Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.923.265
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
It'sMe932 kaže...
Antropofob kaže...

Pozdrav drugari,

obuzeo me BG3, vjerni 1060 se zbog 3GB  pokazao manjkavim.

Bacio pogled na njuškalo, jel ovo dobar deal, totalno sam ispao iz fazona.

Zahvaljujem.

Ovisi, ako te ne smetaju minerske kartice onda je ok.

Zašto misliš da je minerska?

Mislio sam da su nevidije sumnjive što se tiče te problematike.

“See the happy moron, / He doesn’t give a damn, / I wish I were a moron, / My God! Perhaps I am!”
9 godina
Antropofob kaže...
It'sMe932 kaže...
Antropofob kaže...

Pozdrav drugari,

obuzeo me BG3, vjerni 1060 se zbog 3GB  pokazao manjkavim.

Bacio pogled na njuškalo, jel ovo dobar deal, totalno sam ispao iz fazona.

Zahvaljujem.

Ovisi, ako te ne smetaju minerske kartice onda je ok.

Zašto misliš da je minerska?

Mislio sam da su nevidije sumnjive što se tiče te problematike.

Zato što taj isti prodavač prodaje 6600xt, 3060ti i 3080ti. Sve bez garancije. I vrlo vjerojatno ima više komada samo to nije napisao.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.8.2023 19:00 (It'sMe932).
14 godina
It'sMe932 kaže...

Zato što taj isti prodavač prodaje 6600xt, 3060ti i 3080ti. Sve bez garancije. I vrlo vjerojatno ima više komada samo to nije napisao.

Jasno

Male tajne velikih majstora njuškala :)

Budem bacil pogled na modele s garancijom.

Znači cijena ok cijena za rabljenu 6600 bi bila 180€?

A kaj da gledam što se tiče cijene do 200€ u nevidija kampu?

2060?

Ili bi se moglo nači i 2060 Super za 200€?

Gledam na njušci, ove modele, čini mi se da svi traže 40€ previše. Ili su realne cijene?

Hvala još jednom što ste me spasili od majnera :)

“See the happy moron, / He doesn’t give a damn, / I wish I were a moron, / My God! Perhaps I am!”
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.8.2023 5:45 (Antropofob).
16 godina
Antropofob kaže...
It'sMe932 kaže...

Jasno

2060?

Gledam na njušci, ove modele, čini mi se da svi traže 40€ previše. Ili su realne cijene?

Super si mi naletio! Hajde spasi ti mene moje grafičke da mi ne stoji u kutiji. Uzeo sam novu prije skoro 2 mjeseca, a staru Gigabyte RTX 2060 Super nisam još oglasio da je prodajem. Sve polako ću...

Uglavnom, kartica nema više jamstvo (do svibnja ove godine je imala), za tzv. mining je nisam koristio. Samo za igranje. Radi bez greške. Od prvog dana ima prisutan blagi tzv. "fan rattling" pri određenoj brzini vrtnje ventilatora, karakterističan za tu izvedbu od Gigabytea. Po mojom procjeni negdje na 70-tak % okretaja, ali to se ne čuje često jer ventilatori rade najčešće pri max. brzini i sami po sebi nisu nešto glasni. To se čuje pri "prolascima od do" tj. kada okretaji rastu i padaju (veće i manje opterećenje GPU-a), pa kada dođe do 70 % brzine vrtnje. Tako da glede toga nemaš brige. Dalje ćemo se dogovarati preko privatnih poruka.

9 godina
Antropofob kaže...
It'sMe932 kaže...

Jasno

2060?

Jbg cijene su malo narasle u zadnjih dva-tri mjeseca (barem što se tiče polovnog). 180€ za 6600 je nažalost trenutno "dobra" cijena ali isto tako imaš nove u dućanu za 220€...

Nvidijine su sve kartice skuplje u odnosu na AMDove, znači više para za iste performanse. Što god da se odlučiš kupiti, gledaj da ima garanciju.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.8.2023 17:17 (It'sMe932).
14 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Baš bacio pogled na nabavu, nemreš bilivit.

Likovi traže za rabljene ko da su nove novcate.

Enivej, overclockao sam 1060 3GB, zatvorio Firefox ( skužio da mi gad jede 400MB VRAM-a) i odjednom BG3 postao puno igriviji.

1 0 hvala 0
4 godine
neaktivan
Antropofob kaže...

Baš bacio pogled na nabavu, nemreš bilivit.

Likovi traže za rabljene ko da su nove novcate.

Enivej, overclockao sam 1060 3GB, zatvorio Firefox ( skužio da mi gad jede 400MB VRAM-a) i odjednom BG3 postao puno igriviji.

Možda ti se posreći i naletiš na rabljenu karticu bez garancije za 20€ manje od nabave.

14 godina
Casablancas kaže..

Možda ti se posreći i naletiš na rabljenu karticu bez garancije za 20€ manje od nabave.

Nisam te sreće.

Davno sam skužio da nit znam nit sam dost pametan pa uvijek pitam prije.

Anyway, jel ta asrockova 6600 za 220€ best buy?

Ak je ko naletio na dobar deal na njuškalu u tom rangu, molim PM.

Jer ovo što ja vidim ne spada u tu kategoriju.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.8.2023 3:42 (Antropofob).
9 godina
neaktivan

U prosjeku je 6650XT za 280 € best buy (čak 275 u nekim dućanima), puno bolji FPS/€ u nekim situacijama, u nekima malo lošiji, ali definitivno ak imaš tu lovu vrijedi (iznad 1080p puno bolja kupnja i bolje bude starila).

Ak si baš na knap s lovom onda 6600 (u dućanu ide od 211€ kod nas).

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.8.2023 9:32 (fer-de-lance).
16 godina
fer-de-lance kaže...

Ak si baš na knap s lovom onda 6600 (u dućanu ide od 211€ kod nas).

Opet ponavljam nema za takve cijene više.Digla se cijena na 232 eu.

Beyond Limits kaže... Ja i Dery smo na provjerenim r5 5600 modelima, braca po oruzju, nemoj prenositi zen4 PMS na nas.
9 godina
neaktivan
16 godina

Nebi nikada dao za novu RX 6600 200+ eura kad ima polovnih sa garancijom RTX 3060 Ti za 300 eura. Ljudi ih se rješavaju zbog 8 gb vrama, i dalje su daleko sposobnije od ovih radeonki. 

ili npr.

[Prodaja] XFX RX6700XT Speedster SWFT309 12GB (Prodaja - Komponente) @ Bug.hr Forum

290 eura

Moj PC  
3 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Da, ovaj kolegin oglas je vrhunska prilika 

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
11 godina
protjeran

Ma cijene su i dalje za mid  range  grafe u nebesima.

Doslovno radeonke 6600, xt i 6700xt  bi radije dao koji euro više i kupio novo. Da ne pričam da su neke skuplje no u trgovini. Eno hrpa 1060 i 1660 i 1650 za 100e msm daj me nemoj. Te kartice ne vrijede centa više od 50e.

Nažalost silom prilika i ne znanja manipulatori uspiju uvalit.

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Na što prijeći sa 3070 za 1440p?

Cekat 7800 xt ili nesto sada uzet da bude ipak skok u performansama a da nije neka ubojica od cijene

Vidi moj pc

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Pa mozes sacekati ako ne zuris da vidis kakve ce cijene biti, ako bi sada uzimao nista ispod RX7900XT / RTX4070Ti nebi gledao.

13 godina

Nije mi nista hitno, budem pricekao 7800 xt da vidim cijenu/performanse

Sada je jedino zanimljiva rx 6950 xt i to vani uzet cca 640 eur

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ove rx 6600 ima za 250 eura nabavit. Mogao bi svoju r9 380 umirovit.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Imas za 25€ više RX6650XT

9 godina

Mali rant: Tražim si "novu" karticu pa zadnjih par tjedana pratim njuškalo... Nikad nije bila lošija ponuda rabljenih kartica. Cijene slične onima u dućanu a kartice bez garancija koje su "korištene za povremeni gaming". I naravno cijene fixne a ništa se ne prodaje.

1 0 hvala 0
16 godina

Ma, bolje uštediti još malo i kupiti novu karticu sa 3 godine gare.

Nema šanse da dajem lovu za rabljenu koja je tek malo jeftinija i bogtepitaj u kakvom stanju, a garancije ili uopće nema ili ima neko kratko vrijeme.

Tigar Krezumica
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.9.2023 22:00 (fromcelltohell).
Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine
It'sMe932 kaže...

Mali rant: Tražim si "novu" karticu pa zadnjih par tjedana pratim njuškalo... Nikad nije bila lošija ponuda rabljenih kartica. Cijene slične onima u dućanu a kartice bez garancija koje su "korištene za povremeni gaming". I naravno cijene fixne a ništa se ne prodaje.

Baš suprotno kartica ima ko blata tak da nekuzim u cemu je zapravo tvoj problem, eventualno ak trazis rtx 4090!

16 godina
It'sMe932 kaže...

Ha, pa reci koliko si spreman "iskašljati" za onu moju RTX-icu. Daj svoj prijedlog.

9 godina
Izzy kaže...
It'sMe932 kaže...

Ha, pa reci koliko si spreman "iskašljati" za onu moju RTX-icu. Daj svoj prijedlog.

Tvoja cijena je korektna ali to nije kartica za mene. Ne planiram kupovati karticu s 8 GB vrama.

Kao što sam i napisao u poruci zanimala me samo cijena.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.9.2023 23:01 (It'sMe932).
4 godine
neaktivan
It'sMe932 kaže...

Doslovno je tako. Najviše ima onih što su 20€ jeftinije od nove iz dućana a nemaju garanciju(većina to ni ne napiše, ali eto iz iskustva tko ne napiše ni nema), pa onda pokoja 50€ jeftinije od nove u dućanu ali u ko zna kakvom stanju.

Vjerujete ljudi ne isplati se gubiti garanciju i riskirati kupovati rabljeno zbog 100€ a kamoli 50€ ili 20€.

Sačuvati novce i kupiti iz njemačke, nema druge.

10 godina
It'sMe932 kaže...

Jesi ti prespavao rudarsko ludilo?

9 godina
hudibitek kaže...
It'sMe932 kaže...

Jesi ti prespavao rudarsko ludilo?

Da bar jesam 

11 godina
protjeran

A gle stari ako si mislio da će se gtx ice sada djelit tu si se zeznio. Low range kartice najviše drže cijenu. Koliko god da je amd u banani u vezi rt tehnologije i dalje je njihova ponuda što na oglasu što u trgovini najbolja ulozeno/dobiveno.

Eto nova rx 6600 u trgovini gotovo 200e

6650 270e cca

Rx 6700xt nova 400e možda najbolja kupnja za prosječnog gamera.

Rx 6800xt  polovnih bilo od 350 pa nadalje, nova 500e+

6900xt znalo ih se na oglasu naći za 600e što je i dalje top cijena.

Dalje iznad toga ponude na njuškalu gotovo nema a novo se zbilja isplati uzet vani jer su razlike jače od 100e 

Uzeći u obzir da te kartice dođu preko 800e lova očito nije problem nego princip jer jedino luda osoba bi zadnji cent krpala za takve komponente  gdje omjer uloženog i dobivenog nema smisla. Ali ako imaš love i potrebe udaraj.

Nije da nema već nema strpljenja tražit, pitat.

Većina ekipe koja drži cijenu kad ponudio niže već lagano puca i pristaje na normalnu cijenu jer zna da će samo padat.

"Ne završava faks pametan nego uporan!"

Bero
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.9.2023 23:28 (Bero_ng95).
Moj PC  
4 0 hvala 0
7 godina

Evo gonim majnersku 3060ti već dvije godine (kupljena za 200 eur) i radi ko suza, tiha, bez artefakta i bez ama kakvih problema... tako da obožavam izjave "nema tih para da kupim polovnu".... samo izvolite jer za mene nem tih para da kupim novu grafulju (sigurno ne po trenutnim cijenama), tako da samo naprijed kupujte novo da imam šta kupit za godinu dana kad doleti 5 generacija sa novih 5% ubrzanja pa vam ta dosadi 

Moj PC  
5 0 hvala 0
9 godina
Za jadnih 200€ bi ju svatko kupio.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice