Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.957.977
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
XXX kaže...
ansha kaže...

Navecer igram sa slusalicama al samo preko jednog uha, znat ce te zasto kad budete imali malu djecu ;-)

To sam još prije 18 godina saznao 

Koliko "starih" lisaca na ovom forumu, a kakve pi*darije i o cemu drobimo, reklo bi se da smo svi pubertetlije :-)

12 godina
ansha kaže...
XXX kaže...
ansha kaže...

Navecer igram sa slusalicama al samo preko jednog uha, znat ce te zasto kad budete imali malu djecu ;-)

To sam još prije 18 godina saznao 

Koliko "starih" lisaca na ovom forumu, a kakve pi*darije i o cemu drobimo, reklo bi se da smo svi pubertetlije :-)

kad pređeš 40+, to ti se računa kao nova mladost 

13 godina
neaktivan
toma20 kaže...
http://www.comel.hr/sapphire-rx-470-nitro-4gb-10389 dali mi pase nesto ovako? Uzeo bih iz ovog ducana jer mislim uzeti na rate a jedino mi tu pase

Moze, odlican izbor 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Ima li potrebe gledati RX480 pokraj RX470? Vidim da je 470 dosta popularna a i meni je zapela za oko. Imam 1080p monitor s Freesync-om pa me zanima što vi mislite, što mi je bolji izbor. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
steve90 kaže...

Ima li potrebe gledati RX480 pokraj RX470? Vidim da je 470 dosta popularna a i meni je zapela za oko. Imam 1080p monitor s Freesync-om pa me zanima što vi mislite, što mi je bolji izbor. 

ovisi koliko imaš para

13 godina
neaktivan
steve90 kaže...

Stvar je u tome da kad uzimas RX 480 isplati se uzeti jaci model gdje mozes i clocknuti malo a bice temperature odlicne a nece biti ni glasna, a to su MSI i XFX u ovoj seriji.

Ako onda ako uzimas te 8gb skuplje modele, bolje vani naruciti R9 Fury koji je oduva bez problema 

Sad ako uzmes neku RX 470 (dobru) znaci Sapphire nitro/msi/xfx/asus mozes je clocknuti lako na nivo stock rx 480 i dobiti te performanse za manje para, manje toplote i manje buke. Samim time je ta kartica odlican izbor pogotovo ako je razlika u cijeni osjetna, jer u performansama i stock vs stock je tako mizerna ~7% sto je zanemarivo 

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.3.2017 22:33 (chaselol).
16 godina
chaselol kaže...
steve90 kaže...

Stvar je u tome da kad uzimas RX 480 isplati se uzeti jaci model gdje mozes i clocknuti malo a bice temperature odlicne a nece biti ni glasna, a to su MSI i XFX u ovoj seriji.

Ako onda ako uzimas te 8gb skuplje modele, bolje vani naruciti R9 Fury koji je oduva bez problema 

Sad ako uzmes neku RX 470 (dobru) znaci Sapphire nitro/msi/xfx/asus mozes je clocknuti lako na nivo stock rx 480 i dobiti te performanse za manje para, manje toplote i manje buke. Samim time je ta kartica odlican izbor pogotovo ako je razlika u cijeni osjetna, jer u performansama i stock vs stock je tako mizerna ~7% sto je zanemarivo 

Ma stvar je u tome što sve manje i manje imam vremena za igranje i ne znam kakva će situacija biti za godinu dana, pa ne želim sada kupiti nešto što ću kroz narednih godinu dana koristiti sveukupno mjesec dana. Iz tog razloga me 470 privlači više nego 480 i još uz to sam tek nedavno kupio novi 1080p monitor tako da sigurno slijedeće dvije godine sam na FHD-u. Što mislite o ovoj verziji? Ima li neka bolja opcija?

13 godina
protjeran
steve90 kaže...

Ma stvar je u tome što sve manje i manje imam vremena za igranje i ne znam kakva će situacija biti za godinu dana, pa ne želim sada kupiti nešto što ću kroz narednih godinu dana koristiti sveukupno mjesec dana. Iz tog razloga me 470 privlači više nego 480 i još uz to sam tek nedavno kupio novi 1080p monitor tako da sigurno slijedeće dvije godine sam na FHD-u. Što mislite o ovoj verziji? Ima li neka bolja opcija?

U tom slucaju idi na rx470 koja je trenutno best buy kartica za 1080p gaming. Ako ti nije problem dati cca 100kn vise uzmi msi gaming ili nitro izvedbu. MSI je sigurno nesto tisa i mozda koji stupanj hladnija ma da ti osobno mogu reci da nitrica do 40% RPM nije bucna, pogotovo ako drzis komp na podu, nitro takoder ima dual bios sto moze biti korisno ako se nesto zmrda s jednim samo prekidacem prebacis na drugi, fanovi se lako skidaju tako da se i lako cisti, a mogu je pohvaliti i sto se overclocka tice.

9 godina
neaktivan
Pozdrav! Ima šta bolje od ove Sapphire R9 Fury Nitro Tri-X za 300 evrića(caseking)? Ili Gtx 1060 neki?
IF
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gtx 1060 je slabija kartica od te fury
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...
Gtx 1060 je slabija kartica od te fury

pa to ti bas i nije potpuno tocno

https://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_1060_Gaming_X/24.html

gtx 1060 6gb je negdje izmedu obicne i X modela, ovisno o rezoluciji!

da ne govorim bez min 600w napajanja i bjesnog Intelovog i7 fury nedolazi u obzir, a njegov pc ce krepati ak to stavi...

i jos ce mu ostati 10€ viska...lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

da ne govorim bez min 600w napajanja i bjesnog Intelovog i7 fury nedolazi u obzir, a njegov pc ce krepati ak to stavi...

velike razlike izmedju 4 jezgre i 4 jezgre sa ht 

15 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

Potpuno je točno, fury se borila s 980ti dakle malo slabija od 1070. Od 1060 je definitivno jača.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
15 godina
protjeran
Jakovp kaže...
Stjepanj kaže...

Potpuno je točno, fury se borila s 980ti dakle malo slabija od 1070. Od 1060 je definitivno jača.

Prijatelj mi ima Fury i u praksi je ipak puno sporija od 1070-ke, u rijetkim igrama se priblizi...

17 godina

Sporija jest od gtx 1070 ali nije neka pretjerana razlika dok pogledas koliko moras nadoplatiti za gtx 1070, gtx 1060 nema sta traziti pored fury

Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

pozdrav , koju grafu mi preporucujete za nadolazeci mass effect...ogranicen sam na links i http://makromedia.hr/...razmisljo sam https://www.links.hr/hr/graficka-kartica-pci-e-xfx-amd-radeon-rx-480-gtr-black-edition-8gb-ddr5-hdmi-dvi-dp-051800121 to mi je negdje cijenovni prag..hvala i neki monitor do 1500kn..

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.3.2017 11:21 (MinimalSB).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Pa to je to, savrsen upgrade i ide uz tvoju konfu. Pogotovo pripazi ako nije luda zurba jer izlaze "refresh" grafe od AmD u tom rangu kroz mjesec dana!

coffe,coffe,coffe.....
11 godina
neaktivan

znaci ta bi bila dobra? a vidim imaju na linksu akciju https://www.links.hr/hr/graficka-kartica-pci-e-xfx-amd-radeon-rx-480-rs-xxx-hs-bp-8gb-ddr5-hdmi-dvi-dp-051800111 al cito sam da se valjd dosta grije..do 80-90 stupnjeva

12 godina

Neznatno povoljnija, bez razmisljanja isao bi na prvu opciju da sad uzimam. Kod Rx serije se bas razlikuju top modeli.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Hvala zivio..

10 godina
neaktivan

Sastavljao bih komp u koji bi prvotno upucao D4560 s namjerom nadogradnje u I5 ili I7 kada cijene padnu, ali bih pripremio grafičku za dugovječniji život. Nemam u planu igrati AAA igre, a i ako budem ne patim od max. detalja. Kod igranja mi je bitniji fluidan FPS.

Temeljitim pregledom cijena razlika između RX 470 i RX 480 i nije nešto velika, npr. Sapphire RX 470 Nitro+ 4GB nalazim za cca 1650 kn and RX 480 Nitro+ 4G za cca 1850 kn. Kod XFX je još manja razlika 1576 naspram 1710 kn. Ima li smisla cjepidlaćiti oko 10% razlike u cijeni i uzimati RX 470 ili jednostavno ubosti RX 480? Nisam ograničen za dobavljača niti način plaćanja...

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.3.2017 13:06 (blakadder).

0 0 hvala 0
12 godina
blakadder kaže...

Sastavljao bih komp u koji bi prvotno upucao D4560 s namjerom nadogradnje u I5 ili I7 kada cijene padnu, ali bih pripremio grafičku za dugovječniji život. Nemam u planu igrati AAA igre, a i ako budem ne patim od max. detalja. Kod igranja mi je bitniji fluidan FPS.

Temeljitim pregledom cijena razlika između RX 470 i RX 480 i nije nešto velika, npr. Sapphire RX 470 Nitro+ 4GB nalazim za cca 1650 kn and RX 480 Nitro+ 4G za cca 1850 kn. Kod XFX je još manja razlika 1576 naspram 1710 kn. Ima li smisla cjepidlaćiti oko 10% razlike u cijeni i uzimati RX 470 ili jednostavno ubosti RX 480? Nisam ograničen za dobavljača niti način plaćanja...

Tvoj izbor, koliko je skuplja toliko je i jaca...

Ako npr mozes naci MSI RX470 Gaming za dobru paru ona se da fino kloknuti i doseci performanse rx480 (ako si za OC naravno)a razliku u cijeni stavis u dzep...

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.3.2017 14:07 (ibme74).
15 godina
neaktivan

Vecer momci,

upravo sam ispekao po drugi put svoju GeForce 560Ti...

Prvi put je držala dobrih godinu dana, danas me naprosto izdala (no signal, ne daje sliku sto god pokusao)

uvalio sam 4850 od frenda u komp na par dana posudbe.

Zanima me, što se može danas naći za jaaako jeftine novce a da je u razini moje navedene kartice?

Polovno moze bez problema, pogotovo ako netko prodaje na forumu.

Uglavnom, 500injak kuna mi je prakticki plafon. Mozda koja kuna vise ako je stvarno ekstremna razlika vrijedna nofca.

Ovo mi je bila gaming kartica svojevremeno.

Konfiguracija mi je ostala ista zadnjih dosta godina i nemam namjeru nista mjenjati ni upgradeati.

Dakle, znam da mi je ovaj Phenom bottleneck za dosta novih kartica no svejedno bi ga volio uparit s nekom dobrom da mogu zaigrati novije naslove.

2GB mi je defitnitivno minimum

Puno vam hvala na trudu unaprijed!

Something witty.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

nemas za 500kn nista pametnije, eventualno neku gtx 750ti, za 600-700kn bi se vec dalo naci puno boljih/brzih kartica s garancijom?! gtx 950 za 700kn?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Nista jace od te grafe koju si imao se ne isplati uzimati za taj proc, i toj grafi je proc bio teski bn
13 godina
neaktivan
15 godina
neaktivan

ideje?

Trebam nesto pod hitno, dakle ekvivalentno 560ti u danasnje vrijeme.

Moze biti i starija generacija.

Uglavnom, zadnje sto sam bio aktualan po pitanju hardwarea je bilo u vrijeme 7xxx serije Radeona i sl.

ove nove R ludosti uopce ne mogu pohvatati

dajte pomagajte

Something witty.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
17 godina
MethodMan kaže...

:) pejstao si isti oglas dvaput :)

So if God has existed forever, you know, what did he do in his spare time? Like, before he made the Earth and everything?
9 godina
neaktivan

0 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice