Bas sam planirao uzeti 1060 prvo 6Gb, pa 3 GB. Kako skacu cijene kupit cu bicikl i krenuti u teretanu :)
Zdravije je
Bas sam planirao uzeti 1060 prvo 6Gb, pa 3 GB. Kako skacu cijene kupit cu bicikl i krenuti u teretanu :)
Zdravije je
Fx 6300 16giga ddr3 asus r9 270x fractal r4 sesonic gold 550w asrock 970 pro rev 2.0 2x 640 wd caviar black 1TB wd caviar green!koju grafu mi preporucujete jos da mogu gurat novije naslove??i koliko para?
hvala
imam monitor 1650sa 1050!znaci sta da guram dokle ide i sta skupim 6000 kn za hardver?
imam monitor 1650sa 1050!znaci sta da guram dokle ide i sta skupim 6000 kn za hardver?
Kupi 1080p IPS 24 incha za cca 950kn i još uvijek možeš za 5000kn složit komp koji će uredno gurat tu rezoluciju.
Ako iskoristiš kućište, napajanje i diskove za 5000kn možeš složit zvjerku za full hd gaming.
da samo sto su diskovi stari preko 4 godine kao i napajanje!strah me da ne riknu na novoj konfiguraciji:)ja bi ostavio onda samo kuciste!ok hvala znaci bit svega je da guram dokle ide i skupljam za novu masinu!?
da samo sto su diskovi stari preko 4 godine kao i napajanje!strah me da ne riknu na novoj konfiguraciji:)ja bi ostavio onda samo kuciste!ok hvala znaci bit svega je da guram dokle ide i skupljam za novu masinu!?
Napajanje je vrh.
Diskovi mogu radit 100 godina ako im se radi, dok su ispravni ispravni su i kao sekundarni za pohranu će bit dobri.
MONITOR: Monitor LG 24MP59G-P, 23.8" FHD, IPS (AH-IPS) panel, 16:9, VGA, DVI, HDMI, 250cd/m², 5ms 75Hz Freesync
CPU: Procesor Intel Core i3-8100 (6MB Cache, 3.60GHz), s.1151
MBO: Gigabyte Z370P D3, s.1151
RAM: Memorija G.SKILL 8 GB DDR4, 2400 MHz, DIMM, Value, CL15
GPU: Grafička Gigabyte RX 580 GAMING, 4GB GDDR5, HDMI, DVI
HDD: iskoristi svoje
SSD: uzmi kasnije
PSU: iskoristi svoje
CASE: iskoristi svoje
UKUPNO: 6.000kn
zasto ne ryzen?ne ide u budjet?
Ako ostavis stari monitor mozes uraditi sljedece:
uzeti ssd+jaci cpu tipa ryzen 1600/i5 8400
Ja to prvi ne bih preporucio ali je i to opcija.
zasto ne ryzen?ne ide u budjet?
Stane, po meni ti je ovaj i3 bolji izbor za igre jer košta 900-1.000kn a u rangu je osjetno skupljih Ryzen procesora (slike dolje)
Ako ostavis stari monitor mozes uraditi sljedece:
uzeti ssd+jaci cpu tipa ryzen 1600/i5 8400
Ja to prvi ne bih preporucio ali je i to opcija.
Ali mu onda i napomeni ako stari monitor neam HDMI/DVI izlaz morat će kupovati aktivni konverter za 200-250kn jer RX i GTX10xx serija ne podržavaju analogni signal tako da pasivni VGA to DVI/HDMI adapteri neće raditi sa ovom grafom.
Samo kazem, ne mijenjaju svi olako monitor
imam monitor samsung syncmaster 205bw!
Ja bi da kupim Gtx 1080 palit game rock ili neku sličnu dobru ali uglavnom da je 1080, ali problem je nigdje nema u Hrvatskoj više sve rasprodano, negdje možda neki shop ima al digo cijenu na oko 5500 kuna što je suludo. Da li ima neko predpostavku da mi nešto preporuči šta da radim i gdje da nabavim?
Nije loša preporuka, ali ja bi stvarno volio 1080 ako je ikako moguće ako ko zna kako gdje?
Navodno bi jamstvo za Palit i Gainward grafičke kartice od 01.01.2018. (za kupnje obavljene od tog datuma) trebalo biti 3 godine. Jedino je problem što ne nađem službenu izjavu o tome već samo vijest koja se temelji na ComputerBase članku pa bi prije kupnje trebalo provjeriti kod naših dobavljača/trgovina imaju li kakvu informaciju o tome.
Navodno bi jamstvo za Palit i Gainward grafičke kartice od 01.01.2018. (za kupnje obavljene od tog datuma) trebalo biti 3 godine. Jedino je problem što ne nađem službenu izjavu o tome već samo vijest koja se temelji na ComputerBase članku pa bi prije kupnje trebalo provjeriti kod naših dobavljača/trgovina imaju li kakvu informaciju o tome.
Pored asusa/evga/msi/gigabyte ne bi ni pogledao te kineze koji nikad nemaju kvalitetu komponenti kao i ova prva 2-3 proizvodjaca, ali narod voli da ustedi koju kintu jbg
Pored asusa/evga/msi/gigabyte ne bi ni pogledao te kineze koji nikad nemaju kvalitetu komponenti kao i ova prva 2-3 proizvodjaca, ali narod voli da ustedi koju kintu jbg
Lol Aj reci bar da se zajebavas?
Hahah kakvo baljezganje. Pa koliko puta je bilo da su te tvoje "kvalitetne" marke imale najgore izvedbe. Koliko se sjećam strix verzije rx 4xx serije nisu nešto bile, a Gigabyteova rx 480 se najviše grijala i najviše thottlala. Poštedi nas pls :P
Kod kartica male potrosnje samo gledati da ima 3 godine garancije i dva venta, sve ostalo su nijanse i uopce me ne zanima tko ih proizvodi
Sapphire 290 crkavao fan masovno, moj 280x Vapor X se crashao ako bi mu dodao samo 20mhz, a drugima crkavale na veliko, pogotovo 200 serija. Imam Palit GT (neki) još uvijek radi, a opet imao sam i Gigabyte FX 5500 kojoj je fan stao i riknula je istog trena (spržila se, dim, filmski).
Ne kažem da je sapphire ili tko drugi loš - vec da sve kartice crkavaju, neke rano, neke nakon 10 godina.
Hahah kakvo baljezganje. Pa koliko puta je bilo da su te tvoje "kvalitetne" marke imale najgore izvedbe. Koliko se sjećam strix verzije rx 4xx serije nisu nešto bile, a Gigabyteova rx 480 se najviše grijala i najviše thottlala. Poštedi nas pls :P
Gigu sam stavio zadnju s razlogom, pogledas koji je proizvodjac i kakav je pcb (u ovom slucaju PCB je bio smece i gore od referentnih) sve i jedna giga 470/480 je smece kraj price.
Kod kartica male potrosnje samo gledati da ima 3 godine garancije i dva venta, sve ostalo su nijanse i uopce me ne zanima tko ih proizvodi
To je posebna prica, sve ostalo ozbiljnije najbolje je provjeretiti kvalitet pcb-a ( a sad imas dovoljno opcija i izvora informacija za to)
Samo na bug forumu svi hvale svoga konja, to sto ostatak svijeta ne bi pogledao te jeftikanere od proizvodjaca to je drugo, ali svi su ovdje najpametniji pocevsi od parketara, baustelaca i veterinara svi su prekvalifikovani za informatiku
Sapphire 290 crkavao fan masovno, moj 280x Vapor X se crashao ako bi mu dodao samo 20mhz, a drugima crkavale na veliko, pogotovo 200 serija. Imam Palit GT (neki) još uvijek radi, a opet imao sam i Gigabyte FX 5500 kojoj je fan stao i riknula je istog trena (spržila se, dim, filmski).
Ne kažem da je sapphire ili tko drugi loš - vec da sve kartice crkavaju, neke rano, neke nakon 10 godina.
To je vec lutrija, svaki OC je pitanje za sebe.
290 serija je bila vruca par njih su uspjeli da ukrote tu karticu, zar ne?
Svejedno je bolje uzeti uvijek bilo prvo gledati dobar pcb i kvalitetan hladnjak nego ustediti koju kintu
Kinezi? Asus je isto Taiwanska firma kao Palit/Gainward a price o losijim komponentama si izvadio iz svoje neuke guzice.
Prestani se sramotit i izigravat forumskog redikula..
Kinezi? Asus je isto Taiwanska firma kao Palit/Gainward a price o losijim komponentama si izvadio iz svoje neuke guzice.
Prestani se sramotit i izigravat forumskog redikula..
Ne kaki deda, imao si dvije grafe i mislis popio pamet svijeta
Ti stavljas asus i gainward/palit u isti kos, to si mozda mogao prije 10-15 godina kad je bila GeForce2 i 4(mx/ti) serija a danas ne mozes.
Ne laprdaj
Ruzno je da star covjek ovako pise, ne prilici godinama
Jeste primjetili jako velik skok cijena u zadnje vrijeme? 500 do 1000 kuna?!
Cuj u zadnje vrijeme, pa cijene kartica su takve vec godinu dana
Koju grafu da stavim na ovo
1 x Procesor Intel Pentium G4560, KabyLake, S.1151
1 x ASRock H110M-DGS, s.1151
1 x DDR4 Crucial 8GB DDR4 2400 MT/s CL17
1 x HDD Desktop TOSHIBA DT01ACA050 (3.5", 500GB, 32MB, SATA III-600)
1 x MS PHANTOM midi tower kućište
Fortron Hexa+ 400W, 80+
Monitor je neki HD
Da se može igrati witcher npr
Ugl sad koristim radeon Hd6670 saphire pa bi nešto malo bolje.
Nisam prezahtjevan gamer
Oko 600KN bi dao za nju
Dobio si već odg na to pitanje, RX460/560/R9 270.
Od novih ti ne vrijedi gledati ništa ispod RX560