Punjač za auto - fast charging

poruka: 19
|
čitano: 3.254
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Pozdrav,

gledam neko vrijeme uzeti normalan, pošten punjač za auto, ali nemam potrebe plaćati sulude iznose za to.

Ipak, u tom sportu imam 2 jeftina kineska sa Alija, i jedan iz Pevexa, i svi pune jako, jako sporo, iako au ali punjači deklarirani na 100-200W

Ima li itko iskustva sa time, imam OnePlus, petpostavljam da je QC 3.0 ono što mi treba, klinci imaju Xaomi, nemam pojma koje punjenje je to (fast charge tehnologija).

u svakom slučaju mi treba što jeftiniji, brzi punjač.

Razmišljam možda između 2, jedan je Xiaomi 67W sa type A i C utorom, drugi neki XO CC59 65W koji ima svoj kabel, dodatni USB A i C

Što sam uspio naći, trebali bi biti "legit" i raditi brzo, ciljam na 30akW punjenja, možda malo brže. Neki youtube review mjeri Xiaomi na 45W sa laptopom... mogao bi biti ok, ima li tko iskustva?

Nijedan nije wireless i ne trebam wireless.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Punjač za auto - fast charging

-naivan si (kad spomeneš deklarirane vrijednosti 100-200w..) u autu... jer, auto naprosto nema tu snagu, nije to utičnica iz zida.. akumulator. .. odnosno, auto može imati modificiranu struju, invertere-stabilizatore i sl. što se radi kad želi takav audio sustav (snagu) jer snagu naprosto nešto mora dati.. dok su nominalne snage 40-60w ono što u normalnom autu možeš imati ali kao max-ukupno.. a poneki yt klipić ti te podatke ne mora navesti tj reći da on ima jaču struju.. odnosno, iz takvih razloga se želi prelaz s 12-24v na 48v i veća snaga.. no realno je blesavo pretvarati auto u generator-trafostanicu ili pitanje čemu služi auto, pa do tog, jel autu bitan kriterij brzina punjenja mobitela ili vožnja .. tj bez kemijanja imaš powerbank, pronađeš neki koji barem deklarirano ima željeno brzo punjenje i to je to.. možda nađeš nešto što stvarno radi s oko 60w, vjerojantije do 25-30w, no i to bi trebalo biti dovoljno brzo što se tiče brzine punjenja.. koja je bitna iz tebi bitnog razloga, .. ili samo želja :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
6 godina
Rhodin kaže...

Pozdrav,

gledam neko vrijeme uzeti normalan, pošten punjač za auto, ali nemam potrebe plaćati sulude iznose za to.

Ipak, u tom sportu imam 2 jeftina kineska sa Alija, i jedan iz Pevexa, i svi pune jako, jako sporo, iako au ali punjači deklarirani na 100-200W

Ima li itko iskustva sa time, imam OnePlus, petpostavljam da je QC 3.0 ono što mi treba, klinci imaju Xaomi, nemam pojma koje punjenje je to (fast charge tehnologija).

u svakom slučaju mi treba što jeftiniji, brzi punjač.

Razmišljam možda između 2, jedan je Xiaomi 67W sa type A i C utorom, drugi neki XO CC59 65W koji ima svoj kabel, dodatni USB A i C

Što sam uspio naći, trebali bi biti "legit" i raditi brzo, ciljam na 30akW punjenja, možda malo brže. Neki youtube review mjeri Xiaomi na 45W sa laptopom... mogao bi biti ok, ima li tko iskustva?

Nijedan nije wireless i ne trebam wireless.

Citaj detaljno jer kod tih punjaca sa dva ili vise izlaza znaju deklarisati ukupnu snagu punjenja pa nemas 67W vec 45 +22 ili tako nesto. Gledaj koliko ti svaki pojedinacno daje.....

16 godina

Imam dva odgovora, a nijedan mi ne pomaže, nemojte se ljutiti.

Prvo imam 48v akumulator u autu, feature, ne jer sam ga pretvarao u trafostanicu.

Drugo, manje bitno, u svakom slučaju, nisam ni očekivao 100-200W, već sam se nadao, ako to napišu, da će biti 18-30w po izlazu, što mi je želja, da mi se mobitel napuni u 20-30 min vožnje koliko imam u prosjeku, više od 2-3% što na trenutnom dobivam, kad mi je zaista bitno, a ne mogu do utičnice.

U svakom slučaju, ako netko ima da je kupio u Zg punjač i da mu zaista radi na deklariranim vrijednostima, da radi QC ili PD štogod, ono plz savjet.

Ispada da ču opet na slijepo morati kupovati.

Isto volio bih imati kraći kabel koji će stajati u autu, moguće onaj "rastezljivi/frkani" , a da radi sa brzim punjenjem. Hvala 

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
ihush kaže...

-naivan si (kad spomeneš deklarirane vrijednosti 100-200w..) u autu... jer, auto naprosto nema tu snagu, nije to utičnica iz zida.. akumulator. .. odnosno, auto može imati modificiranu struju, invertere-stabilizatore i sl. što se radi kad želi takav audio sustav (snagu) jer snagu naprosto nešto mora dati.. dok su nominalne snage 40-60w ono što u normalnom autu možeš imati ali kao max-ukupno.. a poneki yt klipić ti te podatke ne mora navesti tj reći da on ima jaču struju.. odnosno, iz takvih razloga se želi prelaz s 12-24v na 48v i veća snaga.. no realno je blesavo pretvarati auto u generator-trafostanicu ili pitanje čemu služi auto, pa do tog, jel autu bitan kriterij brzina punjenja mobitela ili vožnja .. tj bez kemijanja imaš powerbank, pronađeš neki koji barem deklarirano ima željeno brzo punjenje i to je to.. možda nađeš nešto što stvarno radi s oko 60w, vjerojantije do 25-30w, no i to bi trebalo biti dovoljno brzo što se tiče brzine punjenja.. koja je bitna iz tebi bitnog razloga, .. ili samo želja :)

ihush opet drobi tek toliko da drobi. Kako nisi sam sebi više dosadan? 12V utičnica u autu isporučuje 120-240W ovisno o autu. Al nek si ti nadrobio milijun znakova i čovjeku nimalo pomogao.

OP, koristim ovaj Xiaomijev i skroz ok je, model koji si naveo je još bolji.

17 godina
Ja isto imam taj mislim. Ili ugreen, skroz ok puni. Ima usb c i usb a.
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
9 godina

1 0 hvala 0
6 godina
Rhodin kaže...

Imam dva odgovora, a nijedan mi ne pomaže, nemojte se ljutiti.

Prvo imam 48v akumulator u autu, feature, ne jer sam ga pretvarao u trafostanicu.

Drugo, manje bitno, u svakom slučaju, nisam ni očekivao 100-200W, već sam se nadao, ako to napišu, da će biti 18-30w po izlazu, što mi je želja, da mi se mobitel napuni u 20-30 min vožnje koliko imam u prosjeku, više od 2-3% što na trenutnom dobivam, kad mi je zaista bitno, a ne mogu do utičnice.

U svakom slučaju, ako netko ima da je kupio u Zg punjač i da mu zaista radi na deklariranim vrijednostima, da radi QC ili PD štogod, ono plz savjet.

Ispada da ču opet na slijepo morati kupovati.

Isto volio bih imati kraći kabel koji će stajati u autu, moguće onaj "rastezljivi/frkani" , a da radi sa brzim punjenjem. Hvala 

Prvo niti jedan pod auto punjaca koliko ja znam ne radi na 48V. Svi rade na 12 v ili 24 V. Drugo samo ovaj sa amazona nudi brzo punjenje. Ova druga dva predlozena ti daju max 37W sto i nije bas nesto puno niti je nesto posebno brzo punjenje....

T700 kaže...

12 godina

Više od 30W ti ne treba. Ovi sa Aliexpresa su najvjerojatnije 5W, 10 maksimalno, a možda i samo 500mA 5V, znači 2.5W. Nekako je već opće prihvaćeno da bilokakve punjaće, diskove, stickove ne kupuješ na Aliexpresu jer su im deklaracije lažne. Čitaj malo teme o Aliexpresu i vidjet ćeš što se tamo isplati kupiti, a što se ne kupuje niti pod razno.

1 0 hvala 1
16 godina
CVET2 kaže...

Više od 30W ti ne treba. Ovi sa Aliexpresa su najvjerojatnije 5W, 10 maksimalno, a možda i samo 500mA 5V, znači 2.5W. Nekako je već opće prihvaćeno da bilokakve punjaće, diskove, stickove ne kupuješ na Aliexpresu jer su im deklaracije lažne. Čitaj malo teme o Aliexpresu i vidjet ćeš što se tamo isplati kupiti, a što se ne kupuje niti pod razno.

Hvala svima gore, a ovaj dio, zato sam i otvorio temu, jer me Alija sj* već dvaput.

Sad na Aliji čitam komentare i razmišljam samo o proizvodima koji imaju 600+ komentara, i onda čitam one sa 1* gdje ljudi unaprijed potvrde za punjač ili kabel da nisu ni blizu deklariranih vrijednosti, pa odustajem. 

Mislio sam da ću naći nešto, ali i skuplji nisu kako deklariraju, samo su skuplji.

Odlučio sam kupovati kod nas, jer kupljeno u EU mogu vratiti, a vjerujem da netko inzistira da je unutar deklariranih vrijednosti +/- neko minimalno odstupanje.

U svakom slučaju imam i odgovor, hvala dečkima gore! Evergreen (kako god) ili Xiaomi, koji mi bude bliži, svakako hvala!

6 godina
Rhodin kaže...
CVET2 kaže...

Hvala svima gore, a ovaj dio, zato sam i otvorio temu, jer me Alija sj* već dvaput.

Sad na Aliji čitam komentare i razmišljam samo o proizvodima koji imaju 600+ komentara, i onda čitam one sa 1* gdje ljudi unaprijed potvrde za punjač ili kabel da nisu ni blizu deklariranih vrijednosti, pa odustajem. 

Mislio sam da ću naći nešto, ali i skuplji nisu kako deklariraju, samo su skuplji.

Odlučio sam kupovati kod nas, jer kupljeno u EU mogu vratiti, a vjerujem da netko inzistira da je unutar deklariranih vrijednosti +/- neko minimalno odstupanje.

U svakom slučaju imam i odgovor, hvala dečkima gore! Evergreen (kako god) ili Xiaomi, koji mi bude bliži, svakako hvala!

itekako ti treba vise od 30W. Na 90 ili 120w praticno vise ne punis telefon. Moj telefon je na punjacu dok ujutro se umijem, operem zube i obucem. 120 W fadt charging. 0-100% 19 minuta. Sa alija sam jednom kupio punjac i iz koverte je produzio u korpu za smece. bio je laksi od kutije sibica....

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.7.2025 12:08 (Posmatrač).
16 godina
Posmatrač kaže...
.. punjac i iz koverte je produzio u korpu za smece. bio je laksi od kutije sibica....

-dobar i vrlo realan kriterij, masa.. jer to su fizika-matematika-znanost-činjenice, dok deklaracije i reklame kao svaki papir trpe svašta..

16 godina

Uzeo sam nama naprijed skuplji Xiaomi, njega sam isprobao i zadovoljan sam brzinom, osjetno je brži od "Ali" alternativa koje imam. Klincima sam za iza uzeo slaviji, 38W , probat će ga za vikend, ali vjerujem da je također puno bolji od "Ali" alternative.

Ove "Green" nešto sam našao naAmazon.de ali mi se nije svidjelo vrijeme dostave, nisam našao kod nas odmah za uzet, a Xiaomi je bio u Areni, bilo mi usput :)

Hvala svima, ostavljam temu, ako kome treba. preporuke Xiaomi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

ako ti odgovara sporiji bežični punjač koji se ugradi u ladicu na kontrol ploči probaj ovo.

imam ja takav, jednostavna ugradnja, ako ima za tvoj auto.

https://www.inbay.systems/en/

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
ihush kaže...

-dobar i vrlo realan kriterij, masa.. jer to su fizika-matematika-znanost-činjenice, dok deklaracije i reklame kao svaki papir trpe svašta..

Ja sam jednom na računalu kada mu je krepalo napajanje išao malo zaviriti unutra. Otvorim napajanje i u njemu vidim veliki transformator, ali izgledao je nekako sumnjivo. Rarežem ga sa skalpelom, a unutra beton. Dakle, lažni trafić stavljen samo da ima dodatnu težinu. Inaće, mislim da se radilo o akyga marci. Tako da i težina ništa ne mora značiti. 

6 godina
CVET2 kaže...
ihush kaže...

Ja sam jednom na računalu kada mu je krepalo napajanje išao malo zaviriti unutra. Otvorim napajanje i u njemu vidim veliki transformator, ali izgledao je nekako sumnjivo. Rarežem ga sa skalpelom, a unutra beton. Dakle, lažni trafić stavljen samo da ima dodatnu težinu. Inaće, mislim da se radilo o akyga marci. Tako da i težina ništa ne mora značiti. 

Kod akyga napajanja za racunar ne znaci jer sama marka je dovoljna da se ne kupuje. Takve stvari se kupuju od renomiranih firmi na tom  polju a hvala bogu ih ima. Akyga nije jedna od njih...

11 godina
CVET2 kaže...
ihush kaže...

...doista  ?

16 godina
CVET2 kaže...
..Tako da i težina ništa ne mora značiti. 

-naprotiv, primjer koji navodiš, dokazuje upravo suprotno, da težina, kao prvi lako prepoznatljiv indikator, nešto znači, govori, da se iz tog razloga fejka betonom.. da takav razlog ne postoji tad bi i to fejkanje bilo nepotreban-dodatni trošak, pa bi proizvođač i to preskočio-uštedio.. čak kod kupnje online gdje kupac vidi samo sliku, ali može biti podatak težine pošiljke.. dok onaj osjećaj 'plastike' gledanjem slike nemamo, pa tad vjerujemo drugim dostupnim informacijama-iskustvima pa i lovačkim pričama ili zabludama, npr vjerujemo nekom brandu i iz tog razloga ne kupimo jeftikanera-nepoznatog mada je jeftiniji.. ili vjerujemo ocjenama kupaca, koje su često fejk pa ih prepoznamo po ponavljanju, malom broju itd.. tj indirektni-laički načini kako nešto provjeravamo ili pokušavamo pogoditi što se isplati kao rizik.. +uz sve to, ponekad kupim nešto za što 'znam' da je fejk.. onako, za čeking-probu, jer kao loto-šansa, posotji i takva da je nešto jeftinije-isto kao skuplje.. jer se sve radi u istoj kini, istim pogonima istih radnika, a sam brand košta, ima cijenu.. pa je pitanje želimo li kupiti ime-jamstvo ili robu .. a ako kupujemo iz kine, tad je odgovor ovo drugo, tj ako je ime-jamstvo važnije tad kupuješ u domaćoj trgovini gdje možeš reklamirati itd. a to kupac odlučuje za sebe i svaki slučaj je zaseban, tj ne vrijedi moje iskustvo za ostale osim kao priča ili loto-šansa..

**

-početak, moja 'realna' procjena, 20-30w..(vs snova o 100-200w) dok tema završava zaključkom da će kupiti nešto 38w deklarativne snage.. :)

-rasprava o tome bi možda bila zanimljiva no preduga, ili važnije, stvar navijanja, lajkeri i palčevi koje se inercijom lupa bez kriterija.. smisla ili znanja. .. a temeljem takvih tema-postova i grupiranja mi-oni strana navijača netko donosi odluku-izbor.. opet moguć loš zaključak, pa svi koji čitate, koji želite nešto saznati-znati, npr kako kupiti punjač, čitajte s zrnom, šakom soli.. :)) a odluka na kraju je vaša, izbor kao i moguće posljedice npr pregaranja ili bacanja u smeće.. pa u pravilu nikad ne sugeriram neku konkretnu kupnju jer se realno ne može sve provjeriti ili znati, kao ni to čemu služi beton u ovom primjeru, .. vjerojatno fejkanje težine, ali možda .. itd.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice