Trebam hitno pomoć!
Vezano za animaciju, ranije sam rekao da koristim običnu liniju kao putanju za ribu. Koristim path constraint. Problem je što RealFlow tokom simulacije uzima u obzir tu path liniju koja se nalazi unutar akvarija i daje čudne rezultate, ne znam zašto to radi...
U svakom slučaju, kako ja mogu pomkanuti taj path izvan akvarija, a da riba i dalje ima originalnu animaciju odnosno putanju unutar akvarija? Znam da u RF-u mogu deaktivirati objekt tokom simulacije ali problem je što ja liniju uopće niti nisam exportao iz Maxa već RF smatra ribu i liniju jednim objektom.
Bump!
Navodno opcija "Relative" čini upravo ovo, objekt zadržava originalnu poziciju bez obzira na path krivulju ali meni se desi da se kompletna animacija smrda kada to uključim. Tijelo se pomakne u (valjda) originalnu poziciju i prividno se miče po putanji ali pritom se uopće ne rotira, izvija... Samo se pomiče ako me razumijete... Kostur ne prati liniju...
Može li mi itko ovdje pomoći? Stvarno je hitno, moram sutra poslat to kolegici, a nikako da riješim ovo... Ima li netko ideju zašto relative uništi animaciju i kako da to izbjegnem?
ljudi ajte malo razmisljajte. vidim ja da mnogi trebaju sjest sa sobom i zagrijat stolicu. sad kad vam kazem rijesenje udarit cete se sakom po celu i reci:"a jeeesam smotaaaan!"
kako sam vec jednom rekao.
postavite si pitanja ovim redoslijedom
1. sto zelim postici?
2. sto znam?
3. koje bi bilo najjednostavnije rijesenje?
da li itko zna rigati auto preko reaktora? predpostavimo da ne zna.
1. nacrtaj path
2. nacrtaj kocku ili bilo koji drugi objekat koji ce slijediti path
3. linkaj ribu za objekat koji slijedi path, ribu postavi gdje god zelis ona ce slijediti objekat koji slijedi path
ovo je najjednostavnije i najucinkovitije. nije lako biti dizajner, zato sam u jednom poduzem postu i napisao da su dizajneri prvo "problem solveri" a tek onda dizajneri. jer ako ti ne znas rijesiti problem uzalud ti svi tutoriali i znanje ovog svijeta. vjezbajte tako da si zadate nesto, slikate vlastitim aparatom i to pokusjate odraditi, okanite se tutoriala, razvijajte pristup i razmisljanje, RAZVIJAJTE KREATIVNOST, jer vjerujte da ako se mislite bavit ovim poslom uzasno ce vam trebati najvise da znate rijesiti problem u treptaju oka. jednostavno budite otvorenog uma i uvijek razmisljajte jednostavno i to nadograđujte.