Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.923.291
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
fight kaže...

sretan Bozic svim forumasima i sve najbolje. ovako opet ja, trenutno imam grafu  gigabyte r9 270x oc.pa htio bih drugu,pa gledao sam par

proizvoda pa mene zanimaju vasi dojmovi, o  grafickama i koja je bolja recimo vise za igre.gigabyte gv n570oc gtx570 1280mb 320bit/.gddr5,gigabyte gtx760 oc 2gb r2/,0.msi gtx760 4gb256 bitgddr 5 pci 3.0./ VTX3d r9 280x 3gb gddr5 v2 384bit.

sapphire r9 280xvapor x trix oc./ghigabyte gv-r928xoc 3gd r9 280x./asus r9 290 r92904gd5./sapphire tri-x amd r9 290 4gb gddr5 oc uefi 512bit.

i ova me posebno zanima XFX R9 290 Core Edition  jer se na nju moze ugradit ovaj vodeni hladnjak Accelero Hybrid pa me zanima koliko je dobra s tim.

eto ljudi poslao sam vam grafe koje me zanimaju i koja je najbolja od njih jedino me jos zanima vidim da neke grafe imaju pc 3,0 pa mene zanima imali tu kakvih

problema oko ugradnje i to.sve vam je pod moj pc lp{#}

neznam kako se uopce taj prastari i pre slabasan i5 bori uopce s tom 270x sto imas kamoli s 280x ili nedaj boze 290...dakle dojam je takav da ti treba poprilican upgrade cpu-a a ne gpu-a! jer nadogradnjom ovoga prvog ce ti gpu poletiti u visine{#}!lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
17 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Jel ti je problem ih poslozit kao poll, pa da mi glasamo i damo argument uz to , barem je preglednije ako nije greda. {#}

Lol tek sam sad vidio koji i7 imas, preporucam da uzmes neki haswell(cpu,mbo,ram) , jer sve na gore od 270x nema preveliko smisla radi BN-a. 

Prodaj to sto imas i dodaj lovu koju si namjenio za jaci gpu , te se sa tom svotom javi u topic- od do- pa cemo ti nesto finoga slozit... {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.12.2014 0:23 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
protjeran
4mal kaže...

Jel ti je problem ih poslozit kao poll, pa da mi glasamo i damo argument uz to , barem je preglednije ako nije greda. {#}

Lol tek sam sad vidio koji i7 imas, preporucam da uzmes neki haswell(cpu,mbo,ram) , jer sve na gore od 270x nema preveliko smisla radi BN-a. 

Prodaj to sto imas i dodaj lovu koju si namjenio za jaci gpu , te se sa tom svotom javi u topic- od do- pa cemo ti nesto finoga slozit... {#}

nemas kaj glasati, jedan nabrijani Haswell-ov pentium G3250(duplo jace jezgre) s bilo kojom grafom(od tih nabrojanih) ce doslovno razoriti taj prastari i5 u gamingu...{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.12.2014 0:30 (Stjepanj).
17 godina

ispravak mog netocnog navoda, tek sam sad vidio da ima i5-750 {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.12.2014 0:32 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
4mal kaže...

cekaj malo on ima i5 jos ktome ! {#}

ma prva verzija i5 je toliko slaba da je to za ne povjerovati (u rangu starih quad 775 proceva), "punokrvni" i5 je krenuo od sandy bridge arhitekture da se razumijemo{#}

17 godina

pa nije bas tako i5-750 je jaci od q2d 6600 ali slabiji od Intel® Core™2 Extreme Processor QX9650 

(12M Cache, 3.00 GHz, 1333 MHz FSB) koji jos uvijek moze nafilat recimo 290x sa mikrometarnim BN-om {#}

edit a vidi ovu zvijer polovno si slozis masinu da te boli glavu za par keka 

{#}Intel Core i7-990X Extreme Edition Processor 3.46 GHz 6 Core LGA 1366{#}

onaj koji je kupio tako nesto kad je izaslo jos uvijek nemora nis mjenjat procevi jedu sve cak ovaj i7 moze zvakat hig end gpu bez problema {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.12.2014 0:44 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
4mal kaže...

pa nije bas tako i5-750 je jaci od q2d 6600 ali slabiji od Intel® Core™2 Extreme Processor QX9650 

(12M Cache, 3.00 GHz, 1333 MHz FSB) koji jos uvijek moze nafilat recimo 290x sa mikrometarnim BN-om {#}

edit a vidi ovu zvijer polovno si slozis masinu da te boli glavu za par keka 

{#}Intel Core i7-990X Extreme Edition Processor 3.46 GHz 6 Core LGA 1366{#}

onaj koji je kupio tako nesto kad je izaslo jos uvijek nemora nis mjenjat procevi jedu sve cak ovaj i7 moze zvakat hig end gpu bez problema {#}

prva generacija je bila zapravo cisti promasaj od intela jer eto starija braca Q9xxx su ih po defaultu dobivali a da ne govorim overklokani,{#}!

kaj se tice 1366 generacije, da s njim se moze donekle drzati korak no treba pozamasan oc! i7 920 nije mogao filati jednu HD7950 boost na ispod cca 3,4-5ghz u recimo "famoznom" bf3 mp! sto je eto vec pojava BN koja je po meni znak da je cpu vec "poceo gubiti" na perfomansama!;)

LP

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.12.2014 0:54 (Stjepanj).
17 godina

gle tko je dao 20-25 keka za taj chipset tada nemora jos nis mjenjat (osim gpu) 

npr ovak nes 2k10 

Core i7 990x ( D0 ) oc to 4.5ghz

Enermax REVOLUTION85+ 1250W

Kingston HyperX T1 DDR3, 3x6GB, 2000MHz (XMP)

ASUS Rampage II Extreme

Intel 160GB SSD G2

i sad mi reci do ovo nemre filat 970,980,290,290x ali ne MP pricam samo o SP-u

{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.12.2014 1:03 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

neznam kako se uopce taj prastari i pre slabasan i5 bori uopce s tom 270x sto imas kamoli s 280x ili nedaj boze 290...dakle dojam je takav da ti treba poprilican upgrade cpu-a a ne gpu-a! jer nadogradnjom ovoga prvog ce ti gpu poletiti u visine{#}!lp

lole taj i5 750 u vrjeme kad sam ga kupio sijao je neke amd  phenomen pa i danas je cak dobar i bolji od nekih novijih,recimo,a tu sam na forumu dobio odgovor za r9 270 x,pa recimo i nemam problema s njom evo upravo sam odigrao novi call of duty i nisam imao snjom nikakvih problema.kao ni s njim to je staro ali je stroj jos . imali koja od nvidie za moju staru komfiguraciju a da je recimo jaca od r9 270x

ali prvo da pitam imam jedno racunalo,amd ahtlon IIX3 440 3GHz

maticna je ESC A780LM-M2

na tom racunalu mi je otisla grafa i to je od sineka pa sam si mislio tu r9 270x ugradit u to racunalo a sebih bi probao nesto od onih a za nesto novo nisam pri novcu a za moje racunalo i5 nemorem dobit koliko sam ga platio pa ni pola{#}

....lp

ma

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.12.2014 18:09 (fight).
15 godina
Stjepanj kaže...
4mal kaže...

cekaj malo on ima i5 jos ktome ! {#}

ma prva verzija i5 je toliko slaba da je to za ne povjerovati (u rangu starih quad 775 proceva), "punokrvni" i5 je krenuo od sandy bridge arhitekture da se razumijemo{#}

ma glupost imali jos veca...{#}

11 godina
J(CRO) kaže...

Grafička kartica           NVIDIA GeForce 210
Brzina modula           DDR3-1333 (667 Mhz)
Procesor                 QuadCore AMD Athlon II X4 620, 2600 MHz    (13 x 200)
Naziv matične ploče     Asus M4A78LT-M LE
Broj memorijskih utora     2 DDR3 DIMM

Ram memorija           4 gb

ako još šta treba reci

jel bi mogao vrtiti ove dvije{#} i imali kakve razlike?

sapphire vapor-x r9 280x 3gb gddr5 oc

Sapphire hd7970 Ghz edition vapor-x 3gb gddr5

10 godina
neaktivan
Tade1986 kaže...

Pozdrav ekipa. Tribala bi mi preporuka za kupnju nove graficke. Trenutno posjedujen Gainward GeForce 9800 GT 512MB i sve novije igre ili ne mogu igrat ili mi blokaje ajme.

Moja konfiguracija je :

DualCore Intel Core 2 Duo E8400, 2833 MHz (8.5 x 333)

Matična: Gigabyte GA-P43-ES3G  (5 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)

Grafička:NVIDIA GeForce 9800 GT  (512 MB)

RAM: 4gb

Tija bi igrat novi dragon age, witchera i slicne igre al mi sve blokaju. Pa bi tija savjet za graficku (netriba bit high postavke) vec neka pristupacan a dobra. Može i polovna sa njuškala.

Hvala

Evo našao sam ovih par kartica pa me zanima vase mišljenje koja bi mi najbolje pasala s obzirom na konfiguraciju:

http://www.edigital.hr/amd/gigabyte-%28gv-r725xoc-2gi%29-amd-r7-250x-2gb-videokartica-p81553.html?backurl=clear

http://www.edigital.hr/nvidia/gigabyte-nvidia-gtx-750-2gb-gddr5---gv-n750oc-2gi-video-kartica-p87293.html?bid=&partner=10001

http://www.edigital.hr/amd/sapphire-r7-260x-1g-gddr5-hdmi-/-dvi-i-/-dp-oc-version-lite-amd-gddr5-1g-128bit-video-kartica-p54338.html?bid=&partner=10001

12 godina
Meni se sviđa 260x al nebi ju uzima u toj trgovini ni pod razno.
Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
1 1 hvala 2
10 godina

Bok svima! Imam MSI R7 260 oc 1 GDDR5 i Philips 226V3LAB. DVI kabel mi je uštekan u gornji izlaz na grafi. Jeli to u redu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Tade1986

ja bi bolje ovo

MSI R7 260 1Gb DDR5

https://www.facebook.com/profile.php?id=100005212124705
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.12.2014 13:14 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...

Tade1986

ja bi bolje ovo

MSI R7 260 1Gb DDR5

Hvala ;)

12 godina
žoss-2 kaže...

Bok svima! Imam MSI R7 260 oc 1 GDDR5 i Philips 226V3LAB. DVI kabel mi je uštekan u gornji izlaz na grafi. Jeli to u redu?

Ako ima slike dobro je
10 godina

Ima. Tnx{#}

16 godina

Pozdrav svima,jedno pitanje.... trenutno imam Gainward gtx 670 phantom 2gb grafu ali imam mogucnost zamjene za MSI Gaming N760 TF 2GD5/OC,moja mi je ok ima garanciju jos 8 mjeseci a ova msi ima jos 2.5god garancije samo kako citam o toj kartici puno ljidi ima problema sa razljevanjem ulja iz ventilatora i na kraju kraj kartice,neznam jel ce mi prihvatit garanciju ak fan sam zeka pa sam neodlucan,jel ima itko tu msi i kakvo misljenje...fala!

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
mariocroatia78 kaže...

Pozdrav svima,jedno pitanje.... trenutno imam Gainward gtx 670 phantom 2gb grafu ali imam mogucnost zamjene za MSI Gaming N760 TF 2GD5/OC,moja mi je ok ima garanciju jos 8 mjeseci a ova msi ima jos 2.5god garancije samo kako citam o toj kartici puno ljidi ima problema sa razljevanjem ulja iz ventilatora i na kraju kraj kartice,neznam jel ce mi prihvatit garanciju ak fan sam zeka pa sam neodlucan,jel ima itko tu msi i kakvo misljenje...fala!

To je gotovo pa ista kartica, a dvi ipo godine jamstva zvuci bolje od 8mjeseci. Zbog ventova moraju priznat garu.
16 godina
nicky.sl kaže...
mariocroatia78 kaže...

To je gotovo pa ista kartica, a dvi ipo godine jamstva zvuci bolje od 8mjeseci. Zbog ventova moraju priznat garu.

da,na papiru je moja ko malo jaca ali u real world sve je to tu negdje i da zato i pitam zbog garancije bi i uzeo!ali bas me to ulje muci...mozda se neko javi jos ko ima karticu,svejedno fala!

15 godina

pa prvo da te uputim taj core i5 kao prvo nije prestar za tvoju iformaciju i drugima takoder nije ni slabasan kako tvrdite  i borise zato sto je dobar ako nisi znao,

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.12.2014 18:07 (fight).
12 godina
neaktivan

Imam ati radeon hd 3850 i htio bi se mijenjat za neku grafu koja moze podrzavat dx 11 jer sam kupio crysis 3 a nemogu ga pokrenut a i zato sto cu kupovat jos igrica.

Evo ostatak kompa:

intel pentium G2010

G-skill 4gb 1600mhz

Napajanje neko tam od 400w

WD blue 1tb

Asrock 1155 b75m-gl

Ako neko zna bio bi mu zahvalan

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
fight kaže...

pa prvo da te uputim taj core i5 kao prvo nije prestar za tvoju iformaciju i drugima takoder nije ni slabasan kako tvrdite  i borise zato sto je dobar ako nisi znao,

nije prestar? izasao prije 5 godina tocnije sad ce mu i 6god. za informaciju{#}, taj i5 je slabiji od fx 4300 koji je dno dna od amd-a...moj stari Q9400 na 3,6ghz pozdere to govance u cpu testovima!{#}!LP

karlo125 kaže...

Imam ati radeon hd 3850 i htio bi se mijenjat za neku grafu koja moze podrzavat dx 11 jer sam kupio crysis 3 a nemogu ga pokrenut a i zato sto cu kupovat jos igrica.

Evo ostatak kompa:

intel pentium G2010

G-skill 4gb 1600mhz

WD blue 1tb

Asrock 1155 b75m-gl

eventualno neku gtx750, iako je i ona overkill za tvoj setup! treba ti novi cpu i neko brand name(80+) napajanje!LP

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.12.2014 22:52 (Stjepanj).
15 godina
Stjepanj kaže...
fight kaže...

nije prestar? izasao prije 5 godina tocnije sad ce mu i 6god. za informaciju{#}, taj i5 je slabiji od fx 4300 koji je dno dna od amd-a...moj stari Q9400 na 3,6ghz pozdere to govance u cpu testovima!{#}!LP

karlo125 kaže...

Evo ostatak kompa:

intel pentium G2010

G-skill 4gb 1600mhz

WD blue 1tb

Asrock 1155 b75m-gl

eventualno neku gtx750, iako je i ona overkill za tvoj setup! treba ti novi cpu i neko brand name(80+) napajanje!LP

to tvrdis zato sto si fan AMD.tvoje govance od q9400 nemore bit jaci od i5 nikako jer su po brzni procesora isti s tim sto moj u startu s 2,66ghz, ide na 3,0ghz i cache mu je 8mb + jos clocanje,tako da neznam koje ti testove gledas ali si malo poguglaj ako zelis nesto sto neznas, a da zasnas  o core i5 750, moj je jaci  fx 4300 je jak samo u brzini procesora,sto moj stari i5 stigne u clocanju,a za mene i moje potrebe je dovoljno jak pa i soram tvoga amd fh4300 moze da radi vise stvari od jednom i isto je brz u cache mu je 8mb nije kao u tvom 6mb, a stariji je od tvoga kao sto si i rekao 2009 godiste i jos puno ce takvih govanaca novih da sahrani...{#}ali sam rekao da necu raspravljati o takvim temama ako zelite pomoc onda pomognite pitanje sam postavio odgovor nisam jos dobio osim koje kakvih presravanaj moj je jaci jer je noviji i tak budite ljudi i realni lp{#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.12.2014 9:15 (fight).
16 godina

Pozz, jedno pitanje samo.

Stigla mi je jutros HD7870 i s njom sam dobio dva ona molex na 6pin kabela, ali imam već od prije jedan u koji idu dva molexa a na drugoj strani je PCI 6pin.

E sad, mene zanima koji od ova dva koristiti i dali je istina da takve konektore nije dobro koristiti na duge staze?

Ionako mislim uzimati kroz par mjeseci novo napajanje, pa čisto ono, da pitam jel sigurno.

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Kabel ko kabel svejedno je koji koristiš ako radi. Na duge i na kratke staze to ne može štetiti nikako. Nema tu što naštetiti bilo više ili manje od standardnog kabela.

15 godina

Menjo bi gigabyte 7950oc koju bi preporucili ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
psihoroba kaže...

Menjo bi gigabyte 7950oc koju bi preporucili ?

Ako se igraš na FHD rezi, onda ne vidim potrebe za zamjenom, a jebga, ako te novci svrbe,

možeš gledati Gigabyte GTX 970 ili Sapphire R9 290 Tri-X OC.

ps. mogao si navesti i neki budžet.

Sretan i blagoslovljen Božić svima! :D
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.12.2014 10:00 (Valentin17).
11 godina
neaktivan
fight kaže...

to tvrdis zato sto si fan AMD.tvoje govance od q9400 nemore bit jaci od i5 nikako jer su po brzni procesora isti s tim sto moj u startu s 2,66ghz, ide na 3,0ghz i cache mu je 8mb + jos clocanje,tako da neznam koje ti testove gledas ali si malo poguglaj ako zelis nesto sto neznas, a da zasnas  o core i5 750, moj je jaci  fx 4300 je jak samo u brzini procesora,sto moj stari i5 stigne u clocanju,a za mene i moje potrebe je dovoljno jak pa i soram tvoga amd fh4300 moze da radi vise stvari od jednom i isto je brz u cache mu je 8mb nije kao u tvom 6mb, a stariji je od tvoga kao sto si i rekao 2009 godiste i jos puno ce takvih govanaca novih da sahrani...{#}ali sam rekao da necu raspravljati o takvim temama ako zelite pomoc onda pomognite pitanje sam postavio odgovor nisam jos dobio osim koje kakvih presravanaj moj je jaci jer je noviji i tak budite ljudi i realni lp{#}

Sa takvi stavom ga neces niti dobiti.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice