Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.950.579
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Kewin kaže...

Ovako ciljam da uzmem r7 260x ali mogu potegnuti više para i uzeti r9 270 ali nisam siguran nezelim opet da bude bottleneck jel sam se prije par godina jako opeko na to... Što mislite svi preporučuju i5 i3 procesore na tu grafu kako bi se lagano OC q8200 snalazio s tom grafom (lagano OC zato sto imam durable matičnu pa neda djubre preko 2.77 ghz)

koju god grafu od te dvije da stavis na taj proc imace bottlenecka tako da...

p.s. nisam siguran da i3 moze izgurati r9 270 kako treba {#}

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Pozz! HD4890 za 400Kn ((referentna)) ili HD4850 gigabyte nereferentna za 300Kn? Tream privremenu zamjenu za HD7770.. :=)

sup bro?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Strm kaže...

Pozz! HD4890 za 400Kn ((referentna)) ili HD4850 gigabyte nereferentna za 300Kn? Tream privremenu zamjenu za HD7770.. :=)

crni Strmi sta si joj radio pa je vrisnula :D

nista ne kupuj, ima taj proc integrisanu, to je bacanje para {#} 

14 godina
Strm kaže...

Ma, cvrči pa mora na reklamaciju, a to ce treat 4 tjedna((nepitaj)) ugl. mislim ili HD4890 ili HD4850 kupit da me griju posto je hladno a i imam nekakav PC build sastrane pa ionako ce mi za to trebat grafa, samo me zanima koja je bolja po pitanju cijene, obadvije su 20ak psto slabije od HD7770 ako se nevaram, ali se nekuzim u cijene pa zato...FSP 550W valjdem moze jednu zvjer pokretat bez frke?{#}

sup bro?
15 godina
neaktivan

Možeš i jeftinije proći, umjesto referentne 4890 uzmi nešto tipa ova 4870 sa Zerothermom, provjerena kartica, provjeren hladnjak. Referentna 4890 u prvim revizijama loada na 90-100c, ne bi preporučio.

Spusti na 300kn, i peglaj. Ako nije prodano naravno. Imao sam tu karticu, fenomenalna izvedba.

EDIT: Sličnih performansi, možda mrvicu slabija ako dobro pamtim, 5770 1GD5. Slična cijena.

Trebao bi vidjeti ovu 7750 ako nije prodana, poslužila bi idealno u tom drugom kompu, za cijenu.To bi mi osobno bio 1 izbor ovdje.

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.10.2014 15:10 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Bolje uzeti noviju 6670 gddr5 ili 5670gddr5  imas ih na njuškalu po 300-350kn. hd4xxx se ne isplati kupovati sada jer je to jako stara kartica

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
chaselol kaže...

koju god grafu od te dvije da stavis na taj proc imace bottlenecka tako da...

p.s. nisam siguran da i3 moze izgurati r9 270 kako treba {#}

a šta mislis na r7 250/250x? čini mi se da je ona taman ali ima dosta slične perfomanse ko moja hd4890 ali dobro na strani r7 je dx11.

Padobranci, mineri i djevice griješe samo jednom
15 godina
neaktivan

Moze li preporuka neke grafe sa vise od 2GB VRAM-a, jer sa trenutnom GTX770 koja je 2GB imam ogroman stuttering u novijim igrama i nije igrivo uopste (npr. ryse son of rome s very high texturama). Vram je uvijek pupunjen maksimalno. Da li da trazim GTX 770 s 4GB Vrama ili mozda da idem na R9 290, iako mi se ne ide na AMD?

Moj PC  
0 3 hvala 0
14 godina

Hvala na odgovorima, moj frend ima HD4890 za 150Kn bez kulera, da uzmem onaj accelero nekakav ili?

sup bro?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Strm kaže...

Hvala na odgovorima, moj frend ima HD4890 za 150Kn bez kulera, da uzmem onaj accelero nekakav ili?

Normalno, pa neće koristit karticu bez hladnjaka. {#}

Mislim da bi ti taman pasalo nešto kao Twin turbo II ili sl.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.10.2014 15:53 (Valentin17).
15 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Moze li preporuka neke grafe sa vise od 2GB VRAM-a, jer sa trenutnom GTX770 koja je 2GB imam ogroman stuttering u novijim igrama i nije igrivo uopste (npr. ryse son of rome s very high texturama). Vram je uvijek pupunjen maksimalno. Da li da trazim GTX 770 s 4GB Vrama ili mozda da idem na R9 290, iako mi se ne ide na AMD?

Objasnite zasto dajete TD. Treba li video da snimam u kojem se vidi to stucanje?

13 godina
neaktivan
Kewin kaže...

a šta mislis na r7 250/250x? čini mi se da je ona taman ali ima dosta slične perfomanse ko moja hd4890 ali dobro na strani r7 je dx11.

najvise ti se isplati da stisnes koju kintu i uzmes novi proc usput jer neces izvuci maksimum ni priblizno 

14 godina
Almin94 kaže...
Almin94 kaže...

Objasnite zasto dajete TD. Treba li video da snimam u kojem se vidi to stucanje?

Neznam za ostale, ali od mene si TD dobio zbog ovog gore istaknutog... sto je notorna glupost... a taj Son of Rome je kod mene radio na max postavkama na nekih 45-50 fps, sto je i vise nego igrivo.

Sveti PCE Forum!!!
15 godina
neaktivan
anarchyST kaže...
Almin94 kaže...
Almin94 kaže...

Neznam za ostale, ali od mene si TD dobio zbog ovog gore istaknutog... sto je notorna glupost... a taj Son of Rome je kod mene radio na max postavkama na nekih 45-50 fps, sto je i vise nego igrivo.

Da, radio je kod tebe ali na high texturama. Igra automatski postavi i zakljuca teksture u zavisnosti od toga koliko VRAMa ima graficka kartica. Medjutim u cfg fajlu mozes podesiti i na very high (sto je za graficke kartice sa 3GB i vise vrama). Prebaci na very high i onda ces vidjeti kako radi. Znaci definitivno 2GB vrama nisu ni blizu dovoljna za igranje na max postavkama. I ostali koji su dali TD nek se javi da vidimo sto im nije jasno. Mogu doci kod mene i da isprobaju, nikakav problem.

14 godina
neaktivan

Evo napokon ugradio grafu i snimio drivere, za sada sve radi probao son of rome il kak se zove i vrti na high full hd reza :) hvala na pomoci

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

S obzirom na moje prethodno pitanje, šaljem i specifikaciju računala.

Pa da ponovim pitanje:

Imam HP Compaq dc7800 Small Form Factor PC.

S obzirom na konfiguraciju računala odgovara mi samo grafička sa manjim limićem.

Kontaktirao nekoliko dučana pa ništa od pomoći.

Gledao sam na nabava.net http://www.nabava.net/graficke-kartice__150?&cdo=250&r=1&se=2252

Ali nisam siguran dali su mi te grafičke ok za računalo.

Imali tko prijedlog ili preporuku???

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.10.2014 20:23 (Francisko).
14 godina
neaktivan

dali ak oc grafu s programom koji sam dobio uz nju, gubim garanciju?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Francisko kaže...

Imali tko prijedlog ili preporuku???

Nećeš se baš usrećiti sa ponudom LP grafa kod nas, ako bi mogao naći nešto tipa HD7750, bilo bi idealno, ali cijena bi mogla biti paprena. Malo ću pogledati pa se javim eventualno ako di nađem.

http://icrontic.com/article/sapphire-radeon-7750-low-profile-review

Sjela bi ti vjerojatno , što se kaže, kao šamar {#} u tu konfu

EDIT: Ok su ako se ne misliš igrati na njima, i ako sve imaju taj LP bracket. Za video i 2D rad, odlične, dosta sam ih imao, nikad problema ni sa jednom, još od valjda HD3450.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.10.2014 9:36 (thedream).
13 godina
protjeran
Pri3s7 kaže...

dali ak oc grafu s programom koji sam dobio uz nju, gubim garanciju?

naravno da ne, posto je vecina kartica zakljucana i imaju neke limite i zastite pa je uglavnom i 99.9% sigurno to raditi kroz njihove programe! dakle samo naprijed i polako dok se nepocne nekaj rusiti bilo u igrama ili benchmarcima!lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
12 godina
neaktivan

Ja sam svoju bas mora oc-at, jer dolazi underlockana. 100% safe, samo ne dirat/otkljucavat voltazu.

play2much
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.10.2014 11:38 (fanaticni gejmer).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
fanaticni gejmer kaže...

Ja sam svoju bas mora oc-at, jer dolazi underlockana. 100% safe, samo ne dirat/otkljucavat voltazu.

Probaj jos gpu da clocknes, memoriju spusti da se ne grije

http://i.imgur.com/ujQFXS3.jpg

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.10.2014 11:47 (chaselol).
16 godina

trebam preporuku graficke. sto je najbolje sto mogu dobit za 300-400 kn a da ima dx11, trebam ju da mogu pokrenut nba 2k15 na kompu. ostale komponente pod moj pc.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ovo ako nije prodana radeon 7750

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako nađeš nešto tipa 6850 ili 6870, bilo bi idealno. Naravno, neće imati garanciju obzirom na starost, ali veliku većinu naslova ćeš moći i danas ugodno igrati na njima, + to što su obje solidni clockeri.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
mar123 kaže...

trebam preporuku graficke. sto je najbolje sto mogu dobit za 300-400 kn a da ima dx11, trebam ju da mogu pokrenut nba 2k15 na kompu. ostale komponente pod moj pc.

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/ati-vtx-7770-oglas-13138367

Ako sam ti pomogao, pritisni hvala
16 godina
neaktivan

Prije par dana sam prešao na novu matičnu i proc...

Ostala je još samo stara grafička XFX R7950 Ghost 3gb

Pošto sam lajbek po tom pitanju pa molim vas za pomoć i savjet.

Bio sam pitao unazad par postova neku grafičku za preporuku, ali me brine dali se isplati mjenjati postojeću tj da li ću vidjeti drastičnu razliku u igrama ili ne tj da li se ispalti davati 3500kn?

Igrao sam Day Z neki dan i još uvijek to ne klizi kak spada pa me zanima da li bi u igrama bilo pomaka?

Sry na glupim pitanjima ali sam laik i ne kuzim se detaljno u te stvari.

Knorac Mirko
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.10.2014 15:38 (Knorsky).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

OC tu grafu, sigurno ima mjesta za to. Ja ne bih to jos mijenjao, to je odlicna grafa i dan danas, jedino bih probao novije drajvere da stavim i win 8.1, ta grafa mora da gazi sve naslove bez problema u 1080p.... na kojoj rezi igras?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Knorsky kaže...

Prije par dana sam prešao na novu matičnu i proc...

Ostala je još samo stara grafička Radeon HD 7950 3gb

Pošto sam lajbek po tom pitanju pa molim vas za pomoć i savjet.

Bio sam pitao unazad par postova neku grafičku za preporuku, ali me brine dali se isplati mjenjati postojeću tj da li ću vidjeti drastičnu razliku u igrama ili ne tj da li se ispalti davati 3500kn?

Igrao sam Day Z neki dan i još uvijek to ne klizi kak spada pa me zanima da li bi u igrama bilo pomaka?

Sry na glupim pitanjima ali sam laik i ne kuzim se detaljno u te stvari.

Ja ti isto imam 7950 i molim te ne uzimaj DayZ kao mjerilo za išta. Igram ga i ja to je toliko loše optimizirana igra, to je experimental early access alpha. Opet, ne uzimaj DayZ u obzir.

Ako nećeš raditi upgrade na neku poprilično high end grafu, mislim da ti se ne isplati mjenjati 7950.

Toni
16 godina
neaktivan

Sad sam skuzio da mi je grafička XFX R7950 3gb Ghost thermal neka? Vrtim na 1980x1200...

Bum pogledao po netu kak se clocka grafička, jer nikada to u zivotu nisam radio :(

Knorac Mirko
16 godina
neaktivan

Jel mi mozete dati neki link ili walktrough gdje da OC svoju grafičku? Jel trebam kakvo dodatno hladenje za graficku?

Knorac Mirko
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice