Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.929.501
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Uzmi ju kad je već besplatno pa isprobaj {#}

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

Kakvo pitanje stari,ako je besplatno ofskroz,pa ti nama javi rezultate :D ps kada vec dobivas besplatne graficke,pm me pa posalji koju ;)

14 godina
neaktivan

pa necu prelazit na istu ako je slabija od ove sto imam

TD za glupost

0 0 hvala 0
13 godina

slabija je duplo od 4890, jedino sto sa manje grije,manje trosi, tiša je i podržava direct x 11

PCE nick: FRipper
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.9.2013 8:50 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Koju graficku preporucujete da uzmem:

Moja trenutna konfiguracija je:

MB: Asus P5KPL AM
RAM: 2Gb DDR2 @800MHz
HDD: Hitachi 320Gb
PSU: LC Power Office series 600W
CPU: Intel E5300 @2,6GHz

GPU: Gigabyte HD4350 512Mb

Monitor: Asus 19''

PC koristim za surfanje, gledanje filmova, igrice koje igram(sad bih igrao kad izadje PES 2014, Fifa 14, NFS Rivals, NFS World, FM 2013/14, Far Cry 3, i slicne igrice). Volio bih da mogu sa njom igrati i buduce naslove ovih igrica nekih 2-3 godine.

Za karticu bih mogao dati maksimalno 170KM=680kn i za te novce sam nasao novu Gigabyte HD7750 1Gb ali ne znam da li bi moja napojna mogla izdrzati, prije sam bio uzeo HD4850 i nije mogla raditi. Takodjer sam razmisljao i od HD5670 nju mogu naci do 100KM=400kn polovnu.

Molio bih preporuke na osnovu ovoga sto sam naveo. Moze i polovno po mogusnoti da bude sto jeftinije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Još 2 GB ram i kartica tipa HD 6670 ili 7730 i taman. RAM slobodno uzmeš polovan, nije teško nabavti.

Jače od HD 7730 ti nema smisla na to računalo, procesor je slab dvojezgreni i ne može baš gurati jače.

Neka jača kartica bi radila, ali ne svojim punim mogućnostima, tako da ne bi osjetio da je jača od npr 6670.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Koju je grafičku bolje kupiti od msi ati radeon 7750 oc, 1 GB, DDR5? A da je u ducanima cjenovno ista? Zar ova nije ok?
11 godina
neaktivan
Da ustvari preformuliram! Najbolja grafička do 700 kn u dućanima u ZG-u? Molim za pomoć! Konfig. je i3 3.06Ghz 540, 4 GB rama ddr3..
17 godina
Zubo88 kaže...
Da ustvari preformuliram! Najbolja grafička do 700 kn u dućanima u ZG-u? Molim za pomoć! Konfig. je i3 3.06Ghz 540, 4 GB rama ddr3..

Bilo koja HD 7750 1GB GDDR5. Gledaj da ima što dulje jamstvo i da ti se izgledom dobro uklapa uz ostale komponente. To je sva mudrost.

Twitter: @191x7
14 godina
Zubo88 kaže...

za malo više imaš7770 koja je dosta jača. ako je previše msi 7750

16 godina
Lignja8 kaže...

Procesor Intel Core i5-3350P 3.1GHz (Max Turbo FQ 3.3 GHz) ,6MB Procesor + Gigabyte GTX760 OC 2048MB GDDR5 256 bit, GVN760O2GD-00-G

uzeo bi dell u2412m ultrasharp

to ok?

možda bi trebao jači proc za iskoristit taj gpu

kradem mine iz minskog polja
14 godina
odjavljen

evo uzeo sam Sapphire HD6450 za 320 kn u Hgspot...valjda će poslužiti. Za te novce ne mogu bolje, a da je novo.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
osvit kaže...

evo uzeo sam Sapphire HD6450 za 320 kn u Hgspot...valjda će poslužiti. Za te novce ne mogu bolje, a da je novo.

Na nabavi ima i za 250kn, a i nisi je trebo uzet, bolje da si malo sacekao(skupio novaca) i uzeo neku postenu, HD 6670 ili tak nes. 

Battlelog, Xbox Live, Steam: limboLIVE98
13 godina
osvit kaže...

poslužiti ce za supe maria,tetris i surfanje

PCE nick: FRipper
14 godina
odjavljen

ma trebao sam hitno osposobit komp,to sa nabave još moram platiti poštarinu pa je razlika sitno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.9.2013 21:52 (osvit).

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Ipak sam uzeo MSI gtx 770 gaming...nije da ne poštujem bugovce, ali jednostavno je bolja na stock performansama od 7970 oc boost. klokana je tvornički al vidim da se veoma dobro kloka manualno. temp su zadovoljavajuće, nisu prešle 62C. 3dmark score je...jednostavno divan (http://www.3dmark.com/3dm11/7157144 )...zadovoljan sam, šta reći. možda sam mogao sačekati novu atievu seriju, al ko će čekat kad par tisuća kuna viška svrbi u džepu :P...
embrace whatever may come
Moj PC  
2 2 hvala 0
12 godina

kaj ti malo ta 770 ne gusi phenoma?? ja imao 670 pa mi nekak se cinilo prejaka? {#}

razorblade
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina

ima bottleneck.. vidio sam unigine rezultat u gtx 7xx temi i ja sa 760 imam par fps-a vise

nek provjeri gpu usage {#}

Fanboyizam + Egoyzam = Everyday Reality
Moj PC  
0 2 hvala 0
12 godina
odjavljen

Sigurno ima blagi bottleneck... no evo lika sa i72600k koji ima 987 unigine score(

). Dok sam ja postigao 990. Znači ako ovaj moj cpu bottleneck onda je i i72600k ?
Cpu je možda malo slab za ovu strojku, a i matična je loša (imam asus M488td-evo koja ne radi, uzeo polovnu, radila i odjednom blokala...boota ali bez slike i sad sam zaglavio sa starom mbo)...no sve u svemu, ova smiješna matična sa solidnim cpu-om i high end gpu radi posao jako dobro.
11+k gpu score na 3dmark 11 mi je obradovao dan nakon što sam skužio da ref. 780 ima 12k score :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.9.2013 23:36 (eywa33).
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
protjeran
GrimReaperKC kaže...

ima bottleneck.. vidio sam unigine rezultat u gtx 7xx temi i ja sa 760 imam par fps-a vise

nek provjeri gpu usage {#}

rijec bootleneck u unigine benchu ne postoji kolega{#} to je 101% gpu bound test...

eywa33 kaže...

Sigurno ima blagi bottleneck... no evo lika sa i72600k koji ima 987 unigine score(

). Dok sam ja postigao 990. Znači ako ovaj moj cpu bottleneck onda je i i72600k ?
Cpu je možda malo slab za ovu strojku, a i matična je loša (imam asus M488td-evo koja ne radi, uzeo polovnu, radila i odjednom blokala...boota ali bez slike i sad sam zaglavio sa starom mbo)...no sve u svemu, ova smiješna matična sa solidnim cpu-om i high end gpu radi posao jako dobro.
11+k gpu score na 3dmark 11 mi je obradovao dan nakon što sam skužio da ref. 780 ima 12k score :)

za tebe isto vrijedi kao gore kod kolege{#} vrtili ste 100% gpu bound testove iz kojih se nikako nemoze vidjeti dali su vam vase grafe u bootlenecku...znaci bez obzira bio i3,i5,i7,pII,fx na 2 ghz ili 10ghz rezultat cete uvijek dobiti isti(naravno jer grafa vec radi na 100% usage-a) to je naziv za "Gpu Bound" igru/bench ( sto znaci da procesor ne utjece nikako na finalni skor"{#} eto malo informativno da jos neki nebi pomislili da jedan phenom moze tjerati gtx780 pa se bacili u kupnju{#}!LP

||| Intel Core™ i7 inside |||
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.9.2013 0:27 (Stjepanj).
12 godina
odjavljen
hehe...hvala na info. vidiš, baš sam razmišljao šta cpu uopće radi u tom benchu...no ovaj gore prika kaže da je bottleneck jer mi je vidio score u uniginu pa sam se uhvatio češkat po glavi...ugl, znam gdje ću imat problema i u kojim igrama (one koje imaju jako opterećenje na cpu, poput rts-a, ac3 u bostonu :) i sl.). Physics je stvarno loš na općenito amd-ovim procesorima, kad usporediš sa i5,i7 druge i treće gen)...jbga, puno para za sve to. no ovo što sam evo danas uspio testirat...hebeno. temp su stvarno odlične, tf4 radi posao. na msi kombustoru burn test nakon 15min nije prešlo 69C sa malo agresivnijim fan profilom i clockom od +200 mem i +50 na core... u metro2033 nije prešlo 64C nakon možda sat vremena...e a sad mi triba neka ploča, razmišljam o nekoj 900+ kn 990fx ploči pa onda eventualno 8350FX ubacit nutra...il čekat za neki intel platform.

e i da...znam da je ot no ako mi netko može reći zašto mi Power switch na zalman z9+ caseu ne radi. Spojio sam sve normalno no power ne funkcionira. Morao sam spojit reset tipku na power front panel pa ga tako palim :P. Inače sva 4 venta spojena uredno i fan controler radi i temp senzor, jedino ta tipka...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Koju grafu da uzmem jel ova je pre stara za novije igre i ne daje dobre rezultate kakvi bi trebali biti. Hvala unaprijed. Do cca 1200 kuna.

Suha krpa na dnu mora.....
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.9.2013 7:20 (Kewin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Kewin kaže...

Koju grafu da uzmem jel ova je pre stara za novije igre i ne daje dobre rezultate kakvi bi trebali biti. Hvala unaprijed. Do cca 1200 kuna.

Sapphire HD7850 1GB i OC-ni malo proc !

Music As A Weapon !!
14 godina
odjavljen
FakeDeath kaže...
osvit kaže...

poslužiti ce za supe maria,tetris i surfanje

od igara igram samo Far cry 3, pa me zanima hoće li raditi?

15 godina

Radit ce , ali sve na LOW postavkama ! Imas gameplayeve na youtubeu s tom grafom !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

super, samo tu igru igram, kad budem pri lovi kupit ću bolju grafu i to je to. evo moja konfa:

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.9.2013 10:55 (osvit).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Znam da je off topic al kupio mi frend Palit gtx 275 i ima fx 6100 a napajanje od 450w corsair vs "ja mislin" jel to previše na to napajanje ?

nvidia>ati
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne mogu vjerovati koja razlika izmedju HD7870 i GTX 770. Iako je cpu jak bottleneck, preporodio sam se. Npr Crysis 3 i Far Cry 3 na GTX770 bolje rade sa 8xMSAA, nego HD7870 bez AA. Sve radi skoro pa duplo brze ^^

Moj PC  
1 7 hvala 0
12 godina
odjavljen
imam neki smiješan feeling da netko sa slabijom grafom i prevelikim egom pumpa td okolo po ovoj temi rofl :P
Moj PC  
3 6 hvala 0
13 godina
odjavljen
Almin94 kaže...

Ne mogu vjerovati koja razlika izmedju HD7870 i GTX 770. Iako je cpu jak bottleneck, preporodio sam se. Npr Crysis 3 i Far Cry 3 na GTX770 bolje rade sa 8xMSAA, nego HD7870 bez AA. Sve radi skoro pa duplo brze ^^

No jeee?! {#}

Isto tako je razlika i 2000kn.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice