Tako da zovi i reci da ti novi daju.
Zna li netko možda što znače ove poruke iz logova routera Speedport Plus?
The HG tries to contact the ACS (A103)
Denial of Service incident detected RateFloodIcmpInput (FW101)
Denial of Service incident detected Port Scan (FW101)
Ovo sam uspjeo pročitati iz logova, ostali logovi su normalni. Svako malo se nešto od ovoga pojavi, internet veza je na trenutke spora i prekida. Ovo već traje jedno 7 dana.
Tek sad vidim da sam pogriješio temu pa neka admin premjesti.
Ja sam prije mj dana dobio optiku ruter arkadyan. ..2C te ONT Huawei. Već sam promjenio ssid i password na WiFi. Ruter ima wifi6 te standard ax što mu daje mogućnost da razvija brzinu od 700 Mbps do 1000 Mbps - upload do 350 do 500 Mbps. Za ovih mj dana korištenja nijedan ispad mreže ni prekid. Koristim ga na prvom katu kuće dok sam u prizemlje kuće stavio kao ap Huawei B535-333 koji pokazuje dovnl oko 600 - 700 mbps. dok upl oko 500 Mbps.
U prizemlju kuće imam tijekom ljeta goste kojima će biti i previše ove brzine. Imam i fixnu tel liniju i zasad radi bez greške.
Ja sam na njega nakacio svoj edgerouter4 i gg
Pozdrav, potvrđujem isto da verzija 2.00.10 ima sve ograničeno na routeru, doslovno se samo mogu vidjeti neke informacije, bilo kakve izmjene se ne mogu raditi. Mene sada zanima jedna stvar, ja sam router taj dobio pred nekih 2 tjedna tehničar sve složio i normalno šljakalo, ulazio sam u router i mjenjo si postavke sve kako hoću. Danas išao router premjestiti samo malo dalje u ćošak gdje mi je sva informatička oprema, iskopčao sam ga složio ga na zid da stoji, ukopčao sve nazad i od tad više ne mogu pristupiti nego mi otvara stalno tu stranicu kao na slici. Da li je moguće da zbog tog gašenja routera se on resetirao ili se sam ažurirao na noviju verziju pa zato više nemam pristup, jer ne razumijem kak sam još danas ujutro imao normalno pristup sve dok ga nisam to bio ugasio da bi ga premjestio. Hvala unaprijed.
Moguće je. Možda nije sam povukao firmware dok se nije rebootao. Kad se reboota, automatski traži i povlači novi firmware.
Ja se i dalje mogu pohvaliti da sam na verziji 1.04.08.
Jeli na toj (starijoj) verziji 1.04.08 moguće ući u ruter i mijenjati određene stvari, gdje naći istu verziju i kako ju staviti u funkciju.
.
Po mojim saznanjima, 1.04.08 je zadnja koja ima originalni web interface i dozvoljava promjenu postavki. Probaj zvati SZK i žicati da te spoje s tehničarom pa da on vrati na stariju verziju i na ACS-u stavi flag da se ponovno ne upgradea na novu verziju. Budem pitao poznanika koji je tehničar tamo može li se, bolje rečeno, smije li se to raditi ako je HT-u u planu da svi routeri od sada imaju samo kontrolu preko Telekom aplikacije.
Dobre vijesti za one koji su još uvijek na starom firmwareu. Možete pristupiti svim skrivenim postavkama na dolje opisan način.
Koraci:
1. Ulogirati se u router kao normalan admin.
2. U adresu traku upisati sljedeći link: http://192.168.1.1/js/menu.js (zamijenite IP ako ste ga promijenili)
3. Iz skripte, ako dobro pogledate, možete iščitati link za svaku menu. (npr. ako trebate postavke za VOIP, pronađete /arc_tel_sip.php)
4. Ubacite taj dio poveznice poslije IP adrese routera u adresnu traku (npr. 192.168.1.1/arc_tel_sip.php)
EDIT: u neke menije nije moguće ući, nego se potrebno ulogirati kao superuser, a to se vidi u tom JavaScriptu. Trebalo bi saznati login podatke i za tog usera za pristup još nekim dodatnim postavkama.
Po mojim saznanjima, 1.04.08 je zadnja koja ima originalni web interface i dozvoljava promjenu postavki. Probaj zvati SZK i žicati da te spoje s tehničarom pa da on vrati na stariju verziju i na ACS-u stavi flag da se ponovno ne upgradea na novu verziju. Budem pitao poznanika koji je tehničar tamo može li se, bolje rečeno, smije li se to raditi ako je HT-u u planu da svi routeri od sada imaju samo kontrolu preko Telekom aplikacije.
Ja imam veziju 1.04.09 i mogu ući u postavke routera i sve podešavati, i preko aplikacije moj telekom također mogu ući u postavke routera i podešavati sve.
Inače radi se o HT-ovom 5G internet paketu.
Ja imam veziju 1.04.09 i mogu ući u postavke routera i sve podešavati, i preko aplikacije moj telekom također mogu ući u postavke routera i podešavati sve.
5g jos uvijek ide preko acsa, tocnije na stari nacin
Je, zaboravih napisati. Pisalo je da mi je router na staroj verziji i da ima nadogradnja na v1.04.09, ali nisam htio nadograditi jer nisam znao je li ta zaključana. v2.00.00 i veći su zaključani.
09 je jos uvijek pod starim...ne mozes na 5g ici na novu verziju, tak da nemas brige(za sad)
09 je jos uvijek pod starim...ne mozes na 5g ici na novu verziju, tak da nemas brige(za sad)
Nisam na 5G netu. Izgleda da ova prva serija Arcadyana ni ne ide na novu verziju. Najnovija koju je ACS ponudio je 1.04.09, ali nisam ažurirao.
a vidim ovdje si napisao 5g internet paket...pa rekoh...
idu svi arcadyani na 2.0 i druge verzije ali se rucno moraju pustit, nece ga automatski prebacit osim ako tehnicar ili netko rucno pokrene
a vidim ovdje si napisao 5g internet paket...pa rekoh...
idu svi arcadyani na 2.0 i druge verzije ali se rucno moraju pustit, nece ga automatski prebacit osim ako tehnicar ili netko rucno pokrene
To je napisao kolega KR-DI...
Kod mene ne ide na v2 iako nisam na 5G-u. ACS nudi v1.04.09, ništa novije. A skripte za automatsku nadogradnju se povremeno pokreću. Inače samo ručno (na zahtjev ili tehničar kada dolazi nekim povodom).
Btw, može li neko sa v2 firmwareom provjeriti jesu li ove stranice za normalnu konfiguraciju routera samo skrivene u novom firmwareu ili su ih maknuli skroz. Probajte s ovom JavaScript metodom koju sam napisao par postova gore vidjeti jesu li još tu ili baca 404.
ispada da na novijem firmweru stranice ne postoje
gore navedeni linkovi ne otvaraju ih ...
po prezentacijskoj stanici Arcadyan router je model
model VRV9518BAAX24-B-2C
software na mom je trenutačno 2.00.10 ( da, to bi bio razlog nevidljivosti )
maker url http...Arcadyan.com
model description DTEU ( aha tu smo)
model name VRV9518BAAX24-B-2C ( ok isto kao i na tcom sučelju)
ali dobio sam i UDN i UUID
ali i
device type :
URN : SHEMAS UPNP.ORG : device : Internet Gateway Device
izgleda da bio mogao poslužiti i u biti i več sad služi kao Gateway!
A URN i URI da podsjetim su
Uniform Resource Name (URN) is a Uniform Resource Identifier (URI) that uses the urn scheme.
jesmo li to svi njima postali vidljivi i upravljivi i kao upnp device?
što prekrasno
jer ako ja upravljam svojim uredjajima kroz svoj gateway onda mogu i oni mojim uredjaima kroz
gateway ako spojim svoj gateway na njihov takav ruter npr wifi ili kabelom koji je spojen na njihov gateway za upravljanje routerima...normalno da im onda postaje sve naniže vidljivo i upravljivo
što je prekrasno ,ako ste zaboravili ugasiti svijelo ,nazovete ih da to učine umjesto Vas !
još kad si stavite pametnu bravu ne morate ni biti kod kuče da bi zamjenili router ...
a ono jel doma,pa pogleda na vašu kameru ,aha još nisu došli...
stavite i pametno zvono ,da može pozvoniti i iz auta kad pada kiša...
nek se ne moće ljudi,prehlada je zeznuta stvar!
što če vam privatnost ,nije valjda da nešto skrivate ???
sva sreča da kod mene često grom spali router...
no da ovaj radi najstabilnije od svih modela do sada ,da ,
da ima gigabitne izlaze ,da ,
da ima najbrži wifi do sad ponudjen ,da
ali pobogu shvačam da se približavate ljudima koji samo imaju smartphone i tv...
no ovo ukidanje pristupa da si ljudi namjeste što im treba za njihovu privatnu mrežu je FUUUJ.
stranice više nema ,sakrili,obrisali pristup npr i ovoj
3 | hoču firmware downgrade |
---|---|
0 | ugasite mi svjetlo kad legnem |
Dakle, ništa od upravljanja routerima na novim firmwareima. Izgleda da to postaje standard. ISP-evi se udružuju i implementiraju taj RDK u sve svoje uređaje (broadband routere, STB-ove itd.). RDK omogućuje tzv. standardizaciju softvera za svoju terminalnu opremu (čitaj zatupljuju ih) i tako korisnicima daju putem svojih aplikacija upravljanje istima.
I da, ide preko UPnP-a. Evo link sa stranice RDK-a gdje je to sve detaljno objašnjeno kako funkcionira, kao i što je RDK općenito:
https://developer.rdkcentral.com/documentation/documentation/rdk_video_documentation/components/universal_plug_and_play_upnp/
Dakle, ništa od upravljanja routerima na novim firmwareima. Izgleda da to postaje standard. ISP-evi se udružuju i implementiraju taj RDK u sve svoje uređaje (broadband routere, STB-ove itd.). RDK omogućuje tzv. standardizaciju softvera za svoju terminalnu opremu (čitaj zatupljuju ih) i tako korisnicima daju putem svojih aplikacija upravljanje istima.
I da, ide preko UPnP-a. Evo link sa stranice RDK-a gdje je to sve detaljno objašnjeno kako funkcionira, kao i što je RDK općenito:
https://developer.rdkcentral.com/documentation/documentation/rdk_video_documentation/components/universal_plug_and_play_upnp/
Ovo sto si ti naveo nema veze sa ovim rdk koji HT ima.