Uzmi ju kad je već besplatno pa isprobaj
Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.846
- |
- čitano: 6.929.501
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kakvo pitanje stari,ako je besplatno ofskroz,pa ti nama javi rezultate :D ps kada vec dobivas besplatne graficke,pm me pa posalji koju ;)
pa necu prelazit na istu ako je slabija od ove sto imam
slabija je duplo od 4890, jedino sto sa manje grije,manje trosi, tiša je i podržava direct x 11
Koju graficku preporucujete da uzmem:
Moja trenutna konfiguracija je:
MB: Asus P5KPL AM
RAM: 2Gb DDR2 @800MHz
HDD: Hitachi 320Gb
PSU: LC Power Office series 600W
CPU: Intel E5300 @2,6GHz
GPU: Gigabyte HD4350 512Mb
Monitor: Asus 19''
PC koristim za surfanje, gledanje filmova, igrice koje igram(sad bih igrao kad izadje PES 2014, Fifa 14, NFS Rivals, NFS World, FM 2013/14, Far Cry 3, i slicne igrice). Volio bih da mogu sa njom igrati i buduce naslove ovih igrica nekih 2-3 godine.
Za karticu bih mogao dati maksimalno 170KM=680kn i za te novce sam nasao novu Gigabyte HD7750 1Gb ali ne znam da li bi moja napojna mogla izdrzati, prije sam bio uzeo HD4850 i nije mogla raditi. Takodjer sam razmisljao i od HD5670 nju mogu naci do 100KM=400kn polovnu.
Molio bih preporuke na osnovu ovoga sto sam naveo. Moze i polovno po mogusnoti da bude sto jeftinije.
Još 2 GB ram i kartica tipa HD 6670 ili 7730 i taman. RAM slobodno uzmeš polovan, nije teško nabavti.
Jače od HD 7730 ti nema smisla na to računalo, procesor je slab dvojezgreni i ne može baš gurati jače.
Neka jača kartica bi radila, ali ne svojim punim mogućnostima, tako da ne bi osjetio da je jača od npr 6670.
Bilo koja HD 7750 1GB GDDR5. Gledaj da ima što dulje jamstvo i da ti se izgledom dobro uklapa uz ostale komponente. To je sva mudrost.
Procesor Intel Core i5-3350P 3.1GHz (Max Turbo FQ 3.3 GHz) ,6MB Procesor + Gigabyte GTX760 OC 2048MB GDDR5 256 bit, GVN760O2GD-00-G
uzeo bi dell u2412m ultrasharp
to ok?
možda bi trebao jači proc za iskoristit taj gpu
evo uzeo sam Sapphire HD6450 za 320 kn u Hgspot...valjda će poslužiti. Za te novce ne mogu bolje, a da je novo.
evo uzeo sam Sapphire HD6450 za 320 kn u Hgspot...valjda će poslužiti. Za te novce ne mogu bolje, a da je novo.
Na nabavi ima i za 250kn, a i nisi je trebo uzet, bolje da si malo sacekao(skupio novaca) i uzeo neku postenu, HD 6670 ili tak nes.
poslužiti ce za supe maria,tetris i surfanje
ma trebao sam hitno osposobit komp,to sa nabave još moram platiti poštarinu pa je razlika sitno.
kaj ti malo ta 770 ne gusi phenoma?? ja imao 670 pa mi nekak se cinilo prejaka?
ima bottleneck.. vidio sam unigine rezultat u gtx 7xx temi i ja sa 760 imam par fps-a vise
nek provjeri gpu usage
Sigurno ima blagi bottleneck... no evo lika sa i72600k koji ima 987 unigine score(
). Dok sam ja postigao 990. Znači ako ovaj moj cpu bottleneck onda je i i72600k ?Cpu je možda malo slab za ovu strojku, a i matična je loša (imam asus M488td-evo koja ne radi, uzeo polovnu, radila i odjednom blokala...boota ali bez slike i sad sam zaglavio sa starom mbo)...no sve u svemu, ova smiješna matična sa solidnim cpu-om i high end gpu radi posao jako dobro.
11+k gpu score na 3dmark 11 mi je obradovao dan nakon što sam skužio da ref. 780 ima 12k score :)
ima bottleneck.. vidio sam unigine rezultat u gtx 7xx temi i ja sa 760 imam par fps-a vise
nek provjeri gpu usage
rijec bootleneck u unigine benchu ne postoji kolega to je 101% gpu bound test...
Sigurno ima blagi bottleneck... no evo lika sa i72600k koji ima 987 unigine score(
). Dok sam ja postigao 990. Znači ako ovaj moj cpu bottleneck onda je i i72600k ?Cpu je možda malo slab za ovu strojku, a i matična je loša (imam asus M488td-evo koja ne radi, uzeo polovnu, radila i odjednom blokala...boota ali bez slike i sad sam zaglavio sa starom mbo)...no sve u svemu, ova smiješna matična sa solidnim cpu-om i high end gpu radi posao jako dobro.
11+k gpu score na 3dmark 11 mi je obradovao dan nakon što sam skužio da ref. 780 ima 12k score :)
za tebe isto vrijedi kao gore kod kolege vrtili ste 100% gpu bound testove iz kojih se nikako nemoze vidjeti dali su vam vase grafe u bootlenecku...znaci bez obzira bio i3,i5,i7,pII,fx na 2 ghz ili 10ghz rezultat cete uvijek dobiti isti(naravno jer grafa vec radi na 100% usage-a) to je naziv za "Gpu Bound" igru/bench ( sto znaci da procesor ne utjece nikako na finalni skor"
eto malo informativno da jos neki nebi pomislili da jedan phenom moze tjerati gtx780 pa se bacili u kupnju
!LP
e i da...znam da je ot no ako mi netko može reći zašto mi Power switch na zalman z9+ caseu ne radi. Spojio sam sve normalno no power ne funkcionira. Morao sam spojit reset tipku na power front panel pa ga tako palim :P. Inače sva 4 venta spojena uredno i fan controler radi i temp senzor, jedino ta tipka...
Koju grafu da uzmem jel ova je pre stara za novije igre i ne daje dobre rezultate kakvi bi trebali biti. Hvala unaprijed. Do cca 1200 kuna.
Koju grafu da uzmem jel ova je pre stara za novije igre i ne daje dobre rezultate kakvi bi trebali biti. Hvala unaprijed. Do cca 1200 kuna.
Sapphire HD7850 1GB i OC-ni malo proc !
poslužiti ce za supe maria,tetris i surfanje
od igara igram samo Far cry 3, pa me zanima hoće li raditi?
Radit ce , ali sve na LOW postavkama ! Imas gameplayeve na youtubeu s tom grafom !
Znam da je off topic al kupio mi frend Palit gtx 275 i ima fx 6100 a napajanje od 450w corsair vs "ja mislin" jel to previše na to napajanje ?
Ne mogu vjerovati koja razlika izmedju HD7870 i GTX 770. Iako je cpu jak bottleneck, preporodio sam se. Npr Crysis 3 i Far Cry 3 na GTX770 bolje rade sa 8xMSAA, nego HD7870 bez AA. Sve radi skoro pa duplo brze ^^
Ne mogu vjerovati koja razlika izmedju HD7870 i GTX 770. Iako je cpu jak bottleneck, preporodio sam se. Npr Crysis 3 i Far Cry 3 na GTX770 bolje rade sa 8xMSAA, nego HD7870 bez AA. Sve radi skoro pa duplo brze ^^
No jeee?!
Isto tako je razlika i 2000kn.