..

Zato zdušno navijam za Neo koji će valjda gurati tih 60fps-a....

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2016 15:08 (Purger155).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Purger155 kaže...

Probao kod frenda GTA V na PC-u u 1080p 60fps i po meni,naspram PS4, razlika je očigledna....Pogotov se osjeti kada juriš s autom po gradu (a veća je koncentracija auta-predvečer), vidi se kako PS4 "štuca" i općenito nije tako fluidno..

Zato zdušno navijam za Neo koji će valjda gurati tih 60fps-a....

Pa da jer tu pada FPS 
To nije problem 30FPS-a nego neoptmizirane igre. Kao sto sam reko gore. Cim padne ispod 30FPS-a dize se frametime , javlja se tearing i igra pocne stekat. 
Da je konstrantnih 30FPS-a nebi bil takav problem.

11 godina
odjavljen
Santana kaže...

Je razlika je ocita, ali velim jedno je Drivelcub koji ima zakucano 30FPS i 33ms frametime, a drugo je witcher koji se vrti oko 29-28FPS-a i frametime mu je u banani pa se događa tearing i stutter.

Kad se vrti igra kak spada onda je 30fps-a cist dobro, ali naravno bolje 60fps-a pogotovo za online FPS igre. 

Veliku razliku sam osjetil i kod Dark Souls 2 kojeg sam igro na PC-u pod konstantnih 60FPS, ali razlika je veca nego kaj bi trebala bit jer se na konzoli ne vrti konstantno u 30FPS i 33ms frametime
Nije tolko problem 30fps kolko su problem neoptimizirane igre kao Witcher i Dark Souls koje dosta variraju pa tu nastaju veliki problemi u fluidnosti

Ja ne znam zasto im je toliki problem staviti da se igra vrti lockanih 30fpsa i gotovo. Ma zato i rade ove nove konzole vec nakon 3 godine. Prije nego sto su ove izasle govorili su kako ciljaju na 1080p 60fps. Kurac su u tom uspijeli. 

9 godina
neaktivan

Ma dok sam bio mlađi i igrao razne lige, ne da sam smanjivao postavke na minimum... nego sam radio raznorazne druge gluposti... tipa collor correction u driverima grafičke... Tada nije bilo bitno kakva je grafika, samo da što prije vidiš protivnika, a FPS je bio bitan, jer su stotinke odlučivale... Da ste vidjeli kako je to ružno izgledalo...

Sad kad sam omatorio, 99% vremena igram PS4 i boli me debeli za fram-ove... vidim ja razliku na svim ovim testovima koje ste postali, ali ako je igra dobro smišljena i zanimljiva, meni framerate nije bitan... 

to je možda zato što sam počeo sa ovakvim igrama :) 

Tako da ne moraš ići ni psihologu ni oftamologu, samo trebaš pustiti dječicu da se natežu oko frameratea, čiji je veći i sličnih gluposti... proči će ih s vremenom, svi smo bili takvi...

10 godina
IvanDado kaže...
Santana kaže...

Ja ne znam zasto im je toliki problem staviti da se igra vrti lockanih 30fpsa i gotovo. Ma zato i rade ove nove konzole vec nakon 3 godine. Prije nego sto su ove izasle govorili su kako ciljaju na 1080p 60fps. Kurac su u tom uspijeli. 

Pa mogli bi da je sve na low detaljima. :D

Ovak stave 900p 60fps sa medium-high detaljima kao sa Star Wars 
Nadam se da ce tak i BF1 bit kad izađe. 

Trenutno se Rush odlicno vrti, ali conquest bas i ne.

Bolje da se igra vrti na lockanih 30FPS-a nego da varira od 60 do 40 FPS jer se frametime sjebe
No dobro vjerujem da ce to ispeglat dok bude igra gotova.

17 godina
IvanDado kaže...

Zato što to nije samo tako, moraš osigurati u svakom trenutku da će grafička moći to izrenderirati - svaki frame uvijek i svuda mora biti renderiran za minimalno 33ms cca. A to ovisi o tisuću stvari, što je oko tebe, kuda gledaš, koje je doba dana, sjene, efekti i sl.

A svi žele izvući čim više od ograničenog hardwarea i da igra čim bolje izgleda. Zato kažem da fale grafičke opcije na konzolama kao i na PCu, pa neka si svatko podesi kako želi. Ja bih sigurno isključio pola toga samo da imam 60 FPSa jer me 30 FPSa iritira, ali nemaš mogućnost ko na PCu.

15 godina
PlayStation 4

Mozete li se ulogirati u cht na livecstu od ps-a?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
PlayStation 4

ima mozda neki stream na you tube-u?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
PlayStation 4
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
PlayStation 4

Koje iščekivanje, hajp do neba.

PSN ID : Eraserhead_981
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
PlayStation 4

Ps4 Slim 15.09, Neo je ipak pod nazivom PS4 Pro.

0 0 hvala 0
15 godina
PlayStation 4

Kada je rekao playsation pro, umro sam na rekcije chata

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
PlayStation 4

PlayStation 4 Pro 

PSN ID : Eraserhead_981
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
PlayStation 4

bolje pro nego neo 

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
PlayStation 4

ovaj HDR je super stvar u konbi sa 4k rezom ftw....fala bogu telka mi to podrzava 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
PlayStation 4

Slim 299$/€ 
Mozemo ocekivat oko 2400kn cijenu ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice