Photoshop Problem Wacom tabletom

poruka: 7
|
čitano: 2.040
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Dakle, prije dva dana sam kupio Wacom Intuos Pro small i sasvim okej radi, nikakav kvar ni nista. Otvorim Photoshop CS6 i tako crtam u njemu svakakva sranja. Za one koji neznaju, grafički tableti imaju osjetljivost pritiska iliti tzv. pressure sensitivity, sto omogućuje lakše bojanje, pogotovo sjenčanje.

Uglavnom, sjenčao sam neki svoj crtež i nisam imao problema. Onda sam malo otišao na fejs pogledat neke gluposti i kad se vratim u PS jednostavno mi 'kist' crta samo crnom bojom, kao tinta, bez obzira kolko ja lagano pritišćem stylus. Praktički, kao da nema razlike između tableta i miša.

Probao sam praktički sve:Unpluggao tablet, reinstalirao tablet, reinstalirao photoshop, skinuo druge verzije photoshopa, restartirao komp, skinuo drivere.... jednostavno neide

znam da je problem softverski jer kad otvorim tablet settings on prepoznaje pritisak stylusa, a isto tako se ne sjećam da sam mjenjao postavke za tablet ili PS...

Molim vas pomozite ne zelim da sve pare odu za k****c

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Photoshop Problem Wacom tabletom

Probaj skinuti Gimp pa vidi da li u njemu imaš isti problem. Mislim da su ti se ubagirale postavke u Photoshopu kao kod mene.

I Shoot RAW.... smile :-)
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2014 18:10 (network).
11 godina
neaktivan

evo bas sam skinuo gimp i isti problem, u dynamics je namjesteno na pressure opacity, ali svejedno isto...

0 0 hvala 0
13 godina

Testiraj u wacom softwareu ako imas i jesi li enable shape dynamics?

Nekada ako se koristi mis poslje tableta pokvari config od tableta na photoshopu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 1:04 (ivanzu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

tablet prepoznaje razinu pritiska, dakle znam da radi ispravno, a kako sam gledao po netu, postavke kod brusheva u PS su mi ovakve kako sam prilozio na slici i neznam zasto ne sljakaju

također, poduzeo sam sve korake koje sam nasao na ovoj stranici http://fox-orian.tumblr.com/post/39456072610 i svejedno i dalje ne radi

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 11:08 (ajaxo).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

jesi čitao ovo:

Link

Nemam praktičnog iskustva s tim tabletom, ali ovo gore je prvo što je izletilo na guglu. Probaj tih par savjeta pa se nadam da će ti uspjeti proraditi.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Photoshop Problem Wacom tabletom

vidio čitao sam taj forum, ali nisam baš vidio neš korisno...

ali evo sad idem dat šansu kad sam vec ovako lud i beznadan, i to mi jos vise zakomplicira stvar, photoshop se nije htio neko vrijeme otvorit, a kad se napokon otvorio vidim ovu poruku na slici, idem na tu stranicu ali na njoj nema ništa korisno

PS prestao je prepoznavat driver tako da doslovno tablet nema vecu korist od miša

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice