- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Imam 1000 kn na raspolaganju.
Ventilator ne znam koji kupiti a i kad bi ga kupio ne znam ga zamijeniti. Jedva i grafičku znam zamijeniti. :/
Ventilator ne znam koji kupiti a i kad bi ga kupio ne znam ga zamijeniti. Jedva i grafičku znam zamijeniti. :/
gtx 1050!lp
Ako možeš overclockaj ga dokle ide i uzmi gtx 950.
Previše para za rabljenu gtx950.
Za onog koji pita: ventilator je prejedostavno zamijeniti, uspijet ćeš sigurno. Ako ne ja ti džabe zamijenim lol samo plati poštarinu... Doslovno 1 min posla.
Slažem se, neka proba spustiti cijenu, ipak je to Njuškalo.
Ako možeš overclockaj ga dokle ide i uzmi gtx 950.
Imao sam x4 630 na 3.6 mhz pa je bilo trzavica sa 7790. Plafon 7770.
Phenom 955 na 4ghz ne moze izdrzati 7850 a vi preporucujete da kupuje drugu grafu radi toga jer mu je vent otisao na njoj? vec sam radio test i probao u par igara i ja sam imao veci fps sa 5850 nego forumas sa 7850 jer je proc teski bn. Uzmi ventilator sa ebaya koji je cca 10 dolara i promijeni i to je to.
Evo vam test link s tim da je to na fhd a kod njega je jos manja rezolucija tako da cpu ima jos vise posla
Pa nema veze sta se ne zeli zezati, preporucujete mu grafe koje nece biti iskoristene niti 20 % zbog njegove rezolucije 1440*900, eto cak mu je i forumas ponudio pomoc da mu zamijeni ventilatore besplatno, znaci 10$ + postarina i to mu je sav trosak. Na taj proc nista jace od 5670,6670 gddr5 se ne isplati a ne ove bijesne grafe koje mu preporucujete a te grafe se nadju za 200kn. Nema apsolutno nikakve potrebe da baca novce na te jake grafe kada ih proc ne moze ispratiti.
Bil ovaj processor mogao gurat neku RX480? I igre na High?

Ako ti se da zezat, natjeraj ovo na 1000 - 1100kn (moli kumi prosi i kukaj) http://www.njuskalo.hr/pc-racunala/cpu-mobo-ram-fx-6300-m5a97-evo-r2.0-hyperx-2x4gb-1600mhz-oglas-21648054 Prodaj svoje za 400 ili 450 ako uspiješ i pikni r7 260x ili 7790. Ako imaš srece 7850. Malo sam gledao po njuškalu fx 4300 tipa 400 ili 450 kn, matična 350 ili 400 kn i ram cca 100 ili 150 kn. Malo se cijenkaš, pa ostane za bolju grafu. I ovo mi je upalo u oko http://www.njuskalo.hr/procesori/amd-740k-3.2-ghz-fm2-socket-maticna-ploca-oglas-21803111 naklokaš gada i peri :)
To nikako ne vrijedi ni blizu 1300 a niti 1100kn, za 1200kn dobis nove komponente g4560 + h110+ 4gb ddr4, nemojte preporucivati mrtve platforme
To nikako ne vrijedi ni blizu 1300 a niti 1100kn, za 1200kn dobis nove komponente g4560 + h110+ 4gb ddr4, nemojte preporucivati mrtve platforme
A njegova je kao živa. I on nema 1200 kuna. Rekao sam mu da to spušta, pogotovo ako nema garanciju. Šta fali tom fx-u? Preci ce sa magarca na konja i imat ce 8 gb rama.
Fali mu to sta je preslab i nema nikakve garancije, ako je ova kombinacija koju sam ja stavio 1200kn u ducanu a onaj trazi 1300kn tesko da ce spustiti na 1100kn a i da spusti kupio je nesto sta je pun klinac slabije i bez ikakve mogucnosti nadogradnje. Preporucujes nesto sta je mrtvo i sta ni priblizno ne vrijedi te novce.
tko prica za njegovu konfiguraciju?
Ja govorim da tvoja preporuka nema nikakvog smisla porede novih komponenata.
On ako nema love neka uzme ili 5670 gdd5 ili 6670gddr5 sta mu dodje 250kn i rijesio je problem sa grafom, makar je puno bolje rjesenje da zamijeni ventilator.
tek tu ne treba uzeti, ako se kojim slučajem odluči na novo nakon ovih prepucavanja
nego onu 1050 što mu je preporučio stjepko, jer koliko ga koči sam proc za grafu tog ranga bilo koje firme, još će ga jebati famozni cpu overheading radi kojeg i slabije nevidije rade bolje odjačih radeonki na slabijem procu
evo vam test koji pokazuje kako se jača radeonka 280 ponaša na slabom procesoru, tako da inače slabija gtx 750ti radi bolje od nje
obrati pozornost koliko nisko pada fps na 280, a koliko jedna 750ti koja je daleko slabija od 280 pruža fluidniji gejming i skoro isti prosječni fps - sad zamisli još rang više grafi i rang slabiji proc - pa s tom 460 će imati teški stutter fest na tom slabašnom procesoru
Famozni amd DX 11 cpu overhead nije neko pravilo, ovisi o igri. Evo npr dokaz gdje je sa G4560 u F1 2016 fps puno bolji sa RX 470 nego sa GTX 1060 koja je jača grafa i na salbijem proceoru gubi više nego RX 470. Moguće da su sa polarisom (RX 460) kroz drivere ispeglali neke stvari. DX 12 i Vulkan ne treba ni spominjati.
6:35
Famozni amd DX 11 cpu overhead nije neko pravilo, ovisi o igri. Evo npr dokaz gdje je sa G4560 u F1 2016 fps puno bolji sa RX 470 nego sa GTX 1060 koja je jača grafa i na salbijem proceoru gubi više nego RX 470. Moguće da su sa polarisom (RX 460) kroz drivere ispeglali neke stvari. DX 12 i Vulkan ne treba ni spominjati.
točno tako, nije pravilo - no objašnjava dosta stutter festa koji ljudi imaju sa amd grafama na slabijim procesorima, a kojeg s nvidijama istog ranga nema
meni se to događalo na starom c2d e8400 sa gtx550ti i amd 7700, koje su skoro iste grafe
sa 7700 sam imao stuttera kod cpu zahtjevnijih igara koje kod gtx nisam imao
isto tako g4560 nemereš smatrati slabim procesorom obzirom na snagu njegove jezgre, barem ne na igrama koje ne traže više jezgri - zato i dolazi do rezultata u kojima ne znaš što je klasični bn, a što cpu overheading u tom testu
pogledaj na to testu kako minimalni fps na 470 pada na 21fps, dok se na 1060 minimalni fps drži na duplo većih 42fps kod tomb raidera, a na 1050ti drži stalnih 24fps
pogledaj na overwatch kako 1060 i 1050ti imaju potpuno jednaki minimani fps na svim procesorima, dok rx470 ima pad min fps-a na i3 i pentiumu
točno tako, nije pravilo - no objašnjava dosta stutter festa koji ljudi imaju sa amd grafama na slabijim procesorima, a kojeg s nvidijama istog ranga nema
meni se to događalo na starom c2d e8400 sa gtx550ti i amd 7700, koje su skoro iste grafe
sa 7700 sam imao stuttera kod cpu zahtjevnijih igara koje kod gtx nisam imao
isto tako g4560 nemereš smatrati slabim procesorom obzirom na snagu njegove jezgre, barem ne na igrama koje ne traže više jezgri - zato i dolazi do rezultata u kojima ne znaš što je klasični bn, a što cpu overheading u tom testu
pogledaj na to testu kako minimalni fps na 470 pada na 21fps, dok se na 1060 minimalni fps drži na duplo većih 42fps kod tomb raidera, a na 1050ti drži stalnih 24fps
pogledaj na overwatch kako 1060 i 1050ti imaju potpuno jednaki minimani fps na svim procesorima, dok rx470 ima pad min fps-a na i3 i pentiumu
Kod TR se to jedoni događa u tom benchmarku, kroz igru nije takav slučaj. Minimalni FPS se može zabiljhežiti iz ovog ili onog razloga, čak i da se ne vidi u igri ili testu. Zato postoji prosječni, jer da se minimalni tak često događa i prosječni bi izostao.
Ipak u F1 imaš sasvim suprotnu situaciju nego u GTA V, Nvidija ovdje ima DX 11 cpu overhead i to debeli. Da je to pravilo za AMD i toj igri bi bila situacija jednaka, ali nije nego je obrnuta.
Ipak u F1 imaš sasvim suprotnu situaciju nego u GTA V, Nvidija ovdje ima DX 11 cpu overhead i to debeli. Da je to pravilo za AMD i toj igri bi bila situacija jednaka, ali nije nego je obrnuta.
pravilo overheadinga jest za amd kartice i za to imaš hrpu sličnih testova, izuzetak od pravila se događa, tim više jer taj pentium nije u klasi slabijih procesora kao što je njegov
sam si rekao da velike razlike ima i dual channel ram, ipc tog pentiuma je visok i trebalo bi s njim raditi specificirane testove u tom smislu
digital foundry je radio više testova gdje se to pokazalo na slabijim procesorima, od starijih pentiuma do amd athlona, i u pravilu su amd grafe pokazale da na slabijim procesorima imaju gadnih problema s overheadingom
problem je što inače recenzenti koriste nabrijane i7 za testove i onda se taj problem ne pokaže
Pa ni sve jabuke nebi trpao u isti koš jer se djele na sorte a kamoli GPU procesore različitih arhtektura na različitim driverima i donosio tak paušalne zaključke, da AMD ima CPU overhead u globalu a nvidija nema. Gluposti, ali tvoje mišljnje sa kojim se ja uopće ne slažem. Svoje mišljenje baziram na upotrebi tih kartica. EOD.
Pa ni sve jabuke nebi trpao u isti koš jer se djele na sorte a kamoli GPU procesore različitih arhtektura na različitim driverima i donosio tak paušalne zaključke, da AMD ima CPU overhead u globalu a nvidija nema. Gluposti, ali tvoje mišljnje sa kojim se ja uopće ne slažem. Svoje mišljenje baziram na upotrebi tih kartica. EOD.
stvar i jest u tome da amd arhitektura ima problem s cpu dx11 overheadingom na slabijim procesorima, što bi dx12 trebao smanjiti
nije to moje mišljenje s kojim se ti trebaš ili ne trebaš slagati, o tome imaš na netu hrpu testova, između ostalih i konkretnih testova digital foundry testova koji to jasno pokazuju
nema razloga za uzrujavanjem, tema je preporuka grafičkih kartica i fanbojizam treba ostaviti po strani
Za 300 kuna kolko god mrtvo bilo, nije loše http://www.njuskalo.hr/procesori/amd-740k-3.2-ghz-fm2-socket-maticna-ploca-oglas-21803111 memorija i to je to. Ostane i za grafu. Ja sam na ovom drekecu oc x4 630 http://www.gigabyte.com.pe/Motherboard/GA-M57SLI-S4-rev-20#ov onda ce i on taj x4 740 na nekom govancu. Da imam malo para to bi zel.
Ili to
Upravo to i ja kažem, a linkao sam test koji tvrdi suprotno. Fanbojizam je najgore kaj se dogodilo PC gamingu.
Upravo to i ja kažem, a linkao sam test koji tvrdi suprotno. Fanbojizam je najgore kaj se dogodilo PC gamingu.
pa onda nemereš meni predbacivati da je dx11 overheading amd grafa moj paušalni zaključak i glupost, i još uvrijeđeno stavljati eod
na ovoj temi (a i drugima gdje se to pita), otkako je izašla nova amd serija ništa drugo ne preporučam nego rx 470 i više puta sam ljude odgovarao od nevidije
no to radim kad vidim da ljudi imaju dovoljno jak procesor da dx11 overheading ne predstavlja problem ili će biti vrlo malo izražen
još jednom - taj pentium je vrlo čudan - i sam si rekao da si masu problema riješio s drugom pločicom rama, što je novi faktor koji se ranije nije javljao i također ima vrlo jaku jezgru i ht, čemu s enjegov procesor nemere niti približiti i sigurno je kod tako slabijih procesora overheading izraženiji