Evo glasanje,pa da definitvno odlucim da li mjenjat 1080..
20 | Aorus Gtx1080 11gbps |
---|---|
3 | RedDevil Vega 64 |
20 | Aorus Gtx1080 11gbps |
---|---|
3 | RedDevil Vega 64 |
Jakov će jedini klikat Vegu 64
Zasta da menjas GTX1080...? Za tragicara Radeon serijala.
Pa da li je nekada bio gori Radeon u odnosu na NVIDIA.
Kakvo crno menjanje, ti bi za iste performanse da dodas jos kojih 70-80W potrosnje onako bez veze.
Fury i Vega su isto sto je Bulldozer bio za procesore.
E sada ocekuje se nesto novo, Vega 20 i za sada se ne usudjuju ljudi da predvidjaju.
Ako bude AMD napravi reprizu lansiranja Zen jezgra, tj na polju grafike napravio takav pomak NVIDIA je pobedjena.
Mislim nema AMD neki generalno tezak posao, 2 godine stare performance od NVIDIA + 25% procenata i on je konkurentan sa RTX2080Ti.
NVIDIA je bila jaka i da je sada napravila isti pomak kao Maxwell-Pascal pa kada bi ih ovi stigli, nikada ali NVIDIA je izbacila ono sto je vec postojalo za 25% poboljsano i neki RTX.
Izgleda lepo u 5 igrica u koliko postoji, dok postane primenljiv na ovim monitorima sto su ih ljudi pokupovali za 4K Turing ce kostati 50 eura ako NVIDIA ne odustane.
Ne kužim čemu problem, u igrama su tu negdje u prosjeku, vega je negdje brža (npr forza horizon 4, dirt4, doom), negdje je 1080 (assasins creed npr) itd. Da, vega troši malo više, no može se undervoltati vrlo uspješno, a prednost joj je freesync i skoro duplo bolji compute ako netko to koristi.
Uzmi novu RX 570 Nitro+.
Odlicne su 570-ke, ako igras u 480p....
Lupaš gluposti, za FHD rezu RX 570 je ok grafa za još fini period ako neće htjeti sve na ultra postavkama i popaljenim svim filterima. Znam da tebi grafa nije grafa ako nije Nvidia u pitanju tako da toliko o tome, ne moraju svi imati GTX 1080 da bi se mogli normalno igrat.
Ne mora bit nvidija al mora moc imat svugdje 60fps u 1600*900 na very low postavkama... To 570-ka ne moze...
Ne mora bit nvidija al mora moc imat svugdje 60fps u 1600*900 na very low postavkama... To 570-ka ne moze...
po tome ispada da onda i nesto starija gtx 970 nemoze...jer to su prakticki danas identicne kategorije:
https://www.techpowerup.com/reviews/Sapphire/RX_570_Pulse/30.html
dakle po tvome treba izbjegavati kupovati taj rang grafi? jel ono ak nemas za 3x bolje rade nemoj nista uzimati?
Kako mogu to provjeriti ?
po tome ispada da onda i nesto starija gtx 970 nemoze...jer to su prakticki danas identicne kategorije:
https://www.techpowerup.com/reviews/Sapphire/RX_570_Pulse/30.html
dakle po tvome treba izbjegavati kupovati taj rang grafi? jel ono ak nemas za 3x bolje rade nemoj nista uzimati?
Nvidija nema ni blizu takvih problema u toj igri, 970-ka je dosta brza od rx u tom primjeru... Dishonored 2 se na rx570/580 ne da igrat bez stutteringa i frame dropove bez obzira na postavke..
Uzmi novu RX 570 Nitro+.
Lupaš gluposti, za FHD rezu RX 570 je ok grafa za još fini period ako neće htjeti sve na ultra postavkama i popaljenim svim filterima. Znam da tebi grafa nije grafa ako nije Nvidia u pitanju tako da toliko o tome, ne moraju svi imati GTX 1080 da bi se mogli normalno igrat.
Molim?????? Ajde molim te navedi u kojim to igrama RX 570 na very low postavkama ne može imati 60fps i to na toj jadnoj rezoluciji. Molim i neke dokaze.
Uzmi novu RX 570 Nitro+.
Molim?????? Ajde molim te navedi u kojim to igrama RX 570 na very low postavkama ne može imati 60fps i to na toj jadnoj rezoluciji. Molim i neke dokaze.
Imas slike i sve u ovoj temi u zadnjih par strana je. Stavio sam screenshot gdje se vidi 37fps, postavke 1600*900 very low...Dishonored 2 je u pitanju...
Ne kužim čemu problem, u igrama su tu negdje u prosjeku, vega je negdje brža (npr forza horizon 4, dirt4, doom), negdje je 1080 (assasins creed npr) itd. Da, vega troši malo više, no može se undervoltati vrlo uspješno, a prednost joj je freesync i skoro duplo bolji compute ako netko to koristi.
Ma bravo, ova tri naslova sta si nabrojao od kojih je jedan Vulkan, a jedan prva postena implementacija dx12 su zapravo i jedine igre gdje je vega 64 bolja. U svim ostalim naslovima je to gtx 1080 koja je osim u gamingu bolja i u svim ostalim segmentima.
Evo provjerio sam bios i njen je bios,nije zadnji bios na njoj,izaso je neki 2015 al to je manje bitno
Da bios je isti, eventualno ako ga je netko moddao...
gpuz bi trebao ocitati tih 1050 i 1125mhz kao default clockove...
Probaj ju naklokati sa msi ab na tih 1050 i 1125 pa vidi kako se ponasa
Imas slike i sve u ovoj temi u zadnjih par strana je. Stavio sam screenshot gdje se vidi 37fps, postavke 1600*900 very low...Dishonored 2 je u pitanju...
nikako mi to nejde u glavu, ja sam na 1050ti odigrao na 1080p i to ne na low sigurno
nisam baš skroz siguran, ali mislim da sam bio na mid/high sa ponekim stvarima isključenima i igra se vrtila oko 50fps
i sad da 570 nemere jače od toga mi je skroz blesavo, pogotovo ako gledaš podatke s recenzija poput ove dolje, sa ultra postavkama i 1080p
možda tebi nešto ne štima
Dishonored 2 1080p/ultra@ average 46fps-a s rx 470/570 a ti s 900p imas 37 nisam vidio jel igra ima neki svoj ingame benchmark
lp
Sinko ako tebi nije jasno da je to prosjek nekog manje zahtjevnog levela onda nemamo sta pricat. Imas screenshot i lijepo se vidi 37fps, postavke su vec spomenute. Igra je meni neigriva (bar taj level) jer nije ni najmanje fluidna bez obzira na postavke i freesync.
Mislio sam da nije previse trazit da sa freesyncom imam ugodan gameplay na 1440p medium/low, al ovo nije ni blizu.
Jedino mi mozete reci, u appleovom stilu, da igram krivu igru...
da igras krivu igru i jos na krivoj/visoj rezoluciji, ocigledno neoprimiziranu jer ima igara koje izgledaju 2x bolje a idu 5x bolje...sad si se uhvatio toga ko pijan plota i odmah ti jadna, slabasna gpu nevalja
Nazalost sve stima, gpu usage je 100%, isprobano sa 2 zadnja drivera, isti drek. Ovo o cemu ja pricam je najzahtjevnije sta ova igra ima, dakle nikakav prosjek u nekom nezahtjevnom levelu.
Ako si igrao D2, sjeti se levela gdje pomocu one "lepeze" mozes putovat kroz vrijeme, kad je ta "lepeza" otvorena fps pada gadno, cak i na 1080-ki, al opet je 3x brza...
da igras krivu igru i jos na krivoj/visoj rezoluciji, ocigledno neoprimiziranu jer ima igara koje izgledaju 2x bolje a idu 5x bolje...sad si se uhvatio toga ko pijan plota
Uhvatio sma se toga jer su Dishonoredi u vrhu onoga sta pc ima za ponudi a vizualno je meni najbolja igra ikad...
da igras krivu igru i jos na krivoj/visoj rezoluciji, ocigledno neoprimiziranu jer ima igara koje izgledaju 2x bolje a idu 5x bolje...sad si se uhvatio toga ko pijan plota
Uhvatio sma se toga jer su Dishonoredi u vrhu onoga sta pc ima za ponudi a vizualno je meni najbolja igra ikad...
eto rijesen problem, znaci to tebe je a ne rx 570, igra zgleda usrano i isprano cak i s high texture patchom...
Evo provjerio sam bios i njen je bios,nije zadnji bios na njoj,izaso je neki 2015 al to je manje bitno
Probao memory ide na 1125,ali gpu clock neide vise od 950(driver se rusi),na stock voltazi ofc,nisam htio to dirati
Anshi kad nesto radi ok, onda njemu radi 5x bolje nego bilo kome na svijetu, a eto isti slucaj i kad mu nesto kenja, onda kenja 10puta gore nego bilo kome na svijetu
Kakve igre igre sa konzolom bi bio prezadovoljan
Anshi kad nesto radi ok, onda njemu radi 5x bolje nego bilo kome na svijetu, a eto isti slucaj i kad mu nesto kenja, onda kenja 10puta gore nego bilo kome na svijetu
Da bar, na zalost jednako mi radi ko i drugima. Rx570 je zakurac al se zato gtx-ica preporodila sa ovim freesync 75hz monitorom :)
Teški bottleneck!
Probao memory ide na 1125,ali gpu clock neide vise od 950(driver se rusi),na stock voltazi ofc,nisam htio to dirati
Nesto tu ne stima, otvori novu temu i opisi problem, ja nikad nisam imao tu seriju kartica tako da ih u detalje ne znam.
Otvori temu problem hd 7770 pa se mozda netko javi, u ovoj temi ce ti se ovi postovi brzo zagubiti
Da bar, na zalost jednako mi radi ko i drugima. Rx570 je zakurac al se zato gtx-ica preporodila sa ovim freesync 75hz monitorom :)
Preporodila se ona ako si ju frknuo u ryzen konfu, krenuo joj godisnji, mozes joj i ekwb skinuti da se malo osunča
Preporodila se ona ako si ju frknuo u ryzen konfu, krenuo joj godisnji, mozes joj i ekwb skinuti da se malo osunča
Niti ne kuži da sad ima gtx 1060.
imas ovdje temu o hd7770:
https://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/amd-radeon-hd-7770-klub/181829.aspx?page=1
imao sam tu karticu no ne sjecam se dali su imale boost, ako ti u gpu-z pise 850mhz onda ce ona i raditi na tom taktu...jer svima kojima pise u gpu-z 1000, 950, 1050 mhz na toliko i radi...dakle ili ti je bios neki drugi ili nisi dobio ono sto ti na "kutiji" pise.lp