PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.786
|
čitano: 7.422.930
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
16 godina
Re: PlayStation 4
madafaka85 kaže...

Pitanje za vas koji imate Sony TV, XE80 ili XE85, znaci prvenstveno zbog motionflow. XE80 kazu da je 400hz ,a XE85 800 ili 1000hz?

Koliko vidim za XE80 ima raznih modela, od 100Hz do 400Hz, native je 50Hz. https://www.sony.co.uk/electronics/televisions/XE8005-XE8066-XE8077-XE8088-XE8096-XE8099-Series/specifications

A za XE85 piše da su svi 1000Hz (native 100Hz). https://www.sony.co.uk/electronics/televisions/XE8505-XE8566-XE8577-XE8588-XE8596-XE8599-Series/specifications

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga
17 godina
PlayStation 4

Meni su više-manje Ubisoft igre dobre i zanimljive.

Pogotovo serijali AC, Watch dogs i Rayman.

Moram za PS4 ubost Watch Dogs 2 :)

Xbox: Muskarcina
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Virty kaže...

Kupi od mene :P

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
10 godina
neaktivan

Još Beyond Good & Evil 2 kada izađe, ali to neće još dvije godine najmanje.

Usput, kaj je s ovim? 

17 godina
Hexfire kaže...
Virty kaže...

Kupi od mene :P

Ako je cijena OK, zašto ne :)

Kupujem sve sa UK web shopova kad su akcije pa dobro prođem.

Sad imam još igara za odigrat, ali od viška glava ne boli :)

Xbox: Muskarcina
9 godina
PlayStation 4

Osobno sam igrao samo AC1,AC3,Black Flag i Syndicate i mislim da je AC Origins "spot on" i sigurno kupujem. I odobravam minimalne promjene. Ako se netko zasitio serijala slobodno nek preskoči koji nastavak. Sve su AC igre dobre, ali dosta često izlaze i sigurno da će biti boljih i lošijih. Želimo li novog Witchera? Hell yeah! A kakvog ga želimo i zamišljamo? Potpuno istog s poboljšanom grafikom, s novom zanimljivom pričom. Ako developer proba nešto novo "ah, previše su odlutali od početne premise, nije to više to", ako samo dorađuje iskušanu mehaniku, promjeni lokaciju i poboljsa grafiku "ah, dosadno, čisti cash grab". Više manje je sve izmišljeno u svijetu igara, i novi IP-evi su prožvakane teme, mehanike igranja i žanrovi, sa sličnim likovima s istim životnim pričama. Samo je bitno koliko će koja igra implementirati dobrih osobina od postojećih. Veselim se recimo FIFI 18, to će biti totalno nova igra jer će Neymar igrati u PSG-u, a ne u Barceloni!Totalno su ju okrenuli naglavačke i promjenili iz temelja! Must have, preorder!

2 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Tako treba.Koga briga više za taj Motionflow.na svakoj drugoj stranici se raspravlja o njemu,koji TV ima i čemu služi.
16 godina
Dann3R kaže...
Tako treba.Koga briga više za taj Motionflow.na svakoj drugoj stranici se raspravlja o njemu,koji TV ima i čemu služi.

Svi znaju čemu služi, ali nitko ne zna kako radi. To je po meni najbitnije pitanje. Ovi Hz su ionako čista propaganda, kao i 1000W zvučnici za kompjuter i 20 megapixelna kamera :-)

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga
17 godina
Bitanga kaže...
Dann3R kaže...

Svi znaju čemu služi, ali nitko ne zna kako radi. To je po meni najbitnije pitanje. Ovi Hz su ionako čista propaganda, kao i 1000W zvučnici za kompjuter i 20 megapixelna kamera :-)

Zapravo stvar je jednostavna.

Služi za ubrzanje slike i daje ti mogucnost da nesto sto se vrti na 30 fpsa izgleda ko da se vrti na min 60 na nacim da tv sam racuna 1 frejm ispred i kasnije sto nekada moze napraviti krivo i mozes dobiti tu i tamo nepravilnu sliku.

Na to sve dodatno dodaj s obzirom da tv sam kreira novu "sliku" dodatan input lag (za sp nije bitno) no za mp jako bitno.

Uglavnom u igrama koje sam ja probao radi super.

Motionflow je zapravo i najbolje izveden s ps4 konzolom jer se vecina igara vrti na lokanih 30 fpsa pa je tv-u vrlo lako to izracunati.

I tak uglavnom dobis super ugodaj igranja.. 

a ovo XR nije bezveze jer su to HZ-i koje on moze maksimalno stvoriti putem tog motionflowa

I Sony TV je tu najbolji jer ima najmanji input lag kada na taj nacin obraduje sliku.

16 godina
neaktivan
PlayStation 4

navuklo me i kupio crasha mislim igra je zabavna i to sve ali brate kako je teska da je to uzas nikad ni u jednoj igri nisam toliko ginuo i zivciro se mislis imas ga skocis i samo sklizne s platforme pa dodje mi da si pocupam svu kosu xD

EUNE LOL: frenkySTYLE
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Ryder007 kaže...

navuklo me i kupio crasha mislim igra je zabavna i to sve ali brate kako je teska da je to uzas nikad ni u jednoj igri nisam toliko ginuo i zivciro se mislis imas ga skocis i samo sklizne s platforme pa dodje mi da si pocupam svu kosu xD

i onda vidis ovo:

16 godina
neaktivan

valjda treba punooo vjezbe najvise sam se namucio na ona 2 levela na mostu zivi uzas

17 godina

Haha ja planiram tek ubost kad padne malo cijena  na jesen,zimu prevruce mi je da se zivciram i trosim sate na nj..

16 godina
neaktivan

ma ja sam uzeo od frenda za 150 on je kupio novu u t comu za 200 pa mi ju je proslijedio :D

16 godina
toxic kaže...

a ovo XR nije bezveze jer su to HZ-i koje on moze maksimalno stvoriti putem tog motionflowa

I Sony TV je tu najbolji jer ima najmanji input lag kada na taj nacin obraduje sliku.

Ja sam inženjer i mene zanima tehnički kako to stvarno radi. Ti nisi ništa razjasnio :-)

400Hz ili 1000Hz koje on stvori s motionflowom softverski se svejedno onda "mapira" na 50Hz ili 100Hz koliko je native refresh rate panela. Tako da je to muljaža, samo je pitanje u kom omjeru.

Ali nisam puno u detalje išao proučavati kako točno radi.

17 godina
Bitanga kaže...
toxic kaže...

Ja sam inženjer i mene zanima tehnički kako to stvarno radi. Ti nisi ništa razjasnio :-)

400Hz ili 1000Hz koje on stvori s motionflowom softverski se svejedno onda "mapira" na 50Hz ili 100Hz koliko je native refresh rate panela. Tako da je to muljaža, samo je pitanje u kom omjeru.

Ali nisam puno u detalje išao proučavati kako točno radi.

EOD, bilo je pitanja vremena kada ce se pocet netko pozivat na neku titulu...

Ako si inženjer onda nije teško niti googlat pa vidjet kako nešto radi zar ne ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.8.2017 10:47 (toxic).
15 godina
toxic kaže...

tako je.

on topic teme za raspravu:

1. primarni

2. sekundarni

3. paypal

4. razrješnica

PSN - darklydexter
17 godina
PlayStation 4

Malo zanimljivosti a vezano je za ps4 :

pa eto tko voli citat malo nesto drugacije :

http://comicbook.com/gaming/2017/08/13/playstation-4-late-90s-rumble-tech-far-behind-xbox-one-nintendo-switch/

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
toxic kaže...

Čovječe, pa nisam se pozivao na titulu da ispadnem faca, nego da naglasim way of life. To je kao da sam rekao da sam gamer. Isto tako nisam tražio diskusiju o toj temi. U prethodnom postu sam rekao :

"Svi znaju čemu služi, ali nitko ne zna kako radi."

Mene zanima kako radi (nisam tražio od nikoga da objasni), a ti si pričao o tome čemu služi i o nekakvom "ubrzanju" slike (kakvo pobogu ubrzanje).

Naravno da sam googleao, ali nisam se tome posvetio onako za pravo jer na par osnovnih upita nisam našao ništa tehničko nego samo hrpu općenitih spikica.

Ali da, kako Ezio kaže, ovo je offtopic, vratimo se uobičajenim temama - gdje kupujete igre i da li je Crash Bandicoot pretežak za današnje gamere, a igra je napravljena baš kako treba :-P

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.8.2017 11:13 (Bitanga).
17 godina
Bitanga kaže...
toxic kaže...

Čovječe, pa nisam niti tražio diskusiju. U prethodnom postu sam rekao :

"Svi znaju čemu služi, ali nitko ne zna kako radi."

Mene zanima kako radi (nisam tražio od nikoga da objasni), a ti si pričao o tome čemu služi i o nekakvom "ubrzanju" slike (kakvo pobogu ubrzanje).

Naravno da sam googleao, ali nisam se tome posvetio onako za pravo jer na par osnovnih upita nisam našao ništa tehničko nego samo hrpu općenitih spikica.

Ali da, kako Ezio kaže, ovo je offtopic, vratimo se uobičajenim temama - gdje kupujete igre i da li je Crash Bandicoot pretežak za današnje gamere, a igra je napravljena baš kako treba :-P

Rekao sam ti kako no ocito ne citas da zatvorimo ovaj topic pa da ti pomognem googlat:

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.8.2017 11:12 (toxic).
11 godina
Ryder007 kaže...

valjda treba punooo vjezbe najvise sam se namucio na ona 2 levela na mostu zivi uzas

haha, amateri, na tim stazama skocis na konop sa strane i pretrcis cijelu stazu bez da te itko pipne

16 godina
toxic kaže...
 Rekao sam ti kako no ocito ne citas da zatvorimo ovaj topic pa da ti pomognem googlat:

Ok, ali to nije ono što me zanima. Ovo je klasična priča interopolacije frameova. Mora ti biti jasno da paneli od LCD TVa nisu 240Hz, 480Hz ili 1000Hz.

Nego su 50-60 ili 100-120. I ako imaš interpolaciju na 960Hz onda se ionako mapira nazad na manju frekvenciju. Ima tu još puno priče u pozadini koja me zanima, tehničke priče. Naprimjer i backlight strobing (black frame insertion) kod nekih modova.

http://www.rtings.com/tv/learn/fake-refresh-rates-samsung-clear-motion-rate-vs-sony-motionflow-vs-lg-trumotion

"Sony is arguably the worst offender for inflating their refresh rate numbers nowadays, but they've at least started to share the real refresh rate next to their "Motionflow XR" marketing numbers. The numbers don't really mean anything either. It's either 240, 960 or 1440. Unlike most other manufacturers, there isn't an easy division you can do, but generally, 240 means 60hz, and anything above that means 120hz. "

Isto kao i marketinška priča da će ti 20MP kamera na mobu dati bolju sliku nego 8MP, a više kvalitetna leća utječe na sliku nego duplanje megapixela (koji onda samo povećavaju šum).

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.8.2017 11:32 (Bitanga).
17 godina
Bitanga kaže...

Ok, ali to nije ono što me zanima. Ovo je klasična priča interopolacije frameova. Mora ti biti jasno da paneli od LCD TVa nisu 240Hz, 480Hz ili 1000Hz.

Nego su 50-60 ili 100-120. I ako imaš interpolaciju na 960Hz onda se ionako mapira nazad na manju frekvenciju. Ima tu još puno priče u pozadini koja me zanima, tehničke priče. Naprimjer i backlight strobing (black frame insertion) kod nekih modova.

http://www.rtings.com/tv/learn/fake-refresh-rates-samsung-clear-motion-rate-vs-sony-motionflow-vs-lg-trumotion

"Sony is arguably the worst offender for inflating their refresh rate numbers nowadays, but they've at least started to share the real refresh rate next to their "Motionflow XR" marketing numbers. The numbers don't really mean anything either. It's either 240, 960 or 1440. Unlike most other manufacturers, there isn't an easy division you can do, but generally, 240 means 60hz, and anything above that means 120hz. "

Ček, to hoces da ti Sony vele kak ono tično to rade i na koji način?

Pa ja ti to nikada ne bih odao, znamo svi što rade no svatki proizvodac na svoj nacin a Sony prednjaci u tome i zasto bi oni pobogu otkrivali kako to tocno rade?

Što ti nije bitno da tebi kao korisniku to radi super i zadovoljavajuce? I u grbo zapravo znaš ali ne znaš kako Sony to radi..

Zaposli se kod njih možda ti kažu tajnu koju ces sigurno smjeti podijeliti s ostatkom svijeta osim naravno ako ti to ugovorom ne zabrane što iole svaka ozbiljnija firma radi.

16 godina
toxic kaže...

Pa ja ti to nikada ne bih odao, znamo svi što rade no svatki proizvodac na svoj nacin a Sony prednjaci u tome i zasto bi oni pobogu otkrivali kako to tocno rade?

Što ti nije bitno da tebi kao korisniku to radi super i zadovoljavajuce? I u grbo zapravo znaš ali ne znaš kako Sony to radi..

Zaposli se kod njih možda ti kažu tajnu koju ces sigurno smjeti podijeliti s ostatkom svijeta osim naravno ako ti to ugovorom ne zabrane što iole svaka ozbiljnija firma radi.

Ne želim da mi kažu, kažem da me zanima. Ne možeš od 60Hz panela stvoriti 480Hz. Ponavljam još jednom svoj post, pa da završimo s tim:

"Svi znaju čemu služi, ali nitko ne zna kako radi. To je po meni najbitnije pitanje. Ovi Hz su ionako čista propaganda, kao i 1000W zvučnici za kompjuter i 20 megapixelna kamera :-)"

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.8.2017 11:38 (Bitanga).
17 godina
Bitanga kaže...
toxic kaže...

Ne želim da mi kažu, kažem da me zanima. Ponavljam još jednom svoj post, pa da završimo s tim:

"Svi znaju čemu služi, ali nitko ne zna kako radi. To je po meni najbitnije pitanje. Ovi Hz su ionako čista propaganda, kao i 1000W zvučnici za kompjuter i 20 megapixelna kamera :-)"

Ali to je isto nagađanje i pretpostavka zato što ne znaš zar ne ?

Naime u onom video vidiš razliku između 120hz i 240hza XR-a zar ne ? Tako postoji i kod modela od 400 itd..

Ono što znamo da to nisu pravi HZ i to je tocka na i.

No ono što je meni još bitnije je da ti na TV-u koji ima svojih pravih 100 hz-a ne bi igrao ps4 igre na 30 fpsa ugodno kao s ovoj opcijom ukljucenom.

Tj motionflow + tv 50/60hz + ps4 pro daje bolji rezultat (prbao sam to jer nedavno sam imao 144hz monitor) Pravi HZ-i ti ne znace nista ako ti i izvor nije u vise slicica.

16 godina
neaktivan
Poslali mi crnu konzolu ali nisu rekli da se kontroler ne mijenja,tj.da se mijenja samo ono što je neispravno. Sad ću imat crnu konzolu a bijeli kontroler 😏
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
big_guy kaže...
Poslali mi crnu konzolu ali nisu rekli da se kontroler ne mijenja,tj.da se mijenja samo ono što je neispravno. Sad ću imat crnu konzolu a bijeli kontroler 😏

Cool :) Cak i pase

16 godina
toxic kaže...
Bitanga kaže...

Ali to je isto nagađanje i pretpostavka zato što ne znaš zar ne ?

Naime u onom video vidiš razliku između 120hz i 240hza XR-a zar ne ? Tako postoji i kod modela od 400 itd..

Ono što znamo da to nisu pravi HZ i to je tocka na i.

No ono što je meni još bitnije je da ti na TV-u koji ima svojih pravih 100 hz-a ne bi igrao ps4 igre na 30 fpsa ugodno kao s ovoj opcijom ukljucenom.

Tj motionflow + tv 50/60hz + ps4 pro daje bolji rezultat (prbao sam to jer nedavno sam imao 144hz monitor) Pravi HZ-i ti ne znace nista ako ti i izvor nije u vise slicica.

Naravno, interpolacija umeće frameove i poboljšava source (sredi blur i sl). To je obavezno.

Samo kažem da je marketing da li XR na 120Hz, 240Hz, ili 960Hz!! Jer opet od 240 sličica u sekundi od kojih je izmislio njih 210 na kraju završiš na 60 sličica u sekundi jer panel ne može više od toga prikazati.

Ako ti je panel na 60Hz tako ti je svejedno. To sam spomenuo jer se madafaka očito dvoumi između dva modela zbog razlike u XR frekvenciji.

Mislim da ove veće frekvencije pomažu dok nemaš FPS lock na igrama, pa ti framerate varira između 30 i 60 FPSa. Onda pomoću interpolacije velikog broja sličica odabire najbolje frejmove kako bi dobio stabilnih 60 FPSa.

To sam primjetio naprimjer neki dan na No Man's Skyu na PS4 Pro. Po defaultu je unlockan FPS i motionflow nije radio baš najbolje. Kad sam stavio lock na 30FPSa je radilo puno više smooth.

Za gledanje filmova nećeš imati nikakvu razliku, TVi su skuplji, a za igranje ovi s više Hz-a imaju veći lag.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.8.2017 12:04 (Bitanga).
10 godina
neaktivan
jaZey kaže...
Ryder007 kaže...

haha, amateri, na tim stazama skocis na konop sa strane i pretrcis cijelu stazu bez da te itko pipne

Ili samo pratis sjenu ispod sebe i tipkas po X-u

I am over 9000!!!
16 godina
neaktivan
PlayStation 4

ma skuzio sam to tek kasnije za sjenu nego najvise me muci kad mislim da sam dobro skocio a ono sklizne dolje i majmun padne u provaliju :D 

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice