Vaši 3D modeli
- poruka: 7.704
- |
- čitano: 2.055.012
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jel mi moze neko preporucit neki program za pravljene modela ono kao da se mogu pravit pc misevi itd... (sry za offtopic)
To je avion
Na što točno misliš?
uvijek možeš uzeti i prave zvijeri poput 3d maxa,maye,cineme4d,blendera,lightwavea,pa ti odluči što ti paše,ali nećeš s nijednim pogriješit.
uvijek možeš uzeti i prave zvijeri poput 3d maxa,maye,cineme4d,blendera,lightwavea,pa ti odluči što ti paše,ali nećeš s nijednim pogriješit.
ok tnx
Moram da pro komentiram. Auto Cad hm, zar on nije samo za inženjere i ta sranja. On je stvaaaarno težak. Ovisi šta želiš raditi. Ako želiš po nekim mjerama uzmi Catiu, ako želiš unirvezalan ima ih tonu (evo kiki ih je nabrojao). Sve ovisi što ti želiš
@Mislav 01 daj kada slikaš malo povećaj svijetlo da se izrazhe detalji (tek tako da vidimo cijeli model a ovako vidim samo motor) inaće model će biti bomba ako nastaviš na njemu raditi
Ne, ne, ne...
Ako nekoga zanimaju vizualizacije, arhitektura i te stvari.... za to ti treba neki od CAD programa tipa AutoCad, Catia, ugl. ima ih jako puno.
A sad "ali uvijek možeš uzeti i prave zvijeri poput 3d maxa,maye,cineme4d..." niti jedan od ovih programa neće pomoći za mehaniku, arh. viz i to jer su to pak CAM programi, tako da oni uopće nisu u tom krugu programa za što ti treba. Treba razdvojit te dvije skupine programa jer služe za različite stvari, a ne ih miješati
Eto, nadam se da sam malo razjasnio situaciju, ne hvatajte se Maxa, Maye, C4D i tih programa ako te zanima CAD modeliranje (mjere, arh. viz., mehanika i poslovi toga tipa)
1. U sketchupu, recimo, V-Ray koristim za render, i sad koje su najbolje opcije ako ocu recimo neku kucu napraviti ili sobu svoju;
2. Kako u sketchupu napraviti background image vidio sam u nekim postovima iza brda i planine sa malim kucicama.. kako to izvedete???
3. Ima li neko neki pocetnicki tutorijal za blender ili bar da mi objasnite osnove i mogucnosti;
Pocetnik sam u 3D modeliranju pa bih vas molio za pomoc
Nemojte sta zamjerit
Unaprijed hvala
Pozzz
Ja radim arh. vizualizacije u Lightwaveu, nikad nisam radio 3D u Autocadu, to mi sluzi za 2D crtanje. Tako da se ne slazem s tvojom tvrdnjom nikako, max, cinema, lightwave su odlicni i rašireni programi za arh. vizualuzacije. Sto se tice mehanike tu nemam iskustva. Rekao bi samo da koji kod program od jacih (max, lightwave, cinema i slicni) odabereš neces pogrijesit. Nakraju se svede na to koji ti program bolje legne.
evo jedna planina po tutorialu
Može link od tutoriala Iako znam raditi planine da vidim drugaćie naćine
evo jedna planina po tutorialu
Može link od tutoriala Iako znam raditi planine da vidim drugaćie naćine
1. U sketchupu, recimo, V-Ray koristim za render, i sad koje su najbolje opcije ako ocu recimo neku kucu napraviti ili sobu svoju;
2. Kako u sketchupu napraviti background image vidio sam u nekim postovima iza brda i planine sa malim kucicama.. kako to izvedete???
3. Ima li neko neki pocetnicki tutorijal za blender ili bar da mi objasnite osnove i mogucnosti;
Pocetnik sam u 3D modeliranju pa bih vas molio za pomoc
Nemojte sta zamjerit
Unaprijed hvala
Pozzz
Nemaš zapisano kako trebaš namjestit render dadbiješ realnu sliku. Reder ovisi o svemu, pa se tako trebaš igrat sa postavkama dok nedođeš do željenog rezultata!
Početničkih tutoriala imaš sigurno negdje, malo si proguglaj.
3DHR ovdje imaš par tutoriala za Blender pa ti možda pomogne ;)
možda ne koristiš istu verziju
@Mislav 01 daj kada slikaš malo povećaj svijetlo da se izrazhe detalji (tek tako da vidimo cijeli model a ovako vidim samo motor) inaće model će biti bomba ako nastaviš na njemu raditi
Da malo je mracno kad uploadam na bug forum. Evo jedna slika iz modelera tu bi se jasnije trebalo vidjeti.
Smanji teksturu podloge i sve 5..
Osim zidova, malo su čudni..
Smanji teksturu podloge i sve 5..
Osim zidova, malo su čudni..
ok :D
Da malo je mracno kad uploadam na bug forum. Evo jedna slika iz modelera tu bi se jasnije trebalo vidjeti.
Nasljednik serentya Super je