Vaši 3D modeli
- poruka: 7.704
- |
- čitano: 2.046.924
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo jos malo diska na kojem radim, sad sam i strop dodao...
edit: krivu sliku uploadao :)
kak si dodao ta osvjetljenja i i odsjaj na podu ?
Hvala
pa s renderom...
Pa s kojim?
A evo i mog prvog pokušaja u SketchUp-u, tj. u 3D-u uopće. Inače radio bez ikakvih tutoriala... i sry na ukradenim idejama, ipak je prvi put..
pa kolko ja znam bilo koji render ti ima opciju reflekcije
Pa sa kojim ti radiš?
V-rayom u zadnje vrijeme
Pa s kojim?
A evo i mog prvog pokušaja u SketchUp-u, tj. u 3D-u uopće. Inače radio bez ikakvih tutoriala... i sry na ukradenim idejama, ipak je prvi put..
Voda je tekstura (obojena kocka) ili ''voda'' kužiš
Trenutno sam na 6% gotovog novog projekta koji bi trebao biti ok. sutra stavljam slike...
evo vam nevjernici :
Jel ono marica sa strane u vazi ilegalne stvari na forumu su ZABRANJENE! Šalim se
! Jel si to cvijeće radio u nekom plug-inom za Skech-up
može mi netko objatsniti kako da ubacim vodu u spremnik za vodu (ili bazen ili nešto slično) da dobro ispadne? bazen već imam,al kako da ubacim teksture vode?
evo slika bazena (bezveze radio,samo da vidim kako)
može mi netko objatsniti kako da ubacim vodu u spremnik za vodu (ili bazen ili nešto slično) da dobro ispadne? bazen već imam,al kako da ubacim teksture vode?
evo slika bazena (bezveze radio,samo da vidim kako)
Stavi plohu na koju želiš dubinu te ju ofarbaj u neku prozirnu teksturu. Vidi sliku
evo vam nevjernici :
Jel ono marica sa strane u vazi ilegalne stvari na forumu su ZABRANJENE! Šalim se
! Jel si to cvijeće radio u nekom plug-inom za Skech-up
pa marica je naravno, tak da nemoram uvozit, nek imaju odmah pri ruci i to domace:)
edit: skinuo negdi s neta par 2d drva i cviječa
evo vam nevjernici :
Zašto ne staviš nekoliko toolbara u jednom redu? Ovako ti je jako puno prostora neiskorišteno, pogotovo treći red, cijela širina ekrana za jedan gumb :(
Pogledaj kako je kod mene, imam više prikazanih alata od tebe a manje prostora zauzimaju.
Kak ubaciti neku teksturu u Sketchup,npr. sa one stranice CGTextures.
Baci oko na ovaj tut.
Slobodno prescrollaj do dijela gdje se govori o stavljanju teksture na objekt.
Sorry, sad sam skužio da lik teksturira u drugom programu...
evo vam nevjernici :
Zašto ne staviš nekoliko toolbara u jednom redu? Ovako ti je jako puno prostora neiskorišteno, pogotovo treći red, cijela širina ekrana za jedan gumb :(
Pogledaj kako je kod mene, imam više prikazanih alata od tebe a manje prostora zauzimaju.
neznam zakaj al svaki put kad ponovo pokrenem sketchup sve toolbarove mi razbaca, pa mi se jednostavno neda slagati :)
Evo jedna od mene: vikendica s bazenom negdje po Dalmatnskoj zagori za nekog bogataša
valja li ikako?
Auto je super jesi ga ti radio! Kuća je ok uvukao si prozore! E al jedna primjedba zašto si toliko izvukao bazen bilo bi ljepše da je samo malo izvućen a opet dubok kužiš! A sve ostalo uredu!
Evo jedna od mene: vikendica s bazenom negdje po Dalmatnskoj zagori za nekog bogataša
valja li ikako?
Pa malo krov srediti i malo u renderu svijetla srediti i biti će OK :)
hhaha, taj bazen mi izgleda ko pojilo za krave :)
valja li ikako?
Auto je super jesi ga ti radio! Kuća je ok uvukao si prozore! E al jedna primjedba zašto si toliko izvukao bazen bilo bi ljepše da je samo malo izvućen a opet dubok kužiš! A sve ostalo uredu!
Auto sam skinio s neta i malo sredio (veličinu,nijanse boje...),a bazen sam već prije napravio,pa ga kopirao i dotjerao
valja li ikako?
Pa malo krov srediti i malo u renderu svijetla srediti i biti će OK :)
ovo je onaj SUpodium Demo pa nema baš opcija,sljedeći put će s POV-rayom ili Kerkytheom bolje ispast
hhaha, taj bazen mi izgleda ko pojilo za krave :)
Pa i nije baš daleko od toga
za sljedeći rad ću napravit malo bolju ideju s stavit bolji render,pa ćemo vidit šta ispadne
Radiš u SketchUp-u?
Super je, ali render je stvarno banana...
Kakav je ovo plugin?
Nije to plugin, to su obični toolbari koje možeš aktivirati u izborniku View.
neznam zakaj al svaki put kad ponovo pokrenem sketchup sve toolbarove mi razbaca, pa mi se jednostavno neda slagati :)
Čudno, meni se to ne događa.
BTW koristiš SketchUp Pro?
ma to ti je sve isto, ja ni neznam koja je razlika između pro i obicne verzije, btw. jel zna tko?