Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.946.672
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Izzy kaže...

To onda znači da GTX 660 nema smisla kupovati pored R9 280? 

A što je sa pričama da nVidia ima bolje drivere i općenito bolju softversku podršku u odnosu na AMD? Koliko tu ima istine?

naravno da nema, kao ni r9 270/x modele, gtx760, ili nedaj boze staru gtx 670!

nvidija ima stabilnije drivere istina, rijec bolje ovdje ne idu u isti kontekst jer amd pak pruza neke druge mogucnosti itd! sve je stvar izbora i potreba zato treba razumijeti sta donosi jedan a sta drugi tabor!lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
11 godina
protjeran
Izzy kaže...

To onda znači da GTX 660 nema smisla kupovati pored R9 280? 

A što je sa pričama da nVidia ima bolje drivere i općenito bolju softversku podršku u odnosu na AMD? Koliko tu ima istine?

Heh gle usporedbe 660 i 280 

280x - vuce struju znaci treba napajanje i procesor da je tera CIJENA KUKURIĆE al tak je kak je - 280x kosta +-100eura vise

660gtx - solidan gaming 

evo ti USPOREDBA za 660 i 280 i jos par grafi za crysis  280x kosta +-100eura vise

AMD ima bolji potencija OC-anja tako da bi 280x sa oc bi bile nezamislive performanse ma da su i takve bez OC-a

nVidia- cuj gle uzmes grafu koja tebi odgovara neznam zasto ljudi stalno nvidia ili amd joj ma da su u softverskoj podrsci tu negdje ma da nvidia ima bolje drivere {#}

13 godina
protjeran
Vodič za odabir grafičke kartice

covjek prica o r9 280 modelu ne X, jer obicna 280 kosta 1400+kn...

Moj PC  
3 0 hvala 2
16 godina

Što mislite koliko ima smisla uzimati i7-4790k sa kombinacijom Asrock Z97 Extreme3 matične ploče (ili još bolje 4) i recimo Fortron Raider S 750W (gledao sam i Fractal Tesla R2 napajanja), a sve u svrhu kasnije lakše nadogradnje (zamjene) grafičke kartice?

Mislim, ako kažu da i7 procesori 1. ili 2. generacije su dovoljni za sadašnje najjače grafičke kartice (uz OC procesora), onda shodno tome sam sklon mišljenju da će ovaj i7 zadnje generacije sigurno moći ispratiti grafičke kartice koje izađu u naredne 3 godine, odnosno i više. Pa onda možda da se ne uzme odmah nekakva zvijer od kartice, nego se lijepo kasnije kupi nešto jače. Što se tiče monitora, ne bi se išlo na veće rezolucije od FullHD. Što mislite o tome?

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.7.2014 22:43 (Izzy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Da, ali badava tebi i7 4790K kad ti nemaš neku grafu koja valja, bolje da kupiš FX 8320 i neku matičnu za cca. 600kn i grafu kak spada nego i7 4790K pa onda ne igraš 2 godine, jedino ako to "čekanje" za kupnju grafe nije više od 6 mjeseci, inaće se NIKAKO ne isplati.

I da, Intel je ostvario minornu razliku od Sandy Bridgea pa do današnjeg Haswella što se same brzine tiće. Opet, Sandy ima izvrstan OC potencijal i daleko bolji nego Ivy i Haswell (izuzev ovih Intelovih 30th Anniversary CPUova) pa se i7 2600K može bolesno dobro naclockati.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.7.2014 22:47 (Deawood).

3 0 hvala 2
16 godina

Ima već mjesec dana da slažem na Futuri i ADM-u konfiguracije i gledam što bi se najviše isplatilo i zadnja "kombinacija" o kojoj smo otac i ja razmišljali je i7-4790k, Asrock Z97 Extreme4 matična i GTX 660 grafička i naravno neko kvalitetno napajanje. I onda bi se moglo u budućnosti samo uzeti neku jaču grafičku kada ova počne posustajati.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.7.2014 22:49 (Izzy).
13 godina
odjavljen

Nije ti to dobra kombinacija. GTX 660 je danas više ne isplativa grafa, svakako ti je bolje uzeti R9 280 koja je osjetno jača, a nema baš višu cijenu (ako uopće ima višu cijenu).

Uz i7 4790K mid-high end grafe se nikako ne isplate, po meni ispod R9 290 za i7 4790K je neisplativo, jer ćemu tolika CPU snaga, ako će CPU raditi na 50%? Znaći, ako ćeš platiti grafu 1500kn, onda kupi i procesor za 1500kn. Odnosno ako ćeš kupovati i7 4790K za cca. 2500kn onda kupi i grafu za 2500kn+.

4 0 hvala 3
13 godina
protjeran
Izzy kaže...

Ima već mjesec dana da slažem na Futuri i ADM-u konfiguracije i gledam što bi se najviše isplatilo i zadnja "kombinacija" o kojoj smo otac i ja razmišljali je i7-4790k, Asrock Z97 Extreme4 matična i GTX 660 grafička i naravno neko kvalitetno napajanje. I onda bi se moglo u budućnosti samo uzeti neku jaču grafičku kada ova počne posustajati.

pa onda uzmi obicni i7 4770( koji je mrcina i s njim ces biti miran sigurno najmanje 3 godine) i amen! a ne davat 2500-2600kn za taj poluproizvod, rade daj tih 500-600kn za bolju/brzu grafu koja ce ti za te novce potrajati jos 1godinu vise!

i pazi koju gtx660 ces uzeti...

16 godina

U redu. Gledao sam također kombinacije i5-4670k procesora i GTX 760 grafičke. Pa i GTX 770, a R9 280X ne bih jer čitam da se dosta kvari.

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
odjavljen

i5 4670K i R9 280X je zapravo najbolja kombinacija, eventualno FX 8320.

1 0 hvala 1
16 godina

Da, ali stvarno me odbija ta R9 280X. Ne bih želio probleme nakon par mjeseci ili dana. Tu je garancija, ali ipak...

13 godina
odjavljen

A neznam, oko toga se nek jave vlasnici.

A ako kupuješ u Futuri IT onda nemaš problema, grafa je zaćas natrag, ali u drugim dućanima, eh... većinom ćeš se načekati (u E-Digitalu par mjeseci lol).

1 0 hvala 1
16 godina

A ne znam ni ja više. Razmišljao sam i o FX 8320 i 8350... Dosta tih kombinacija sam gledao. Možda je najbolje da se odlučim za i5-4670k i GTX 760 i gotovo. I to onu Asusovu sa Watch Dogs igrom. Ali još najbitnije bi bilo da imam dobru podlogu u vidu kvalitetne matične ploče (za eventualni OC) i napajanja.

Moj PC  
0 2 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav!

Iskreno vec me sram kolko spamam po temama o grafickim karticama! -.-  {#} {#} {#}

znaci ovako! 

Trebam pomoc oko odabira graficke kartice:

*da cijena nije visa od 1.500-1.600kn! 

*da nemam brige sljedecih 3-4 godine

*trazim grafu s kojom necu imati problema (reklamacija)

*po mogucnosti da je neki best buy za cijenu koju sam naveo

*graficka koja nece radit neki veliki bottleneck za sada, a kasnije namjeravam napravit neki oc procesora ili cak uzeti neki jaci (znaci graficku koju mogu kasnije selit u jaci pc)

*pucam na nesto od 2gb (da me traje :D )

-dobio sam vec neke prijedloge da uzmem nesto poput: r9 270 (cak sam promatrao r9 270x jer nije velika razlika u cijeni {#} ), r7 260x, r7 265x

-trenutna xfx HD 5770 me drzala dovoljno dugo, al njezino vrijeme je proslost! - trazim nesto da me drzi u rangu danasnjih i buducih igra ko 5770 u ono vrijeme {#}

molim ozbiljne savjete! (nisam vise u svijetu grafickih kartica, a ni procesora zbog malo slobodnog vremena da to sve pratim, al jbg. bug forum je tu {#} )

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Za navedeni rang cijene najbolje XFX R9 280 black edition

12 godina

Najjace uz taj cpu bez problema ide 260x a uz lagani clock mogla bi i 270 (bez x).

Apsolutni best buy danas je R9 280 (bez x) dođe negdi oko 1500kn i ako ces u skorije vrime nadogradit cpu na barem FX 6300 kupi nju u protivnom ne isplati se. 

koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
Moj PC  
1 0 hvala 2
13 godina
protjeran
roby27 kaže...

Za navedeni rang cijene najbolje XFX R9 280 black edition

Takoder sam prije za tu xfx nego onu od sapphira!!lp
14 godina
neaktivan

Da li se isplati rastegnuti jos 170kn za Gigabyte R9 290 ili bolje odabrati R9 280X Toxic.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

R9 290 je ugrubo 30% jaca pa ti vidi isplati li se.

koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
Moj PC  
3 0 hvala 4
14 godina
NEoX kaže...
molim ozbiljne savjete!

Pa svi mi ovdje smo ozbiljni, eto, dobio si samo ozbiljne savjete, neozbiljni su .... {#}

12 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
NEoX kaže...
molim ozbiljne savjete!

Pa svi mi ovdje smo ozbiljni, eto, dobio si samo ozbiljne savjete, neozbiljni su .... {#}

hahha! :D hvala vam! vjerovatno cu prcnut unutra r9 280 pa s vremenom puknem jaci proc, tako da me grafa drzi par godina.. makar ce bit bottleneck al radit ce bolje od trenutne 5770 (nadam se) :P

13 godina
neaktivan
NEoX kaže...

hahha! :D hvala vam! vjerovatno cu prcnut unutra r9 280 pa s vremenom puknem jaci proc, tako da me grafa drzi par godina.. makar ce bit bottleneck al radit ce bolje od trenutne 5770 (nadam se) :P

Za te novce mozes uzeti CPU+slabiju grafu, koja ce biti dosta jace od te r9 280 jer ces imati ogroman bottleneck, razmisli.
A da ta ce grafa isto kulturno raditi 3-4 godine. 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
protjeran
chaselol kaže...
NEoX kaže...

Za te novce mozes uzeti CPU+slabiju grafu, koja ce biti dosta jace od te r9 280 jer ces imati ogroman bottleneck, razmisli.
A da ta ce grafa isto kulturno raditi 3-4 godine. 

cemu da uzima ista slabije kad je rekao da ce u dogledno vrijeme nadograditi i jaci cpu!{#}lp

13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

cemu da uzima ista slabije kad je rekao da ce u dogledno vrijeme nadograditi i jaci cpu!{#}lp

E taj dio nisam procitao {#}

Ali svejedno, trebace dosta jace napajanje za tu r9 280, tako da opet smo na istom, bolje uzeti cpu+napajanje i eventualno maticnu i sacekati grafu malo?

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.7.2014 18:30 (chaselol).
12 godina
neaktivan
chaselol kaže...
Stjepanj kaže...

Ali svejedno, trebace dosta jace napajanje za tu r9 280, tako da opet smo na istom, bolje uzeti cpu+napajanje i eventualno maticnu i sacekati grafu malo?

asrock 770 extreme 3
750W Energon (ja mislim da je to dovoljno)  

13 godina
neaktivan

Je, uzmi R9 280 i poslje CPU i miran si.

Toni
Moj PC  
2 0 hvala 3
13 godina
neaktivan

Kakvih božjih 750 w? Ekipa koja ima i5 sa r9 280 ima 550w, a sa fx-om 600

Bene docet, qui bene distinguit.
14 godina
neaktivan
NEoX kaže...
chaselol kaže...
Stjepanj kaže...

asrock 770 extreme 3
750W Energon (ja mislim da je to dovoljno)  

Tih 750 jedino ako bas zelis imati pun klinac lufta jos, inace uzmi jedno kvalitetno kao Seasonic, Corsair ili XFX od 550 sa certifikatima i bit ces miran...

12 godina
neaktivan
molnyi kaže...

Kakvih božjih 750 w? Ekipa koja ima i5 sa r9 280 ima 550w, a sa fx-om 600

to napajanje je u kompu vec 3 godine ;) ..pa zasto ga nebi koristio i dalje, bas iz ovih razloga sam i uzeo

12 godina
neaktivan

Jel znak kvara graficke kad tu i tamo izbaci neki svijetlo plavi pikselic? u igrici ih ima i vise..

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice