Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.954.266
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Stjepanj kaže...

ak cemo tocnije high end cpu-i su bili na cipsetima x58 i sad x79{#}HEHE!prema tome...{#} i7 3930k s 12 thredova radi cuda!

Ne radi Cuda, samo PhysX. Za Cudu ipak treba nVidia grafa,

Twitter: @191x7
13 godina
protjeran
Vodič za odabir grafičke kartice

sry! trebao sam napisati slovo "Č" {#} tx!LP

ps.gle netko se ne slaze s ovim{#}

||| Intel Core™ i7 inside |||
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.8.2013 1:57 (Stjepanj).
Moj PC  
2 2 hvala 0
13 godina
protjeran

Ako je fan nvidi-e, uzet ce nvidiu, ako voli ati, onda ce to. Nece pogrijesit ni sa jednom.

MOJ YOU TUBE CHANNEL: http://www.youtube.com/user/Megatr0nHR ......................... BATTLELOG: Megatr0n_HR
Moj PC  
2 1 hvala 1
15 godina

Koja je najbolja verzija 7870? Što se tiče domaće ponude, mislim domaćih dućana.

Sapphire oc edition?  Vtx7870 black?

Hvala.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

VTX Black zbog Tahiti LE chipa, blizu 7950 je, no jedina mana je jedan ventilator iako nisam vidio da se ljudi previše žale.

Toni
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.8.2013 23:16 (rapture686).
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
4mal kaže...

da mogu al onda se uspore performance na istom ... isprobao sam sam i cpu nije dovoljno jak da prati sve a pricamo o hig end cpu kao sto je i7 3770k 

?

Ako želiš da nešto bude kako treba, moraš to obavit sam.
13 godina
4mal kaže...

da mogu al onda se uspore performance na istom ... isprobao sam sam i cpu nije dovoljno jak da prati sve a pricamo o hig end cpu kao sto je i7 3770k 

Prijatelju ti bi s tom mrcinom od proca trebo vrtit sve živo i neživo....

13 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...
4mal kaže...

Prijatelju ti bi s tom mrcinom od proca trebo vrtit sve živo i neživo....

on je komentirao slucaj "prebacivanja" nvidija physics-a na procesor sto se moze napraviti u nvidija control panelu ak se ne varam!LP

13 godina

^ Pa opet.....Možda griješim, al čim prvi put staviš Nvidia drajvere po defaultu ti je physics na procu...

Ja s tim nisam imao problema dok sam imao 680-tku a imam i7 930.....

Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

^ Pa opet.....Možda griješim, al čim prvi put staviš Nvidia drajvere po defaultu ti je physics na procu...

Ja s tim nisam imao problema dok sam imao 680-tku a imam i7 930.....

pa moraju biti igre koje podrzavaju physics da bi kuzio, inace nula bodova!LP

13 godina

O Bože {#}, pa naravno....

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ja sam postavio ? jer sam htio da napise detaljnije, ovo sto je napisao neznaci nista - jer prema mojim saznanjima gubi se oko 5-10% vezano za proc sto je zanemarivo u odnosu na ono sto se dobiva.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.8.2013 23:54 (Glavas).
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ekipa mislim se između dvi grafičke pa mi recite koja je bolja i zašto?
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=13095
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=12804 
Unaprijed hvala! :) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Boost Edition logično.

Toni
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
protjeran
rapture686 kaže...

Boost Edition logično.

{#}

15 godina
dj dubo kaže...

Ekipa mislim se između dvi grafičke pa mi recite koja je bolja i zašto?
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=13095
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=12804 
Unaprijed hvala! :) 

Ja bih na tvom mjestu uzeo Twin Frozr III za 2.319 KN  i jos imas besplatnu dostavu !

A između ovih koje si ti stavio - Sapphire Boost , naravno !

3 Sapphire Boost
0 MSI referentna
18 MSI Twin Frozr III
Music As A Weapon !!
14 godina

Javljam se da sam kupio grafičku.. Nije bilo hd7850 sa dva venta pa sam uzeo Sapphire HD7870 Ghz Edition 2gb-

Trenutno sam zadovoljan sa grafičkom a vidjet ćemo kako se ponaša u pojedinim igrama.

Hvala još jednom svima na savjetima i pomoći {#}

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Koliko si keširao za 7870

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Glavas kaže...

Koliko si keširao za 7870

Htio sam uzet OC verziju ali je nije bilo pa sam uzeo tu.. Koštala je 1900 kn, s time da sam uzeo na rate. Koliko inače košta, nisam ni gledao {#}

16 godina
neaktivan

Jel ima ko na forumu GTX 760 i volje, da malo nabacimo "stock to stock" testova a i malo "max OC to max OC" testova pa da vidimo kakva je zapravo GTX 760, meni osobno je sumnjivo da je toliko jača od HD 7950 u nekim testovima je čak jača i od HD 7970, a to je već poprilično nategnuto, pa da malo to provjerimo!? 

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju kikso, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
3 1 hvala 0
14 godina
Ivsa kaže...

Jel ima ko na forumu GTX 760 i volje, da malo nabacimo "stock to stock" testova a i malo "max OC to max OC" testova pa da vidimo kakva je zapravo GTX 760, meni osobno je sumnjivo da je toliko jača od HD 7950 u nekim testovima je čak jača i od HD 7970, a to je već poprilično nategnuto, pa da malo to provjerimo!? 

Već smo tražili u GTX 7XX Club-u ali dečki baš i nisu zainteresirani za clockanje. Cijeli net sam pretražio za usporedbe i GTX760 i HD7950 su skoro pa iste na stock ali u OC-u HD7950 pobjeđuje... U 3DMarku je ta razlika očita ali i ja bih htio vidjeti te rezultate od korisnika tu na forumu.

16 godina
neaktivan
vrinho kaže...
Ivsa kaže...

Već smo tražili u GTX 7XX Club-u ali dečki baš i nisu zainteresirani za clockanje. Cijeli net sam pretražio za usporedbe i GTX760 i HD7950 su skoro pa iste na stock ali u OC-u HD7950 pobjeđuje... U 3DMarku je ta razlika očita ali i ja bih htio vidjeti te rezultate od korisnika tu na forumu.

Čuj, u novom review-u GTX 760 Hawk (znam da je to najbolji model i sa podignutim taktom, ali koliko vidim svi modeli idu skoro do istog takta), a isto tako i većina HD 7950 može do 1000 Mhz na jezgri i 1400 na RAM-u, što odgovara "Boost" taktu HD 7950 modela a isti je u test skoro u svakoj igri dosa slabiji od GTX 760, a ja osobno ne vjerujem da je to baš tako, uglavnom, volio bih to testirat na svoju ruku, jer ako je tako, onda je to jedna jako zanimljiva grafa i novi best buy!?

EDIT: Evo brojka uz brojku, za pojedinu igru, pa da se vidi kolko to naginje u stranu GTX 760, u nekim slučajevima i po 10 sličica, što nikako nije malo, brojke su iz ovog testa: http://www.guru3d.com/articles_pages/geforce_gtx_760_msi_hawk_review,1.html, Hawk-ica ima povišene taktove u odnosnu na običan model, što je OK jer je i HD 7950 sa "Boost" BIOS-om što bi trebao znači takt od 925 Mhz na jezgri)

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju kikso, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.8.2013 18:01 (Ivsa).
13 godina
protjeran
Ivsa kaže...
vrinho kaže...
Ivsa kaže...

Čuj, u novom review-u GTX 760 Hawk (znam da je to najbolji model i sa podignutim taktom, ali koliko vidim svi modeli idu skoro do istog takta), a isto tako i većina HD 7950 može do 1000 Mhz na jezgri i 1400 na RAM-u, što odgovara "Boost" taktu HD 7950 modela a isti je u test skoro u svakoj igri dosa slabiji od GTX 760, a ja osobno ne vjerujem da je to baš tako, uglavnom, volio bih to testirat na svoju ruku, jer ako je tako, onda je to jedna jako zanimljiva grafa i novi best buy!?

naravno da nisu zainteresirani kad ocana 7950(oc do 40%) rastura 760...

a boost takt 7950 je 925/1250 a ne 1000/1400! primjer kod mene je max oc na 1200/1600 sto daje ogroman skok u perfomansama odma iza gtx770 oc!

tko zeli usporediti nek mi se javi na pp pa napravimo review ovdje na bagu!{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.8.2013 18:04 (Stjepanj).
16 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

naravno da nisu zainteresirani kad ocana 7950 rastura 760...

a boost takt 7950 je 925/1250 a ne 1000/1400!

tko zeli usporediti nek mi se javi na pp pa napravimo review ovdje na bagu!{#}

Hvala kolega na ispravci, ali svejedno su brojke po mom mišljenju dosta ne realne, naravo samo me OC zanima, onog tko drži HD 7950 na stock-u treba malo...!?

14 godina
Ivsa kaže...

Pročitao sam taj review i to je jako dobra grafa ali koliko će koštati ako je obična TF oko 2300? Ispod 2600-2700 sigurno ne.

Evo jedan zanimljiv review MSI GTX760 TF vs HD 7950 Boost na STOCK i OC obje. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.8.2013 17:46 (vrinho).
16 godina
neaktivan
vrinho kaže...
Ivsa kaže...

Pročitao sam taj review i to je jako dobra grafa ali koliko će koštati ako je obična TF oko 2300? Ispod 2600-2700 sigurno ne.

Evo jedan zanimljiv review MSI GTX760 TF vs HD 7950 Boost na STOCK i OC obje. 

Ne bitan je model grafe, kad 99% GTX 760 imaju jednaki max clock, tako da su na max oc-u gotovo sve jednake, ne uzimajući u obzir buku venta i potrošnju!?
A GTX 760 Palit Jetstrem (dual vent) ima za 2250, pikne se ta, digne se na max i ima se divlja grafa, samo mi nekako te brojke ne drže vodu, budem pregledo ove tvoje linkove pa da malo vidim!? 

EDIT: Kolko ja vidim i po usboredbi sa nekim mojim testovima, ipak je HD 7950 jača od GTX 760, ali bi stvarno volio ovo testirat, pa eto ako ima tko volje neka se javi?!
PS: Kao referenti max OC takt za HD 7950 bih uzeo 1100/1400 jer 99,9% ih ide na taj tak, preko tog je sve sreća, recimo moja ne ide preko tog, ide možda još malo ali na ovom taktu je full stabilna, a vidim da tu na forumu ima puno boljih modela, oni imaju još dodatan boost u rezultatima!? 

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.8.2013 18:06 (Ivsa).
14 godina
Ivsa kaže...

Ne bitan je model grafe, kad 99% GTX 760 imaju jednaki max clock, tako da su na max oc-u gotovo sve jednake, ne uzimajući u obzir buku venta i potrošnju!?
A GTX 760 Palit Jetstrem (dual vent) ima za 2250, pikne se ta, digne se na max i ima se divlja grafa, samo mi nekako te brojke ne drže vodu, budem pregledo ove tvoje linkove pa da malo vidim!? 

Vidjet ćeš da je GTX na stock za koji fps jača od HD7950 ali clocknute, recimo u Metro LL, HD7950 dobije 13fps boost a GTX760 4fps. U Tomb Raideru je razlika nemalih 15fps na strani HD7950.

16 godina
neaktivan

Otprilike sam to i napisao u EDIT-u u gornjoj poruci, uglavnom, ako netko ima GTX 760 i volje, neka se javi na PP!?

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Kolege imate u Heavenu 4.0 i valley testu rezultate Gigabyte GTX 770 oc ( samo tvornicki oc ).
Overclockom dobivam jedva 10% u plus tako to nije bas za spominjanje.
12 godina
protjeran
club3d kaže...
Stjepanj kaže...
club3d kaže...

Vidio sam na fejsu da sutra kod nas dolazi 7730 1 GB GDDR5 i cijena je 589 kn  u Instar-u

Ta grafa je malo slabija od 7750 a možda će biti u drugim dućanima još jeftinija

Šta da nju uzmem

hoće moći vrtiti euro truck simulator 2-high

da bi vrtio ets2 na high + predpostavljam fullhd reza trebat ce ti barem gtx650ti boost, igra je zaista zahtjevna a i izgleda poprilicno dobro!LP

no najbolje da pitas ovdje u temi koja je jako popularna!

http://www.bug.hr/forum/topic/pc-igre/euro-truck-simulator-2/96813.aspx?page=237

{#}

Reza je 1440x900 onda ću moći ili tjesno

Bump

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice