Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.930.275
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Jel mi može tko odgovorit?

1950

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
matasi7 kaže...

Može

13 godina
protjeran
matasi7 kaže...

ma sve ce raditi ko podmazano!lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
11 godina
neaktivan

I3 , enermax 550w,8gb ram,...

10 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
matasi7 kaže...

ma sve ce raditi ko podmazano!lp

Jel me zezaš? haha de ozbiljno pitam

1950
13 godina
protjeran
Doggystyle kaže...

I3 , enermax 550w,8gb ram,...

ako sam dobro skuzio htio bi novu grafu(ne polovnu), onda si za tih 1100kn osuden na cca r7 260x/gtx750, no za 100kn vise imas i dosta jacu r7 265/gtx 750ti, a za 1200+kn puno jacu r9 270! pa sad sam vidi dali se mozes malo protegnuti!

matasi7 ne zezam!lp

edit. poslao si mi privatnu poruku no nemrem ti odgovoriti jer si ukinuo pp!

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.3.2015 22:39 (Stjepanj).
14 godina
Tigera22 kaže...

Koja bi bila najbolja grafa za gaming a da je i3 2120 ne bottlenecka???

A  kupi ti što jaču ako misliš uskoro mjenjati i CPU. i3 će sasvim solidno pogonit grafe srednjeg razreda na 1080p rezi i pri visokim postavkama ali ipak ima igara gdje nećeš moći iskoristiti puni potencijal jačih grafa. Moja preporuka ti je da kupiš polovnu R9 280X. Ako ideš na novo onda nešto tipa GTX 960 ili AMD R9 280. Sve te grafe će ti i3 solidno pogonit (pogotovo ako ideš sa što većim grafičkim postavkama) ali ti je neizbježno  s druge strane da će negdje biti i kratak. Uglavnom je za grafu preporuka kupit što jaču ako ti se igra, bez obzira na CPU pogotovo ako ćeš uskoro mjenjati i CPU.

matasi7 kaže...

Pozdrav, može li se Nvidia Geforce 210 ubacit na ASRock970 Extreme3. ? da li su kompatibilne? hvala! A proc je athlon ii x4 640 3.0

Naravno da se može.

Doggystyle kaže...

Pozdrav ekipa, evo sutra navecer bi trebao ic kupit novu garficku do cca 1100kn pa ako moze prijedlog kakav hvala.LP

To ti je taman granica iznad koje sada idu R7 265 i ispod toga ne idi. Dodaj još to malo pa nađi neku R7 265. Naravno, puno bolja kupovina bi bilo nešto polovno a osjetno jače od R7 265 no ako si skeptičan oko toga ili nemaš iskustva s tim onda nemaš ništa bolje od R7 265.

14 godina
Stjepanj kaže...

edit. poslao si mi privatnu poruku no nemrem ti odgovoriti jer si ukinuo pp!

I meni i onda vidim da se ne može odgovoriti. Onda ću mu tu napisati da ona grafa ide u onu konfiguraciju za koju me upitao.

@matasi

Omogući si Privatne poruke. Nije mi jasno uopće zašto si to ljudi isključuju....

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.3.2015 14:52 (vrinho).
10 godina
neaktivan

Tek sam sad primjetio, to sam slučajno, hvala vam obojici.

1950

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Evo kao sto rekoh danas kupujem karticu rastegnuo sam budjet do 1400 dalje nejde ... Nalazim se ispred instar trgovine pa ako mozete otic na stranicu i preporucit nest ... Zadnja odluka :) hvala

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav, trenutno koristim grafičku "NVIDIA GeForce 210 - 1 GB" sa dosta niskom propusnošću nekih 13 MB/s. Problem je što cooler stvara "veliku buku" to mi smeta pri radu. Na računaru ne igram igre, više ga koristim za rad koji ne zahtjeva neku kvalitetniju grafičku.
Budući da me buka smeta prvenstveno želim grafičku koja će biti veoma tiha, razmišljao sam da kupim grafičku sa pasivnim hlađenjem, najbolje što sam uspio da pronađem je ovo - Svga PCI Asus GT730-SL-2GD3-BRK (cijena oko 500 kuna). Da li postoji neka kvalitetnija grafička sa pasivnim hlađenjem?
Zanima me vaša preporuka, koju grafičku bi mi preporučili, može i sa aktivnim hlađenjem s tima da je veoma tiha, cijena max. (1500 kuna).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
qwertzii kaže...

Pozdrav, trenutno koristim grafičku "NVIDIA GeForce 210 - 1 GB" sa dosta niskom propusnošću nekih 13 MB/s. Problem je što cooler stvara "veliku buku" to mi smeta pri radu. Na računaru ne igram igre, više ga koristim za rad koji ne zahtjeva neku kvalitetniju grafičku.
Budući da me buka smeta prvenstveno želim grafičku koja će biti veoma tiha, razmišljao sam da kupim grafičku sa pasivnim hlađenjem, najbolje što sam uspio da pronađem je ovo - Svga PCI Asus GT730-SL-2GD3-BRK (cijena oko 500 kuna). Da li postoji neka kvalitetnija grafička sa pasivnim hlađenjem?
Zanima me vaša preporuka, koju grafičku bi mi preporučili, može i sa aktivnim hlađenjem s tima da je veoma tiha, cijena max. (1500 kuna).

a da jednostavno ulozis te novce u bolje kuciste? silent case.

11 godina
neaktivan
Iron13 kaže...

Hvala na prijedlogu. Može preporuka gdje mogu kupiti - naručiti takvo kućište, po mogućnošću dostave u BiH.

13 godina
neaktivan
qwertzii kaže...
Iron13 kaže...

Hvala na prijedlogu. Može preporuka gdje mogu kupiti - naručiti takvo kućište, po mogućnošću dostave u BiH.

Zalman z3+,z11

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
14 godina
neaktivan
qwertzii kaže...
Iron13 kaže...

ako hoces bas kvalitetno kuciste koje neces mijenjati dosta dugo preporucam ti ovo ako imas novaca i ako ti je trenutna graficka dobra tj ne zelis ju promijeniti. to kuciste ti ima jako dobru izolaciju i samo provjeri da li ti sve komponente stanu i pasu u to kuciste, ako se ne razumijes nazovi te frajere na winwin.ba i vjerojatno ce ti moci pomoci.

http://www.winwin.ba/racunari-i-komponente/racunarske-komponente/kucista/kuciste-fractal-design-define-r4-black-pearl-fd-ca-def-r4-bl-1167370.html

11 godina
neaktivan
qwertzii kaže...

Tada ti je GT 740 bolji izbor cjena skoro ista nabava.net no ako zelis nesto jace, a totalno pasivno tada je

Palit GTX750 KalmX 2GB dobar izbor. Uz pasivene graficke preporucaju se i ventilatori po meni dovoljna ce biti dva 1 da uvlaci hladan zarak i 1 da izbacuje topli TrueQuiet 120mm LED je odlican ventilator ako ti treba tisina jer radi od 8.9~19.9 decibela sto je ultra tiho.

...My life, My game, My rules...
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.3.2015 23:24 (SoynTech).
14 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi,

zaima me vase mišljene oko iducih grafickih kartica, uzeo bi si jednu od njih al imam par nedoumica i nije mi nesto jasno posto se ne razumijem bas najbolje.

GAINWARD GeForce GTX 960 Phantom GLH, 2GB DDR5 / 128 bit

GAINWARD GeForce GTX 960 Phantom, 2GB DDR5 / 128 bit

SAPPHIRE AMD RADEON R9 270x Dual-X OC Boost, 4GB DDR5 / 256 bit

Zanima me po vasem misljenju koja je graficka jaca odnosno dali igra jako veliku ulogu 128 bit i 256 bit s obzirom na clock speed Phantom ima veci clock a manje bita. Koja je vise isplativija i koja ima manju potrosnju?

Kada bi ste mogli birati koju bi ste si kupili?

Pozdrav BUGovci!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

safirka

Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina

Neznam zašto safirka kada je gtx 960 jača grafa ili sam ja nešto predvidio

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav,

Prijatelju je riknula grafička, ima procesor AMD Athlon II X4 640 i 4gb RAM-a, može savjet koja grafička je best buy obzirom na procesor? 

Napajanje je Corsair 550w

...bolje ispat glup nego iz aviona...
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
loge kaže...

Pozdrav ljudi,

zaima me vase mišljene oko iducih grafickih kartica, uzeo bi si jednu od njih al imam par nedoumica i nije mi nesto jasno posto se ne razumijem bas najbolje.

GAINWARD GeForce GTX 960 Phantom GLH, 2GB DDR5 / 128 bit

GAINWARD GeForce GTX 960 Phantom, 2GB DDR5 / 128 bit

SAPPHIRE AMD RADEON R9 270x Dual-X OC Boost, 4GB DDR5 / 256 bit

Zanima me po vasem misljenju koja je graficka jaca odnosno dali igra jako veliku ulogu 128 bit i 256 bit s obzirom na clock speed Phantom ima veci clock a manje bita. Koja je vise isplativija i koja ima manju potrosnju?

Kada bi ste mogli birati koju bi ste si kupili?

270x je znacajno jeftinija, a tu je negdje sa gtx960, tako da je po meni isplativija, jedino ako imas losije napajanje, onda razmisli o nvidi-i

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.3.2015 9:40 (alien20).
14 godina

Da je jeftinija jeste ali ni pod razno nije tu negdje s GTX 960 po performansama !!

13 godina
neaktivan

CPU: i7 4770

MBO: Asus Z97-K

RAM-2x4GB G.Skill Sniper @1600

PSU: CoolerMaster GX650 bronze

Ajmo neka grafa da nije preskupa (moze i polovna s garom). Nisan gejmer pa preferiram NVidiu za malo graficke obrade i da mi moze zavrtiti GTA V kad izade barem na medium :D

PS imam ponudu za GTX 650Ti za 300 kn. ok cijena i dal ce moci gta pogurati?

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.3.2015 11:32 (in_rust_we_trust).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
vrba1989 kaže...

Pozdrav,

Prijatelju je riknula grafička, ima procesor AMD Athlon II X4 640 i 4gb RAM-a, može savjet koja grafička je best buy obzirom na procesor? 

Khm, evo da konkretiziram...  Meni se ovo čini ok.

http://www.edigital.hr/amd/msi-r7-260-1gd5-oc-amd-2gb-gddr5-128bit-video-kartica-p402135.html?bid=&partner=10001

Čitao sam malo po netu i neki kažu da je r9 270 prejaka za ovaj procesor, ima možda neko kakvih iskustava ili prijedlog neke treće grafičke, do 1200kn? 

...bolje ispat glup nego iz aviona...
11 godina
neaktivan
vrba1989 kaže...
vrba1989 kaže...

Pozdrav,

Khm, evo da konkretiziram...  Meni se ovo čini ok.

http://www.edigital.hr/amd/msi-r7-260-1gd5-oc-amd-2gb-gddr5-128bit-video-kartica-p402135.html?bid=&partner=10001

Čitao sam malo po netu i neki kažu da je r9 270 prejaka za ovaj procesor, ima možda neko kakvih iskustava ili prijedlog neke treće grafičke, do 1200kn? 

NIKAKO KUPOVATI U EDIGITALU!!!

Garanciju priznaju svake prjestupne godine.

...My life, My game, My rules...
10 godina
Pozdrav ljudi, dakle gledam malo grafičke na computer universu, i kada malo pogledam specifikacije određenih kartica vidim da kod nekih piše DX11 a kod nekih DX12, i to mi nije baš jasno, zato što ima grafičkih koje dođu 200 eura i piše DX12 a ima nekih tipa GTX Titan Black koja dođe 900 eura i na njoj piše DX11, što to znači, da ova po svemu sudeći jača i skuplja grafa neće podržavati DX12? Uzeo sam sad nju za primjer, al vidim da dosta ima skupljih grafi na kojima piše samo DX11...
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Pozz, evo mene opet imam pitanje uz navedene grafičke: Sapphire Radeon R9 280 3GB GDDR5 i Sapphire Radeon R9 270X 4GB GDDR5 moze li mi itko reci kakva je razlika između te dvije grafičke osim tog 1gb na 280 i cijene jer razlika nije prevelika hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Pa 280 je za razinu jaca serija. Ako nije velika razlika u cijeni i ako ti nije problem platiti to nesto vise, svakako se vise isplati 280 nego 270...

VRAM ti ima najvise veze sa rezolucijom, znaci tih 1 gb manje na 280 neces ni osjetiti ako igras na FullHD. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.3.2015 15:53 (Minneyar).
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina

Aha u redu samo da se zna našao sam na amazonu, pa ako itko ima iskustva s tim jel to išta sigurno?Btw razlika oko 200-300 kn.(sry za offtopic)

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.3.2015 16:10 (J(CRO)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
J(CRO) kaže...

Aha u redu samo da se zna našao sam na amazonu, pa ako itko ima iskustva s tim jel to išta sigurno?Btw razlika oko 200-300 kn.(sry za offtopic)

280 se isplati uzeti u odnosu na 270X i ako je takva razlika u cijeni :)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice