Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.923.977
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice
Pozz. Kupujem novu grafičku pa me zanima je li xfx r7 260x 1gb dobra grafička, jer nije baš skupa, uglavnom za filmove u full hd-u i neke igre na medium grafici ili možda u manjoj rezoluciji, pa me zanima kakva je po tom pitanju i ima li razlike u odnosu na sapphire r7 260x 1gb?

0 1 hvala 0
14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
joco385 kaže...
Pozz. Kupujem novu grafičku pa me zanima je li xfx r7 260x 1gb dobra grafička, jer nije baš skupa, uglavnom za filmove u full hd-u i neke igre na medium grafici ili možda u manjoj rezoluciji, pa me zanima kakva je po tom pitanju i ima li razlike u odnosu na sapphire r7 260x 1gb?

Uzmi sapphire verziju jer ima bolje hlađenje te je samim time tiša i hladnija, može ostatak konfe i koliki ti je budžet?

NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH
11 godina
neaktivan

Matična ploča: 594,93 Asrock s1150 H97 PRO4

Procesor:825,55 Intel Core i3-4130 Soc 1150

Radna memorija: 689,33 Corsair 2X4GB DDR3 1600 Low Pr CML8GX3M2A1600C9

Tvrdi disk: 376,60 Seagate HDD, 500GB, 7200rpm, SATA3 ST500DM002

Grafička kartica:869,92 Sapphire R7 260X 1G GDDR5 PCI-E HDMI / DVI-I / DP OC VERSION, 1050MHz / 1500MHz, 128-bit,2 slot active, LITE

Kućište: 349,00 Zalman Z3+, USB3.0 black

Napajanje: 453,42 Corsair CX500 PSU, 500W, CX Series

Mrežna kartica: 74,81 Network Interface Card TP-LINK TL-WN781ND (PCI Express, Wireless, 150Mbps, IEEE 802.11b/g/n) Retail

Monitor: 1128,82 LG 23MP65HQ-P 23" Wide LED Monitor, 1064,50 ACER V236HLBd 23" LED Monitor

Optički uređaj: 130,00 LG GH24NS SATA Bulk Crni 24x

Tipkovnica + miš: 79,02 Genius tipkovnica i miš, KM200, USB, Ergo KB

Zvučnici: 44,00 Genius zvučnici SP-S110,black,230V

Evo ti sve, budget mi je do 5700 s ovom grafičkom koju si ti rekao... a bilo bi bolje kad bi moglo jeftinije ali nema veze probat ćemo

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Sorry do 5600 ali mogao bih uzeti ovu grafičku

0 0 hvala 0
14 godina
joco385 kaže...

Sorry do 5600 ali mogao bih uzeti ovu grafičku

Km ili kn ? xD

NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH
11 godina
neaktivan

kn

0 1 hvala 0
14 godina
joco385 kaže...

kn

hmm, 5600Kn, ugl. MSI R7 260X 2GB ((OC))

11 godina
neaktivan

nemrem trebam uzeti neku do 890... uzet ću ovu sapphire r7 260x, hvala

2 0 hvala 0
14 godina
joco385 kaže...

nemrem trebam uzeti neku do 890... uzet ću ovu sapphire r7 260x, hvala

??? Pa koliki ti je na kraju budžet?{#}

11 godina
neaktivan

Uglavnom trebam grafu do 900 kn

1 0 hvala 0
14 godina
joco385 kaže...

Uglavnom trebam grafu do 900 kn

Onda uzmi to i točka, to sam te u početku i pitao...

11 godina
neaktivan

aha oke hvala ti

2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav svima, molio bih preporuku za najjaču grafu koja ide sa sljedećim komponentama

Proc - athlon IIx2 240

Napajanje - Seasonic 520w

Ram - 8gb ddr3 1600

Znam da postoje sve moguće informacije., ali radije bih preporuku ljudi koji su pametniji od mene u tom pogledu. 

Hvala unaprijed. 

0 0 hvala 0
14 godina
jkj kaže...

Pozdrav svima, molio bih preporuku za najjaču grafu koja ide sa sljedećim komponentama

Proc - athlon IIx2 240

Ram - 8gb ddr3 1600

Znam da postoje sve moguće informacije., ali radije bih preporuku ljudi koji su pametniji od mene u tom pogledu. 

Hvala unaprijed. 

Koliki ti je budžet? Ja bih utrošio 700Kn na HD7750, sasvim solidna grafa napravljena za dualce. 

10 godina
neaktivan
Strm kaže...
jkj kaže...

Proc - athlon IIx2 240

Ram - 8gb ddr3 1600

Hvala unaprijed. 

Koliki ti je budžet? Ja bih utrošio 700Kn na HD7750, sasvim solidna grafa napravljena za dualce. 

Iskreno, neznam koliko bi bilo pametno uložiti... Gledao sam na njuškalu hd7950 za 1200kn, ali pretpostavljam da su komponente preslabe (molim ispravak ako griješim), a ujedno mi je to budžet. 

Nije mi važno da je grafa tiha, ali je ideja da radi na 1920x1080 i da mogu koristiti 3d mod (npr. Crysis2, 3) na telki.

Eto, to je ono što tražim. Nadam se da sam sve naveo...

13 godina
neaktivan

Uz taj cpu zaboravi. Probaj ga bar otkljucati u sta jace

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Uz taj cpu zaboravi. Probaj ga bar otkljucati u sta jace

Trenutno neznam kako, makar  mogu naučiti... Dal bi onda radila grafa u tom rangu?

13 godina
odjavljen

Opet trebaš dobru matičnu za to. A ako imaš dual core AMD čisto sumnjam da imaš bog zna kakvu matičnu. Nego, jedna stvar mi nije jasna, imaš 8GB RAMa i Seasonic napajanje, a imaš taj slabi i stari proc? Pa zar ti nije logičnije da kupiš bolji procesor nego više RAMa i slabije napajanje (npr. Corsair CX 430).

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Deawood kaže...

Opet trebaš dobru matičnu za to. A ako imaš dual core AMD čisto sumnjam da imaš bog zna kakvu matičnu. Nego, jedna stvar mi nije jasna, imaš 8GB RAMa i Seasonic napajanje, a imaš taj slabi i stari proc? Pa zar ti nije logičnije da kupiš bolji procesor nego više RAMa i slabije napajanje (npr. Corsair CX 430).

Matična je asrock m3a770de, a rami su dobiveni pod račun. 

Ne razumijem se previše, zato trazim savjet....

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.8.2014 22:55 (jkj).
14 godina

Recimo da imaš budžet od 1200Kn, ostavimo ti tu matičnu i sve ostalo i ubacimo: Athlon II X4 640 3Ghz (480Kn) i R7 250X 1GB GDDR5(740Kn). To bi bila neka najboja oocija za te pare, no pošto to nije neki velik skok ja bih savjetovao uzet za 1200Kn proc i matičnu, te onda za 1200Kn uzet grafičku i to novu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.8.2014 0:02 (Strm).
10 godina
neaktivan
Strm kaže...

Recimo da imaš budžet od 1200Kn, ostavimo ti tu matičnu i sve ostalo i ubacimo: Athlon II X4 640 3Ghz (480Kn) i R7 250X 1GB GDDR5(740Kn). To bi bila neka najboja oocija za te pare, no pošto to nije neki velik skok ja bih savjetovao uzet za 1200Kn proc i matičnu, te onda za 1200Kn uzet grafičku i to novu.

To mi previše nažalost, ali ipak hvala ti na savjetu. Poanta je da bih kupovao samo grafu jer je trenutno nemam, zato tražim najjaču koja ide sa tim komponentama ili kombinaciju da ne prelazi 1200-1300kn.

Još jednom hvala, ali 2400 mi je daleko previše. 

13 godina
neaktivan

Kakvu maticnu imas? Ako recimo ubodes nekog phenoma 945/955/965 i tu grafu to ce super raditi...

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Asrock m3a770de

13 godina
neaktivan
jkj kaže...

Asrock m3a770de

Super. Ubodi phenoma 955 i r7 250x i naigraces se do mile volje!

10 godina
neaktivan

Ispričavam se na pametovanju, ali ta grafa ima 1gb i 128bit-nu sabirnicu, zar ću moći igrati na fhd rezi i 3d modu recimo igre sljedećih 3-4 godine?

15 godina
neaktivan
jkj kaže...

Ispričavam se na pametovanju, ali ta grafa ima 1gb i 128bit-nu sabirnicu, zar ću moći igrati na fhd rezi i 3d modu recimo igre sljedećih 3-4 godine?

Naravno da ne, sada ne mozes igrati sve igre u Full HD rezoluciji sa ovom grafickom, a kamo li za 3-4 godine

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
13 godina
neaktivan
jkj kaže...

Koliko para - toliko muzike.

Zrtvujes malo detalje koji bezveze opterecuju grafu (pogledaj na yt razliku izmedju ultra i low detalja novog wolfensteina i bice ti jasnije) i igraces pristojno. Za taj budzet, da ne prodajes maticnu ne moze bolje, eventualno polovna 7850 s garancijom

14 godina
chaselol kaže...
jkj kaže...

Koliko para - toliko muzike.

Zrtvujes malo detalje koji bezveze opterecuju grafu (pogledaj na yt razliku izmedju ultra i low detalja novog wolfensteina i bice ti jasnije) i igraces pristojno. Za taj budzet, da ne prodajes maticnu ne moze bolje, eventualno polovna 7850 s garancijom

ima dvije 7850 s garancijom

1. 7850

2. 7850

ima ih jos, al su skuplje

This cat Is cat A cat Good cat Way cat To cat Keep cat An cat Idiot Cat Busy cat For cat 20 cat Seconds cat Sad pročitaj rieči bez cat
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.8.2014 9:02 (Tony1999).
13 godina
neaktivan

Prekratka garancija za tu cijenu 12.2014..... za tu drugu i ne pise....

Ali super je to hladjenje sto znaci ako clockas uspijesno da ce biti hladna.

Eto, dobio si svoj odgovor :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Nije mi bitno da je igra na visokim postavkama, ne opterećujem se time. 

Da pitam, ako uzmem 7850 ili 7850 oc ne bih trebao ništa mijenjati? 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice