BOL - postavite sliku...

poruka: 6
|
čitano: 1.899
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
BOL - postavite sliku...

mislim cisto me zanima...

zašto u ovom starom načinu piše ovo: *Želite li koristiti jednostavniji način postavljanja slika, instalirajte Silverlight.

Po čemu je taj HTML način teži ili neintuitivniji od normalnog? Mislim pogotovo za nas koji ne radimo drag and drop slika... A da ne govorim o problemima u nekim browserima...

Ostavite komentar ako zelite...

Bilo bi zgodno, ali nije potrebno...

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.2.2011 20:59 (EnlightenedPhoenix).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
RE: BOL - postavite sliku...
EnlightenedPhoenix kaže...

mislim cisto me zanima...

zašto u ovom starom načinu piše ovo: *Želite li koristiti jednostavniji način postavljanja slika, instalirajte Silverlight.

Po čemu je taj HTML način teži ili neintuitivniji od normalnog? Mislim pogotovo za nas koji ne radimo drag and drop slika... A da ne govorim o problemima u nekim browserima...

Ostavite komentar ako zelite...

Bilo bi zgodno, ali nije potrebno...

i mene ovo zanima

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
17 godina
moderator

Evo par ključnih prednosti:

- vidiš progres kako se fajlovi uploadaju, a ne čekaš ne znajuć kako napreduje

- možeš dropati slike, jednu ili više odjednom (ti ne koristiš, no drugi da)

- možeš izabrati slike na browse, u HTML-u jednu po jednu, u SL više odjednom

- kad otvoriš prozor za izbor fajlova, prikazuje ti samo slikovne datoteke (HTML prikaže sve, i tek ti naknadno javi da nije dobar format)

- vidiš preview slike koje si odabrao prije nego što se uploada na server, pa možeš ranije vidjeti da si fulao (ako jesi) i prekinuti upload

- ako dodaš više slika, posebno ako su veće, možeš prekinuti upload samo jedne slike, bez da prekineš sve

- u HTML verziji za svaki tvoj klik se kontaktira server, tu se sve događa isključivo na klijentu (osim naravno uploada) pa je brže (i manje opterećuje server, no to je marginalno)

Vjerojatno ima još nešto što se ne mogu napamet sjetiti, no mislim da je i ovo dovoljno.

Znamo da s time nije sve savršeno i radimo na tome. Problem čak nije u Silverlightu nego u procesiranju tih slika naknadno na serveru, odnosno podataka koji neki browseri krivo pošalju. S obzirom da se rijetko događa, debugiranje toga traje već i predugo, no rješavamo malo po malo. Statistički, problema ima sve manje iz tjedna u tjedan.

Domagoj
17 godina
BOL - postavite sliku...

domagoj a zasto onad kad uploadam bez silverlighta slika bude super, a kad uploadam s njim, on ju totalno sjebe (da oprostis)..sva bude u kockicama i nista ju nevidis, ako je to neka veca slika? bolje da to ispravite

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Domagoj kaže...

Statistički, problema ima sve manje iz tjedna u tjedan.

Statistika je kurva. Problema ima manje jer sve više korisnika onemogućuje SL kad ide upload-at slike.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
17 godina
moderator
MrBlc kaže...
Domagoj kaže...

Statistički, problema ima sve manje iz tjedna u tjedan.

Statistika je kurva. Problema ima manje jer sve više korisnika onemogućuje SL kad ide upload-at slike.

To ti zaključuješ na temelju nekih konkretnih podataka ili po osjećaju?

Ako te baš zanima, uploada Silverlightom ima iz dana u dan sve više, a preko HTML-a manje.

Domagoj
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice