PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.786
|
čitano: 7.422.905
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
10 godina
Re: PlayStation 4
JozoBozo121 kaže...
Cofinho kaže...

Ja nedavno presao The Last of Us. Kakva igretina. Mislim da je cijela ekipa iz Naughty Doga zasluzila da im se popusi kara za takvo remek djelo.

Ja sam im za igru platio, a ako ti hoćeš raditi nekakve kombinacije pošalji im mail. Ljudi ste, dogovoriti ćete se. 

nek se jave ženski fanovi igre

CAUSE BABY I COULD BUILD A CASTLE OUT OF ALL THE BRICKS THEY THREW AT ME
12 godina
PlayStation 4

bloodborne 8 dollara na us storu. vidim da ga svi hvalite. uglavnom ste svi odusevljeni igrom? moram poslje rucka malo pogledati po US storu mozda ima jos nesto zanimljivo.

PSN:Tomislav025

0 0 hvala 0
14 godina
Tututuru kaže...

Pogleda san sad najavu NBA 2k18, career mode-a. Podsjeca me na San Andreas  pokusa san je prednarucit, ali neda mi dalje od confirm order, valjda ce priko konzole lakse ic. 

DS2 san pocea igrat, za sad mi je odlicna igra. Prosa san prvog bossa i sad san krenija na tower of flame. Tempon kojin igran i s obziron kakva je igra, iman osjecaj da nebi triba nista do nove godine kupovat.

Izgleda igra vrhunski sve skupa, jedva čekam da izađe, odnosno da mi dođe :p, ja sam preko ShopToa prednaručio

13 godina
Bitanga kaže...
Spike1983 kaže...

HBO GO aplikacija dostupna na PS4 (Hrvatska)  

Nešto ne štima s njom. Slika mi je poprilično trzava kroz tu aplikaciju, iritantno i meni negledljivo. Kroz obični Chromecast radi savršeno.

Hm, kod mene je sve u redu, upravo pogledao film i nema trzanja.

17 godina

uff radi brze i bolje nego prek tv-a 

16 godina
Q-Tip kaže...
Bitanga kaže...
Spike1983 kaže...

HBO GO aplikacija dostupna na PS4 (Hrvatska)  

Nešto ne štima s njom. Slika mi je poprilično trzava kroz tu aplikaciju, iritantno i meni negledljivo. Kroz obični Chromecast radi savršeno.

Meni je to loše, kao da je varijabilni framerate, i motion smoothing ne pomaže ništa. I drži ga na 4k što nema smisla jer je sav source 1080p.

Preko integriranog chromecasta dok castam s kompa radi odlično. I na drugom Samsung TVu s njegovom aplikacijom radi isto odlično. Tako da je ovdje nešto svakako loše u ovoj aplikaciji.

Možda neka kombinacija PS4 Pro i Sony telka.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga
13 godina
Bitanga kaže...

Meni je to loše, kao da je varijabilni framerate, i motion smoothing ne pomaže ništa. I drži ga na 4k što nema smisla jer je sav source 1080p.

Preko integriranog chromecasta dok castam s kompa radi odlično. I na drugom Samsung TVu s njegovom aplikacijom radi isto odlično. Tako da je ovdje nešto svakako loše u ovoj aplikaciji.

Možda neka kombinacija PS4 Pro i Sony telka.

Ne znam, možda ima neke veze s 4K rezolucijom, pa ga to zajebava. Ja imam isto PS4 Pro i Sony televizor, ali je full HD, nije 4K. Nema nikakvog trzanja, rekao bih da mi čak radi bolje nego kad s PC-ja puštam iz browsera. Da ne kažem da je daleko bolji dizajn aplikacije od onog u browseru.

16 godina
Q-Tip kaže...

Ne znam, možda ima neke veze s 4K rezolucijom, pa ga to zajebava. Ja imam isto PS4 Pro i Sony televizor, ali je full HD, nije 4K. Nema nikakvog trzanja, rekao bih da mi čak radi bolje nego kad s PC-ja puštam iz browsera. Da ne kažem da je daleko bolji dizajn aplikacije od onog u browseru.

Da, aplikacija ima super layout. Sviđa mi se.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga
15 godina

Dali se igre mogu instalirati na prijenosni hdd?

All truly great thoughts are conceived by walking.
14 godina
mogu
16 godina
Q-Tip kaže...

Probao sam prebacit i na 1080p playku, i isto je. Ne znam, možda ja samo imam picajzlastije oči nego vi pa vidim razliku u FPSu :-P

17 godina
neaktivan
hanteed kaže...
hanteed kaže...

je li netko igrao deus ex: mankind divided

Odigrao na stealth nacin. Najveci nedostatak je manjak lokacija. Izvedba je na vrhuncu. Dovoljno side misija uz glavnu pricu. Level design je san. Svaki nivo ima par tocaka ulaska/izlaska i nacina igranja. Mislim da se ovakav tip igre najvise isplati igrati stealth/hakerskim nacinom. Ali nitko ti ne brani da igras i kao TPS, imas skillove koji podupiru taj nacin igre. Kao i svi Deusi do sad, ostavljeno je prostora za nastavak, ali ne znam da li cemo ga tako skoro ugledati.

Iznenadio sam se kako dobro izgleda na PS4.

jel priča zanimljiva da te vuče cijelu igru, ono da je baš napeto

Meni je dobra. Veze se na Human Revolution. Rekao bih standardna Deus petljancija. Potlaceni augmenti protiv vlade i moci, velika zavjera u pozadini.

Battletag - Gobac#2782; Cypher: Ignorance is bliss.
14 godina
Bitanga kaže...
Q-Tip kaže...

Probao sam prebacit i na 1080p playku, i isto je. Ne znam, možda ja samo imam picajzlastije oči nego vi pa vidim razliku u FPSu :-P

ja imam obican PS4 i 1080p Sony telku, i dobro veli Bitanga, nije navigiranje kroz app skroz fluidno kao kod netflixa il YT-a, to se vidi iz aviona... no kad se pusti film/serija, nema nikakvih trzavica, sve lijepo radi i slika je dosta dobra moram priznat. Nije sad brutala kao Netflix al je i vise nego zadovoljavajuca 

mozda s vremenom apdejtaju app da radi u 60fps-a  

zasad je najbitnije da je app stigao, cak sam prije par tjedana postavio pitanje HBO hrvatskoj da li mozda planiraju app za PS4 pa su mi odgovorili da tako nesto trenutacno nemaju u planu... ocito su me trolali 

meni je ovo super sjelo jer mi je na lapu krepo hdmi izlaz tak da nemrem spojit na TV a imam Sony TV koji nema android TV OS i naravno nemam HBO GO app, a na tabletu/mobu mi se neda gledat 

tak da bravo za onoga tko je ovo omogucio  

16 godina
Spike1983 kaže...

Morate uzeti u obzir da ja već godinama gledam filmove i serije sa motion smoothingom aktiviranim, na 60FPSa, i sve manje od toga mi je trzavo.

Imam aktiviran motion smoothing na tom HDMIu di je playka što bi trebalo pomoći kao i u igrama, ali ni to ne pomaže. I Netflix je isto trzav.

Na Sony TV appu gledam Netflix brutalno smooth u 4k. Čini mi se da svi streaming servisi na playki cukaju. Imam PS4 povezan na gigabit LAN kao i telku i imam optiku 200/100.

Ne znam jel do postavki nekih na playki (primjetio sam da možeš imati aktivno i igru i aplikaciju istovremeno - dok kod igri to ne možeš nego se uvijek jedna ugasi).

Pa možda PS4 sačuva sve coreove (boost mode) za igru, a streaming aplikacijama ostavi kitu od jednog corea. Ne znam, uglavnom nisam impresioniran framerateom na HBO Go i Netflixu na playki. Koliko sam vidio nisam jedini al nisam našao neko objašnjenje.

Probat ću snimiti neki video popodne da vam pokažem ako će se vidjeti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.9.2017 11:01 (Bitanga).
15 godina
Bitanga kaže...
Spike1983 kaže...

Morate uzeti u obzir da ja već godinama gledam filmove i serije sa motion smoothingom aktiviranim, na 60FPSa, i sve manje od toga mi je trzavo.

http://mashable.com/2017/08/31/stranger-things-tv-settings/?utm_cid=mash-com-fb-main-link#QoV50KrKBaq0

PSN - darklydexter
16 godina
Ezio kaže...
Bitanga kaže...
Spike1983 kaže...

http://mashable.com/2017/08/31/stranger-things-tv-settings/?utm_cid=mash-com-fb-main-link#QoV50KrKBaq0

Nek se potrude pa snimaju u 60 FPSa. Mrzim takve pametnjakoviće koji znaju što je meni bolje. Bilo tko tko je probao motion smoothing je prvi puta reagirao sa "ufff, ovo je čudno". Da bi nakon par korištenja skužio da je to puno bolje nego bez njega.

Uglavnom, isprobao sam još malo. Plex i Netflix rade odlično, ovakve probleme imam samo sa HBO GO aplikacijom.

9 godina
PlayStation 4

bilo je takvih pokusaja pa su propali. 

vecini ipak bolje pase 23.976 ukljucujuci i mene :) 

https://www.instagram.com/celestial__emissary/?r=sun1
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Santana kaže...

A zašt ne 23.977?

To ima smisla na malim televizorima gdje ne vidiš te trzaje, ali na velikim dijagonalama su ti skokovi preveliki i užasno iritiraju. Zato i postoji motion smoothing.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.9.2017 15:00 (Bitanga).
9 godina
Bitanga kaže...
Santana kaže...

A zašt ne 23.977?

To ima smisla na malim televizorima gdje ne vidiš te trzaje, ali na velikim dijagonalama su ti skokovi preveliki i užasno iritiraju. Zato i postoji motion smoothing.

pa onda ga koristi, meni ne treba.

http://gizmodo.com/5969817/the-hobbit-an-unexpected-masterclass-in-why-48-fps-fails

16 godina
Santana kaže...
Bitanga kaže...
Santana kaže...

A zašt ne 23.977?

http://gizmodo.com/5969817/the-hobbit-an-unexpected-masterclass-in-why-48-fps-fails

Ovo je hrpa gluposti. Lik objašnjava da je u filmu bitno što ne vidiš, a ne što vidiš. Nek ode onda čitati knjigu. Ja ću rađe pogledati akcijski film sa motion smoothingom nego gledati trzajuće snimke brzih pokreta jer je netko odlučio da je 23.976 taman dovoljno da mi mozak vidi da se nešto pomiče. Danas filmovi nisu kao prije 30 godina, imaju velike rezolucije, hrpu detalja. FPS je bitan jer inače sve izgleda blesavo.

Ne treba mi mišljenje s neta da znam što mi je dobro, a što nije. ;-) 

Samo kažem da HBO GO app ne radi dobro na PS4, a Netflix i Plex rade ok.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.9.2017 15:21 (Bitanga).
9 godina
Bitanga kaže...
Santana kaže...
Bitanga kaže...
Santana kaže...

A zašt ne 23.977?

Ovo je hrpa gluposti. Lik objašnjava da je u filmu bitno što ne vidiš, a ne što vidiš. Nek ode onda čitati knjigu. Ja ću rađe pogledati akcijski film sa motion smoothingom nego gledati trzajuće snimke brzih pokreta jer je netko odlučio da je 23.976 taman dovoljno da mi mozak vidi da se nešto pomiče. Danas filmovi nisu kao prije 30 godina, imaju velike rezolucije, hrpu detalja. FPS je bitan jer inače sve izgleda blesavo.

Ne treba mi mišljenje s neta da znam što mi je dobro, a što nije. ;-) 

Samo kažem da HBO GO app ne radi dobro na PS4, a Netflix i Plex rade ok.

drugo je motion smoothing, a drugo je 48 ili 60fps-a 

kod kamera 60fps-a ili vise se koristi za slow motion 

Vidim da nisi bas upucen u kak i zasto kaj se tice snimanja filmova pa si za pocetak prouci malo odnos fps-a ,shutter angle i ekspozicije pa ces mozda skuzit zakaj je to tak kak je

16 godina
Santana kaže...

Vidim da nisi bas upucen u kak i zasto kaj se tice snimanja filmova pa si za pocetak prouci malo odnos fps-a ,shutter angle i ekspozicije pa ces mozda skuzit zakaj je to tak kak je

Kad picajzliraš onda ajmo ovako. Ne, jedno je motion smoothing, a drugo je snimanje s kamerom u 60 FPSa.

Znam ja jako puno o ekspoziciji. Ja sam pričao o motion smoothingu 30 FPS sadržaja tako da dobiješ 60 i više FPSa. Kome smeta što ljudi tako gledaju u današnje vrijeme 4k televizora, neka napravi source sa većim framerateom. Bilo snimanjem, bilo interpolacijom. Couldn't care less.

Pa youtube je prepun 60 FPS videa. Znači da se može. Ima nedostataka s obzirom na osvjetljenje, ali danas je gotovo svaki film više renderiran negoli sniman.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.9.2017 16:20 (Bitanga).
9 godina
Bitanga kaže...
Santana kaže...

Kad picajzliraš onda ajmo ovako. Ne, jedno je motion smoothing, a drugo je snimanje s kamerom u 60 FPSa.

Znam ja jako puno o ekspoziciji. Ja sam pričao o motion smoothingu 30 FPS sadržaja tako da dobiješ 60 i više FPSa. Kome smeta što ljudi tako gledaju u današnje vrijeme 4k televizora, neka napravi source sa većim framerateom. Bilo snimanjem, bilo interpolacijom. Couldn't care less.

Pa youtube je prepun 60 FPS videa. Znači da se može. Ima nedostataka s obzirom na osvjetljenje, ali danas je gotovo svaki film više renderiran negoli sniman.

Pa moze se. Sa motion smoothingom kolicina motion blura je jednaka kao i kod 24fps videa bez obzira koliko si ti dodatnih frejmova izmislio i bas je taj motion blur razlog zasto ljudima pase 24fpsa kod filmova.

Dobra je stvar kaj nije skoro svaki film rendiran. 60fpsa za recimo Revenanta bi bio velik problem.

Ja recimo nemam bas nikakav problem sa filmovima i gasim sve gluposti koje TV radi...

Bio je pokusaj sa 48fps-a u kinu i generalno se ljudima nije svidjelo. Ne vjerujem da ce netko opet ic pokusat tak nekaj u blizoj buducnosti.

Ti koristi kaj hoces ja nemam nist protiv, al nemoj da ja moram radi tebe gledat film u 60fps-a :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.9.2017 16:42 (Santana).
16 godina
Santana kaže...

Pa moze se. Sa motion smoothingom kolicina motion blura je jednaka kao i kod 24fps videa bez obzira koliko si ti dodatnih frejmova izmislio i bas je taj motion blur razlog zasto ljudima pase 24fpsa kod filmova.

To stoji, ali motion blur kod snimanja nastaje radi preduge ekspozicije, a ne zato što je to tako bogom dano i tako treba biti. To je samo stvar navike.

Osim toga, motion blur se lako doda kasnije kod postprocesiranja. No dok imaš source u 24 fpsa, onda tu više nema pomoći da se izoštri.

17 godina
Bitanga kaže...

Inače filmovi se snimaju u 24 fps zadnjih pola stoljeća pa i duže. Zadnjih godina pokušava se progurati novi standard od 48 fps. Ako se ne varam prvi film je bio Hobbit. No meni se to ne sviđa jer se gubi filmičnosti i dobivamo oštrinu slike poput BBC dokumentarca. Inače, sva ta pomagala na TV meni su ugašena jer mi uništavaju filmičnost.  U kinu je neusporedivo veći ekran nego kod bilo koga doma pa filmove gledamo u 24 fps i nitko se ne buni?

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2017 15:23 (movie).
9 godina
movie kaže...
Bitanga kaže...

Inače filmovi se snimaju u 23.976 zadnjih pola stoljeća pa i duže. Zadnjih godina pokušava se progurati novi standard od 48 fps. Ako se ne varam prvi film je bio Hobbit. No meni se to ne sviđa jer se gubi filmičnost a dobivam oštrinu BBC dokumentarca. Inače, sva ta pomagala na TV meni su ugašena jer mi uništavaju filmičnost.  U kinu je neusporedivo veći ekran nego kod bilo koga doma pa filmove gledamo u 23.976 i nitko se ne buni?

Stalno se pokusava nesto novo i drugacije kak bi se prodalo sto ne znaci da je bolje.

14 godina
PlayStation 4

free igre za rujan se mogu skinut 

Moj PC  
7 0 hvala 5
16 godina
movie kaže...
Bitanga kaže...

Inače filmovi se snimaju u 24 fps zadnjih pola stoljeća pa i duže. Zadnjih godina pokušava se progurati novi standard od 48 fps. Ako se ne varam prvi film je bio Hobbit. No meni se to ne sviđa jer se gubi filmičnost a dobivam oštrinu BBC dokumentarca. Inače, sva ta pomagala na TV meni su ugašena jer mi uništavaju filmičnost.  U kinu je neusporedivo veći ekran nego kod bilo koga doma pa filmove gledamo u 24 fps i nitko se ne buni?

Filmičnost je izmišljeni pojam koji opisuje neku staru tehnologiju i percepciju iste. Mladi ljudi sigurno ne puše 24 fpsa kao stari.

Ja se bunim. Gledao sam Warcraft u IMAXu u 24FPSa i to je bilo jedno odvratno iskustvo za mene.

Svačija reakcija na više FPSa je prvotno šok jer izgleda neobično zbog navike. I ja sam tako reagirao, pa nije ni čudo da je ekipa koja je išla godinama u kino podivljala. Ali oni koji se priviknu ne mogu više nazad. Isto kao i u igrama.

Hobbit je bio fail iz puno više razloga, a ne samo radi FPSa. Meni je bio čisto solidan u toliko FPSa, a još sam i u 3D pogledao!

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2017 14:11 (Bitanga).
17 godina
Bitanga kaže...
Filmičnost je izmišljeni pojam koji opisuje neku staru tehnologiju i percepciju iste. Mladi ljudi sigurno ne puše 24 fpsa kao stari.

Ja se bunim. Gledao sam Warcraft u IMAXu u 24FPSa i to je bilo jedno odvratno iskustvo za mene.

Svačija reakcija na više FPSa je prvotno šok jer izgleda neobično zbog navike. I ja sam tako reagirao, pa nije ni čudo da je ekipa koja je išla godinama u kino podivljala. Ali oni koji se priviknu ne mogu više nazad. Isto kao i u igrama.

Hobbit je bio fail iz puno više razloga, a ne samo radi FPSa. Meni je bio čisto solidan u toliko FPSa, a još sam i u 3D pogledao!

Znači, gledao si filmove u 24 fps-a, pa si se prisiljavao gledati u više fps-a dok ti se ne svidi, i sada 24 fps-a nazivaš starom tehnologijom i odvratnim iskustvom?

17 godina
PlayStation 4

Meni su Warcraft i Hobbit zakon filmovi.

Sasvim mi je svejedno da li su u 24 ili 48 fps-a :)

Xbox: Muskarcina
Moj PC  
1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice