Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.948.629
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Opet ja {#}

Dakle planiram negdje oko 4. - 5. mjeseca kupit novu grafu....starci mi kažu maximum 500 kn i ja ću još svoje dodat...znači računajte nekih 450 - 550 (600 kn max ali nije baš potvrdno {#}) da ću imat budžet.

Okvirno ajd 500 kn +/- 50 kn

Zapele su mi za oko Sapphire Radeon HD 5550 512 MB GDDR5 i Sapphire Radeon HD 5670 512 MB GDDR5 (može i VT3D 1 GB GDDR3 koja košta oko 560 kn)

Koja od njih bi meni najbolje pasala, ako nijedna ne paše onda mi ponudite neku bilo koju koja može...samo da može novije igre barem sa medium postavkama na 1280 * 1024 vrtit.

Konfa je pod Moj PC fino sve detaljno razjašnjeno....

Aj sad, navalite {#}

Varaždinsko kiselo zelje...najslađe kiselo :D (pogled na avatar) _ _ _ _ _ _ Ako sam ti pomogao, stisni HVALA ili te NUKE-am B-)
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.2.2011 16:36 (Krešo91).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Ta vtx3d 5670 je dobar izbor... Ali ti fali jos rama.. Uzmi jos 2gb (izbaci jedan modul ako moras).. Ocas gpu i cpu i to je to...
15 godina
neaktivan
pod009 kaže...
Ta vtx3d 5670 je dobar izbor... Ali ti fali jos rama.. Uzmi jos 2gb (izbaci jedan modul ako moras).. Ocas gpu i cpu i to je to...

Već sam uzeo prije par dana 2GB RAM-a pa mi javljao BSOD kad god upalim komp {#} pa sam vratio natrag.

Do matične je najvjerojatnije, jer podržava 2 GB max

Ali vidim ove safirke trebaju oko 1 GB RAM-a pa ću još vidjet kako će se ponašat....večeras ću otić vidjet šta imaju u ponudi.

A proc nemogu oc-at jer je opet matična u pitanju. {#}

Varaždinsko kiselo zelje...najslađe kiselo :D (pogled na avatar) _ _ _ _ _ _ Ako sam ti pomogao, stisni HVALA ili te NUKE-am B-)
16 godina
neaktivan
Lol! Jesi probao samo taj od 2gb?
Nema to veze s grafom! Za ikakav gaming novih naslova 2-3gb je must have!!
15 godina
neaktivan
pod009 kaže...

znam to ali jbg...čekat ću još do 4. - 5. mjeseca pa ću vidjet kakva će bit financijska situacija

16 godina
neaktivan
Molim vas preporuku najpovoljnije graficke kartice za gledanje video sadrzaja. Igranje je no go. Trazi se samo solidan prikaz slike i video sadrzaja uz pasivno hladjenje.

P.S. Jel' ona najjeftinija Sapphire HD 4350 ok za tu namjenu ili ipak treba odrijesiti kesu?
If creativity is a field, copyright is the fence.
15 godina
neaktivan

I više nego dovoljna, to si mogao rješiti i nekom boljom integrirankom na ploči.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1663451

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Krešo91 kaže...
pod009 kaže...

znam to ali jbg...čekat ću još do 4. - 5. mjeseca pa ću vidjet kakva će bit financijska situacija

Ipak ću uzet Sapphire Radeon HD 5550 512 MB GDDR5 za 500 kn i kažu mi ljudi tamo (pro's {#}) da će mi sve radit normalno {#}

16 godina
neaktivan
Uzmi slobodno... 5670 je na toj rezi brza cca 40%...
http://www.techpowerup.com/reviews/Sapphire/HD_5570/30.html

Koji "pro s"? Radnici linksa, adma, hg spota i sl ili?
16 godina
neaktivan
HD 55xx je serija HTPC grafulja. HD 5670 512 MB je totalni best buy za low budget gaming, bas kao i GTX 460 768 MB za medium budget gaming.
If creativity is a field, copyright is the fence.
15 godina
neaktivan

Gledam baš u Protisu VTX5850 za 1130kn, mislim da je to apsolutni best buy, neka me netko ispravi ako griješim. Imao sam i Sapphire HD5850 već prije, i Inno3D GTX460 768mb na 810/4000 taktovima i dvoumim malo za sebe, igram povremeno, uglavnom pucačine Quake Wars.

Limit mi je 1100,ajd nek je i 1200kn, što bi mi preporučili, zapela mi je HD5850 opet jer je smiješno niske cijene, a iz kutije je brža od 6850.

Sad s druge strane 6850 se (vjerojatno) bolje clocka, i da se otključati u 70tku. Nije ni to loš argument za uzeti najjeftiniju i bok..

Na tri rate bi ionako uzimao u Protisu,pa eto,350,370kn rata da je, to bi mogao preživjeti..

Što bi mi preporučili i može li u rečenicu dvije argument zašto, pošto svi manje više znamo sve ovdje o njima, za 1100kn nude identične gotovo performanse često, što uzeti?

5 VTX HD5850 1gb DDR5, 1130kn
0 Najjeftiniju GTX460 i OC ju
4 Najjeftiniju HD6850 i unlockat
Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.2.2011 10:47 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Uzeo bi HD 6850 zbog toga sto je graficka nove generacije i sigurno ima bolje tesselacijske perfomanse.

A sto se tice unlocka cini mi se da to vise nije moguce posto je to bilo samo par kartica koji su se mogle unlockat.

Ali da ne pricam gluposti evo sto pise na ovoj stranici http://xtreview.com/addcomment-id-14239-view-Radeon-HD-6850-has-nothings-to-unlock.html

The history with 1120 stream processors Radeon HD 6850 probably, approached its finale. Let us recall that some received a Radeon HD 6850 with 1120 stream processors, instead of 960, thus, to them it was necessary to alter Bios . As report associates , this was only temporary error, but not a special feature of entire series.

Similar Radeon HD 6850 could be obtained only as test models but they could not fall in retail sale.  So any attempts to transform video card on faster model will not sucess.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
thedream kaže...

Gledam baš u Protisu VTX5850 za 1130kn, mislim da je to apsolutni best buy, neka me netko ispravi ako griješim. Imao sam i Sapphire HD5850 već prije, i Inno3D GTX460 768mb na 810/4000 taktovima i dvoumim malo za sebe, igram povremeno, uglavnom pucačine Quake Wars.

Limit mi je 1100,ajd nek je i 1200kn, što bi mi preporučili, zapela mi je HD5850 opet jer je smiješno niske cijene, a iz kutije je brža od 6850.

Sad s druge strane 6850 se (vjerojatno) bolje clocka, i da se otključati u 70tku. Nije ni to loš argument za uzeti najjeftiniju i bok..

Na tri rate bi ionako uzimao u Protisu,pa eto,350,370kn rata da je, to bi mogao preživjeti..

Što bi mi preporučili i može li u rečenicu dvije argument zašto, pošto svi manje više znamo sve ovdje o njima, za 1100kn nude identične gotovo performanse često, što uzeti?

za tu cijenu 5850 definitivno.

6850 se ne može otključati u 6870 ,a i slabija je od 5850.

ako se govori o teselaciji onda nemoj uzeti ni 6850 ni 5850 već gtx 460.

14 godina

HD 6850 vs GTX 460 768 Mb - http://www.anandtech.com/bench/Product/291?vs=315

HD 6850 vs HD 5850 - http://www.anandtech.com/bench/Product/291?vs=295

Po ovim testovima vidimo kako je HD 6850 jaca od GTX 460 768.A HD 5850 je jaca od HD 6850.

Razlika izmedu HD 6850 i HD 5850 nije tolika.Ja bi ipak preprucio HD 6850 zbog toga sto HD 5850 koristi 2X6 PIN konektora a HD 6850 1X6 PIN,zbog boljih tesselacijskih perfomansa,a opcenito HD 6850 je novija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
The Man kaže...
HD 55xx je serija HTPC grafulja. HD 5670 512 MB je totalni best buy za low budget gaming, bas kao i GTX 460 768 MB za medium budget gaming.

Kak bi Mato reko: BMK me {#}

Svejedno neću ja igrat neke najnovije igre kao Black Ops, Crysis 2 i Bulletstorm s tom grafom.....nego neke igre koje nisam mogao igrat normalno sa svojom trenutnom...tako da me boli briga što mi neće ić npr. Crysis 16 (izlazi 2377) na Super Ultra Über Hardcore detaljima, sa DX50 (koji će bit u razvoju 2378), 1235150910985 X AA, na rezoluciji 2560 * 2048 u 5-D sa minimalno 5000 FPS-a {#}

Svejedno je recesija, a meni je važnije da imam novu grafu nego da imam neku Über gamersku konfu koja će vrtit po specifikacijama navedenim gore

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.2.2011 13:02 (Krešo91).
15 godina
neaktivan

Imao sam i HD5850 prije godinu i pol čak..praktički čim je stigla,moderator na PCE je bio 1. pa nas nekoliko za njim dok se pošast nije proširila, a GTX460 mi je friškijeg datuma, imam rezultat na Top 3D marku 06 ovog foruma i znam što kartica može..

Hvala na odg dečki al prava enigma mi je jedino 6850, imam osjećaj da s nijednom neću fulati koju uzmem - a to je najlakša, i opet najteža odluka. {#}{#} Ionako poznavajući mene neće izdurati 3mj. poštena u kompu..

Mislim da ću ići na GTX460 opet, nisam siguran, volio bi naći najjeftiniji mogući 1gb model i nju clocknuti..

Cemetary gates
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

A zasto ne dodas malo para pa kupis MSI GTX 560 TF II ? Bijesna kartica+odlicno hladenje+super je mozes clockat.?

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_228&products_id=9705

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Puls3 kaže...

A zasto ne dodas malo para pa kupis MSI GTX 560 TF II ? Bijesna kartica+odlicno hladenje+super je mozes clockat.?

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_228&products_id=9705

Prevelika rata nažalost..ako se uopće može  i uzeti na rate, u protisu preko zaba maestro ide na 3 rate bez kamata..nije mi isto uzeti karticu od 1100kn i onu od 2 000.

Cemetary gates
16 godina
neaktivan
Uf težak izbor! Gtx ima physX, malu potrosnju i dobro ref. hladenje, 6850 je nova, ima vise video izlaza, malo troši, a hd5850 cijenu i preformanse...

Ovisi Sta ti treba...

Ja bi išao na gtx4600... ;)
14 godina

Ma nece pogrijesit bilo koju da uzme.Igre ce mu radit odlicno.Ja bi osobno isao na HD 6850 zbog manje potrosnje i novijeg datuma proizvodnje.

A razlog zbog cega ne bi isao na GTX 460 je zbog ovoga: http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=332641

Nisam siguran jel ovaj problem rijesen s novim driverima ako jest ne obracaj pozornost na ovaj tekst.

Lp.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Moram priznati da mi se to nije na 30tak ispobanih igara dogodilo, kartica je ova :

http://www.inno3d.com/products/graphic_card/gf400/gtx_460.html

A taktovi 810/4000 OC. Tvornička voltaža. Fenomenalan hladnjak, bakrene cijevi, temperature i buka totalno zanemarivi.

Sad mi je žao što sam ju prodao iskreno, ali izgleda da gotovo ciklički svaka 3mj. imam potrebu za novcem..kako se u koju zavrzlamu uvalim. {#}

Cemetary gates
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

bok, 

U dilemi sam trebam pomoc .Zelim preporuku za graficku karticu, koja je bolja za igranje igrica, dilema je između: nvidia gt 430 1Gb i ATI radeon hd 5570 1Gb , zbunjen sam neznam koju od tih dvije uzeti za igranje što mi vi savjetujete?  Imam procesor INTEL CORE i3 540  3.0 GHz 4 MB  ako je to bitno...

HVALA!

Lp

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Za igranje bi trebala neka brža tipa gts450 ili hd5850 ili hd5770... Mozes do njih?
14 godina
neaktivan

I onako sam vec puno dao za racunalo ,pa ne bih mogao dati jos 400-500 kuna vise mislio sam smanjiti hard disk ali to mi nebi bas previse pridonjelo jel je mala razlika izmedu hard diskova,a ne zelim dirati procesor i memoriju jer mislim da mi je to vise potrebno ... 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Uzalud ti je i3 ako imaš tak neko uredsko smeće od grafe. Bolje onda uzmi neki E5700 ili nešto od AMD-a tipa X2 550 i bolju grafu. S ovima što si naveo ćeš se moči jedino naigrati solitera, cod2, i još par naslova iz 2002. 

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1663451
15 godina
neaktivan

ovako otici cu u mali offtopic, naime idem sada u ve mil za 2 sata kupit volan do 400 kn jel moze preporuka?

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kewin kaže...

ovako otici cu u mali offtopic, naime idem sada u ve mil za 2 sata kupit volan do 400 kn jel moze preporuka?

?! {#}

Cemetary gates
14 godina
neaktivan

razmislit cu hvala na preporuci ....

16 godina
neaktivan
Aj kopiraj Sta misliš uzet, pa ti javimo... ;)

Volan? Kriva tema, Sry...
14 godina
neaktivan

Pozz ,

nisam u toku s grafickim karticama , pa me zanima vase misljenje koju karticu uzeti , da je sto jeftnija a da opet nije neko smece , da sve potrebne aplikacije moze vrtiti , a za igrice me ne briga... imao sam problema sa radeonkom x1950gt , otkad sam je uzeo sami problemi , sve dok mi nije pocelo pistat 3,4 puta iz kucista, slao je na servis kazu sve u redu s grafom... ne znam mozda je bilo do napajanja. inace imam 64bitni athlon 3000+ , 1gb rama , Asusovu K8N4-E  SE maticnu... Unaprijed zahvaljujem!

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.2.2011 12:14 (likvidni).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice